Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 136-150 / 170
  • juteszembe.

Készül ugye az új hawken puskám, a nagy kérdésem, hogy készítek hozzá egy jó fegyver ládát, de lehetőleg 2-3 db puska férjen el benne. A kérdésem: Érdemes a külsejét lakkozni??? Mert totál vízálló lesz tőle, de rommá fog karcolódni az meg randa lesz.

Erre valami ötlete van valakinek?

Hát a képek valamiért nem jelentek meg :unsure:

Sziasztok, most fejeztem be a pisztolydobozomat. A dobozt magát asztalossal csináltattam, a belseje saját munka.

Dénes

Régóta fájt a fogam 1 jó kovás puskára.Persze olyan, ami minden extra megvan gyárilag kisebb vagyon. Ez euroarms kentucki, egész sor gyári hibája volt.
    -a dió csak 1 oldalon volt megtámasztva
    -a ravasz helyett készitettem gyorsítót
    -kicseréltem az acél rugóját görgősre(!!!)
    -álltható irányzék
    Természetesen az összes alkatrészt sk csináltam.

Szép munka. Nagyon szép.

A bolhapiacon mit látok? Egy öreg rozsdás sarkantyút. Nosza 1000 forintot megér. Kitisztítom, próbálok alátétet keresni forgónak nincsen. Jött az ötlet, hogy van régi dollár másolatom,  a villogáson kívül másra nem használom.

Fúró, 25 perc meló amig koronggal felmélyítem méretre a dollárosok helyét, és már kész is. Utána bőrszíj+bőrlyukasztó, és próba :)

Nah kinek volt dolláros sarkantyúja, nah kinek? Old Death-nek (akinek ráadásul csappantyús kentucky puskája is volt) a winnetou-ból :))))

Baró lett nem?

Mellékletek:

Amikor a szabadidő és a szándék találkozik. Nyolc év elöltöltőzés után végre van egy starterem. :yahoo:

Mellékletek:

x

Mellékletek:

Régóta fájt a fogam 1 jó kovás puskára.Persze olyan, ami minden extra megvan gyárilag kisebb vagyon. Ez euroarms kentucki, egész sor gyári hibája volt.
    -a dió csak 1 oldalon volt megtámasztva
    -a ravasz helyett készitettem gyorsítót
    -kicseréltem az acél rugóját görgősre(!!!)
    -álltható irányzék
    Természetesen az összes alkatrészt sk csináltam.

Mellékletek:

Mind a kettő eszembe jutott :) Az ágon goondolkodom, az mégis csak egy darab akárhogy nézem is  :)

Az lesz a végső szerintem. A ragasztástól félek, mert kevésbé tartós a cucc :)

Az is jó!

• LQ
    • 2014-03-23-20:20

Lehet egy házilagos megoldás, hogy több darabból rakod össze a szárat. Olyan rövid rudakat vágsz, amit még ki tudsz fúrni. Majd összeragasztgatod őket, az erezetre ügyelve. Aztán egybecsiszolod teljes hosszában. Az illesztéseknél kaphat réz vagy bőr díszítést, hogy takarjon. Végül rá egy sötét pác és senki meg nem ‘monnya’, hogy készült. :yes:

Üdv: LQ

Az sajna maradt első körben rézcső, de csutorát szintén fából. Én is a fa szárnak örülnék, de nincsen ekkora fúrószáram, hogy cc: 30 centis szárat fel tudjam fúrni :(

Két megoldást is tudok javalni:

http://hobbiasztalos.blog.hu/2013/09/07/hogyan_keszitsunk_fabol_csovet

A másik amit én is csináltam, hogy bodza ágát méretre vágtam megpucoltam, és a közepét egy dróttal kitisztítottam. Ugyanis a bodza belsejében nagyon puha  szivacsszerű anyag van.

Az sajna maradt első körben rézcső, de csutorát szintén  fából.

Én is a fa szárnak örülnék, de nincsen ekkora fúrószáram, hogy cc: 30 centis szárat fel tudjam fúrni  :(

:good:

És a szár, az is?

Most kapsz a szivedhez :)

Szerszám nyélből vágtam, konkrétan bükkfa. :)

15 bejegyzés megtekintése - 136-150 / 170

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.