-
- Cajga
- 2016-12-02-11:37
Üdv Mindenkinek. Új arc vagyok itt. Szeretnék belevágni az elöltöltős lövészetbe. Egyenlőre pisztoly és 25 méter a terv. De valószinűleg elgurul majd a gyógyszer és ahogy az anyagiak engedik, bővül majd a fegyver készlet. A kérdésem az lenne, hogy hol találnék olyan vizsga anyagot, amin a kérdéseken kívül a lehetséges válaszok is megtalálhatóak. Nem bemagolni akarom, hogy 14/b a helyes pl , de néha csak egy szó eltérés van két válasz között ezért könnyű eltéveszteni.
Szia!
Varjuk meg az uj vizsgakerdeseket hogy mi valtozik, azutan tudunk segiteni.
Udv: Csaba
- tittadili
- 2016-12-02-08:36
Üdv Mindenkinek. Új arc vagyok itt. Szeretnék belevágni az elöltöltős lövészetbe. Egyenlőre pisztoly és 25 méter a terv. De valószinűleg elgurul majd a gyógyszer és ahogy az anyagiak engedik, bővül majd a fegyver készlet. A kérdésem az lenne, hogy hol találnék olyan vizsga anyagot, amin a kérdéseken kívül a lehetséges válaszok is megtalálhatóak. Nem bemagolni akarom, hogy 14/b a helyes pl , de néha csak egy szó eltérés van két válasz között ezért könnyű eltéveszteni.
- Billy Bones 1789
- 2016-11-27-21:25
Deee tulajdonképpen miért is jobb egylövetűvel kezdeni??? Ez tényleg nem “provokatív kérdés” hanem kíváncsiság. Köszi!
Ha nem is vagyok Balázs, de azér beleszólok. Pisztollyal azért könnyebb, mert ált jobb a fogása, alacsonyabb a súlypontja, röviden 1xűbb vele célozni.
Ez így van! De szrintem ez a “miért könnyebb vele jól és pontosan lőni” kérdésre tökéletes válasz, de a “miért egylövetűvel kezdjen valaki bele” az elöltöltős lövészetbe nemigazán. Szerintem aki elkezdi, örül, ha az első alkalmakkor mint –én is–nem ejti el az összes csapit.
Az, hogy hány 10-es lesz kicsit később kezdi érdekelni. Tisztelet a kivételnek! Sőt! Szerintem ha valaki revkóval szeretne egyszercsak versenyezni, de pisztollyal kezd és tanul, akkor majd át kell “képeznie” magát revolverre. Ha mindjárt azzal kezd amivel később prémet akar vadászni, nem lesznek pisztolyhoz való beidegződései. Mint az autóvezetés. Skoda 100 volt az oktatóautó kisPolski az otthoni. Majdnem mindent újra kellett kezdeni.
Uff!
Azt hiszem az 1- lövetünél az alapok elsajátítása a lényeg.A revolver bonyolultabb (maga a fegyver)Ha pisztollyal megtanulja a lövész hogyan lehet a töltettel a grizzel a tapasszal a lövedékkel befolyásolni a találatokat Tudja hogy mennyire kell ledöngölni a csőforba a lövedéket akkor szinte már mégis tanulta az alapokat.És innentől jöhet a revkó. Vagy egy jó kézreálló puska. Na meg az elöltöltős vizsga mert azért abból is nemkeveset lehet tanulni.(végül is sok sikert a kollégának a lényeg hogy örömét lelje bármit választ) Üdv
- Johnny86
- 2016-11-27-18:32
Én úgy gondolom, hogy aki nem akar versenyre járni, meg nem érdekli, hogy hány tízest lő, hanem inkább ásványvizes palackokat akar szétküldeni, fémcélokat borogatni, annak tökéletes a revolver kezdésnek. Nekem is revolver volt az első feketelőporos fegyverem, legelső alkalommal nem hogy a feketébe, de nagyon a táblába se voltak a lövések 25 méteren, de ez nem érdekelt nagyon.
Úgyhogy csak azt tudom javasolni a leendő kollégának, hogy azt vegye meg, ami neki a legjobban tetszik!
- Angyalszem il cattivo
- 2016-11-27-17:50
Deee tulajdonképpen miért is jobb egylövetűvel kezdeni??? Ez tényleg nem “provokatív kérdés” hanem kíváncsiság. Köszi!
