Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 196-210 / 255
    • goan
    • 2015-03-01-10:29

• 2015-03-01-09:46

EJNYE – BEJNYE! NE BÁNTSÁTOK MÁR EGYMÁST! FŐLEG AZÉRT MERT EREDETILEG NEM IS EZT KÉRDEZTEM!!! A “VITAINDÍTÓ ” KÉRDÉSEM MÁS VOLT!

MÉGPEDIG AZ, HOGY: EGYLÖVETŰEKNÉL ELCSETTENÉS ESETÉN MINDENKI (ÁLTALÁBAN) KIVÁRJA AZ EGY PERCET A KÉSŐI GYÚJTÁS KÖVETKEZMÉNYEINEK ELKERÜLÉSE VÉGETT, DE EZT MÉG SENKINÉL SEM LÁTTAM REVOLVERREL . ELLENKEZŐLEG, ELCSETTENÉS UTÁN AZONNAL HÚZZÁK A KAKAST :yahoo: MINDEN KIVÁRÁS NÉLKÜL. No. Én sem fogalmaztam szépen, de biztos értitek miről van szó. Szép napot! (szita)

Akár mit mond a belballisztika,a huzagolás akkor is forgatja a lövedéket, a harmadik sorodtól pedig könnybe lábadnak a magyartanárok, ha idetévednek.

• 2015-03-01-09:36

Szia ‘The Gunman’! Amit írtál az nem fogalmazásbeli hiba, hanem a belballisztikának egy “újszerű” megközelítése. :yahoo: A magyarázat szerintem nem áll meg. A Magyarság belekeverése meg számomra érthetetlen. Én is írtam (mondtam) már hujeséget, bárkivel megeshet. Ne vedd a szívedre. A hibákat viszont nem árt javítani, mert kezdők is olvasgatják a fórumot. :bye: Üdv: LQ

EJNYE – BEJNYE! NE BÁNTSÁTOK MÁR EGYMÁST! FŐLEG AZÉRT MERT EREDETILEG NEM IS EZT KÉRDEZTEM!!! A “VITAINDÍTÓ ” KÉRDÉSEM MÁS VOLT!

MÉGPEDIG AZ, HOGY: EGYLÖVETŰEKNÉL ELCSETTENÉS ESETÉN MINDENKI (ÁLTALÁBAN) KIVÁRJA AZ EGY PERCET A KÉSŐI GYÚJTÁS KÖVETKEZMÉNYEINEK ELKERÜLÉSE VÉGETT, DE EZT MÉG SENKINÉL SEM LÁTTAM REVOLVERREL . ELLENKEZŐLEG, ELCSETTENÉS UTÁN AZONNAL HÚZZÁK A KAKAST :yahoo: MINDEN KIVÁRÁS NÉLKÜL. No. Én sem fogalmaztam szépen, de biztos értitek miről van szó. Szép napot! (szita)

• LQ
    • 2015-03-01-08:31

Szia ‘The Gunman’!

Amit írtál az nem fogalmazásbeli hiba, hanem a belballisztikának egy “újszerű” megközelítése. :yahoo:

A magyarázat szerintem nem áll meg. A Magyarság belekeverése meg számomra érthetetlen.

Én is írtam (mondtam) már hujeséget, bárkivel megeshet. Ne vedd a szívedre.

A hibákat viszont nem árt javítani, mert kezdők is olvasgatják a fórumot.

:bye:   Üdv: LQ

Látom megragadtátok a lényeget.Szerencsétlen a megfogalmazás valóban.Helyesen, egy lövedéket a huzagolás forgat meg.Persze Mo.-on mindig vannak akik jobban írják, beszélik a magyart, mint a másik és magyarabbak a magyarnál.Ezt remélem értitek.

Hát ez tényleg logikus :yahoo:

• LQ
    • 2015-02-28-21:19

Láncgyújtásnál a lövedéket a huzagolás gyorsítja fel.

:scratch: ? :scratch:

USA-ban forgalmaznak szerelt lőszeres váltódobot elöltöltős fegyverhez,tehát a szerkezet az elviseli a nagyobb energiát,de elölről úgy megtölteni a dobot, mint egy szerelt lőszert, csak fekete lőporral tudjuk.Az utántöltők gondolom tanulják is miért van ez így.Láncgyújtásnál a lövedéket a huzagolás gyorsítja fel.Egy lövedék kimegy a csövön,kettő-kettő szinte akadály nélkül a cső mellett-alatt kimegy és egy akad meg a töltő rúdon.Amikor megakad,a túlnyomás már el tud szökni alatta, mivel ott már nagy hézag van.Igy a fegyver és a lövész nem sérül.Tegyük hozzá szerencsés esetben.Tudjuk hogy az ördögnek karikás a szeme a kialvatlanságtól.

Hát, láncgyújtást már éppenséggel láttam, ott 3 kamra ment el egyetlen durranással, de sem a lövőnek sem a mellette állóknak és láthatólag a fegyvernek sem lett baja. Hogy a lövedékek merre repültek azt senki sem látta. És ott is csak egy volt csövön!

Nekem is vot láncgyújtásom, olyan, amit félig direkt idéztünk elő. Egy igazságügyi fegyverszakértő ismerősöm kért meg, hogy modellezzük annak a valószínűségét, hogy FMJ 38 spec lövedéket lövünk ki egy elöltöltő fegyverből. DUrrant nagyot, de nem lett baja sem a fegyvernek, sem nekem.

