Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 76-90 / 255
  • Utálom a margarint! Egészségtelen, hidrogénezett növényi olaj, sosincs itthon. Műszar az egész.

Aki meg nem nedvesedik alkalomkor, attól menekülj, mert csak a lóvéd akarja, mástól nem izgul fel.

” Az egyik öreg ismerősöm lábujját használta, de én is elég kreatív vagyok ezen a téren, csak a megfelelően engedékeny hölgy kérdése. :good: ;-) :whistle:

Fúj!

Én asszem maradok a szintetikusnál. És nem nőben.

” miszerint bármivel lehet nedvesíteni.”

Az egyik öreg ismerősöm lábujját használta, de én is elég kreatív vagyok ezen a téren, csak a megfelelően engedékeny hölgy kérdése.

:good: ;-)   :whistle:

… miszerint bármivel lehet nedvesíteni. :yahoo:

Kivétel a margarin! Komolyan. Kevés dolog képes nagyobb mocskot hagyni a csőben ennél.

Nahh! Jó kis kérdést tettem fel! Beindult a fórum! :-)

Köszönöm mindenkinek! Levontam a következtetést, miszerint bármivel lehet nedvesíteni.  :yahoo:

A nyálas tapasszal csak szívtam, kb. egy tucat lövés után annyira összeragadt a kosz csőben hogy úgy kellett kirángatni a töltővesszőt.

Kiskaliberű puskád van? Mert minél nagyobb a kaliber fajlagosan “annál kevésbé”koszolódik. Több rá a hely. De nekem 20+ év alatt majd mindenkor bevált a nyálas tapasz igaz, 54 és 58-as csövekhez. Habár a 44-45-ös pisztolyoknál se volt vele sose gond! Ha lövésenként kihúzod a csövet nincs kosz ami felgyűljön!  ;-)

Én részemről a mindeféle angol nyelvű irodalomból és forumból ellesett okossággal próbálkoztam (térfogatra kb. 1/4 méhviasz ezoterikus boltból, a maradék fele-fele  paraffinolaj gyógyszertárból és  olívaolaj), eddig bevált. Gőz fölött megmelegít és összekutyul, majd hagyni kell megdermedni. Ha túl sűrű meg kell olvasztani és még jöhet egy kis olíva. Gondolom egyrészt keni a tapaszt lefelé, utána kihúzáskor pedig segít összegyűjteni a koszt a tisztítótapaszra.  A nyálas tapasszal csak szívtam, kb. egy tucat lövés után annyira összeragadt a kosz csőben hogy úgy kellett kirángatni a töltővesszőt.

A nyálas tapasz szerintem csak téli hidegben problémás, amikor is töltés közben hajlamos odafagyni a cső falára félúton lefelé! :)

Amúgy meg a vajon/margarinon kívül! kb minden jó lehet, sűrített motorolaj, étolaj-faggyú-méhviasz keverékek, satöbbi. A viaszos mixek hajlamosak megkeményedni és töltéskor némileg körkörösen összeragacsozni a torkolatot, főleg, ha olvadékba mártással készültek a tapaszok.

Én mostanság foltbenzines oldatát/emulzióját (feloldom a keveréket, de zavaros marad)  használom és hagyom a tapaszokat megszáradni. Így kellően átitatódik és nem is lesz rajta túl sok.

Sziasztok! Kezdő lettem! Első kovás pusekkal próbálkozom. A tapasz nekem feltapadt a szájpadlásomra. :yahoo: Ha nem nyálzom, mert a söröm otthon maradt, akkor mivel nedvesítsem a flastromot? Olvasztott revolver-kencével átitatott tapasz használható? Vagy Ti mivel? Köszi!

Kedves Angyalszem!

