Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
4 days, 21 hours telt el
Games
4 days, 21 hours telt el
Játék ajánló
6 days, 5 hours telt el
Játék ajánló
6 days, 5 hours telt el
Színdarabok
1 week, 1 day telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 91-105 / 158
  • https://kapszli.hu/wp-content/uploads/2013/11/FM-eMagazin-12.-szam-2008.-oktober.pdf

Jó volt ezt a, ma már 7-8 éves cikket visszaolvasni! Benne volt mindenki, engem is beleértve, akiknek a saját, keserves tapasztalatai ihlették a csőrongálós cikket! :)

• 2016-02-23-22:10

Köszii! A fehérzsír van itthon autóhoz (Níva, ezért sok zsír kell :yahoo: ), ajtó zsanérhoz, stb. ezért kérdeztem. És nem került feleannyiba, mer 1800 Ft volt, a Würth meg 2000 körül láttam a neten, hogy a fene egye meg őket. :scratch:

A réz bigyót megveszem, kipróbálom.

Az én szomorúságom igazából  nem az, hogy valahol évekig pihent a vas, hanem hogy 2015. van a Remibe vésve, a kártyája 2015. október 20.szemléről szól.  Vettem november 02. és itthon derült ki, ami kiderült. Lövöldöztek már vele, korrózió a kamrákban, kakast reszelgették stb. Senki sem érti, hogyan lehet. Persze ezek nem egyszerre derültek ki, mivel lőtér-szünet van, ezért már el sem vihettem volna Gáboréknak megmutatni. Így hát Angyalszem maradtam, neki volt Remije.  :yahoo: Le is lőtték, mert biztosan neki is elreszelték a kakasát.  :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Attól függ milyent veszel, van acéldrótos is. Ez a rézdrótos pont olyan durva mint a réz csőtisztító kefe, a fémen gyakorlatilag csak nagyon fimom polírra lehet használni, meg kb ilyen vakrozsdára. A fehér zsír spré az tök más, és szívesen tolják az ember orra alá amikor nagyteljesítményű kenőanyagot kérsz: óóóóóó eeez uggggyanaaaz, csak feleannyiba kerül. Az utóbbi igaz csak feleannyit sem ér :) Ez amiután kifújod tök átlátszó filmet ad, nagyobb hőmérsékleten sem folyik meg, a zsír spré meg ugye odafúj egy adag zsíros tacsakot. Én is Uberti párti vagyok és hoznak készletet amiből lehet válogatni, ha az elején mész. Persze ehhez a közelben kéne lakni :) Biztos az is, hogy jobb megnézni személyesen, és lehetőség szerint úgy összeválogatni egyet mint Tuco Ramirez :) :) :) Egyébként jártam úgy, zsírújan (az évszámkódból természetesen látni, hogy már vagy 4 éve áll a gyár raktárában) Pedersolli puskával, hogy a pánt alatt rozsdás volt a cső, valamint a dióba vágott menetes furat nem merőlegesen volt kifurva. Pár nap tapogatás után kezdett zavarni, hogy a kakast rögzítő csavar olyan “furcsán ferdén áll”, gondoltam rátekerek, hátha nincs becsavarva. Rotty le is tört a kakast rögzítő széles csavarfej az M3-as menetéről ahogy próbált igazodni. A menetes rész szerencsére nem szorult még meg, így ki tudtam csavarni, és belecsavartam egy hosszú 3-as csavart és akkor adta ki mennyire ferde a furat. Persze Balázs rendelt egy diót bele, szóval ez a probléma megoldódott. De az olasz “életérzést” ismét átélhettem: “hú ezzel valami bibi van, rossz a menet, jó nem tépem rá, amíg kiér a gyárból meg a boltból jó lesz, a f…om sem szedi szét az egész lakatot ezért, meg még írjak is netán jegyzőkönyvet!” Azon, hogy az évekkel azelőtt legyártott puskák berozsdásodnak a raktárban és nincs aki leellenőrizze mielőtt kiadják a kezükből azon meg sem lepődök.

