Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 106-120 / 158
    • 2016-02-22-00:17

Hihetetlen, hogy állandóan html kódosra ugrik ez az oldal amióta felfedeztem!

Nálatok is? Ettől egyedi!

Szia!

Mivel ez a harmadik Remim, volt szerencsém jópárszor szét és összeszerelni őket. Ezért én sem hittem el a dolgot és ahogy hazaértem, elkezdtem állítgatni a csavart. Kicsit kezdtem bedilizni, mert én sem értem miért, DE MŰKÖDIK a dolog.

Elment fél napom az internettel de csak egy videót találtam a youtube-n ahol egy ipse szintén így állítgatja a dobrekesztőt.

Üzemmérnök voltam, géptant három évig tanultam, szerelgetek mindent vagy 50 éve, de  nem értem.

Én a rugóerőt tudom csak elképzelni, hogy talán később ugrik le a dobrekesztő szára a kakas elleposodó kör alakú bigyójáról, ha kisebb a rugóerő. Tényleg nem tudom, nem logikus, de tapasztalom.

Ha lenne egy átlátszó remi és működés közben lehetne látni, talán. :yahoo:

Itt a videó címe: Remington 1858 – Składanie i Strojenie.

…bár a filmen a zene kicsit hangos, de kb. 6.perc 20 mp.-nél nem csak látható, hanem hallható is, hogy a rekesztő kétszer kattan, egyszer mellé, aztán a helyére, állítgatás után meg csak egyszer és azonnal a helyén van, a dob nem mozdul tovább.

Szerinted hülyeség az egész? Vagy véletlen? Az enyémnél is?

Mindegy, csak érdekes!

Ps: látom sok Remi sátorvas lesz most leszedve országszerte.  :yahoo:   :good:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

• 2016-02-22-00:14

Szia!

Mivel ez a harmadik Remim, volt szerencsém jópárszor szét és összeszerelni őket. Ezért én sem hittem el a dolgot és ahogy hazaértem, elkezdtem állítgatni a csavart. Kicsit kezdtem bedilizni, mert én sem értem miért, DE MŰKÖDIK a dolog.

Elment fél napom az internettel de csak egy videót találtam a youtube-n ahol egy ipse szintén így állítgatja a dobrekesztőt.

Üzemmérnök voltam, géptant három évig tanultam, szerelgetek mindent vagy 50 éve, de  nem értem.

Én a rugóerőt tudom csak elképzelni, hogy talán később ugrik le a dobrekesztő szára a kakas elleposodó kör alakú bigyójáról, ha kisebb a rugóerő. Tényleg nem tudom, nem logikus, de tapasztalom.

Ha lenne egy átlátszó remi és működés közben lehetne látni, talán. :yahoo:

…bár a filmen a zene kicsit hangos, de kb. 6.perc 20 mp.-nél nem csak látható, hanem hallható is, hogy a rekesztő kétszer kattan, egyszer mellé, aztán a helyére, állítgatás után meg csak egyszer és azonnal a helyén van, a dob nem mozdul tovább.

Mindegy, csak érdekes!

Szép estét!

Ps: látom sok Remi sátorvas lesz most leszedve országszerte.  :yahoo:   :good:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

• 2016-02-22-00:12

Mindegy, csak érdekes!

• 2016-02-21-23:59

Szia!

Ha lenne egy átlátszó remi és működés közben lehetne látni, talán. :yahoo:

Üdv Szita!
    Azt nem jegyezte meg halkan a mester. hogy az a csavar olyan mint a csoda nagyon kell benne hinni, hogy működik.
    Vagy csak vicces ember.Az a csavar egy laprugót rögzít . A dobrekesztő időzítéséhez nincs köze ,csak hogy milyen erővel nyomja azt, és az elsütő billentyűt tartja.De ha én nem hiszem,még lehet.

• 2016-02-21-13:36

Sziasztok!

Vettem egy Uberti Remi 1858 NMA-t, “gyári” újat, üzletben. A dobrekesztő időzítése rossz volt, a két vájat között félúton már feljött, kb 5 mm. csíkot húzva. Szétszedtem. A kakason találtam reszelgetési nyomokat, ezért nem volt jó. Elvittem fegyvermesterhez, aki némi farigcsálás után rendbe hozta.

Eddig sem szokatlan, bár nem tudom, hol és miért került a rossz kakas bele.

Amit viszont a fegyvermester mutatott meg, azt eddig nem tudtam! A dobrekesztő időzítése bizonyos mértékben (2-3 mm) finomítható, a sátorvas alatti nagy, laposfejű csavarral! 

Én nem tudtam, de lehet, hogy más sem, ezért gondoltam, hogy közzé adom.

Mellékletek:
    • LQ
    • 2015-03-08-18:27

Amikor felhúzod a kakast mindig egy “kicsit” túlhúzod, majd visszaengeded. Lakatja válogatja, hogy mennyire, de valamilyen mértékű oda-vissza mozgás mindig van. Ilyenkor az elsütőemelő rugója nekinyomja az elsütőemelőt a patkónak és vissza mozgáskor ezek egymáson csúsznak. Rendszeres használatnál pár hónap múlva érezhető a hatás, ha a patkó lágy anyagból van.

