Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 76-90 / 158
  • Szerintem először állítsd az ütőerőt a legkisebbre, ami még biztosan elsüti a lakatot,és utána állítsd be az elsütőerőt biztonságosra, és próbáld azt megszokni. Vagy vidd el fegyvermesterhez ,mert így életveszélyes.

Jó öreg Jaeger puskám a szombati lövészeten 2x is előadta, hogy a schneller felhúzásakor azonnal elsült. Szabályok betartva, lövés a lődombban, ezzel nincs is probléma, de ez azért mégse jó! Otthon szétszedtem,  kiszedve is el-elsült, hát megpucoltam, átolajoztam, kiszedett állapotban a hibát már nem lehetett előidézni. Összerakás után viszont, ha csak 1x is, de megint előadta. Most kicsit tanácstalan vagyok. A kivett schneller nagyító alatt is sértetlen, semmi kopás nem látszik rajta. Sütéserő pont jó, azon, ha nem kell nem állítanék! Esetleg, ha a scheller rugó erejéből visszavennék kicsit az javíthatna a helyzeten?

Jó alternatíva vajon, ha ezentúl a kakas félállásában húzom fel a schellert, és ha “úgy marad” akkor húzom csak a kakast végállásba a lövéshez? Kipróbáltam működik, de ez azért mégiscsak félmegoldás!

Sziasztok! KÖZHÍRRÉ TÉTETIK! :-) Kedves Testvérek! Valamikor írtam, hogy a Remington (1858 NMA Uberti) ravasz és dobrekesztő rugójának feszítésével és lazításával (nagyfejű csavarral ) állítható a timing. … Most Colt 1860 Army Civyl-en (Uberti) próbáltam. = SZINTÉN! Érdekelnek, hogy Nektek mi a tapasztalatotok. (aki a Remingtonban csak a villanyborotvát ismeri, nem autentikus! ) :yahoo: :yahoo: :yahoo: Szép hétvégét!

Most kötözködni fogok! :) Értem én, amit javasolsz, de hogy állítható be kétszer ugyanúgy? Nem lenne jó megoldás egy-egy vékony (sörösdoboz, satöbbi) alátét, vagy épp több, a csavar alá? Mert a jól meghúzott csavar sajátja, hogy a használat során nem csavarodik el/ki!

A Remin és a Colton is olyan a csavar, hogy ha nincs megtépve, akkor is szorosan áll, nem csavarodik semerre magától, hacsak nem magától kedves Chariot! :yahoo:  A  beállíttó, állítgató csavarok sajátja pedig, hogy nem csavarodik semerre magától a használattól. Kb. egy fordulattal kijjebb tekerve, már miliméterrel később jön fel a dobrekesztő. Egyáltalán nem tudom, hogy miért van így, nem “javaslom” inkább a tapasztaltabbaktól kérdezem. Ha hozol pár sört megisszuk ami benne van és kísérletezgetünk a dobozzal!  :yahoo:  Volt egy remim, új, amin így sikerült a timinget beállítani. Nemrég lett egy Coltom, hát eszembe jutott, hogy ezen is megpróbálom, mert szinte teljesen egyforma a két szerkezet. Tudom, hogy nagyon eröltetett a rugóerővel való magyarázat, de nálam működik a dolog. Nem tehetek róla!  :yahoo: És az is tetszik, hogy most aki ezt olvasta, otthon tekergeti a csavarjait!  :good:   :bye:   :bye:   :bye:

Sziasztok! KÖZHÍRRÉ TÉTETIK! :-) Kedves Testvérek! Valamikor írtam, hogy a Remington (1858 NMA Uberti) ravasz és dobrekesztő rugójának feszítésével és lazításával (nagyfejű csavarral ) állítható a timing. … Most Colt 1860 Army Civyl-en (Uberti) próbáltam. = SZINTÉN! Érdekelnek, hogy Nektek mi a tapasztalatotok. (aki a Remingtonban csak a villanyborotvát ismeri, nem autentikus! ) :yahoo: :yahoo: :yahoo: Szép hétvégét!

Most kötözködni fogok! :)

Értem én, amit javasolsz, de hogy állítható be kétszer ugyanúgy? Nem lenne jó megoldás egy-egy vékony (sörösdoboz, satöbbi) alátét, vagy épp több, a csavar alá? Mert a jól meghúzott csavar sajátja, hogy a használat során nem csavarodik el/ki!

Sziasztok!

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK! :-)

Kedves Testvérek!

Valamikor írtam, hogy a Remington (1858 NMA Uberti) ravasz és dobrekesztő rugójának feszítésével és lazításával (nagyfejű csavarral ) állítható a timing. Többen mondták, hogy : “jééé! Tényleg”, kevesebben, hogy nem hiszik és elég már a sörözésből!)

Most Colt 1860 Army Civyl-en (Uberti) próbáltam. = SZINTÉN!

Érdekelnek, hogy Nektek mi a tapasztalatotok. (aki a Remingtonban csak a villanyborotvát ismeri, nem autentikus! ) :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Szép hétvégét!