tenkjúúverimáccs Ilyent már láttam, nem durva kicsit? Olyan kemény, mint egy drótkefe. Vagy talán van többféle. Kösz, majd megnézem.Sajna nem akarom dísznek használni a stukkerem, de nincs hová járni, csak egy téglagyári gödörben lévő “lőtérre” ami októbertől március közepéig zárva. Ott is én vagyok egyedül füstölgő. :unsure: :-( A kenőanyag nem az a sokféle gyártótól kapható un. fehér zsír spray? Az is úgy működik, ahogy írod. Tele a t…hogy egy új stukkerrel, állítólag a jobbik Uberti gyártótól ennyit kell küszködni csak azért, mert nem tudtam személyesen megnézni a bóóóótban, hogy mit kapok. :unsure: :wacko: Meg azzal, hogy alig van ebben a banánköztársaságban hely, ahol sportolni lehetne elöltöltőssel. :cry: quote=26772]

ebből a rézkefés tényleg jó a fełületi kezdődő rozsdásodásra.

Attól függ milyent veszel, van acéldrótos is. Ez a rézdrótos pont olyan durva mint a réz csőtisztító kefe, a fémen gyakorlatilag csak nagyon fimom polírra lehet használni, meg kb ilyen vakrozsdára.

A fehér zsír spré az tök más, és szívesen tolják az ember orra alá amikor nagyteljesítményű kenőanyagot kérsz: óóóóóó eeez uggggyanaaaz, csak feleannyiba kerül. Az utóbbi igaz csak feleannyit sem ér :) Ez  amiután kifújod tök átlátszó filmet ad, nagyobb hőmérsékleten  sem folyik meg, a zsír spré meg ugye odafúj egy adag zsíros tacsakot.

Én is Uberti párti vagyok és hoznak készletet amiből lehet válogatni, ha az elején mész. Persze ehhez a közelben kéne lakni :) Biztos az is, hogy jobb megnézni személyesen, és lehetőség szerint úgy összeválogatni egyet mint Tuco Ramirez :) :) :)  Egyébként jártam úgy, zsírújan (az évszámkódból természetesen látni, hogy már vagy 4 éve áll a gyár raktárában) Pedersolli puskával, hogy a pánt alatt rozsdás volt a cső, valamint a dióba vágott menetes furat nem merőlegesen volt kifurva. Pár nap tapogatás után kezdett zavarni, hogy a kakast rögzítő csavar olyan “furcsán ferdén áll”, gondoltam rátekerek, hátha nincs becsavarva. Rotty le is tört a kakast rögzítő széles csavarfej az M3-as menetéről ahogy próbált igazodni. A menetes rész szerencsére nem szorult még meg, így ki tudtam csavarni, és belecsavartam egy hosszú 3-as csavart és akkor adta ki mennyire ferde a furat. Persze Balázs rendelt egy diót bele, szóval ez a probléma megoldódott. De az olasz “életérzést” ismét átélhettem:  “hú ezzel valami bibi van, rossz a menet, jó nem tépem rá, amíg kiér a gyárból meg a boltból jó lesz, a f…om sem szedi szét az egész lakatot ezért, meg még írjak is netán jegyzőkönyvet!” Azon, hogy az évekkel azelőtt legyártott puskák berozsdásodnak a raktárban és nincs aki leellenőrizze mielőtt kiadják a kezükből azon meg sem lepődök.

tenkjúúverimáccs

Ilyent már láttam, nem durva kicsit? Olyan kemény, mint egy drótkefe. Vagy talán van többféle. Kösz, majd megnézem.Sajna nem akarom dísznek használni a stukkerem, de nincs hová járni, csak egy téglagyári gödörben lévő “lőtérre” ami októbertől március közepéig zárva. Ott is én vagyok egyedül füstölgő. :unsure: :-(

A kenőanyag nem az a sokféle gyártótól kapható un. fehér zsír spray? Az is úgy működik, ahogy írod.

Tele a t…hogy egy új stukkerrel, állítólag a jobbik Uberti gyártótól ennyit kell küszködni csak azért, mert nem tudtam személyesen megnézni a bóóóótban, hogy mit kapok. :unsure: :wacko: Meg azzal, hogy alig van ebben a banánköztársaságban hely, ahol sportolni lehetne elöltöltőssel. :cry:

quote=26772]

• 2016-02-23-20:17

tenkjúúverimáccs Ilyent már láttam, nem durva kicsit? Olyan kemény, mint egy drótkefe. Vagy talán van többféle. Kösz, majd megnézem.[/quote]

Mivel lehet eltüntetni a dobkamrák alján lévő korróziót?

