-
- Pferi
- 2014-03-02-05:42
Nagyon menők ezek a western revolverek. Így nagyfelbontású képen pedig még szebbek. A Coltok egyértelműen a legszebbek :) A szinte levegőben lebegő cső valami félelmetes megoldás. Pár óra olvasásba és videónézegetésbe belekerült mire megértettem, hogy nem esik le onnan. A realitás sajnos az, hogy most várjuk a második gyerkőcöt, így belátható időn belül nem lesz valóság számomra. Addig azonban lenne pár kérdésem, hogy melyikkel szemezzek? (melyik legyen az első? :) ) Úgy látom .36 és .44 kaliber közül lehet választani. Ha esetleg később céllövészetre vagy western versenyre adnám a fejem, akkor ezekhez melyik ajánlott, vagy esetleg melyikhez van versenyszám? Ugyan ilyen szempontokból a csőhossz is kérdés lenne. Melyik mennyivel pontosabb, átlagban mennyibe kerül egy lövés…
Szevasz!
Hát, izé meg szóval. Nem én vagyok erre a legilletékesebb, (piszok keveset lövök revolverrel – is), de pár szó, mivel látom, hogy 24 órája nem annyira válaszolnak nálam profibbak, meg épp írói vénám van. Igen, a kulcsszó, hogy melyik legyen az első, ezt piszok jól látod!!! Én azt javaslom menj ki lőtérre (ha lövészklub tagja vagy – ez bizony törvényi feltétel a lövéshez) biztosan engednek neked tapizást, pár próbalövést az ott ügyködő elöltömködős lövészek, elég barátságos fajtához tartoznak. Amelyik a legjobban a kezedbe áll, az kell neked! Ez a legfontosabb. A 0.44 kaliber természetesen nagyobb energiára képes mint a 0.36 – ne feledd, töltet függő! – ha fémcélokat akarsz borogatni, kell az erő. A zárt keretes pontosabb (Remi, R&S) mint a nyitott keretes Colt – kivéve nálam
– én pocsékul lövök mindkettővel. Sokat számít ki markolja. Próbáld ki őket! Néha jó árú használtakat találsz itt.
Ár: hát, ez igen fájó pont mostanra. 1 kg Swiss kb 90-100 Euró, a cseh Vesuvit olcsóbb, olyan fele, 2/3-a árú, örömködni, gyakorolgatni az is jó! Lövészkluboknál szokott lenni. Egy töltet 18-23 grain között általában bőven elég. Számolj: 15.432 grain = 1 gramm. Lövedék ár meg attól függ veszed vagy öntöd. A pontos vételi árakat itt találod valahol, ( nagyobb golyó természetesen drágább,) ha öntöd, sokkal olcsóbb. De ahhoz ólombánya is kell
vagy legalább is forrás. Csappantyú kb. 25 Ft. A többi filléres árú (gríz, kence) 1-2 Ft/lövés lehet max.
Hát, röviden ennyi, remélem tapasztaltabbak is írnak…
Üdv: F.
(Választani behéz… lásd a képet, ha sikerül)
- Nobody
- 2014-03-01-06:59
Nagyon menők ezek a western revolverek. Így nagyfelbontású képen pedig még szebbek.
A Coltok egyértelműen a legszebbek :) A szinte levegőben lebegő cső valami félelmetes megoldás. Pár óra olvasásba és videónézegetésbe belekerült mire megértettem, hogy nem esik le onnan.
A realitás sajnos az, hogy most várjuk a második gyerkőcöt, így belátható időn belül nem lesz valóság számomra. Addig azonban lenne pár kérdésem, hogy melyikkel szemezzek? (melyik legyen az első? :) )
Úgy látom .36 és .44 kaliber közül lehet választani. Ha esetleg később céllövészetre vagy western versenyre adnám a fejem, akkor ezekhez melyik ajánlott, vagy esetleg melyikhez van versenyszám? Ugyan ilyen szempontokból a csőhossz is kérdés lenne. Melyik mennyivel pontosabb, átlagban mennyibe kerül egy lövés…
- Pferi
- 2014-02-18-02:41
A kérdés:
Tisztelt Urak!
A fekete lőporos lövészet iránt érdeklődnék.
Szeretném megkérdezni, hogyha nekem az újabb külsejű fegyverek tetszenek és vennék egy
(Investarm Mustang inline .50) akkor a későbbiek folyamán van-e rá lehetőség ezzel a puskával versenyezni?
És ha van lehetőség versenyezni, akkor milyen versenyszámokban lehet vele indulni? Köszönöm a válaszukat!Olvasgassál:
Tudod, a kulcs szó a TÖRTÉNELMI lövészetben a fegyverre vonatkozólag az “eredeti vagy replika”. Persze örömködni, baráti versengésen lehet OB-n és nemzetközin nem annyira. De majd S.C. pontosít.
(A mennykő csapjon ebbe a szerkesztőbe, miért írja ki a formázást az előző szövegnél?….vagy én vagyok béna)
- hondamtx
- 2014-02-17-19:24
Tisztelt Urak!
