Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
1 day, 22 hours telt el
Games
1 day, 22 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 6 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 6 hours telt el
Színdarabok
5 days, 19 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 40
  • Sziasztok!

R.E.A.L -lövedék zsírozásához lenne szükségem kipróbált lövedékzsír-receptre.

Olyan állagú anyagra lenne szükségem, melyet előzetesen rákenve “rászáradni” hagynék. Tehát nem közvetlenül a lövés előtt zsíroznám a lövedéket.

Olvastam itt a fórumon, miszerint a 80% marhafaggyú és a 20% méhviasz elegye erre megfelelő lenne elvileg.

Próbálta már közületek valaki? Ha valóban megfelelő, akkor az anyagok elegyítése milyen sorrendben és hogyan (nyilván olvasztással, de biztosan vannak specialitásai, mivel két különböző anyagról van szó) történik?

Válaszokat előre is köszönöm Mindenkinek.

Üdv.: Beregi :bye:

Szia Beregi Vadász!

Jómagam hosszú évek óta ilyesmivel kenem a zsírzóhornyos lövedékeimet. Szerintem a hűvösebb évszakokra jó a 80/20 arány, nyáron lehet a méhviasz arányát emelni, akár 40%-ig is. Úgy tudom, az ínyencek szeretnek hozzáadni némi szintetikus motorolajat is, majd a tanult vegyész kollégák megírják, mennyit. Szerintem a faggyút és a viaszt minden ceremónia nélkül össze lehet olvasztani, lehetőség szerint alacsony hőfokon.

Üdv,
    BJ

Sziasztok!

R.E.A.L -lövedék zsírozásához lenne szükségem kipróbált lövedékzsír-receptre.

Olyan állagú anyagra lenne szükségem, melyet előzetesen rákenve “rászáradni” hagynék. Tehát nem közvetlenül a lövés előtt zsíroznám a lövedéket.

Olvastam itt a fórumon, miszerint a 80% marhafaggyú és a 20% méhviasz elegye erre megfelelő lenne elvileg.

Próbálta már közületek valaki? Ha valóban megfelelő, akkor az anyagok elegyítése milyen sorrendben és hogyan (nyilván olvasztással, de biztosan vannak specialitásai, mivel két különböző anyagról van szó) történik?

Válaszokat előre is köszönöm Mindenkinek.

Üdv.: Beregi :bye:

Köszönöm a választ! Kerestem én a megfelelő szót,csak nem elég sokáig….XD. A pp-re én is gondoltam.Pisztolyba még jó is lenne,de nem tudom,hogy a csőtáras puskába bele tudnám e rakni,illetve kiadná e onnan.Magyarul:működne úgy mint egy normál lőszer?Az elsülésen kívül persze. XD Vagy az üres hüvely hogyan viselkedne? Kerestem és találtam is ebay-en tréning “lőszert”,de sajnos nagyon drága.

Nekem nincs sörétesem, így ebben a kérdésben sajnos, nem tudok segíteni.

Köszönöm a választ!

Kerestem én a megfelelő szót,csak nem elég sokáig….XD.

A pp-re én is gondoltam.Pisztolyba még jó is lenne,de nem tudom,hogy a csőtáras puskába bele tudnám e rakni,illetve kiadná e onnan.Magyarul:működne úgy mint egy normál lőszer?Az elsülésen kívül persze. XD Vagy az üres hüvely hogyan viselkedne?

Kerestem és találtam is ebay-en tréning “lőszert”,de sajnos nagyon drága.

Sziasztok! Száraz gyakorláshoz keresek hatástalanított .38 sp-t,illetve 12/70 sörétes lőszert. Sajnos neten nem találtam. Van valakinek ötlete esetleg? Vagy a töltőket kérdezem,hogy készítene nekem valaki ilyet. 10-10 db kellene.Persze nem ingyen!

Szevasz Bundi! Sok helyen lehet pufferpatront kapni. Példaként: http://www.frommerkft.hu/prodsearch.php

Egyébként a leegegyszerűbb megoldás, ha a lőtéren gyűjtesz/kérsz üres hüvelyt. (Bár egyesek szerint jobb a rugós pp! :good: )

Ja, és a “hatástalanított” az már nem lőszer! … de ezt csak a kekeckedés miatt :yahoo:

Sziasztok!

Száraz gyakorláshoz keresek hatástalanított .38 sp-t,illetve 12/70 sörétes lőszert. Sajnos neten nem találtam. Van valakinek ötlete esetleg? Vagy a töltőket kérdezem,hogy készítene nekem valaki ilyet. 10-10 db kellene.Persze nem ingyen!