Ilyen képen látható mini polírozó izét lehet barkácsboltokban kapni többféle méretben. Egyébként a főként dísznek használt vasakhoz Berner vagy Würth nagyteljesítményű kenőanyagát használom. Oldószerben van feloldva a kenőanyag így tökéletesen elterül,a zegzugos részekbe bekúszik, pár mp múlva amikor az oldószer elpárolog, érezhetően sűrű ragadós de átlátszó zsírréteg alakul ki a felületen. Messziről lefújva és kicsit áttörölve az egész fegyvert hónapokig magára lehet hagyni rozsda nélkül. Legközelebbi használatnál elég féktisztítóval átfújni a dobfuratokat és mehet a lövészet. (én azt sem szoktam, de ki kell tapasztalni a használatát, hogy a kenőanyag film is a felületen legyen, meg ne tocsogjon a furat és a lőkúp a zsírban) [/quote]

• 2016-02-23-19:59

Én a wd ügyet a Balázs Füstölgő magazinjának a 2. évfolyam 12. számában a 9. oldalon kezdődő cikkben olvastam. (itt: https://kapszli.hu/wp-content/uploads/2013/11/FM-eMagazin-12.-szam-2008.-oktober.pdf )

Ezután gondoltam, hogy amikor a sörösdobozokat táncoltattam az udvaron és alig táncoltak, akkor nem a fröccs volt sok, hanem a wd a csőben.  :yahoo:

És valóban több lett a találat a wd kipucolása után, kontrollkép a fröccs mennyiségét nem csökkentettem.  :yahoo:

Talány, mint a Remi timing csavarral.

csőbe csak teljes szétszedéskor és szekrénybe rakós tisztításkor kerül wd40 a csőbe de azt is kihúzom belőle, ne legyen csatakosan az, csak finom filmréteg :)

• 2016-02-23-19:12

tenkjúúverimáccs

Ilyent már láttam, nem durva kicsit? Olyan kemény, mint egy drótkefe. Vagy talán van többféle. Kösz, majd megnézem.Sajna nem akarom dísznek használni a stukkerem, de nincs hová járni, csak egy téglagyári gödörben lévő “lőtérre” ami októbertől március közepéig zárva. Ott is én vagyok egyedül füstölgő.  :unsure:   :-(

A kenőanyag nem az a sokféle gyártótól kapható un. fehér zsír spray? Az is úgy működik, ahogy írod.

Tele a t…hogy egy új stukkerrel, állítólag a jobbik Uberti gyártótól ennyit kell küszködni csak azért, mert nem tudtam személyesen megnézni a bóóóótban, hogy mit kapok.  :unsure:   :wacko:  Meg azzal, hogy alig van ebben a banánköztársaságban hely, ahol sportolni lehetne elöltöltőssel.  :cry:

quote=26772]

Ilyen képen látható mini polírozó izét lehet barkácsboltokban kapni többféle méretben. Egyébként a főként dísznek használt vasakhoz Berner vagy Würth nagyteljesítményű kenőanyagát használom. Oldószerben van feloldva a kenőanyag így tökéletesen elterül,a zegzugos részekbe bekúszik, pár mp múlva amikor az oldószer elpárolog, érezhetően sűrű ragadós de átlátszó zsírréteg alakul ki a felületen. Messziről lefújva és kicsit áttörölve az egész fegyvert hónapokig magára lehet hagyni rozsda nélkül. Legközelebbi használatnál elég féktisztítóval átfújni a dobfuratokat és mehet a lövészet. (én azt sem szoktam, de ki kell tapasztalni a használatát, hogy a kenőanyag film is a felületen legyen, meg ne tocsogjon a furat és a lőkúp a zsírban)
    [/quote]

Ilyen képen látható mini polírozó izét lehet barkácsboltokban kapni többféle méretben. Egyébként a főként dísznek használt vasakhoz Berner vagy Würth nagyteljesítményű kenőanyagát használom. Oldószerben van feloldva a kenőanyag így tökéletesen elterül,a zegzugos részekbe bekúszik, pár mp múlva amikor az oldószer elpárolog, érezhetően sűrű ragadós de átlátszó zsírréteg alakul ki a felületen. Messziről lefújva és kicsit áttörölve az egész fegyvert hónapokig magára lehet hagyni rozsda nélkül. Legközelebbi használatnál elég féktisztítóval átfújni a dobfuratokat és mehet a lövészet. (én azt sem szoktam, de ki kell tapasztalni a használatát, hogy a kenőanyag film is a felületen legyen, meg ne tocsogjon a furat és a lőkúp a zsírban)

Mellékletek:
    • 2016-02-23-14:06

Ez is érdekes! Az biztos, hogy nem jó egy “műszernél” a csavarokat feszülésig húzni főleg ahol mozgó alkatrészek tengelyeként is szolgálnak. A Remi pici töltőkar csavarjának is ez a halála.