A fekete lőporos lövészet iránt érdeklődnék.
Szeretném megkérdezni, hogyha nekem az újabb külsejű fegyverek tetszenek és vennék egy
(Investarm Mustang inline .50) akkor a későbbiek folyamán van-e rá lehetőség ezzel a puskával versenyezni?
És ha van lehetőség versenyezni, akkor milyen versenyszámokban lehet vele indulni?Köszönöm a válaszukat!
- Doki_75
- 2014-02-17-15:05
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket!
Szeretném újra kezdeni az Elöltöltő lövészetet amit kényszerűségből abba kellett hagynom!
A füstölgő magazin 2-számát sajnos nem tölti be amit szeretnék elolvasni.
Konkrétan Füstölgő eMagazin 27. szám 2011. december és 31. szám 2012. november számai érdekelnének a EA Zouave és Pedersoli Enfield hadipuskák miatt!
Aki tud ebben segíteni megköszönöm neki…….volt egy EA 2 pántos Enfield hadi puskám amit a hirtelen megváltozott anyagi helyzetem miatt el kellett adnom.
Még mielőtt elkezdenétek kövezni…..nem akarok fejest ugrani, bezsákolni és eladni ár alatt.Megyek lőni és olvasom újra a fegyverkezelés alapjait.
……persze jön a Fehova és Balázsék hátha csinálnak valami extra akciótTőlük volt az első és szerintem a következő is ha eljutok arra szintre! Köszönöm!
Szia Conqver! Gyere ki a Fehovára, lesz akciónk ilyesmire! :) A cikkeket előtúrom! Üdv SC
Szia Gábor! A Zouave-os cikkre én is kíváncsi lennék. Sajnos letölteni én se tudtam, pedig beújítottam egyet a hét végén :good:. El tudnád mailezni a magazin fent említett számát? Vagy frissíteni a honlapon hogy a többiek is lássák? Akitől a pusekot vettem, dícsérte a cikket, úgyhogy fel vagyok ajzva rá.
Köszi előre is!
Balázs
A Piettát el kellene vinni a boltba, nem kell piszkálni mert baj lehet belőle.Összekarmálódik a dob pl.,de biztonsági problémák is felléphetnek a rosszul működő elsütő szerkezet miatt.Én is gondoltam, hogy visszaviszem a fegyvereket, csak nem akartam a tudatlanságom miatt feleslegesen rohangálni. Sajnos, vagy inkább szerencsére,
jó messze lakom Bp.-től, ahol vettem a Remingtont, így nem tudom mikor lesz rá lehetőségem a boltba menni. Az viszont még mindig talány számomra, hogy hogyan lehet az, hogy ugyan az a hibája egy Coltnak és egy Reminek is? Ha nem bánnék ilyen finoman velük, akkor észre sem vettem volna, mert csak nagyon lassú felhúzásnál lehet ebbe az állásba tenni. Persze nekem semmi sem megy soha simán!
Köszönöm szépen, hogy próbáltál segíteni Kellemes hétvégét!
Nincs azoknak a fegyvereknek semmi baja. Határozottan kezeld őket! Nem finomkodni, hallgatózni!
Tőőccs, lőőjj! Tőőccs, lőőjj!
EZ A MEGOLDÁS TETSZIK A LEGJOBBAN!
- kleno1
- 2014-02-15-17:26
A Piettát el kellene vinni a boltba, nem kell piszkálni mert baj lehet belőle.Összekarmálódik a dob pl.,de biztonsági problémák is felléphetnek a rosszul működő elsütő szerkezet miatt.Én is gondoltam, hogy visszaviszem a fegyvereket, csak nem akartam a tudatlanságom miatt feleslegesen rohangálni. Sajnos, vagy inkább szerencsére,
jó messze lakom Bp.-től, ahol vettem a Remingtont, így nem tudom mikor lesz rá lehetőségem a boltba menni. Az viszont még mindig talány számomra, hogy hogyan lehet az, hogy ugyan az a hibája egy Coltnak és egy Reminek is? Ha nem bánnék ilyen finoman velük, akkor észre sem vettem volna, mert csak nagyon lassú felhúzásnál lehet ebbe az állásba tenni. Persze nekem semmi sem megy soha simán!
Köszönöm szépen, hogy próbáltál segíteni Kellemes hétvégét!
Nincs azoknak a fegyvereknek semmi baja. Határozottan kezeld őket! Nem finomkodni, hallgatózni!
Tőőccs, lőőjj! Tőőccs, lőőjj!
A Piettát el kellene vinni a boltba, nem kell piszkálni mert baj lehet belőle.Összekarmálódik a dob pl.,de biztonsági problémák is felléphetnek a rosszul működő elsütő szerkezet miatt.
Én is gondoltam, hogy visszaviszem a fegyvereket, csak nem akartam a tudatlanságom miatt feleslegesen rohangálni.
Sajnos, vagy inkább szerencsére,
jó messze lakom Bp.-től, ahol vettem a Remingtont, így nem tudom mikor lesz rá lehetőségem a boltba menni.
