-
- The Gunman
- 2014-11-25-13:44
Elnézést,nem néztem az előző hozzászólásokat.Ti itt már kitárgyaltátok a témát.Azért néztem meg ezt az oldalt, mert olvastam Balázs rendkívül alapos írását Zrínyi haláláról és gondoltam elmondja valaki más is a véleményét a cikkről.
- The Gunman
- 2014-11-25-13:28
Nem akarok butaságot leírni, mert nincs itt előttem a fegyvertörvény,de az rendelkezik a 45 előtti fegyverekről és ami téged érdekel,a lőszerekről is.Azt hiszem gyűjthetőek.Így lehet hogy után lehetne tölteni.Gondolom utántöltő vizsgával .Viszont műszaki a fegyverre kellene és akkor már szerelt lőszeres fegyvernek minősítenék.
- Chariot
- 2014-11-25-12:39
Vadászkutya legyek, ha értem! (ami amúgy elég gáz volna, mehetnék vele az elrettentő példák topicba!
)
A Lefaucheux hüvely, pöcköstül, de még csapi nélkül csak fémárú. Tehát ha ezt leszállítanánk Kópházára és ott ezt a 3 dolgot (hüvely, pöcök, 4 mm-es kapszli) összeraknák, azt lehetne ezután csapinak tekinteni? Mert csak ez szerezhető be, ha beszerezhető egyáltalán, hisz anno is a hüvelybe rakott kapszlival üzemelt!
- Rudi kettö
- 2014-11-21-11:28
Sziasztok!
Sikerült beszélnem Lefaucheux-ügyben a kópházi sráccal, (neki van engedélye lőszer gyártásra) azt mondta hogy a Lefaucheux hüvely csappantyunak számít, de neki is kell 1 külön engedély(30000,-az első megrendelő fizeti),igény esetén tud hozni kluboknak, csak meg kell mondani honnan szerezze be.
Innentől ua. mint az összes többi muzeális fegyverrel: a lőpormérő helységben belemérni a lőport,majd a lőállásban berakni a lövedéket és ellőni a töltetet.- Rudi kettö
- 2014-10-23-09:50
A megoldás:lőszer45
Ha a lőpormérő hely ablakára a 45 számot írjuk, világos, hogy 45 elötti lesz az így készült tőltet.- LQ
- 2014-10-23-05:10
Mindenben egyetértünk, de a “10″ után lehagytál egy nullát, mert tuti, hogy “100″-at akartál írni!
Igen, a 100 reálisabb. 10 év pikk-pakk elillan.
Állítólag annyi az ügyirat, hogy mindig késve érnek a teakonyhába, és addigra kihűl a kávé. Ezért hidegen isszák. A hideg kávétól meg egész nap a retyón ülnek. Az ügyek meg csak gyűlnek és gyűlnek. Ez egy ördögi kör. Legalább is így hallottam.
- Wasicuya
- 2014-10-22-11:13
Sziasztok!
Amennyiben pontos ez a definíció, akkor szabad a lövedék nélküli “Löfossé ” töltény szerelése a lőtéren, egyesületi lőporral, csapival?
Mert: “lőszer: olyan egybeszerelt töltény, amely lövedéket, lőport, továbbá gyúelegyet tartalmaz;”
Ha ez így lenne, akkor technikailag megvalósítható, a Keserű fegyverek mintájára a nem egybeszerelt, külön a töltény, külön lövedék típusú használat? (gyakorlott vizsgázott lőszertöltők, szerintetek?)
Csak mint érdekes jogi csűrcsavar, és technikai kérdés érdekel, nem szándékozom próbálni (az elsápadók megnyugtatására)
- LQ
- 2014-10-22-07:33
Mint említettem nyakatekert. Ha nagyon sarkosan értelmezzük, egy ET puska vagy revkó megtöltése is lőszerszerelés. Van benne lőpor, lövedék és gyúelegy. Kizárólag lőtéren végezhető, és a folyamat vége a lövés. Azaz nem kerül dobozba, szekrénybe, stb. Kis jóindulat kéne hozzá.
“OK, akkor legyenek engedélykötelesek az egybeszerelt lőszert tüzelő muzeálisok, és akkor majd lehet hozzájuk lőszert is venni.”
Nagyon valószínű, hogy ez lenne a folyamat vége, de ez még mindig élhetőbb lenne, mint a jelenlegi helyzet. Azért megnézném, hogy mit izzadnának rá össze. Mivel ezt rendbe tenni, csak törvénymódosítással lehet. Egy ilyesmi válaszlevelet fantáziáltam össze:
Kedves Állampolgár!
A jelenlegi szabályozások alapján Lefaucheux rendszerű muzeális fegyverét Ön Magyarországon sportcélra használni nem tudja. Kis türelmét kérjük, amíg a törvényhozás gépezete ezt a problémát orvosolja. Addig is értékelje azt, hogy szabadon gyönyörködhet e szép fegyvertörténeti ritkaságban. Ha esetleg az elkövetkezendő 10 évben nem történik változás ez ügyben, kérjük ismételten jelezze problémáját felénk……….
- Bogas
- 2014-10-22-06:46
Abban a pillanatban, hogy készen van a töltény, engedélyköteles lőszernek fog minősülni, és nem lesz jogcím a tartására…
Állásfoglalással lehet próbálkozni, de a személyes véleményem az, hogy a BM észjárása kiszámíthatatlan (illetve sajnos nagyon is kiszámítható). Nehogy az leszen belőle, hogy “OK, akkor legyenek engedélykötelesek az egybeszerelt lőszert tüzelő muzeálisok, és akkor majd lehet hozzájuk lőszert is venni”.
- LQ
- 2014-10-22-05:53
Én is erre gondoltam elsőre, de nem jó mert ’45 után gyártódott. Azaz amikor átlépi a határt engedélykötelessé válik. Engedélymentes fegyver lőszerére meg, hogy lehet engedélyt kiváltani. Ua. paradoxon, mint a házi lőszerszerelésnél.
Szerintem venni kell egy pár doboz ’45 előttit, és ….
…. az sokáig elég lehet.
Üdv: LQ
- Rudi kettö
- 2014-10-21-20:16
Csak 1 5let.A klub hivatalos lőpor beszerzője sem vásárolhat a klub részére pl. ausztriában Lefaucheux töltényt? A mi beszerzőnk (Csepreg) mindent ausztriából hoz,lőport, csapit, szerelt lőszert,ott meg van Lefaucheux töltény is, legalábbis sörétespatront láttam potom 4 euroért/stück. .7végén majd megkérdezem tőle más klubnak is hozhat-e, vagy mi ezzel a helyzet
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.