Sharpsosként igaz könnyen beszél az ember, mert megtanul közelre megfelelő adagot köpni a zárra, hogy 4-5 lövés után könnyebben mozogjon. Egyébként nem is értem mit keres a szájpadlásod közelében a tapasz?  :-)  Oké, nyáron amire az ember elkocsikázik a lőtérig, meg egyébként is vattát köp olyan szomjas mindig, jól jön valami anyag, de szerintem kár túlkörülményeskedni, meg mindenféle löttyöt megvenni.  Úgy gondolom, ha már hagyományosak és korhűek akarunk lenni, akkor egy előltöltősnél legyen otthon marhafaggyú, méhviasz,meg valami természetes olajféle, és ezekből simán ki lehet keverni a téli a nyári a híg meg a sűrű kencéket. Jó persze mindenki próbál egyszerűsíteni, és tényleg egyszerűbb odafújni a wd40-et, meg tapasztejjel babrálni,  meg fúúú tényleg kicsit kiábrándító odacsulázni a zárra (vagy a tapaszra)- pláne ha, dohányzik az illető és egyből egy komplett hörghurut akar távozni a tüdejéből, de ezzel az erővel ha már korhűek akarunk lenni – legalábbis a mostani korunkhoz-, akkor akár lézercélzót, reddotot is szerelhetnénk a kovásunkra.

Amúgy a régi kapszlin voltak cikkek, amiket azóta sem találok, nem tudom ki írta a Kapszlis srácok közül, a címére sem emlékszem, de valami ilyesmi van a bevezetőben, hogy előbb utóbb minden ivarérett férfi eljut odáig, hogy megvegye első kovás puskáját. Na azt kéne kikönyörögni, hogy újra fenn legyen valami könnyen elérhető “cikkek” rovatban, elolvasod és mehetsz kovásozni. Amikor meglett az AN IX-em ezt elolvasva készültem fel, és egyvalamit azóta sem tudok, hogy kell a gyakorlatban használni: a döglött töltet eltávolító bigyót.

Egyébként meg gratulálok a szerzeményedhez, jó szórakozást kívánok hozzá!

kösz! És mivel higitottad?

Én újrafőztem használt étolajjal, teavajjal, disznózsírral, ami épp kimaradt a konyhában, és már étkezésre alkalmatlan volt.

Ok, ezt is meg fogom próbálni! Kösz!

Én újrafőztem használt étolajjal, teavajjal, disznózsírral, ami épp kimaradt a konyhában, és már étkezésre alkalmatlan volt.

Sziasztok! Kezdő lettem! Első kovás pusekkal próbálkozom. A tapasz nekem feltapadt a szájpadlásomra. :yahoo: Ha nem nyálzom, mert a söröm otthon maradt, akkor mivel nedvesítsem a flastromot? Olvasztott revolver-kencével átitatott tapasz használható? Vagy Ti mivel? Köszi!

Szia! A Le Page pisztolyhoz WD40-el kezelt tapaszt használok. Nem félszárazt, nem tocsogósat, kettő kõztit. Lehet fikázni, de sok féle kencét próbáltam, nekem ez jõtt be. Gyors, egyszerű. U.i.: Gratula a pusekhoz, de ne feledd, a kovás fegyvernek lelke van! :yahoo:

Szia!

Köszi! Ezt is megpróbálom. Biztosan joe. De akkor a Ballistol is joe? A revolverkence hígítás nem jött össze, kemények lettek a tapaszaim. Persze lehet, hogy így is  joe. Majd lőtéren kiderül.

Mindegyik vasam szeretem kézbe venni, de tényleg van különbség egy kovást fogni. Valami kisugárzása van, gondolom a kova természetessége miatt. Ebben lehet a lelke.  :bye:

Szia!

A Le Page pisztolyhoz WD40-el kezelt tapaszt használok. Nem félszárazt, nem tocsogósat, kettő kõztit.

Lehet fikázni, de sok féle kencét próbáltam, nekem ez jõtt be. Gyors, egyszerű.

U.i.: Gratula a pusekhoz, de ne feledd, a kovás fegyvernek lelke van! :yahoo:

Én is higított szekérkencét használtam, de ha nem volt, akkor erre viszont teljesen jó a sima margarin.

Én is higított szekérkencét használtam, de ha nem volt, akkor erre viszont teljesen jó a sima margarin.

15 bejegyzés megtekintése - 76-90 / 255

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.