-
- Rudi kettö
- 2015-03-03-18:31
“A huzagolt (v. sima) nem-gyorsítós pontlövő puskáknál patkolással érdemes sütést finomítani (tartós)”
Mit patkolnak egy csapis lakaton? LQ, világosíts fel légyszi. Ma du 4x szedtem szét 1 DP lakatot, mire jó lett a sütése.Muszáj volt, mert életveszélyesen kicsi volt a sütés erő.- LQ
- 2015-02-26-16:12
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Nincs értelme egy dupla sörétes sütését finomítani. Egyrészt nem lesz tőle “pontosabb”, másrészt tényleg balesetveszélyes. Harmadrészt az elsütőemelők és a diók kéreg-edzettek. Mint minden más ‘medeinitaly’ elöltöltősnél. A huzagolt (v. sima) nem-gyorsítós pontlövő puskáknál patkolással érdemes sütést finomítani (tartós).
Üdv: LQ
- Yenky
- 2015-02-25-07:25
Szevasztok! Pedersoli sörétes puska lakattal kapcsolatosan kerdeznem hogy a benne levő dió es elsütőakasztó keregedzettek vagy teljesen edzett alkatreszek?? Finomitani szeretnek a sütesen, de vissza edzeni nem tudom, igy csak a telhesen edzett alkatreszt alakitanam csak. Elore is köszönöm a segitseget!!
Szerintem a finomításhoz csiszolóvászonnal pár század millimétert levehetsz, még ha csak kéregedzett az alkatrész akkor is. De nem javaslom, hogy finomíts a sütésen, mert a sörétes puskák sütése általában – biztonsági okok miatt – durvább, és mozgó célpont esetében a sütés milyensége alapvetően nem befolyásolja a találat pontosságát. Szóval szerintem ne nyúlj hozzá, inkább gyakorolj, próbálj meg a fegyvereddel összeszokni. A sörétlövés egy nagyon összetett és bonyolult folyamat.
Üdv,
Jeney Zoli
- The Gunman
- 2015-02-25-06:59
Új csavar lenne az igazi megoldás szvsz.Ha az üzletekben nem kapsz, esztergáltatni kellene.Megérné.
- Wasicuya
- 2015-02-24-20:00
Most akkor kell hozzá egy új, max 0,1-0,2 mm-el vastagabb csavar?
Vagy ilyen vastag hézagolás a kakas furatában. (illetve a a fele, mert a tengelyt körbeveszi, így dupla vastagságot ad ki)
- Chariot
- 2015-02-24-19:28
Ha tényleg csak ennyit kell leszedni, akkor igen. Én az eredetin is megcsináltam ugyanezt anno.
Mielőtt nekiestem volna a csiszolgatásnak, még 1x, minden egyéb alkatrész nélkül vissza raktam a kakast a tokba. És láss csodát, nem szorul, nem súrlódik. Cserében a lötyög a tengelycsavaron. És gondolom, a többi alkatrészen át a rugók ferdén meg tudják feszíteni, hogy neki nyomódhasson :) a tok falának. Most akkor kell hozzá egy új, max 0,1-0,2 mm-el vastagabb csavar?
- 9mm
- 2015-02-19-21:03
Szevasztok!
Pedersoli sörétes puska lakattal kapcsolatosan kerdeznem hogy a benne levő dió es elsütőakasztó keregedzettek vagy teljesen edzett alkatreszek?? Finomitani szeretnek a sütesen, de vissza edzeni nem tudom, igy csak a telhesen edzett alkatreszt alakitanam csak.
Elore is köszönöm a segitseget!!
- Chariot
- 2015-02-17-10:52
Tanácsot szeretnék kérni!
A remimbe anno az egység sugarú Emilió egy töredék fokban a derékszögtől eltérően fúrta be a kakastengely furatát, ezért a kakas a tok bal oldalán kicsit, nem nagyon de súrlódik beérkezéskor. Anno próbáltam vékony alátéttel kihézagolni, jobb-rosszabb eredménnyel.
Hozzáértőtől kérdezném, megéri a kakas baloldalából max 0,05 mm-t síkcsiszolóval leszedni, hogy “elférjen”?
- Chariot
- 2015-02-12-13:32
Tegnap végre beszereltem az öreg DP remimbe az új kakast, amit a teljesen elkopott időzítőjű régi helyére rendeltem. Nohát, nem is emlékszem, hogy a revkó valaha is ilyen jól működött volna! Tisztára Feinwerkbau érzetet kelt a pontos időzítés, az egy határozott kattanással a helyére beugró dobrekesztő! Sőt, a sütése sem lett lényegesen keményebb, szinte olyan mint egy új. Mondhatni kár volt ennyi ideig várni a cserével!
- Chariot
- 2015-02-05-20:18
Üdv az uraknak! Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami csodaszer, amivel a lőporfoltokat el tudnám tüntetni a vadiúj keréklakatos pisztolyom lakatlemezéről, amik az első lövészet után kerültek rá? Én is szeretem ha egy fegyver patinás, mégis jó lenne valahogy lesikálni a pöttyöket. Ilyen volt előtte: Üdv : Dénes
Polírpor, rongykorong és hangyaszorgalom.
- Dino78
- 2015-02-05-19:53
Üdv az uraknak!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami csodaszer, amivel a lőporfoltokat el tudnám tüntetni a vadiúj keréklakatos pisztolyom lakatlemezéről, amik az első lövészet után kerültek rá? Én is szeretem ha egy fegyver patinás, mégis jó lenne valahogy lesikálni a pöttyöket.
Ilyen volt előtte:
Üdv : Dénes
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.