-
- Nyomkeresõ
- 2016-01-15-13:17
Szia!
50 km eléggé messze van, de egyszer-kétszer bevállalhatod a cél érdekében. A lőtér jó. Az árakról a lőtérvezetővel (Árvai Imre) egyeztess Szerelt lőszeres fegyer van bőven, elöltöltősről nem tudok nyilatkozni, mivel én mindig a sajátomat viszem (Colt navy 51-es, puskám nincs). Gondolom neked is van sajátod. A csappantyút és a lőport kell megvenned, illetve fizetni az óradíjat. Én is így kezdtem annak idején. Legjobb volna egy szombat délelőtt eljönnöd, persze előtte egyeztetni kell. Én szívesen segítek neked a helyszínen.
Üdv.
Szia Nyomkereső, 50 km, jó az ottani klub? A honlapot megnézve látom a videón is szenteltek pár kockát az elöltöltős fegyvereknek.:) Tamás
- Nyomkeresõ
- 2016-01-15-11:01
Szia!
Doroghoz milyen messze laksz?
Én ott tag vagyok és minden héten egyszer kimegyek gyakorolni.
Sziasztok! Először is, köszönöm a válaszokat Mindenkinek!:) Így már tiszta a kép.:) A tervem a következő. Szerintem, akkor először asszonypajtival kimegyünk egy rendezvényre, egyrészt megnézem élőben a dolgok menetét, szívok magamba egy kis lőporfüstöt, másrészt szeretném, hogy a párom is szokja a milliőt, mert szegénykém mindig is ellenezte a “fegyver a házban” című történetet. Mert a vadászaton már régóta gondolkodtam, csak nem vonz annyira a modern fegyverekkel való vadászat (talán a sportszerűség szintje, talán az archaizmus hiánya, a legmodernebb fegyver is, ami tetszik egy múlt századeleji Steyr-Mannlicher), hogy léptem volna, de most olvastam, hogy lesz lehetőség elöltöltős fegyverrel is vadászni, így már érdekesebb a történet. Viszont Neki hiába mondtam, hogy egy lőfegyver megfelelő tárolás mellett (ami ugye előírás is) sokkal biztonságosabb, mint akár a konyhakés a fiókban, eddig elég szkeptikus volt. (Csak így zárójelben, azért meg rágta a fülemet, hogy valamelyik barátnője volt lőtéren, ahol lőtt pisztollyal, meg talán valami géppisztollyal is, és mennyire jó, miért nem megyünk ki mi is…? Nők…:P) Szóval először rendezvény (ezekről hol lehet tájékozódni?). Majd, ha tetszik a dolog, keresek egy klubot, onnan meg megy magától…;) A költségek, amiket Rudli írt, valóban nem olyan vészesek. Nyilván a fegyver nem olcsó, ezt néztem is, de ha egyszer eljutnék vadászatig, akkor már nem is ez lesz a fő tétel (legalábbis amennyire vadász ismerősöktől hallom, mi pénzeket otthagynak vadászegyleti tagdíjakra, vadászatokra), de ez még tényleg a jövő zenéje. Rprme! Ha az a klub Békés megyében van (szülőkhöz oda járunk haza), akkor szívesen lenéznék! Mégegyszer köszönöm a segítséget! Tamás
- Rapier
- 2016-01-15-10:41
Sziasztok!
Először is, köszönöm a válaszokat Mindenkinek!:) Így már tiszta a kép.:) A tervem a következő. Szerintem, akkor először asszonypajtival kimegyünk egy rendezvényre, egyrészt megnézem élőben a dolgok menetét, szívok magamba egy kis lőporfüstöt, másrészt szeretném, hogy a párom is szokja a milliőt, mert szegénykém mindig is ellenezte a “fegyver a házban” című történetet. Mert a vadászaton már régóta gondolkodtam, csak nem vonz annyira a modern fegyverekkel való vadászat (talán a sportszerűség szintje, talán az archaizmus hiánya, a legmodernebb fegyver is, ami tetszik egy múlt századeleji Steyr-Mannlicher), hogy léptem volna, de most olvastam, hogy lesz lehetőség elöltöltős fegyverrel is vadászni, így már érdekesebb a történet. Viszont Neki hiába mondtam, hogy egy lőfegyver megfelelő tárolás mellett (ami ugye előírás is) sokkal biztonságosabb, mint akár a konyhakés a fiókban, eddig elég szkeptikus volt. (Csak így zárójelben, azért meg rágta a fülemet, hogy valamelyik barátnője volt lőtéren, ahol lőtt pisztollyal, meg talán valami géppisztollyal is, és mennyire jó, miért nem megyünk ki mi is…? Nők…:P)
Szóval először rendezvény (ezekről hol lehet tájékozódni?). Majd, ha tetszik a dolog, keresek egy klubot, onnan meg megy magától…;)
A költségek, amiket Rudli írt, valóban nem olyan vészesek. Nyilván a fegyver nem olcsó, ezt néztem is, de ha egyszer eljutnék vadászatig, akkor már nem is ez lesz a fő tétel (legalábbis amennyire vadász ismerősöktől hallom, mi pénzeket otthagynak vadászegyleti tagdíjakra, vadászatokra), de ez még tényleg a jövő zenéje.