Hát, láncgyújtást már éppenséggel láttam, ott 3 kamra ment el egyetlen durranással, de sem a lövőnek sem a mellette állóknak és láthatólag a fegyvernek sem lett baja. Hogy a lövedékek merre repültek azt senki sem látta. És ott is csak egy volt csövön!

• 2015-02-27-14:01

Kedves Kollégák! Egy biztonsági kérdésre többféle választ kaptam, kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is. Fontos, hogy ha “csütörtököt” mondott a fegyverünk, legalább egy percet várjunk, mielőtt új műveletbe kezdünk úgy, hogy a fegyvercső biztonságos irányba mutasson. Így kerülhetjük el a késői gyújtás következményeit. Eddig OK. Azonban nagyon sok videón látom a youtube-on, (is) hogy revolver esetében a lövész, elcsettenés után azonnal húzza a kakast és lövi a következő kamrát. Ez nem ellenkezik a biztonsági szabállyal? Szép estét!

Ez egy tök jó kérdés! Revolverre én sem szoktam várni, valszeg azért mert a cső nem fordul ki lőirányból. Persze azért a félig csőre állt kamrából kirepülő skúló még okozhat gondot. Szóval jó a kérdés! Megér egy misét az átgondolása!

Én is csak arra gondolok, hogy mit csinálna egy félig, vagy semennyire sem csőre álló lövedék ha elindulna, nyilván nem forgolódnék a stukkerrel. Látott már valaki ilyet?

:unsure:

Kedves Kollégák! Egy biztonsági kérdésre többféle választ kaptam, kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is. Fontos, hogy ha “csütörtököt” mondott a fegyverünk, legalább egy percet várjunk, mielőtt új műveletbe kezdünk úgy, hogy a fegyvercső biztonságos irányba mutasson. Így kerülhetjük el a késői gyújtás következményeit. Eddig OK. Azonban nagyon sok videón látom a youtube-on, (is) hogy revolver esetében a lövész, elcsettenés után azonnal húzza a kakast és lövi a következő kamrát. Ez nem ellenkezik a biztonsági szabállyal? Szép estét!

Ez egy tök jó kérdés! Revolverre én sem szoktam várni, valszeg azért mert a cső nem fordul ki lőirányból. Persze azért a félig csőre állt kamrából kirepülő skúló még okozhat gondot. Szóval jó a kérdés! Megér egy misét az átgondolása!

• 2015-02-27-10:29

Véleményem szerint ellenkezik a szabályokkal, és a “józan ésszel” is. Sajnos, a netre akármit fel lehet tenni, nem hiszem, hogy a videókat bármelyik portálon ellenőriznék szakmailag. (Max. a tartalom alapján szűrnek.) Úgy gondolom, hogy elsődlegesen a lövész felelőssége, mivel egy több állásos lőtéren nem állhat mindenki mellett lövészetvezető. Ezért is lenne fontos, hogy csak olyan lövészt engedjenek önállóan lőni, akinél a lövészetvezető meggyőződött arról, hogy tisztában van a fegyver- és lőporkezelés szabályaival. (Nem olyan régen magam is “éles” helyzetbe kerültem, amikor a papírtöltényeim közül kettőnél is a csapi elműködött, de a töltet nem. Ha netán csak kicsit lassabban ég át töltény talpa, akoor egy várakozás nélküli továbbítás akár tragédiát is okozhatott volna.) János

Köszi, egyetértek! A dolog fontossága miatt azonban még nem vagyok nyugodt, mert nem egyértelmű. Különbség van az között, hogy a csapi elműködött vagy sem. Elvileg, ha nem, akkor nem lehet gond ha folytatjuk a lövést. De azért kétségeim vannak, hogy egy lövészeten, lőtéren, ha van rajtam fülvédő, (kötelező is) esetleg körülöttem lőnek, és/vagy egyéb zaj is van, ráadásul egy zártkeretes revolvernél ami takarja a kapszlit, minden esetben biztosra vehetném, hogy a csapi elment, vagy sem. Szerintem minden esetben kellene várni egy percet. Talán a bajok elkerülése végett a szakemberek ezt a kérdést tisztázhatnák. Gondolok Balázsra, mint profira. :good:

Részemről inkább várok egy percet, jobb hülyének látszani, mint félkezűnek.  :good:   :bye:

Ps: a youtube-on nem csak amatőrök teszik, amit írtam.  ;-)

Véleményem szerint ellenkezik a szabályokkal, és a “józan ésszel” is. Sajnos, a netre akármit fel lehet tenni, nem hiszem, hogy a videókat bármelyik portálon ellenőriznék szakmailag. (Max. a tartalom alapján szűrnek.)

Úgy gondolom, hogy elsődlegesen a lövész  felelőssége, mivel egy több állásos lőtéren nem állhat mindenki mellett lövészetvezető. Ezért is lenne fontos, hogy csak olyan lövészt engedjenek önállóan lőni, akinél a lövészetvezető meggyőződött arról, hogy tisztában van a fegyver- és lőporkezelés szabályaival.

(Nem olyan régen magam is “éles” helyzetbe kerültem, amikor a papírtöltényeim közül kettőnél is a csapi elműködött, de a töltet nem. Ha netán csak kicsit lassabban ég át töltény talpa, akoor egy várakozás nélküli továbbítás  akár tragédiát is okozhatott volna.)

János

15 bejegyzés megtekintése - 196-210 / 255

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.