Ha nem is vagyok Balázs, de azér beleszólok. Pisztollyal azért könnyebb, mert ált jobb a fogása, alacsonyabb a súlypontja, röviden 1xűbb vele célozni.
Ez így van! De szrintem ez a “miért könnyebb vele jól és pontosan lőni” kérdésre tökéletes válasz, de a “miért egylövetűvel kezdjen valaki bele” az elöltöltős lövészetbe nemigazán. Szerintem aki elkezdi, örül, ha az első alkalmakkor mint –én is–nem ejti el az összes csapit.
Az, hogy hány 10-es lesz kicsit később kezdi érdekelni. Tisztelet a kivételnek! Sőt! Szerintem ha valaki revkóval szeretne egyszercsak versenyezni, de pisztollyal kezd és tanul, akkor majd át kell “képeznie” magát revolverre. Ha mindjárt azzal kezd amivel később prémet akar vadászni, nem lesznek pisztolyhoz való beidegződései. Mint az autóvezetés. Skoda 100 volt az oktatóautó kisPolski az otthoni. Majdnem mindent újra kellett kezdeni.
Uff!
- Chariot
- 2016-11-27-17:02
- Angyalszem il cattivo
- 2016-11-27-14:53
Szia! Üdv az ápoltak között!
Az 1851 Navy szép és jó revolver, de első fegyvernek nem biztos, hogy szerencsés. Talán jobb választás egy Remington, de valóban az egylövetű fegyver tanítja a legtöbbet. Egyébként bármit is javaslunk, tedd, amit a szíved diktál, merthát itt azét nincs túl sok ésszerűség. üdv BAlázs
Szia Balázs!
Lustaságból nem keresgélek tovább, tényleg olvastam valamit, valahol. Nem lehetett túl heuréka érzésem tőle, ha nem jegyeztem meg. Deee tulajdonképpen miért is jobb egylövetűvel kezdeni??? Ez tényleg nem “provokatív kérdés” hanem kíváncsiság. Köszi!
- LQ
- 2016-11-25-11:39
de azt hiszem inkább mégis valamelyik régi hatlövetűnél maradok.
Ne hagyd magad lebeszélni (se rá), azt vedd amire a leginkább vágysz. Van, hogy nem megy elsőre a 99 kör :) akkor majd megy másodikra vagy harmadikra. Ha meg nem világbajnokságra gyúrsz, akkor méginkább igaz, hogy “hallgass a szívedre”.
…és ha netán még is úgy alakul, hogy meg kell bánni, akkor inkább a saját döntésedet bánd meg, mint másét. :)
Üdv: LQ
- pergerg
- 2016-11-24-19:55
Én elég öregen (67) kezdtem lőni elöltöltőssel. Mondom, durr bele a kovbojosba; kezdjünk a legjobbal! Pedersoli Remington, ide vele! Nagy pofára esés lett az eredmény: alig ment bele a feketébe néhány lövés. Próba-szerencse és régi szerelem alapján vettem egy Patriot elöltöltős 1-lövetűt. Első próbálkozásra minden lövés feketébe ment! Végre sikerélmény a durranások élvezetén túl. Bár én is olvastam volna Kapszli és Angyalszem kollégák javaslatait a vásárlás előtt. Sok kudarctól megkímélhettem volna magam.
Igaz, hogy nagy élvezet a 6 lövést eldurrogtatni egymás után, de 6x megtölteni ugyanannyi idő mindkettőt! És a snelleres egylövetűvel sokkal könnyebb jó eredményt lőni.
Köszönöm a szívélyes fogadtatást. Magam is gondolkodtam az egylövetű fegyverben, de sajnos a rút anyagiak kapcsán nem vehetek egylövetűt és revolvert is, szóval lehet, hogy a hirtelen fellángolás az oka de ha választani kell akkor inkább revolverben gondolkodnék. Nem mondom, a puskák is birizgálják a fantáziám, ráadásul a falon is jól mutatnak, de azt hiszem inkább mégis valamelyik régi hatlövetűnél maradok. Angyalszem il cattivo Úrnak köszönöm a jó szándékú ajánlatot, élnék a lehetőséggel, de sajnos a gmail levelező rendszere kifogott rajtam, és a várva várt anyagok helyet csak hibaüzenetet kapok az elküldött leveleimre. Ha esetleg sikerülne egy alternatív email címet egyeztetni, vagy ha nem nagy kérés akkor kalo.akos kukac gmail.com címen felvehetnénk a kapcsolatot.
