Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
4 days, 20 hours telt el
Games
4 days, 20 hours telt el
Játék ajánló
6 days, 4 hours telt el
Játék ajánló
6 days, 4 hours telt el
Színdarabok
1 week, 1 day telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 255
  • Na még egyszer utoljára, aztán ha most se, akkor befejeztem!!

Mod.: Ennyi volt!! :negative:   :negative:   :negative:   :negative:   :negative:   :negative:   :negative:   :negative:

Mellékletek:

” Nekem egy – igaz bútorgyárban készített – közönséges kis szekrényem van bútorlapból, lefúvó nyílásokkal, ezt külön kérték a rendőrök. Biztonsági zár és ennyi. ”

Szia Pisti!

Már megint az a fránya jogszabály.   (Amit sokadszor nem vesz(akar) figyelembe az illetékes hatóság!!) :cry:

253/2004.(VIII.31.) Korm. Rendelet a fegyverekről és lőszerekről

43.§ (1) Lőszerelemet eredeti gyári csomagolásában, ablakkal rendelkező helyiségben, a számottevő mértékű külső erőhatásnak is ellenálló anyagból készült és biztonsági zárral ellátott szekrényben vagy lefújó nyílásokkal ellátott lemezszekrényben úgy kell tárolni, hogy ahhoz illetéktelenek ne férjenek hozzá.

Apocalypto-nak. A tárolóm. És megfelelt. ;-)   Üdv: Csaba

A hócipőm tele van a fórum motorral. Egyszerűen nem hajlandó a képeket betenni, pedig mindenben megfelelő!. Három napja a “Versenyek” rovatból is eltüntette a hozzászólásomat és a régit tette be helyette. :negative:

Mellékletek:

Üdv! Lőpor tároló szekrény méretének kiválasztása érdekében, tudna valaki segíteni a svájci és német lőporok dobozainak méretét illetően?

Szia! Nekem ilyen van. http://trezor.hu/fegyver-es-loszertarolok/vadaszati-kiegeszitok/loszerelem-tarolo Igaz, én még kicsit olcsóbban vettem, de erre nem vonatkozik a rezsicsökkenés :yahoo: Viszont nem kell semmit alakítani. 3 elválasztott rekesszel rendelkezik, a nagyobbikban elfér 2 doboz lőpor, a két kisebb pedig jó csapiknak és egy kisebb méretű – pl. felporzó lőpor – doboznak.

üdv. Sólyomszem

Üdv! Lőpor tároló szekrény méretének kiválasztása érdekében, tudna valaki segíteni a svájci és német lőporok dobozainak méretét illetően?

Szervusz Ápolt társ!

A svájci doboz mérete: magasság 27 cm, szélesség-mélység: 8 x 8 cm.

Nekem egy – igaz bútorgyárban készített – közönséges kis szekrényem van bútorlapból, lefúvó nyílásokkal, ezt külön kérték a rendőrök. Biztonsági zár és ennyi.

Sok sikert a tároló kialakításához.

Köszönöm válaszod!

27.-én vizsgáztam Balatonfüzfőn, a tanfolyamon az előadó (Pólik Sándor) nekünk postaládát javasolt!

Jelentősebb erőhatásnak ellenáll, biztonsági záras, fémből van, de “lefújó nyílásokkal” rendelkezik.
    Csak a csappantyús részt kell benne leválasztani, ezért nem mindegy mekkorát veszek!

Üdv: Támadi Ferenc

Szervusz Ápolt társ!

A svájci doboz mérete: magasság 27 cm, szélesség-mélység: 8 x 8 cm.

Nekem egy – igaz bútorgyárban készített – közönséges kis szekrényem van bútorlapból, lefúvó nyílásokkal, ezt külön kérték a rendőrök. Biztonsági zár és ennyi.

Sok sikert a tároló kialakításához.

Kapócs István

Üdv!
    Lőpor tároló szekrény méretének kiválasztása érdekében, tudna valaki segíteni a svájci és német lőporok dobozainak méretét illetően?

a kép lemaradt, talán most feltölti.

Szervusz!

A képet most sem látom, de örvendek, hogy megoldódott a problémád!

További kellemes pepecselést :good:

a kép lemaradt, talán most feltölti.

Mellékletek:

Kedves Csaba,

Köszönöm a segítségedet. a problémát sikerült orvosolni úgy, hogy leesztergáltam 1,5mm-t a kicsappantyúzó matrica aljából. Projector segítségével méregettem a gyári ill. az általam készített lőszereket, és megmutatkozott egy kis elcsúszás a kettő között a hüvelynyaknál, ez pont az a másfél miliméter volt. a mellékelt képen igazából annyira nem kivehető, de erős szugerálással megállapítható hol mutatkozott a különbség ( bekarikáztam. Az alsó lőszer a gyári ). Mostmár tökéletesen működik a dolog az oktatott beállítási móddal.