…úgy van!!! Ha meg nem mész elég gyakran lőtérre, akkor azért fogod szét-összerakni és tisztogatni, hogy kézbe vehesd.
    :yahoo: :yahoo: :yahoo:

És még egy szempont (én lusta ember vagyok nagyon) a réz állandó tisztítást igényel ha szép csillogósan akarod, és külön művelet lesz neked a rezet tisztítani mert az oxidációját rohamosan gyorsítja az égéstermék is. Magyarul ha simán csak a vitrinben tartod akkor is olykor szét kell szedned, hogy megtisztogasd és szép legyen a réz. (a fémtisztító meg rongálja a felület kezelést a többi alkatrészét ezért korrekt szétszedés állandóan)  Ettől én a falnak megyek, már attól rosszul vagyok ha lövészet után tisztogatni kell :D (ha majd lövészkedsz egy idő után te is nagyon fogod utálni a tisztítást, főleg ha 4-5-6 fegyvert kell egymás után  :D )

Sziasztok! Én is gondolkodom elöltöltős revolver vásárláson, és nagyon tetszik a Griswold and Gunnison revolver replikája, aminek rézből van a tokja. Egy hozzáértő ismerősöm mondta, hogy csak acélból készültet vegyek, mert a réz tokkal rendelkezők gyengébbek. Érdeklődni szeretnék, hogy próbáltatok-e már réz tokkal rendelkező revolvert, és mennyivel rosszabb / gyengébb az acél tokosnál. Már csak az árából kiindulva gondolom, hogy nem olyan jó, mivel a réz tokos jóval olcsóbb az acélból készült társainál, csak a kérdés, hogy mennyivel rosszabb? Persze azért tudnék választani acél tokosból is, mert mindegyik revolver gyönyörű :) Ja és ami a legfontosabb, nem csak dísznek szánnám, néha azért lőnék vele hobbiszinten. Előre is köszönöm a segítséget! Üdv: Pisti

Szia!

A réz lágyabb anyag, mint az acél, ezért nem kérdés, hogy jóval kevesebbet fog bírni. A kérdés az, hogy mit kell bírnia? A hobbi lövészetet fogja bírni, nyilván dobálni nem kéne (de az acélt sem, mert ilyenkor szokott sérülni pl: irányzék :D ) a terhelés és kezelés, illetve karbantartás fogja megszabni, hogy jó lesz e neked! Az évek számát ne nagyon vedd alapul, sokkal inkább a lövés számot! Egy 10 éves fegyver amelyikkel évente 10-et lőnek az nem ugyanaz, mint egy egy éves amelyikkel abban az évben 500-at lőttek ;) Ha megfigyeled, akkor a fórumon nem véletlenül a használt fegyvert úgy adják el, hogy megmondják hány lövés van benne. A karbantartás is kérdés. Ezeknél a fegyvereknél a lőpor égésterméke (különösen az olcsó vezuvit) nagyon kormol, és bizony “telefújja” égéstermékkel a belső szerkezetet! Ez azt is jelenti, hogy egy korrekt revolver tisztítás állandóan darabokra szedős történet. Namost réz tokban réz a csavarmenet is! Jobban kopik. És minden alkatrész a fém tokon csúszik. A kakas (ez még jól is fog neked jönni), dobrekesztő pl. Ez nem lesz számottevő, de nagyon hosszú távon azért már érzékelhető lesz. Nagyobb probléma lesz, hogy nyitott keretes, a réz tokon lévő pöckök amelyeken nyugszik a cső szintén réz, pici, a lövés ereje, és a sok karbantartós szétszedés jobban fogja igénybe venni, pár év után tized milliméteres lehet a “lötyögés” ami pontossági kérdéseket vet fel.

Tényleg attól függ mire akarod használni. Ha párszor egy évben kimész és évi 100 lövést beleraksz teljesen jó, bátran vedd meg. Ha tudod, hogy “dolgozni fog ezerrel” mondjuk éveken át akarod cowboy action-re használni oda én hosszú távon acél tokot javasolnék. Vagy ha megteheted egy ilyen egy olyan :D (cowboy action-höz úgy is két revolver kell neked :) ) Kezdésnek nyugodtan bízz meg a réztokosban, de ha nagyon megfertőződsz akkor bizony acél tokos lesz a vége :)

Én azt tudom, hogy ha megyek tótkomlósra a 3 napos cowboy találkozóra (nagyon ajánlom eszement jó buli) ott fegyverenként naponta alsó hangon 5-10 dobot lövök ki, de a párbaj számoknál ha elég ügyes vagyok és nem az első körökben “halok meg” 15-20 dob is kimegy egy nap. (x6: annyi lövés) Tehát egy ilyen teljes találkozón a fegyver 150-200 lövés között is dolgozhat, minden nap végén szétszedős tisztítással :) Nagyon könnyű hobbi durrogásból “rambóvá” válni :D

Szia! Az én véleményem az, hogy a ha nem mész vele háborúba  és vigyázol, hogy ne (sokszor) ejtsd le, akkor nem lesz különbség az élettartamában. Sok 150éves réztokos is kapható, tehát bírja!

