Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Színdarabok
1 day, 2 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 13 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 13 hours telt el
Elöltöltő fegyver és kiegészítő adás, vétel csere
4 days, 17 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 13 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 136-150 / 255
  • Üdvözlet az igen tisztelt Fórumozóknak!

Nagyon örülök, hogy létezik ez az oldal és most Hozzátok fordulhatok. Gyerekkorom óta meg vagyok őrülve a lőfegyverekért, minden érdekel amivel lőni lehet. Sajnos a jelenlegi magyar szabályozás rengeteg nehézséget gördít egy magamfajta földi halandó elé, ha szeretne saját éles fegyvert venni, ezért eddigi pályafutásom során csak engedély nélkül tartható eszközöket tudtam beszerezni. Ugyanakkor erősen foglalkoztat a gondolat, hogy teszek egy lépést és rászánom magam egy éles  fegyver megvételére. Tekintettel arra, hogy nagyon kevés lőtéri és sportlövész tapasztalatom van ezért úgy döntöttem, hogy tanácsot és segítséget kérek.

Még ezen sorok írása előtt elolvastam sok témába vágó cikket itt az oldalon. Sokakhoz hasonlóan én is belecsapnék a dolgok közepébe, ugyanis elöltöltős revolvert szeretnék vásárolni. Megnéztem sok tesztvideót, felkerestem néhány honlapot, a nimrodderringer üzletet (remélem nem baj, hogy megemlítem őket) személyesen fel is kerestem. Lényeg a lényeg, hogy a fellelhető revolverek közül eddig a Colt 1851 Navy a legszimpatikusabb. Bár a Cattleman nagyon impozáns, de azt hiszem első fegyvernek inkább egy autentikus eredetileg is csappantyús fegyvert választok (tudomásom szerint a Peacmaker már szerelt lőszeres fegyverként hódította meg az USA-t.) A Remmington revolverektől pedig az tart vissza, hogy a netes beszámolók szerint alaposabb karbantartást igényelnek, viszont pontosabbak.

Szóval a hosszú bevezetőm után fel is tenném az első kérdésem a tisztelt olvasóközönségnek. Szerintetek egy Colt Navy-vel meg lehet-e tanulni a lövészet alapjait?

Mindenképp szeretnék olyan fegyvert választani amivel érdemes kimenni a lőtérre és akár sikerélményt is tud nyújtani. Igazság szerint a fegyver birtoklásának puszta tudata is nagy megelégedéssel töltene el, de az még inkább örömömre szolgálna ha a kiválasztott vasat biztonságosan és eredményesen tudnám kezelni.

Ennek kapcsán érdeklődnék, hogy esetleg milyen módon lehet kipróbálni az elöltöltős revolvereket? Az élménylövészeti csomagokat kínáló lőterek közt nem találtam  kifejezetten elöltöltős ajánlatot. Budapesten tartózkodom, ezért elsősorban a Pest környéki lőterek érdekelnének. Azt hallottam, hogy a szentendrei lőtéren van lehetőség a kipróbálásra. Van esetleg tapasztalatotok az ottani lőtérrel?

Sziasztok ! Meglepődtem milyen gyorsan és sokan válaszoltatok és köszönök minden választ. A Kapszli boltjába mindenféle képen el akartam menni csak a munka miatt nehezen érek fel hozzájuk, Kiskunlacházán lakom ami Budapesttől 45km-re van. Chariotnak köszönöm a meghívást de sajnos a holnapi napra már van elfoglaltságom , de ha lesz valami hasonló dolog nagyon szívesen elmennék kicsit ismerkedni beszélgetni, megnézni hogyan is működik ez. ;-)

Szia Lajos! 28-29-én Sarlóspusztán lesz a 100 m-es OB. 29-én legfeljebb nézni tudsz, de 28-án 14-17 között gyakorlás lesz. Elképzelhető, hogy valami “jótét lélek” megengedi, hogy lőjél is. Ez ugyan puskás verseny lesz, de biztos lesz ott más fegyver is.

Sziasztok !

Meglepődtem milyen gyorsan és sokan válaszoltatok és köszönök minden választ. A Kapszli boltjába mindenféle képen el akartam menni csak a munka miatt nehezen érek fel hozzájuk, Kiskunlacházán lakom ami Budapesttől 45km-re van. Chariotnak köszönöm a meghívást de sajnos a holnapi napra már van elfoglaltságom , de ha lesz valami hasonló dolog nagyon szívesen elmennék kicsit ismerkedni beszélgetni, megnézni hogyan is működik ez.  ;-)

Sziasztok ! Régóta érdekelnek az elöltöltős fegyverek és a hozzájuk tartozó hangulat, és most elhatároztam hogy elszeretném kezdeni ezt a sportot. A segítségeteket kérném ,hogy hol kezdjem el és hogyan csináljam? Érdekelne milyen fegyvert ajánlotok és hogy mire kellene odafigyelnek. A fegyver megvételétől a használatáig mit kell csinálnom, mi lenne a dolgok menete? A válaszokat előre is köszönöm!

Nem tom merre laksz, de pl. holnap épp összegyűlünk a dorogi lőtéren gyakorolni, szívesen látunk!