Rprme! Ha az a klub Békés megyében van (szülőkhöz oda járunk haza), akkor szívesen lenéznék!
Mégegyszer köszönöm a segítséget!
Tamás
- Rudi kettö
- 2016-01-14-22:03
Szia Tamás!
” szükséges egy vizsga, mielőtt a kezembe adnának bármilyen fegyvert is”
Nem szükséges, amíg nincs vizsgád a lövészet vezető engedélyével egy gyakorlott lövész közvetlen felügyelete alatt lőhetsz. Senki nem úgy kezdi, hogy vesz egy fegyvert. Ha már tagnak felvettek, utána kell vizsgázni, hogy önállóan is gyakorolhass.
“– Illetve mennyi, és milyen költséggel lehet számolni, mire eljut az ember az első lövésig? Úgy értem, tagdíj, pályahasználat, kölcsönzési díj, eszközigény, stb.”
Az éves tagdíj klubonként változó , verseny engedély 12000, sportorvosi 7000, szóval ez nem sok. 1 kg Bp 28000, ezzel 5-7 kg ólmot lehet ellövöldözni. Más kérdés a fegyver. Mivel ez technikai sport, a fegyverre rákölthető összeg határa a csillagos ég, de 200000 ft- ból már kijön egy közepes pusek+ cubehőr.
Ha meg több fegyvert tartasz egy szekrényben, egy idő után maguktól szaporodni kezdenek.(Állapította meg az asszony)- szabotom
- 2016-01-14-21:13
Szerintem érdemes lenne egy versenyre vagy lövésztalálkozóra kilátogatnod elsőre hogy lásd hogy működnek ezek a dolgok. Előzetes egyeztetés alapján azért ezeken a rendezvényeken van lehetőség kipróbálni valakinek a fegyverét lövészetvezető jelenlétében. Aztán eldöntheted tetszik e és akarsz e bele pénzt tenni, mert sajnos az elkerülhetetlen.
- rprme
- 2016-01-14-18:45
Szia Tamás!
Feketelőporos lövészettel nem minden lövészklub foglalkozik, ezek listáját megtalálod a honlapon a lövészet rovatban.
Kevés klub tart elöltöltős közös használatú fegyvert, mert elég macerás a tisztítása (lásd fórumban). Érdemes a klubbal egyeztetni, hogy mikor van ott elöltöltős lövészet, és a részleteket az elöltöltős szakágvezetővel személyesen megbeszélni (klubtagság, egyszeri lövészet lehetősége stb.)
A mi klubunkat tudnám ajánlani, szerintem kiváló (gyakori lövészet – szinte minden vasárnap, alacsony költségek, “CSA-ládias” hangulat :), jó infrastruktúra), ám 240-km Pesttől.
Tisztelettel Dr.Solti Árpád
- Rapier
- 2016-01-14-15:11
Jó napot, és sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha szeretném kipróbálni a lövészetet ezen válfaját, annak mi a menete? Bár igyekeztem megkeresni az oldalon az ide vonatkozó részeket, de nem teljesen áll össze számomra ez a dolog, így inkább kérdeznék még, mielőtt cselekszem:
– Be tudok sétálni (persze előzetes egyeztetés után) bármelyik klubba, és ott megtehetem ezt? Budapesten élek, így leginkább az itteni lehetőségek érdekelnének.
-Ha igen, akkor a klub saját fegyvereit is használhatom, vagy mindenképp kell saját már az elején?
– Amennyiben jól értelmezem a talált információkat, szükséges egy vizsga, mielőtt a kezembe adnának bármilyen fegyvert is. Ez egy elméleti/technikai vizsga, ami a fegyver biztonságos kezelését hivatott felmérni, vagy lövészet is van benne? (bár ez nem logikus, mert ahhoz ugye előbb azt is kéne gyakorolni)
– Illetve mennyi, és milyen költséggel lehet számolni, mire eljut az ember az első lövésig? Úgy értem, tagdíj, pályahasználat, kölcsönzési díj, eszközigény, stb.
Elnézést a sok kérdésért, de bízom benne, hogy lesz, aki eligazít!:)
Előre is köszönöm a segítséget!
Tisztelettel,
Molnár Tamás
- Névtelen
- 2013-12-03-08:12
A 2013 november 28. előtti fórum hozzászólásokat az alábbi link alatt találja: http://archiv.kapszli.hu/hu/forum/6-5-1
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.