Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 46-60 / 255
  • Ha már meg lettem szólítva!  :yahoo:  Milyen vastag tapaszt szeretnél készíteni?

Nehéz ügy!

Az ország BP-s lőterein kilőtt tapasz formájában ,nehéz lenne reprodukálni.):):) Tótkomlós,Karcag,Szentendre,Jászfelsőszentgyörgy,Székesfehérvár,Komárom,Zalaegerszeg,Gellénháza stb

meg Révkomárom a régi barátok a Royal lőtér…De komolyra fordítva szót, méterárú boltban kapható a Chariot Tibi

jobban tudja -ő a spéci szövésű vásznat sublerrel méregette a méterárú boltban,nagy sikere volt az eladók körében-

illetve erdélyi magyaroktól talán hozzá lehetne jutni

üdv:

Attila

v

Nos ,olyan nagy érdeklődés nincs a felajánlott tapaszvágókért,…Annak azért örülök ,hogy én kitermeltem a muskétákkal,ágyúkkal,puskákkal,pisztolyokkal az anyósomtól kapott, ma már nem “kényelmes” néhány jó házi szövésű lepedőt. Sok szerencsét! üdv

A jó vászonlepedő érdekelne. Alváshoz. szitalaszlo kukac mac pont kom Tenkjúverimácccs :bye:

Nos ,olyan nagy érdeklődés nincs a felajánlott tapaszvágókért,…Annak azért örülök ,hogy én kitermeltem a muskétákkal,ágyúkkal,puskákkal,pisztolyokkal az anyósomtól kapott, ma már nem “kényelmes” néhány jó házi szövésű lepedőt. Sok szerencsét! üdv

Köszönöm a felajánlást! Részletes válasz ment magánban.

Üdv.: pergerg

Nos ,olyan nagy érdeklődés nincs a felajánlott tapaszvágókért,…Annak azért örülök ,hogy én kitermeltem a muskétákkal,ágyúkkal,puskákkal,pisztolyokkal az anyósomtól kapott, ma már nem “kényelmes” néhány jó házi szövésű  lepedőt.

Sok szerencsét!

üdv

Nyilván a kellő előkészités fontos a vászonlapok átítatása,ne tocsogjon,préselése ,anyag vastagságtól függően, 5-10lap és lehet vágni. Bevált a töltőlap,amibe egy sorozat tapaszolt lövedékeit előre betöltve gyorsan lehet tölteni puskát ,pisztolyt.No majd….

Perperg 45286 .hsz

Ha eljössz érte már kifizetted :):)

Elviheted az összest /4 DB/aztán ha, ami nem kell egy versenyen,rendezvényen elosztjátok

cannon56@freemail.hu

Jut eszembe,ha valakinek tapaszt vágni támad kedve,még 45 ös kaliberhez,illetve 69-es,72-es muskétához valót illetve, vastag filc fojtást késziteni 45 cal tudok adni szerszámot,miután már fegyvereim nincsenek …. Támogatandó a BP-mozgalmat üdv Attila

Én szívesen vennék jó szerszámot .45 tapasz vágáshoz, mert amit eddig próbáltam, az mind gyalázatosan (nem)működött.

Egyedül a felcsíkoz>feldarabol>körülmetél technika adott kvázi elfogadható eredményt.

Üdv.: pergerg48kukac gmail pont com

Ha valakit érdekel ,részletek: cannon56@freemail.hu

Jut eszembe,ha valakinek tapaszt vágni támad kedve,még 45 ös kaliberhez,illetve 69-es,72-es muskétához valót

illetve, vastag filc fojtást késziteni 45 cal tudok adni szerszámot,miután már fegyvereim nincsenek ….

Támogatandó a BP-mozgalmat

üdv

Attila

Pflastermilch:

Ich habe da mal ein tolles Rezept aus dem Netz gefischt, welches ich selber auch anwende, mit ganz passablen Ergebnissen.

Mischung ist:

• – 40% Schmierseife

• – 40% Spiritus

• – 20% Wasser

• – ein Spritzer Glycerin

Mit dieser Mischung habe ich beinahe keine Laufverschmutzung und muss nicht zwischenwischen. Die Reinigung ist denkbar einfach. Pflaster feucht – nicht nass – mit Zwischenmittel laden.

Ami a margarint és a különböző növényi olajokat illeti, keményedő gliceridek közé tartoznak, azaz levegőn oxidálódnak (telítetlen kötések kinyílnak, oxidálódnak) és gyantaszerű, nagyon masszív, anyagot képeznek. Ezért nem szabad ilyen olajokkal zárat, ajtópántot, zsanért kenegetni. Ráadásul savtartalommal is bírnak a folyamatos bomlás miatt, és eszik a fémet.

Chariot 45165 sz hsz-hez/felesleges hsz “vonathúzás” állandó ismételgetések helyett/

Szerintem is felesleges a “spanyol viaszt ismét feltalálni” . Kiváló lövész,vadász tippek vannak a klasszikus marhafaggyú,méhviasz,különféle ,olajok elegyre illetve az ezekkel átitatott a csőméretnek megfelelő szabályos

lukasztóval vágott tapaszokra ,jóféle szövött lepedőből.Szívesen emlékszem Tibi az általad kreált” tapasztejre” is….

A sok vicces hozzászólás végére biztos, ami biztos még 1x azért ideírom: tapaszolt gömbhöz a margarin NEM jó! Anno, a magyar elöltöltőzés hőskorában Káldi professzor úr is ezt javasolta volt használni, és max 4-5 lövés után már akkora mocsok volt a csőben, hogy kalapáccsal kellett a lövedéket leverni! Elég hamar MINDENKI áttért ennél jobb kenőanyagra. Mondom mindenki! :bye: Szinte minden jobb nála, beleértve a nyálas tapaszt is! Ezeket a köröket más sokak és jó régen lefutották, feleslegels elpocsékolni egy rakat lőport arra, hogy ismét rájöjjetek, hogy a margarin/vaj erre alkalmatlan! :yes:

Nahh. Nem csak emberbe, hanem fegyverbe sem való. Mögmonnntammm. :yahoo:

A sok vicces hozzászólás végére biztos, ami biztos még 1x azért ideírom: tapaszolt gömbhöz a margarin NEM jó!

Anno, a magyar elöltöltőzés hőskorában Káldi professzor úr is ezt javasolta volt használni, és max 4-5 lövés után már akkora mocsok volt a csőben, hogy kalapáccsal kellett a lövedéket leverni! Elég hamar MINDENKI áttért ennél jobb kenőanyagra. Mondom mindenki!  :bye:

Szinte minden jobb nála, beleértve a nyálas tapaszt is! Ezeket a köröket más sokak és jó régen lefutották, feleslegels elpocsékolni egy rakat lőport arra, hogy ismét rájöjjetek, hogy a margarin/vaj erre alkalmatlan!  :yes:

15 bejegyzés megtekintése - 46-60 / 255

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.