Látom a hozzászólásokból, hogy mindenki állandóan buherálja a vasát!   :yahoo:

Erre szükség is van ebben a műfajban,  de ha mindent nekünk kell kikísérletezni, akkor túl sok lesz a “saját káron tanulás” és az elreszelt alkatrész, az alkatrész-kereskedők örömére!  :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Milyen szép is lenne, ha adna a gyártó egy rendes gyári gépkönyvet  a gagyi kétoldalas hülyéknek nyomtatott “ne nézz állandóan a töltött csőbe” témára kihegyezett baromság helyett!

A Balázs egyik írásában, azt hiszem Füstölgőben (?) nem javasolja a WD40-t, legfeljebb tisztításra, mert csőbe jutva jó időre elcseszi a szórásképet. Én légfegyvernél (-mert lövök mindennel, ami kezemügyébe kerül- :yahoo: ) ezt “lásd mint fent: saját káromon” tényleg megtapasztaltam, csak a hideg – zsíroldó és forró vizes mosás segített.

Más:  Gyári, új Remit vettem, de mégis valaki, valamikor, valahol és valamennyit lőtt vele. Aztán nem takarította ki és így állhatott az üzletben. Mire én megvettem, és NEM postai úton eljutott hozzám, a puskapor égéstermékeiből kén- és kénessav keletkezhetett a légnedvességtől –(ha nem pisilt bele valaki  :unsure: ) –és megmarta a dobkamrák fenekét. Mivel lehet eltüntetni a dobkamrák alján lévő korróziót?

Érdekes amit írtok a remiről (csak colt-om van), de én elejétől fogva ezt csinálom a colttal. (összessel)

Amikor megvettem a csavarra szedtem az összeset, elsősorban sorjákat keresem piettánál és ubertinél is találtam a dobléptetőn), majd leszedése után az összerakáskor, a saját magam által alkotott “negyedes szabályt” alkalmazom. Vagyis minden csavar ahogy a helyére kerül egy negyed fordulatnyit húzom csak meg, (ha a csavarfej óra lenne, 9-12 óra között) így stabil, de minden finoman jár, és semmi nem akad vagy karcol! A főrúgó csavarja iszonyatosan meg van húzva gyárilag, ott az a technikám, hogy a csavarral úgy fogatom meg a rugót, hogy a rugó 15-25° közötti szögben áll ferdén, és ahogy megfogja a csavar onnantól nem a csavart húzom, hanem a rugót fordítom egyenesbe és  húzza be magát így kellőre. Azóta a sütésem biztos, és csak tényleg a gyengébb anyagú csapi esetén esik darabokra a csappantyú, mert nem veri szét a kakas. Ezekkel a trükkökkel (és minden  dob töltés előtt vagy után pár csepp wd40 a szerkezetbe és réz kefe élés a kakason és kakas tokba illeszkedő részében a koksz felhalmozódás ellen) minimalizáltam a lövészet közbeni akadásokat, sőt volt olyan tótkomlós, hogy 3 napot végiglőttem velük konkrét tisztítás nélkül akadály mentesen :)

• 2016-02-23-10:45

Ebben a “szép új világban” minden lehetséges, ahol ki sem kell lépni az ajtón ahhoz, hogy lenyúlják a lóvét. Amióta Aldo Uberti és a lánya is meghalt, lehet, hogy nincs aki szívét lelkét beletenné, csak a profit elvtárs az úr.

A majdnem laza csavarnál nálam is túlugrott a hornyon a dobrögzítő. Úgy érzem most, hogy a szerkezet pontosan működik, a csavarnak ebben a helyzetében szoktam még egy jó erőset ráhúzni.
    Ha a felfedezés igaz, akkor itt meglátja mindenki :) és lehet te találtad meg a NMA Tabula Smaragdináját a fegvermesterednél. De az is lehet, hogy az Ubertinek ez világos mint a nap, és milyen jó, hogy lehet külön venni szerkezeti kütyüket és új dobot is hozzá :)

Ha a felfedezés igaz, akkor minden remis tudtára kell adni, hogy ők ne q.ják el!