Üdv: LQ

Ilyen patkolást már csináltam én is, csak sárgaréz lemezkét forrasztottam fel kadmiumos cinnel (190 fok) és ezt állítottam méretre reszelővel.

Sárgarézzel patkolni nem igazán érdemes, mivel gyorsan kopik, ezáltal a sütés változik (romlik). Az acéllemez tartósabb. Üdv: LQ

Mitől kopna? Csak egyfajta “ütközőként” szolgál. Semmi sem csuszolódik rajta.

“A faszén egy kissé macerás. Vörösvérlúgsóval gyorsabb és egyszerűbb.” Persze, hogy macerás, de faszenet minden benzinkúton kapni,ciános edzősót meg legfeljebb valamelyik nemzeti park mellett lehetne ásni.

Te csak azt hiszed. Egyszerűbb, mint gondolnád. Keress magánban, megmondom a frankót. 06 70 396 88 56

Állítólag sárgavérlúgsóval is működik a dolog. Még nem próbáltam, pedig  itt van a polcomon fél kiló. Borászati szaküzletekben annyi van, hogy el is adják.

“A faszén egy kissé macerás. Vörösvérlúgsóval gyorsabb és egyszerűbb.”
    Persze, hogy macerás, de faszenet minden benzinkúton kapni,ciános edzősót meg legfeljebb valamelyik nemzeti park mellett lehetne ásni.

Kopni a dió és az elcsattantó összefekvő felülete tud.A sárgaréz lemez csak mélységhatároló szerepet tölt be és soha nem kop el. Mintazopel. De izlés szerint acél lemezt is lehet cinezni.

• LQ
    • 2015-03-07-01:19

Ilyen patkolást már csináltam én is, csak sárgaréz lemezkét forrasztottam fel kadmiumos cinnel (190 fok) és ezt állítottam méretre reszelővel.

Sárgarézzel patkolni nem igazán érdemes, mivel gyorsan kopik, ezáltal a sütés változik (romlik). Az acéllemez tartósabb.

Köszi a felvilágosítást.Ilyen patkolást már csináltam én is, csak sárgaréz lemezkét forrasztottam fel kadmiumos cinnel (190 fok) és ezt állítottam méretre reszelővel.Nagy előnye, hogy soha nem esik le és 190 fokon az acél sem lágyul ki.Ha esetleg mégis puha a dió, mint pl. az AS olcsó lakatjain, faszéntüzben meg lehet edzeni ilyen kis darabot. Én semmilyen fémragasztóba nem bízok.Sütést még én se növeltem v-rugós lakaton.Ez 1 szinte új DP country hunter lakat, kb 20-30 g-os elsütőerővel, rátettem az ujjam és elsült. Gyárilag!És nem nyúlt bele senki előttem.De legalább belejöttem a lakat szerelésbe.Negyedikre 3 perc alatt összeraktam.

+1

A faszén egy kissé macerás. Vörösvérlúgsóval gyorsabb és egyszerűbb.

Köszi a felvilágosítást.Ilyen patkolást már csináltam én is, csak sárgaréz lemezkét forrasztottam fel kadmiumos cinnel (190 fok) és ezt állítottam méretre reszelővel.Nagy előnye, hogy soha nem esik le és 190 fokon az acél sem lágyul ki.Ha esetleg mégis puha a dió, mint pl. az AS olcsó lakatjain, faszéntüzben meg lehet edzeni ilyen kis darabot. Én semmilyen fémragasztóba nem bízok.Sütést még én se növeltem v-rugós lakaton.Ez 1 szinte új DP country hunter lakat, kb 20-30 g-os elsütőerővel, rátettem az ujjam és elsült. Gyárilag!És nem nyúlt bele senki előttem.De legalább belejöttem a lakat szerelésbe.Negyedikre 3 perc alatt összeraktam.

• LQ
    • 2015-03-03-18:48

Ahelyett, hogy a dióból reszelnél le, a dió hornyának mélységét csökkented egy beragasztott kis lemezkével. Szerszámboltokban kapható hézagoló acéllemezzel (0,1 mm-től felfelé)  szoktam csinálni (csipesz és nagyító legyen kéznél). A lemezke vastagságának mértékében kiemeled az elsütőemelőt a dió hornyából, ezáltal a sütési erő csökken. Nagy előnye, hogy nem reszelsz se a dióból, se az elsütőemelőből. Ezáltal a kéregedzést nem bántod. Valamint az új fegyvertörvényesek se tudnak belekötni, mivel nem jár alkatrész megmunkálással. Ha IS pillanatragasztót használsz, azt a Brunox egy idő után megeszi. Legjobb a vékony epoxi. Nem eszik a fegyverolajok, de ha cserélni kell egy késpengével le lehet ütni. Ez csak sütéskönnyítésre jó. Nekem sütési erőt növelni még soha nem kellett.  :-)

15 bejegyzés megtekintése - 106-120 / 158

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.