-
- pergerg
- 2017-06-13-09:56
üdvözlök mindenkit belövőpad készítéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. most kezdtem még csak kutakodni a témában, bármilyen hasznos tippet szeretettel árok… dragunov belövéshez és szép M1 belövéshez készülne…. első nagy kérdésem,,, mert kettő verziót is olvastam… az első pofát ahová a fegyver ágyazása kerül szorítósra legyen tervezve vagy csak ráfektetni a fegyvert ,,,, valaki erre esküszik valaki arrra. amennyiben valaki épített már ilyet kérem segítsen köszönettel juhász árpád
Üdv, Árpád!
Még nem készítettem, de munkakörben terveztem ilyesmit.
Első közelítésben a találati pont megkeresése a cél, erre az elöl hátul (rugalmas betéttel) szorító befogás célszerű. Utána viszont az élő lövészt lehető legjobban utánzó befogást célszerű alkalmazni vagyis elöl csak támasztás, hátul mérsékelt szorítás, és az egész szerkezet fékezett, de szabad hátrasiklásának engedése (megfelelő tömeggel kiegészítve a szerkezetet). Ez utóbbi szerint kell korrigálni a távcsövet, majd kézben tartva a fegyvert, ellenőrizni az eredményt.
- juhoboy
- 2017-06-10-17:34
üdvözlök mindenkit
belövőpad készítéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. most kezdtem még csak kutakodni a témában, bármilyen hasznos tippet szeretettel árok… dragunov belövéshez és szép M1 belövéshez készülne….
első nagy kérdésem,,, mert kettő verziót is olvastam… az első pofát ahová a fegyver ágyazása kerül szorítósra legyen tervezve vagy csak ráfektetni a fegyvert ,,,, valaki erre esküszik valaki arrra. amennyiben valaki épített már ilyet kérem segítsen
köszönettel juhász árpád- kuti.andras
- 2017-05-31-22:40
Dióra tippelek, de megkérdezem neked!
Az már volt! Meg kőris, tölgy és bükk is!
Az európai szerszámnyél (ipari) fák rendszerint a gyertyán,kőris és a bükk. Ezen kívül a hagyományos szerszámnyélnek való faanyag a lassú növekedésű,száraz talajon nőtt keményfa,pl. erdei som, és az egyes gyümölcsfák pl. barack, szilva (itt megemlíteném az egzótákat , ahol a fák növekedésébe máshogy szólnak bele a évszak változások,) ( A tölgy és a kőris szálirányban elég hasadósak.) Szerintem a dió az egyik legszebb fa , tetszetős ,de nem gondolnám hogy praktikus mint szerszámnyél. Az elszenesedésükről nem sokat tudok, az szinte biztos hogy a tömőr szálszerkezetű fák viszonylag jól viselik az erős nyílt lángot. (Egy vélemény, egy fával dolgozó ember szemszögéből.)
- Chariot
- 2017-05-14-21:54
Az már volt! Meg kőris, tölgy és bükk is!
- Kapszli
- 2017-05-14-21:37
Praktikus, olcsó kreálmány: szegényember töltéstokja…
Bájdövéj SC megkérdezhetnéd a Pedersolis ismerőseidet, hogy miféle fát használnak a kokillák fa részeihez, ami az átlagnál lassabban szenesedik el a használat során! Lécci! :)
- Chariot
- 2017-05-14-18:37
Praktikus, olcsó kreálmány: szegényember töltéstokja…
Bájdövéj SC megkérdezhetnéd a Pedersolis ismerőseidet, hogy miféle fát használnak a kokillák fa részeihez, ami az átlagnál lassabban szenesedik el a használat során! Lécci! :)
- Beregi Vadasz
- 2017-04-10-14:37
Egy nagyon kedves Barátom meglepett egy vízibivaly-tülökkel, ismervén a hobbymat – a faragást – és a célt, hogy elöltöltős lövésszé kívánok válni a jövőben. A körítésen még gondolkodom és erősen agyalok a hátsó rész lezárásán, mert nem lesz egyszerű. Nem szabályos kör alakú, hanem mint ha egy jóféle rántotthúst körberajzoltak volna. :) Ha kész lesz teljesen, még rakok fel képeket.
Az alját áztasd be forró vízbe, majd egy alkalmas méretű poharat dugj bele, hagyd így megszáradni és szabályos kör alakú lesz.
Köszönöm!
- kleno1
- 2017-04-10-07:25
Egy nagyon kedves Barátom meglepett egy vízibivaly-tülökkel, ismervén a hobbymat – a faragást – és a célt, hogy elöltöltős lövésszé kívánok válni a jövőben. A körítésen még gondolkodom és erősen agyalok a hátsó rész lezárásán, mert nem lesz egyszerű. Nem szabályos kör alakú, hanem mint ha egy jóféle rántotthúst körberajzoltak volna. :) Ha kész lesz teljesen, még rakok fel képeket.
Az alját áztasd be forró vízbe, majd egy alkalmas méretű poharat dugj bele, hagyd így megszáradni és szabályos kör alakú lesz.
- Beregi Vadasz
- 2017-04-09-21:04
- Beregi Vadasz
- 2017-04-09-20:41
A képbeszúrás nem sikerült először. Hátha most igen.
Jelenleg ez az állapota.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.