Az viszont még mindig talány számomra, hogy hogyan lehet az, hogy ugyan az a hibája egy Coltnak és egy Reminek is? Ha nem bánnék ilyen finoman velük, akkor észre sem vettem volna, mert csak nagyon lassú felhúzásnál lehet ebbe az állásba tenni.
Persze nekem semmi sem megy soha simán!
Köszönöm szépen, hogy próbáltál segíteni
Kellemes hétvégét!
- The Gunman
- 2014-02-15-05:33
A Piettát el kellene vinni a boltba, nem kell piszkálni mert baj lehet belőle.Összekarmálódik a dob pl.,de biztonsági problémák is felléphetnek a rosszul működő elsütő szerkezet miatt.
Nekem is van Remington NMA is meg 1861 Navy Colt is (Uberti gyártmányúak). Azoknál csak 3 állás van. Nálad a 4. szerintem az lehet, hogy túl korán ugrik fel a dobrekesztő és amiatt nem tudod körbe forgatni a dobot (nagyobb erővel forog az, amíg be nem ugrik a helyére a dobrekesztő, csak össze fogja karcolni a dobot)
Próbálom többször. Tökéletesen a helyére ugrik a dobrekesztő, pontosan illeszkedik a a furat a csőhöz. Meg sem lehet mozdítani.
Szétszedtem, az alkatrészek alakja megegyezik a robbantott ábrával.
Pietta mindkettő
- Johnny86
- 2014-02-13-06:10
Nekem is van Remington NMA is meg 1861 Navy Colt is (Uberti gyártmányúak). Azoknál csak 3 állás van. Nálad a 4. szerintem az lehet, hogy túl korán ugrik fel a dobrekesztő és amiatt nem tudod körbe forgatni a dobot (nagyobb erővel forog az, amíg be nem ugrik a helyére a dobrekesztő, csak össze fogja karcolni a dobot)
A leengedett (vagy elsütött) kakas a nyugalmi állás (elöltöltőknél üres kamrára, vagy két kamra közé, szerelt lőszeresnél, ha van passzív ütőszeg biztosítás, akkor töltött dobkamrára is mehet). Onnan húzod fel a második állásba, ami a biztonsági félállás, majd a harmadikba, amikor tűzkész. Legalábbis a perkussziós Remingtonoknál és Coltoknál így van. A modern szerelt lőszeres revolvereknél nemigen van biztonsági állás, mert nincs rá szükség. A Remington Over/Under derringert másoló Röhm Norris Twinny esetében viszont négy állás is van: a nyugalmi (a kakas az ütőszegen nyugszik), egy félállás, amikor a kakas nem éri el az ütőszeget, de ebben a félállásban elsüthető (viszont a minimális út és rugóerő miatt a csőben lévő lőszert nem tudná elsütni), egy második félállás, ekkor már nem süthető el és a tűzkész állás.
Köszi!
Én is így tudtam, csak nem ilyen profin.
Akkor a revolvereim hibásak. Van egy állás a (1)leengedett nyugalmi,(elsütött), aztán a(2) félállás, amikor a dobot lehet forgatni, de nem lehet elsütni, (biztonsági félállás), aztán lassan kicsit tovább húzom, (3) akkor van egy állása amikor a dobot nem lehet forgatni, de elsütni sem lehet. (4)Aztán tovább húzom és van a tűzkész állása.
Azt a harmadik helyzetet nem értem, amikor kb. félig fel van húzva a kakas, de elsütni nem lehet és a dobot sem lehet fordítani. Ez hiba, vagy van valamilyen funkciója. Vagy én nem értem jól?
Szép estét!
Fegyverek: Remington NMA1858, Colt Navy 1861
- Johnny86
- 2014-02-12-20:46
A leengedett (vagy elsütött) kakas a nyugalmi állás (elöltöltőknél üres kamrára, vagy két kamra közé, szerelt lőszeresnél, ha van passzív ütőszeg biztosítás, akkor töltött dobkamrára is mehet).
Onnan húzod fel a második állásba, ami a biztonsági félállás, majd a harmadikba, amikor tűzkész. Legalábbis a perkussziós Remingtonoknál és Coltoknál így van.
A modern szerelt lőszeres revolvereknél nemigen van biztonsági állás, mert nincs rá szükség.
A Remington Over/Under derringert másoló Röhm Norris Twinny esetében viszont négy állás is van: a nyugalmi (a kakas az ütőszegen nyugszik), egy félállás, amikor a kakas nem éri el az ütőszeget, de ebben a félállásban elsüthető (viszont a minimális út és rugóerő miatt a csőben lévő lőszert nem tudná elsütni), egy második félállás, ekkor már nem süthető el és a tűzkész állás.
A nyugalmi állás.
Köszi!
Úgy tudtam, hogy a “leengedett” azaz a dob biztonsági vájatába, (Rem.) vagy a Colt-nál a kis acél pöckökre engedett kakas van nyugalmi állásban. Ajaj!
Akkor ez milyen állás? Ez a negyedik.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.