Mellékletek:

Jónapot Kívánok mindenkinek, valaki tudna nekem segíteni hogy a kicsappantyúzó matricánál, a kicsappantyúzó tüskét hogy kell helyesen beállítani?(szerintem) Nem igazán jól méretezi vissza a matrica a hüvelyeket (308win), vissza vannak marva a hüvelyhosszak 51 mm-re, de amikor betöltöm roppant erőszakosan lehet csak lecsukni a zárat. Gyári lőszerrel viszont tökéletesen megy, ezért merem kizárni azt, hogy kosz lenne a töltényűrben és merem azt gondolni hogy valami beállítási probléma van. Lee rgb matricaszettet használok, ezelőtt is azzal töltöttem, azok is egy minimálisan húzósabban közlekedtek a gyárinál, de ez már egyáltalán nem az elmegy kategória. Vagy ha valaki tudja hogy mit rontok el igazából szívesen fogadom a tanácsait! köszönöm előre is!

Üdv Gregus!

Ha a kamra nem fogadja be a kész lőszert, vagy a hüvelyt, annak több oka is lehet.

Ha a kész lőszerre nem tudod normálisan rácsukni a zárdugattyút, akkor a legtöbb esetben túl hosszú a lőszer.

Ha maga az üres hüvely is problémát okoz, akkor méretprobléma van. Mint írod, a kamra tutira tiszta, így a gond a hüvellyel lesz.

Első körben próbálkozz egy kicsit több kenőanyaggal.

Ha ez nem vezet eredményre, akkor a matricát állítsd lejjebb a présben, akár teljesen érjen hozzá a hüvelytalp befogóhoz. Így a hüvelyt teljesen bele fogod préselni és a hüvely vállát a lehető legjobban összenyomja.

LEE matricánál 2x fordult már elő, hogy le kellett egy kicsit marni a hosszából, mert ugyan ezt a tünetet produkálta. De 1x RCBS-nél is jártunk így, ez benne van a pakliban. Maguk a kamrák olyan változatos méretűek, hogy szinte bármi előfordulhat. Mondjuk a legtöbb probléma akkor szokott előadódni, ha idegen hüvellyel dolgoztunk. Ha egyszer sikerül megtalálni a helyes beállítást, akkor azt dokumentáld, írd le, fotózz is, így bármikor vissza tudod állítani a kellő pozícióba.

Majd írd meg légy szíves, hogy mire jutottál.

Üdv

Gálos Csaba

Jónapot Kívánok mindenkinek,

valaki tudna nekem segíteni hogy a kicsappantyúzó matricánál, a kicsappantyúzó tüskét hogy kell helyesen beállítani?(szerintem) Nem igazán jól méretezi vissza a matrica a hüvelyeket (308win), vissza vannak marva a hüvelyhosszak 51 mm-re, de amikor betöltöm roppant erőszakosan lehet csak lecsukni a zárat. Gyári lőszerrel viszont tökéletesen megy, ezért merem kizárni azt, hogy kosz lenne a töltényűrben és merem azt gondolni hogy valami beállítási probléma van. Lee rgb matricaszettet használok, ezelőtt is azzal töltöttem, azok is egy minimálisan húzósabban közlekedtek a gyárinál, de ez már egyáltalán nem az elmegy kategória. Vagy ha valaki tudja hogy mit rontok el igazából szívesen fogadom a tanácsait!

köszönöm előre is!

A fojtás és tapaszvágók gazdára leltek,használjátok egészséggel!

A helyzet az, hogy nekem itthon van 0,15, 0,18, 0,20, 0,27, 0,35, 037, 0,40 mm-es. Már csak egyszerre kéne egy helyen lennünk egy lövészeten!

Mennék én tesókám, csak úgy repülnék de hát…..ba…a a szükség a nyomorúságot. Azért gyúrok rá, biztosan egyszercsak összejön!

A helyzet az, hogy nekem itthon van 0,15, 0,18, 0,20, 0,27, 0,35, 037, 0,40 mm-es. Már csak egyszerre kéne egy helyen lennünk egy lövészeten!

Nehéz ügy! Az ország BP-s lőterein kilőtt tapasz formájában ,nehéz lenne reprodukálni.):):) Tótkomlós,Karcag,Szentendre,Jászfelsőszentgyörgy,Székesfehérvár,Komárom,Zalaegerszeg,Gellénháza stb meg Révkomárom a régi barátok a Royal lőtér…De komolyra fordítva szót, méterárú boltban kapható a Chariot Tibi jobban tudja -ő a spéci szövésű vásznat sublerrel méregette a méterárú boltban,nagy sikere volt az eladók körében- illetve erdélyi magyaroktól talán hozzá lehetne jutni üdv: Attila v

Többszáz négyzetméteres ókori mozaikokat is összeraktak már! Mi az az egy lepedő!  :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

A kívánatos tapasz vastagsága: halvány lila f…ogalmam sincs. Olvastam, hogy hogyan kell kiszámolni, csak az a bökkenő, hogy nem tom  hogyan megmérni a vászon vastagságát. Tolómércivel reménytelen.Most vettem az első pusekom, .45, örvendező lövöldözéshez. Ólmok kb .44 gömbök. Most ez a tapaszvastagság lesz az a téma, ami miattam túl lesz spilázva, mint a kence-fice?   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :whistle: Köszi, szép estét!

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 255

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.