Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
50 minutes telt el
Games
50 minutes telt el
Játék ajánló
1 day, 9 hours telt el
Játék ajánló
1 day, 9 hours telt el
Színdarabok
3 days, 21 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 40
 • Heló egy Pietta 1858 Remington Texas revolver, kaliber 44 mekkora öntőforma kell gömb lövedékhez akarok egyet rendelni de nem vagyok biztos a méretben?

  454-essel próbálkozz szerintem.

  Heló  egy

  Pietta 1858 Remington Texas revolver, kaliber 44 mekkora öntőforma kell gömb lövedékhez akarok egyet rendelni  de nem vagyok biztos a méretben?


  Van egy régi kováspuskám amit probálok beazonosítani. ismerős-e valakinek a csatolt márkajel ésvédővas kép?

  Mellékletek:

  Sziasztok első golyos puska vásarlás elött vagyok.cserkelesre es vadisznozni akkarok plusz roka sakal es egyebb hasznos egyeni vadaszaton akkarok résztvenni.sok puskába goldolkoztam es nézztem meg és sok vadasztol kertém tanácsot.De egy puska fogot meg a marlin 336 alsókulcsos vagy pedig a 308 marlin express alsokulcsos ? Ellöre is köszi a véleményeket

   

  LQ!

   

  Ha ilyen (0,0005″ = 0,013 mm, 13 mikron) pontosan akarsz mérni, akkor ahhoz komolyabb felszerelés kell. Készülékbe kell fogni a munkadarabot (ez esetben a csövet) és az “idomszert”, majd pedig a mérés elvégzésekor a mikrométert is. Tolómérővel ne is próbálkozz! Ez a műanyagdugós “idomszer” szerintem elég képlékeny, nem lesz pontosan kör keresztmetszetű. Biztos van katalógus a neten, ahol találsz precízen megmunkált acél kúpot.

  Talán olcsóbban és gyorsabban megúszod az egészet, ha alkalomadtán elviszed a PKLV Kft. -hez. Ők hátha meg tudják mérni.

   

  Sok sikert!

  Jeney Zoli

  Mire megírtam ti ís kitaláltátok.

  A cső belső átmérőjénél kb 1 mm-rel vastagabb alu vagy sr rudat 3-5 cm hosszan kúposra csiszolsz, bekened fekete filctollal azt a részt ahol várhatóan beleszorul a csőbe. Kézzel megforgatod a csőszájba, csak annyira, hogy a festéket levigye. Mikróval vagy digitális tolómérővel mérve meg is lesz a kivánt pontosság.

  • LQ
  • 2016-10-25-16:02

  Szia Zoli!

  Köszönöm, én is valamilyen idomszerben gondolkoztam. Miután beírtam a hsz.-t 10 perc múlva ki is pattant egy ötlet a fejemből. Sajnos kúpon elég nehéz pontosan átmérőt mérni, még ha kicsi is a kúpszöge (korábbi tapasztalat). Arra gondoltam, hogy van 14 mm (.58-as csőről van szó) átmérőjű, üvegbe való dugóm. Az infó onnan van, hogy régebben tompiont akartam belőle csinálni, de arra meg pont ezért nem volt jó. Nem parafa, valamilyen műanyag. A külseje sima és kemény, ugyanakkor maga a dugó rugalmas és alaktartó. Levágom a legömbölyített végét és a kalapját, szépen egyenesre (palástra merőlegesen), majd átfúrom hosszában. Bele egy csavar, ami vagy 2-3 cm-el érjen túl (ez lesz a fogantyú). Aztán a másik végére anya – alátét. Ha a csavart elkezdem húzni, azaz összefelé nyomni a dugót hossz irányban, az elkezd oldalirányban terjeszkedni, hordósodni (jól ismert kompressziós hatás). Így be tudom játszani azt az átmérőt ami könnyen belemegy a csőbe, de még nem lütyög. Aztán jó pontossággal meg tudom mérni az “idomszert”.

  Remélem működni fog. :)

  Üdv: LQ

  Tisztelt Kartácsok! Van esetleg valakinek valamilyen módszere arra, hogyan lehet páratlan huzagszámú cső oromzatátmérőjét megmérni pontosan (+- 0,0005″), háztartási körülmények között? Üdv: LQ

  Szia LQ!

