Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 121-135 / 158
  • “A huzagolt (v. sima) nem-gyorsítós pontlövő puskáknál patkolással érdemes sütést finomítani (tartós)”
    Mit patkolnak egy csapis lakaton? LQ, világosíts fel légyszi. Ma du 4x szedtem szét 1 DP lakatot, mire jó lett a sütése.Muszáj volt, mert életveszélyesen kicsi volt a sütés erő.

• 9mm
    • 2015-03-03-12:48

Köszönöm a válaszokat, azt elfelejtettem hozzá tenni, hogy van hozzá egy dupla golyós váltó csövem, és azzal nem tetszik a betonkemény sütés. De a patkolás meg fogja oldani a problémát:)  :good:

Üdv,

9mm

• LQ
    • 2015-02-26-16:12

Csatlakozom az előttem szólóhoz. :good:

Nincs értelme egy dupla sörétes sütését finomítani. Egyrészt nem lesz tőle “pontosabb”, másrészt tényleg balesetveszélyes. Harmadrészt az elsütőemelők és a diók kéreg-edzettek. Mint minden más ‘medeinitaly’ elöltöltősnél. A huzagolt (v. sima) nem-gyorsítós pontlövő puskáknál patkolással érdemes sütést finomítani (tartós).

Üdv: LQ

Szevasztok! Pedersoli sörétes puska lakattal kapcsolatosan kerdeznem hogy a benne levő dió es elsütőakasztó keregedzettek vagy teljesen edzett alkatreszek?? Finomitani szeretnek a sütesen, de vissza edzeni nem tudom, igy csak a telhesen edzett alkatreszt alakitanam csak. Elore is köszönöm a segitseget!!

Szerintem a finomításhoz csiszolóvászonnal pár század millimétert levehetsz, még ha csak kéregedzett az alkatrész akkor is. De nem javaslom, hogy finomíts a sütésen, mert a sörétes puskák sütése általában – biztonsági okok miatt – durvább, és mozgó célpont esetében a sütés milyensége alapvetően nem befolyásolja a találat pontosságát. Szóval szerintem ne nyúlj hozzá, inkább gyakorolj, próbálj meg a fegyvereddel összeszokni. A sörétlövés egy nagyon összetett és bonyolult folyamat.

Üdv,

Jeney Zoli

Új csavar lenne az igazi megoldás szvsz.Ha az üzletekben nem kapsz, esztergáltatni kellene.Megérné.

Most akkor kell hozzá egy új, max 0,1-0,2 mm-el vastagabb csavar?

Vagy ilyen vastag hézagolás a kakas furatában. (illetve a a fele, mert a tengelyt körbeveszi, így dupla vastagságot ad ki)

Ha tényleg csak ennyit kell leszedni, akkor igen. Én az eredetin is megcsináltam ugyanezt anno.

Mielőtt nekiestem volna a csiszolgatásnak, még 1x, minden egyéb alkatrész nélkül vissza raktam a kakast a tokba. És láss csodát, nem szorul, nem súrlódik. Cserében a lötyög a tengelycsavaron. És gondolom, a többi alkatrészen át a rugók ferdén meg tudják feszíteni, hogy neki nyomódhasson :) a tok falának. Most akkor kell hozzá egy új, max 0,1-0,2 mm-el vastagabb csavar?

• 9mm
    • 2015-02-19-21:03

Szevasztok!

Pedersoli sörétes puska lakattal kapcsolatosan kerdeznem hogy a benne levő dió es elsütőakasztó keregedzettek vagy teljesen edzett alkatreszek?? Finomitani szeretnek a sütesen, de vissza edzeni nem tudom, igy csak a telhesen edzett alkatreszt alakitanam csak.

Elore is köszönöm a segitseget!!

Ha tényleg csak ennyit kell leszedni, akkor igen. Én az eredetin is megcsináltam ugyanezt anno.

Tanácsot szeretnék kérni!

A remimbe anno az egység sugarú Emilió egy töredék fokban a derékszögtől eltérően fúrta be a kakastengely furatát, ezért a kakas a tok bal oldalán kicsit, nem nagyon de súrlódik beérkezéskor. Anno próbáltam vékony alátéttel kihézagolni, jobb-rosszabb eredménnyel.

Hozzáértőtől kérdezném, megéri a kakas baloldalából max 0,05 mm-t síkcsiszolóval leszedni, hogy “elférjen”?

Tegnap végre beszereltem az öreg DP remimbe az új kakast, amit a teljesen elkopott időzítőjű régi helyére rendeltem. Nohát, nem is emlékszem, hogy a revkó valaha is ilyen jól működött volna! Tisztára Feinwerkbau érzetet kelt a pontos időzítés, az egy határozott kattanással a helyére beugró dobrekesztő! Sőt, a sütése sem lett lényegesen keményebb, szinte olyan mint egy új. Mondhatni kár volt ennyi ideig várni a cserével!  :-)

Köszi, reménykedtem, hogy van valami oldószer.

Üdv az uraknak! Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami csodaszer, amivel a lőporfoltokat el tudnám tüntetni a vadiúj keréklakatos pisztolyom lakatlemezéről, amik az első lövészet után kerültek rá? Én is szeretem ha egy fegyver patinás, mégis jó lenne valahogy lesikálni a pöttyöket. Ilyen volt előtte: Üdv : Dénes

Polírpor, rongykorong és hangyaszorgalom.

Üdv az uraknak!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami csodaszer, amivel a lőporfoltokat el tudnám tüntetni a vadiúj keréklakatos pisztolyom lakatlemezéről, amik az első lövészet után kerültek rá? Én is szeretem ha egy fegyver patinás, mégis jó lenne valahogy lesikálni a pöttyöket.

Ilyen volt előtte:

Üdv : Dénes

Egy Colt navy esetén MLAIC kompatibilis átalakítás az oldalirányban állítható első irányzék? Mert mindkét coltom oldalra kancsalít!

15 bejegyzés megtekintése - 121-135 / 158

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.