- Pitzur12
- 2016-11-23-18:50
Köszönöm a szívélyes fogadtatást.
Magam is gondolkodtam az egylövetű fegyverben, de sajnos a rút anyagiak kapcsán nem vehetek egylövetűt és revolvert is, szóval lehet, hogy a hirtelen fellángolás az oka de ha választani kell akkor inkább revolverben gondolkodnék. Nem mondom, a puskák is birizgálják a fantáziám, ráadásul a falon is jól mutatnak, de azt hiszem inkább mégis valamelyik régi hatlövetűnél maradok.
Angyalszem il cattivo Úrnak köszönöm a jó szándékú ajánlatot, élnék a lehetőséggel, de sajnos a gmail levelező rendszere kifogott rajtam, és a várva várt anyagok helyet csak hibaüzenetet kapok az elküldött leveleimre. Ha esetleg sikerülne egy alternatív email címet egyeztetni, vagy ha nem nagy kérés akkor kalo.akos kukac gmail.com címen felvehetnénk a kapcsolatot.
- Kapszli
- 2016-11-22-21:21
Szia! Üdv az ápoltak között!
Az 1851 Navy szép és jó revolver, de első fegyvernek nem biztos, hogy szerencsés. Talán jobb választás egy Remington, de valóban az egylövetű fegyver tanítja a legtöbbet. Egyébként bármit is javaslunk, tedd, amit a szíved diktál, merthát itt azét nincs túl sok ésszerűség. üdv BAlázs
- keszei
- 2016-11-22-16:46
Üdvözlet az igen tisztelt Fórumozóknak! Nagyon örülök, hogy létezik ez az oldal és most Hozzátok fordulhatok. Gyerekkorom óta meg vagyok őrülve a lőfegyverekért, minden érdekel amivel lőni lehet. Sajnos a jelenlegi magyar szabályozás rengeteg nehézséget gördít egy magamfajta földi halandó elé, ha szeretne saját éles fegyvert venni, ezért eddigi pályafutásom során csak engedély nélkül tartható eszközöket tudtam beszerezni. Ugyanakkor erősen foglalkoztat a gondolat, hogy teszek egy lépést és rászánom magam egy éles fegyver megvételére. Tekintettel arra, hogy nagyon kevés lőtéri és sportlövész tapasztalatom van ezért úgy döntöttem, hogy tanácsot és segítséget kérek. Még ezen sorok írása előtt elolvastam sok témába vágó cikket itt az oldalon. Sokakhoz hasonlóan én is belecsapnék a dolgok közepébe, ugyanis elöltöltős revolvert szeretnék vásárolni. Megnéztem sok tesztvideót, felkerestem néhány honlapot, a nimrodderringer üzletet (remélem nem baj, hogy megemlítem őket) személyesen fel is kerestem. Lényeg a lényeg, hogy a fellelhető revolverek közül eddig a Colt 1851 Navy a legszimpatikusabb. Bár a Cattleman nagyon impozáns, de azt hiszem első fegyvernek inkább egy autentikus eredetileg is csappantyús fegyvert választok (tudomásom szerint a Peacmaker már szerelt lőszeres fegyverként hódította meg az USA-t.) A Remmington revolverektől pedig az tart vissza, hogy a netes beszámolók szerint alaposabb karbantartást igényelnek, viszont pontosabbak. Szóval a hosszú bevezetőm után fel is tenném az első kérdésem a tisztelt olvasóközönségnek. Szerintetek egy Colt Navy-vel meg lehet-e tanulni a lövészet alapjait? Mindenképp szeretnék olyan fegyvert választani amivel érdemes kimenni a lőtérre és akár sikerélményt is tud nyújtani. Igazság szerint a fegyver birtoklásának puszta tudata is nagy megelégedéssel töltene el, de az még inkább örömömre szolgálna ha a kiválasztott vasat biztonságosan és eredményesen tudnám kezelni. Ennek kapcsán érdeklődnék, hogy esetleg milyen módon lehet kipróbálni az elöltöltős revolvereket? Az élménylövészeti csomagokat kínáló lőterek közt nem találtam kifejezetten elöltöltős ajánlatot. Budapesten tartózkodom, ezért elsősorban a Pest környéki lőterek érdekelnének. Azt hallottam, hogy a szentendrei lőtéren van lehetőség a kipróbálásra. Van esetleg tapasztalatotok az ottani lőtérrel?