Sziasztok ! Régóta érdekelnek az elöltöltős fegyverek és a hozzájuk tartozó hangulat, és most elhatároztam hogy elszeretném kezdeni ezt a sportot. A segítségeteket kérném ,hogy hol kezdjem el és hogyan csináljam? Érdekelne milyen fegyvert ajánlotok és hogy mire kellene odafigyelnek. A fegyver megvételétől a használatáig mit kell csinálnom, mi lenne a dolgok menete? A válaszokat előre is köszönöm!

Szia Lajos! Én sajnos eléggé ráérek, és szívesen segítek rendszeresen is.  Van sok irodalmam, képem, filmem is. Ehhez viszont javaslom, hogy emailban “társalogjunk” mert itt hamar káosz  szokott lenni. Ha így megfelel, akkor szita.laszlo.tamas@gmail.com -ra küldj egyet.

:bye: Üdv!

Szia!

Először is vigyázz, mert fertőző! :wacko:

A Kapszli jó hely, de ha nem BP környékén laksz, akkor macerás. Ráadásul ott ki sem lehet próbálni. Én először keresnék egy lőteret a közelben, ahol lehet próbálni. Persze kevés helyen van fegyver is, de mindenhol találsz olyat, aki segít ebben. Ha megírod, hogy merre laksz, fognak jelentkezni kartácsok.

Utána viszont tényleg a Kapszli jön, legalábbis, ha venni is akarsz valami “teshezálló” fegyvert.

üdv., János

Huh, ezt eléggé messziről lehetne kezdeni :) Szvsz ezt az állomást érdemes beiktatni: https://kapszli.hu/az-eloltolto-fegyveres-loveszet-alapjai-cikksorozat/

Ami a fegyvert illeti: gyere be a Kapszliba valamikor, szívesen segít bármelyik kollégánk. Nem fogunk rád erőszakolni semmit, de aggódj :) Gyere be, nézz körül, fogj meg pár neked tetsző darabot, az mindig segít. Hamarosan befut az új Pedersoli szállítmány, most lesz min csorgatni a nyálat.

Üdv, András, kapszli.hu

Sziasztok !

Régóta érdekelnek az elöltöltős fegyverek és a hozzájuk tartozó hangulat, és most elhatároztam hogy elszeretném kezdeni ezt a sportot. A segítségeteket kérném ,hogy hol kezdjem el és hogyan csináljam?

Érdekelne milyen fegyvert ajánlotok és hogy mire kellene odafigyelnek. A fegyver megvételétől a használatáig mit  kell csinálnom, mi lenne a dolgok menete?

A válaszokat előre is köszönöm!

Az MLAIC oldalán levő utolsó módosításban is a következő vagyon: ” It is mandatory to seal the chambers of revolvers with grease after loading the projectiles.”

Amen! :good:

Az MLAIC oldalán levő utolsó módosításban is a következő vagyon:

” It is mandatory to seal the chambers of revolvers with grease after loading the projectiles.”

:unsure:   :unsure:   :unsure:

Igazából ha lekened kenőanyaggal és minden csapi a helyén van akkor semmilyen. Kicsit biztosan túlgondoltam, de mentségemre legyen szólva eddig akik autentikusság miatt ragaszkodtak a por +golyó kombóhoz, azok kivétel nélkül elutasították a zsírozást is.

Ha jol emlekszem, 2014 vagy 2015-ben az M.L.A.I.C. szabalyzatbol is kivettek a kamrak zsirzasanak kotelezettseget. Ha tevedtem, javitsatok ki. :unsure:

Sziasztok! Chariot írta a grízes kérdéseimre:Észre fogod venni, hogy amint mások látják, hogy csak porra golyóra töltesz, filler nélkül, el fognak állni mellőled a lőállásban. -milyen biztonsági kockázata van, ha nem használok grízt? köz!

Igazából ha lekened kenőanyaggal és minden csapi a helyén van akkor semmilyen. Kicsit biztosan túlgondoltam, de mentségemre legyen szólva eddig akik autentikusság miatt ragaszkodtak a por +golyó kombóhoz, azok kivétel nélkül elutasították a zsírozást is. Az jó, ha itt tévedtem :-) , akkor még lövünk majd egymás mellett! :yes:

akkor jó! Nem vagyok elvakultan hagyományőrző! BIZTONSÁG! És másoknak semmiképp nem akartam bajt. Csak a gríz kicsit furcsa, mert sokszor főzök és inkább a konyhában találkozunk. )-) A fojtás nekem is OK. Zsír pedig természetes. Köszönöm

Sziasztok! Chariot írta a grízes kérdéseimre:Észre fogod venni, hogy amint mások látják, hogy csak porra golyóra töltesz, filler nélkül, el fognak állni mellőled a lőállásban. -milyen biztonsági kockázata van, ha nem használok grízt? köz!

Igazából ha lekened kenőanyaggal és minden csapi a helyén van akkor semmilyen. Kicsit biztosan túlgondoltam, de mentségemre legyen szólva eddig akik autentikusság miatt ragaszkodtak a por +golyó kombóhoz, azok kivétel nélkül elutasították a zsírozást is. Az jó, ha itt tévedtem :-) , akkor még lövünk majd egymás mellett! :yes:

Sziasztok!

Chariot írta a grízes kérdéseimre:Észre fogod venni, hogy amint mások látják, hogy csak porra golyóra töltesz, filler nélkül, el fognak állni mellőled a lőállásban.

-milyen biztonsági kockázata van, ha nem használok grízt?

köz!

15 bejegyzés megtekintése - 136-150 / 255

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.