Vigyázni kell az állítgatással, mert ha túl laza és a kakast túl gyorsan rántjuk hátra, akkor a dob tovább fordulhat a kelleténél és a rekesztő nem akad be!

De nem kell aggódni, hogy a lövés a cső mellé megy, mert a csapi is kifordul ilyenkor a kakas alól.

Miért nincs erről sehol leírás? Vagy van, csak nem láttuk? Eredeti tervek valamilyen archívumban meglehetnek? A Remington honlapján miért nincs semmi ezekről a fegyverekről? Mármint az eredeti fegyverekről.

Aki tud valamit írja meg legyen kedves!!! Hahóóó! Hadtörténész úr! Még hiányzik a 2 rész a revolverekről, a “Az elöltöltős alapjai” sorozatból, talán itt megérne pár szót. :mail:

Lehet, hogy E. Remington nagyobbat alkotott, mint gondoltuk?

• 2016-02-23-08:58

Csavar legyen meghúzva, kivéve az állító-csavar.  :yahoo:

Most már én is azt hiszem, hogy mi q.juk el a dédelgetésnél. Nekem mindig megakadt a szemem ezen a csavaron, éreztem, hogy valami nem stimmel vele. Minek egy ilyen nagyfejű vékony szárú csavar? De nem jöttem rá, csak jól meghúztam. Pedig az is gyanús volt, hogy végig szorul, nem lazul fel.

Ha a felfedezés igaz, akkor minden remis tudtára kell adni, hogy ők ne q.ják el!

Vigyázni kell az állítgatással, mert ha túl laza és a kakast túl gyorsan rántjuk hátra, akkor a dob tovább fordulhat a kelleténél és a rekesztő nem akad be!

De nem kell aggódni, hogy a lövés a cső mellé megy, mert a csapi is kifordul ilyenkor a kakas alól.

Miért nincs erről sehol leírás? Vagy van, csak nem láttuk? Eredeti tervek valamilyen archívumban meglehetnek? A Remington honlapján miért nincs semmi ezekről a fegyverekről? Mármint az eredeti fegyverekről.

Aki tud valamit írja meg legyen kedves!!! Hahóóó! Hadtörténész úr! Még hiányzik a 2 rész a revolverekről, a “Az elöltöltős alapjai” sorozatból, talán itt megérne pár szót. :mail:

Lehet, hogy E. Remington nagyobbat alkotott, mint gondoltuk?

Szintén műszaki végzettségű emberként (csavar legyen rendesen meghúzva), tetejében ex fegyverkereskedőként (revkónál zsigerből ellenőrzöm vásárlásnál a pontos működést) sikitva rohantam a remimhez. :) És tényleg! A rugót éppenhogy csak megfeszítő csavar állástól negyed fordulatonként állítgatva kb. 1 perc alatt be sikerült állítani! Majdhogynem azt lehet mondani, hogy nem kell csontra meghúzni a csavart és kész. Egyszer nagysebességű felvétellel felvettem, hogy sül el, és lehet látni, ahogy a gáz hátrafújja kicsit a kakast. Gondoltam ott benn minden megmozdul ilyenkor és valami megkopik. Ez kb 100 lövés után jelentkezett, de most így belegondolva, kb azután a 100 lövés után szedtem darabokra először. Nem akarok egy Riemann sejtés szintű dolgot megelőlegezni, de nem lehet, hogy az első szétszedésnél saját magunk q.juk el a Remik pontos dobrögzítését egy jól megszorított csavarral? A csavar feje is sikít egy nagyméretű jól marokra fogható csavarhúzóért, így akinek van egy rendes csavarhúzókészlete és nem az asszony varrógép csavarhúzójával rakja össze (és gyűri szét a csavarok fejét), az azonnal túlhúzza, és máris kezdődik a karistolás a dobon.

Szia!

Mivel ez a harmadik Remim, volt szerencsém jópárszor szét és összeszerelni őket. Ezért én sem hittem el a dolgot és ahogy hazaértem, elkezdtem állítgatni a csavart. Kicsit kezdtem bedilizni, mert én sem értem miért, DE MŰKÖDIK a dolog.

15 bejegyzés megtekintése - 91-105 / 158

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.