Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 55
  • Elnézést,nem néztem az előző hozzászólásokat.Ti itt már kitárgyaltátok a témát.Azért néztem meg ezt az oldalt, mert olvastam Balázs rendkívül alapos írását Zrínyi haláláról és gondoltam elmondja valaki más is a véleményét a cikkről.

Nem akarok butaságot leírni, mert nincs itt előttem a fegyvertörvény,de az rendelkezik a 45 előtti fegyverekről és ami téged érdekel,a lőszerekről is.Azt hiszem gyűjthetőek.Így lehet hogy után lehetne tölteni.Gondolom utántöltő vizsgával .Viszont műszaki a fegyverre kellene és akkor már szerelt lőszeres fegyvernek minősítenék.

Vadászkutya legyek, ha értem! (ami amúgy elég gáz volna, mehetnék vele az elrettentő példák topicba!  :-) )

A Lefaucheux hüvely, pöcköstül, de még csapi nélkül csak fémárú. Tehát ha ezt leszállítanánk Kópházára és ott ezt a 3 dolgot (hüvely, pöcök, 4 mm-es kapszli) összeraknák, azt lehetne ezután csapinak tekinteni? Mert csak ez szerezhető be, ha beszerezhető egyáltalán, hisz anno is a hüvelybe rakott kapszlival üzemelt!

Hát, nem egyszerű, de működhet, elvileg. Vajon ki lesz az első megrendelő? :yahoo:

Sziasztok!
    Sikerült beszélnem Lefaucheux-ügyben a kópházi sráccal, (neki van engedélye lőszer gyártásra) azt mondta hogy a Lefaucheux hüvely csappantyunak számít, de neki is kell 1 külön engedély(30000,-az első megrendelő fizeti),igény esetén tud hozni kluboknak, csak meg kell mondani honnan szerezze be.
    Innentől ua. mint az összes többi muzeális fegyverrel: a lőpormérő helységben belemérni a lőport,majd a lőállásban berakni a lövedéket és ellőni a töltetet.

A megoldás:lőszer45
    Ha a lőpormérő hely ablakára a 45 számot írjuk, világos, hogy 45 elötti lesz az így készült tőltet. ;-)

• LQ
    • 2014-10-23-05:10

Mindenben egyetértünk, de a “10″ után lehagytál egy nullát, mert tuti, hogy “100″-at akartál írni! :yahoo:

:yes: Igen, a 100 reálisabb. 10 év pikk-pakk elillan. :yes:

Állítólag annyi az ügyirat, hogy mindig késve érnek a teakonyhába, és addigra kihűl a kávé. Ezért hidegen isszák. A hideg kávétól meg egész nap a retyón ülnek. Az ügyek meg csak gyűlnek és gyűlnek. Ez egy ördögi kör. Legalább is így hallottam. :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Sziasztok!

Amennyiben pontos ez a definíció, akkor szabad a lövedék nélküli “Löfossé ”  töltény szerelése a lőtéren, egyesületi lőporral, csapival?

Mert: “lőszer: olyan egybeszerelt töltény, amely lövedéket, lőport, továbbá gyúelegyet tartalmaz;”

Ha ez így lenne, akkor technikailag megvalósítható, a Keserű fegyverek mintájára a nem egybeszerelt, külön a töltény, külön lövedék típusú használat? (gyakorlott vizsgázott lőszertöltők, szerintetek?)

Csak mint érdekes jogi csűrcsavar, és technikai kérdés érdekel, nem szándékozom próbálni (az elsápadók megnyugtatására)

Mindenben egyetértünk, de a “10” után lehagytál egy nullát, mert tuti, hogy “100”-at akartál írni!

:yahoo:

• LQ
    • 2014-10-22-07:33

Mint említettem nyakatekert. Ha nagyon sarkosan értelmezzük, egy ET puska vagy revkó megtöltése is lőszerszerelés. Van benne lőpor, lövedék és gyúelegy. Kizárólag lőtéren végezhető, és a folyamat vége a lövés. Azaz nem kerül dobozba, szekrénybe, stb. Kis jóindulat kéne hozzá. :yes:

“OK, akkor legyenek engedélykötelesek az egybeszerelt lőszert tüzelő muzeálisok, és akkor majd lehet hozzájuk lőszert is venni.”

Nagyon valószínű, hogy ez lenne a folyamat vége, de ez még mindig élhetőbb lenne, mint a jelenlegi helyzet. Azért megnézném, hogy mit izzadnának rá össze. Mivel ezt rendbe tenni, csak törvénymódosítással lehet. Egy ilyesmi válaszlevelet fantáziáltam össze:

Kedves Állampolgár!

A jelenlegi szabályozások alapján Lefaucheux rendszerű muzeális fegyverét Ön Magyarországon sportcélra használni nem tudja. Kis türelmét kérjük, amíg a törvényhozás gépezete ezt a problémát orvosolja. Addig is értékelje azt, hogy szabadon gyönyörködhet e szép fegyvertörténeti ritkaságban. Ha esetleg az elkövetkezendő 10 évben nem történik változás ez ügyben, kérjük ismételten jelezze problémáját felénk………. :yahoo:

Abban a pillanatban, hogy készen van a töltény, engedélyköteles lőszernek fog minősülni, és nem lesz jogcím a tartására…

Állásfoglalással lehet próbálkozni, de a személyes véleményem az, hogy a BM észjárása kiszámíthatatlan (illetve sajnos nagyon is kiszámítható). Nehogy az leszen belőle, hogy “OK, akkor legyenek engedélykötelesek az egybeszerelt lőszert tüzelő muzeálisok, és akkor majd lehet hozzájuk lőszert is venni”.

• LQ
    • 2014-10-22-06:04

Még ami beugrott…

Nyakatekerten, belemagyarázva, a lőtéren – közvetlenül használat előtt – “töltet készítés” még szerintem szódával elmegy. Barlangi sötét ló, de lehet, hogy érdemes lenne kérni rá egy állásfoglalást.  …vagy túl optimista vagyok? :yes:

Üdv: LQ

• LQ
    • 2014-10-22-05:53

Én is erre gondoltam elsőre, de nem jó mert ’45 után gyártódott. Azaz amikor átlépi a határt engedélykötelessé válik. Engedélymentes fegyver lőszerére meg, hogy lehet engedélyt kiváltani. Ua. paradoxon, mint a házi lőszerszerelésnél.

Szerintem venni kell egy pár doboz ’45 előttit, és …. :yes: …. az sokáig elég lehet.

Üdv: LQ

Csak 1 5let.A klub hivatalos lőpor beszerzője sem vásárolhat a klub részére pl. ausztriában Lefaucheux töltényt? A mi beszerzőnk (Csepreg) mindent ausztriából hoz,lőport, csapit, szerelt lőszert,ott meg van Lefaucheux töltény is, legalábbis sörétespatront láttam potom 4 euroért/stück. .7végén majd megkérdezem tőle más klubnak is hozhat-e, vagy mi ezzel a helyzet

A témához kapcsolódó

OFF:

Milyen okos is a szabályozás, mert mennyivel biztonságosabb egy minimum 70 éves lőszerrel lőni, mint utángyártottal! ;)

ON

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 55

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.