  Szerintem valamilyen kúpos “idomszert” beletolsz, majd megjegyzed, hogy hol ütközött fel. Ezt az átmérőt méred meg kívülről mikrométerrel.

  Üdv,

  Zoli

  • LQ
  • 2016-10-25-11:03

  Tisztelt Kartácsok!

  Van esetleg valakinek valamilyen módszere arra, hogyan lehet páratlan huzagszámú cső oromzatátmérőjét megmérni pontosan (+- 0,0005″), háztartási körülmények között?

  Üdv: LQ

  Szia Rudi!

  Nos sikerült szereznem vágóhídról faggyút és viaszt is vettem. A faggyút kiolvasztottam, mint a tepertőt, leszűrtem és félreraktam. A viaszt beleraktam egy tupper-es műanyagdobozba, ezt pedig egy vízzel felöntött lábasba. A lábast kezdtem el a gázon alulról fűteni. A vízgőz hője olvasztotta meg a viaszt, így nem égett le. Mikor felolvadt, készítettem téli és nyári kencét, ahogy javasoltad. Nagyjából egy-egy kilónyit (nem fog egyhamar elfogyni ;-) . Télire lágyabbat, nyárra keményebbet. A téli az 20%viaszt és 80% faggyú, a nyári pedig 40% viasz és 60% faggyú. Le is teszteltem nyomban. Két REAL-lövedéket beletettem műanyagkupakba, s felöntöttem a még folyékony keverékkel (egyiket nyárival, másikat télivel). Mikor megszilárdult a kence, kibányásztam belőle a lövedékeket. Szépen kitöltötte a hornyokat a zsír. A télit beraktam a fagyasztóba, a nyárit pedig egy szalvétán a radiátorra. Jó óra múlva megnéztem mindkettőt. Siker! A téli nem fagyott össze, nem vált törékennyé a zsírréteg. Ujjal nyomkodva nehezen, de formázható maradt. A nyárinál pedig nem olvadt le a kence, jó kemény zsírréteg képződött a hornyokban.

  Az útmutatást még egyszer nagyon köszönöm!

  Üdv.: Beregi  :bye:

  Vizet forralok 1 lábosba, belerakom a viaszt+ a faggyút, amikor elolvadt, megy bele a motorolaj.Pl.: 100 g viasz+200g faggyú+3-4 evőkanál olaj. (Ezt használom revolverhez is.)Beleszórom a lövedéket, csipesszel kiszedem, és kirakom hűlni 1 üveglapra. Így vékony réteg fagy rá. Ha vastagabbat akarsz, egyenként kell bemártogatni, mert a hideg ólomra vastagabb réteg fagy rá.A gond az, hogy miként tudod eljuttatni a lőtérre úgy, hogy rajta maradjon a zsír.Ha sokat lövöldözöl, érdemes befektetni 1 lövedék zsírozóba, hamar meg lehet unni , hogy az ember mindent összeken.

  Kedves Black Jack és Rudi Kettő!

  Köszönöm szépen a kimerítő választ.  :good:

  Rudi: a vízen olvasztást hogy értsem? Vízbe rakjam eleve a hozzávalókat és a melegítés hatására zsírként a tetején összeáll? Vagy pedig tegyem a zsíros bödönt egy fazék vízbe és azt kezdjem el melegíteni ( így sem ég le)?

  A motorolajat mikor kell hozzáönteni? Nyilván csak mikor megszilárdult, akkor látni, hogy kell-e még bele, vagy sem. Ilyenkor újra felolvasztod a kutyulékot és öntesz hozzá megint egy kis olajat?

  :bye:

  És lábosban, vizen olvasztom, így nem tud túlmelegedni. Ha megfagyott, a vizet ki lehet önteni alóla.

  Beregi Vadasz
  A saját recept:2rész faggyú,1 rész viasz,+ annyi 10v40 motorolaj, hogy kb olyan legyen mint a hideg disznózsír, szilárd, de kenhető. Télen kicsivel több olaj.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 40

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.