Szia! Az én véleményem az, hogy a ha nem mész vele háborúba :yahoo: és vigyázol, hogy ne (sokszor) ejtsd le, akkor nem lesz különbség az élettartamában. Sok 150éves réztokos is kapható, tehát bírja!

Szia Chariot/Sziasztok, Bocs, lehet valóban kissé zavaros voltam. Szóval Pesten élek, és dolgozom, de Gyulán születtem, és a szülők a mai napig is ott élnek. Így ha nem is kétlaki életet élek, de havonta járok haza, szóval kipróbálni akár ott is kitudom a lövészetet. Nyilván, ha egyszer arra kerül a sor, hogy saját fegyvert veszek, akkor közelebb fogok egy klubot keresni, ahova rendszeresen le tudok járni. Közben az egyik fórumtárs megkeresett privátban, Pesthez viszonylag közelről, és felajánlotta a segítségét (Neki ezúton is még egyszer köszönöm!:)). Valószínűleg az lesz időben is a legközelebb, amikor alkalmam lenne kipróbálni a dolgokat, így köszönöm Nektek is, hogy ilyen segítőkészek vagytok, de akkor nem is kavarnám itt tovább a dolgokat. Üdvözlettel, Tamás

Szia! Az én véleményem az, hogy a ha nem mész vele háborúba :yahoo:  és vigyázol, hogy ne (sokszor) ejtsd le, akkor nem lesz különbség az élettartamában. Sok 150éves réztokos is kapható, tehát bírja!

Sziasztok!

Én is gondolkodom elöltöltős revolver vásárláson, és nagyon tetszik a Griswold and Gunnison revolver replikája, aminek rézből van a tokja. Egy hozzáértő ismerősöm mondta, hogy csak acélból készültet vegyek, mert a réz tokkal rendelkezők gyengébbek. Érdeklődni szeretnék, hogy próbáltatok-e már réz tokkal rendelkező revolvert, és mennyivel rosszabb / gyengébb az acél tokosnál.

Már csak az árából kiindulva gondolom, hogy nem olyan jó, mivel a réz tokos jóval olcsóbb az acélból készült társainál, csak a kérdés, hogy mennyivel rosszabb? Persze azért tudnék választani acél tokosból is, mert mindegyik revolver gyönyörű :)

Ja és ami a legfontosabb, nem csak dísznek szánnám, néha azért lőnék vele hobbiszinten.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: Pisti

Szia Chariot/Sziasztok,

Bocs, lehet valóban kissé zavaros voltam. Szóval Pesten élek, és dolgozom, de Gyulán születtem, és a szülők a mai napig is ott élnek. Így ha nem is kétlaki életet élek, de havonta járok haza, szóval kipróbálni akár ott is kitudom a lövészetet. Nyilván, ha egyszer arra kerül a sor, hogy saját fegyvert veszek, akkor közelebb fogok egy klubot keresni, ahova rendszeresen le tudok járni.

Közben az egyik fórumtárs megkeresett privátban, Pesthez viszonylag közelről, és felajánlotta a segítségét (Neki ezúton is még egyszer köszönöm!:)). Valószínűleg az lesz időben is a legközelebb, amikor alkalmam lenne kipróbálni a dolgokat, így köszönöm Nektek is, hogy ilyen segítőkészek vagytok, de akkor nem is kavarnám itt tovább a dolgokat.

Üdvözlettel,

Tamás

Én amúgy gyulai vagyok,

Lehet, hogy rosszul követtem a beszélgetést, de Gyuláról miért nem a tótkomlósi lőtérre igyekszel? Jó csapat, sok elöltöltős, van lőpor, csapi (és engedély! :) )

Tótkomlós, Kossuth u. 24. Karasz János Sporttelep.

Keresd meg Stevét:  stevecolt@freemail.hu

Sziasztok,

Egyelőre annyira gondolati szinten van meg a dolog, hogy nincs saját fegyverem. Szóval mindenképpen olyan helyet kellene keresnem, ahol ki lehet próbálni a dolgokat egyelőre enélkül is. Az 50 km sem annyira sok, horgászni is simán elmegyek 40 km-re…:P

Rprme, jó esélyeim voltak…:P kb 20%, sajnos, vagy sem, de nem sok hely van manapság határon belül, és mégis 240 km-re Pesttől…:S Én amúgy gyulai vagyok, és legközelebb februárban járok arra. Mivel itt nem találtam privát üzenet küldésre lehetőséget, így rám írnál itt kérlek: tamasl.molnar@yahoo.com?

Köszönöm,

Tamás

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 40

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.