Szia! Ha szeretnél ezekről a kérdésekről bővebben “beszélgetni” akkor szívesen konzultálok veled. Itt is sok profi válaszol Neked, de a hosszabb írogatás, esetleg anyagok, filmek, irodalam küldéséhez felajánlom, az emailon való kommunikációt. szityma kukac gémail pont kom. Üdv!
Üdvözlet az igen tisztelt Fórumozóknak! Nagyon örülök, hogy létezik ez az oldal és most Hozzátok fordulhatok. Gyerekkorom óta meg vagyok őrülve a lőfegyverekért, minden érdekel amivel lőni lehet. Sajnos a jelenlegi magyar szabályozás rengeteg nehézséget gördít egy magamfajta földi halandó elé, ha szeretne saját éles fegyvert venni, ezért eddigi pályafutásom során csak engedély nélkül tartható eszközöket tudtam beszerezni. Ugyanakkor erősen foglalkoztat a gondolat, hogy teszek egy lépést és rászánom magam egy éles fegyver megvételére. Tekintettel arra, hogy nagyon kevés lőtéri és sportlövész tapasztalatom van ezért úgy döntöttem, hogy tanácsot és segítséget kérek. Még ezen sorok írása előtt elolvastam sok témába vágó cikket itt az oldalon. Sokakhoz hasonlóan én is belecsapnék a dolgok közepébe, ugyanis elöltöltős revolvert szeretnék vásárolni. Megnéztem sok tesztvideót, felkerestem néhány honlapot, a nimrodderringer üzletet (remélem nem baj, hogy megemlítem őket) személyesen fel is kerestem. Lényeg a lényeg, hogy a fellelhető revolverek közül eddig a Colt 1851 Navy a legszimpatikusabb. Bár a Cattleman nagyon impozáns, de azt hiszem első fegyvernek inkább egy autentikus eredetileg is csappantyús fegyvert választok (tudomásom szerint a Peacmaker már szerelt lőszeres fegyverként hódította meg az USA-t.) A Remmington revolverektől pedig az tart vissza, hogy a netes beszámolók szerint alaposabb karbantartást igényelnek, viszont pontosabbak. Szóval a hosszú bevezetőm után fel is tenném az első kérdésem a tisztelt olvasóközönségnek. Szerintetek egy Colt Navy-vel meg lehet-e tanulni a lövészet alapjait? Mindenképp szeretnék olyan fegyvert választani amivel érdemes kimenni a lőtérre és akár sikerélményt is tud nyújtani. Igazság szerint a fegyver birtoklásának puszta tudata is nagy megelégedéssel töltene el, de az még inkább örömömre szolgálna ha a kiválasztott vasat biztonságosan és eredményesen tudnám kezelni. Ennek kapcsán érdeklődnék, hogy esetleg milyen módon lehet kipróbálni az elöltöltős revolvereket? Az élménylövészeti csomagokat kínáló lőterek közt nem találtam kifejezetten elöltöltős ajánlatot. Budapesten tartózkodom, ezért elsősorban a Pest környéki lőterek érdekelnének. Azt hallottam, hogy a szentendrei lőtéren van lehetőség a kipróbálásra. Van esetleg tapasztalatotok az ottani lőtérrel?
Szia! Ha szeretnél ezekről a kérdésekről bővebben “beszélgetni” akkor szívesen konzultálok veled. Itt is sok profi válaszol Neked, de a hosszabb írogatás, esetleg anyagok, filmek, irodalam küldéséhez felajánlom, az emailon való kommunikációt. szityma kukac gémail pont kom. Üdv!
Üdvözöllek! egy szerény (jó) tanács. ………..ha érdekel a feketelőporos lövészet akkor ne revolverrel kezdj………ha sikerélménnyel szeretnél kezdeni elösször PUSKÁVAL kezd a füstös lövészetet örömeit……….üdv Sanyi
- Angyalszem il cattivo
- 2016-11-22-08:50
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.