Ki merészelt olyat mondani, hogy felnőttem? :D :D :D

• 2016-02-24-17:54

Angyalszem minek cipeli a kapszlis revkójához állandóan azokat a dísztöltényeket az szíján? Én egyszer sem láttam nála más szereltlőszeres stukkert

Na akkor még beoffolom ide, hogy 17:03-nál egy Colt konverziót használ amikor Baker-t az ágyban lelövi. :)

Van valaki közöttünk, aki nem ezeken a filmeken nőtt fel???  És mindenkinek meg van otthon, hogy tudja, mi van hány percnél?  :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Mondjuk…én még nem nőttem fel. csak 56 vagyok. :scratch:   :scratch:   :yahoo:   :yahoo:

OFFFFFF ( uff )  :bye:   :good:   ;-)

Angyalszem minek cipeli a kapszlis revkójához állandóan azokat a dísztöltényeket az szíján? Én egyszer sem láttam nála más szereltlőszeres stukkert

Na akkor még beoffolom ide, hogy 17:03-nál egy Colt konverziót használ amikor Baker-t az ágyban lelövi. :)

• 2016-02-24-11:24

Biztos,de nem akarom ide tölteni a képét, mert szétoffolnánk a topikot ;-)

Szerintem már így is “megmoderál” :-) Szabó Gabi, ha ebbe a “Fegyverjavításba ” belesasol.  :yahoo:  Esetleg: szita.laszlo.tamaskukacgémailpont kom

Biztos,de nem akarom ide tölteni a képét, mert szétoffolnánk a topikot  ;-)

• 2016-02-24-11:07

baaaakkkerrr akkor tuti dolgoztál apámmal is! (dancsok zoltán szintén op. az mtv-nél :) )

Hááát? Én 1991-2002-ig nyomtam. 2002-ben felmondtam, mert akkor már nyóóóc hónapja nem kaptuk meg a fizut és az hagyján, hogy már kajára sem volt de a sörcsap is apadozott.  :yahoo:  Lehet, hogy találkoztunk, de névmemóriám (is)= 0.00

Szeretettel üdvözlöm ettől függetlenül!

Mellékletek:

baaaakkkerrr akkor tuti dolgoztál apámmal is! (dancsok zoltán szintén op. az mtv-nél :) )

• 2016-02-24-04:15

Húhuhuhúúú!!!Híhiiihii!!! :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Én sokszor megnéztem a filmet, mert nagyon jó. Van abban több hiba is. Angyalszem embere sem ad sokat a biztonságra, Balázs biztos megbuktatná a vizsgán, mert jól ráfog a bal kezével az   :yahoo: Uberti Remington Target Carbine :yahoo:  csövére, hogy láncgyújtásnál,– hiszen láthatóan nem használ Szekér-féle kencét— :yahoo: levigye a kézfejét. A fahídnak  is milyen szépen, egyszerre robban az összes lába, holott csak egy helyen gyújtják meg a kanócot. Angyalszem minek cipeli a kapszlis revkójához állandóan azokat a dísztöltényeket az szíján? Én egyszer sem láttam nála más szereltlőszeres stukkert, csak a KAPSZLIs . hu konföderációs csappantyús Remit.  Vagy ő is lopta a Tuko skulóit és ide gyűjtötte ?? :yahoo:  Amikor Szőke “belövi” az ágyúval Tukot a temetőbe  :yahoo: a második lövéshez 13 másodperc alatt újratöltött, egyedül. Modell ágyúsaink tudnak ilyet??? Ja!!! Biztos azért mert kis töltetet használ, hiszen az ágyú épp csak bemozdul kicsit lövéskor.  :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Nem látszik jól, de Tukonál egy Colt konverzió van, szereltlőszerre. Viszont az említett fegyver-közelin, mintha üres lőkúp meredezne?

(A blikkzűr kicsit más, az rossz “nézésirány” inkább. Pl. amikor két ember párbajozik, vagy valamit csinál egymással szemben, de úgy vágják egymásra őket, hogy egyirányba néznek és nem egymás felé. Vagy leugrik valaki a mozgó vonatról, de egy következő snitten más irányba megy el a vonat és/vagy az ugró. 11évig voltam operatőr az MTV-ben ebből 4-6év haditudósító, hogy halljak fegyverropogást.  :yahoo: )

Mellékletek:

azért lőtték le angyalszemet, mert helyben csappantyúzott :D :D :D

(“blikk zűr” (filmes kifejezés) van a filmben ugyanis és nem egy :) ) Az ominózus párbaj jelenetben több közeli van a fegyverekről, és először nincsen felcsappantyúzva a remije, a másodiknál közvetlenül a lövések előtt már igen. Tehát szegény angyalszem ott állt csappantyú nélkül, gbizos a homlokára csapott gyorsba csappantyúzott, és ez megzavarhatta :D :D :D :D :D

(tuco fegyvere végig csappantyúzatlan)

• 2016-02-23-23:05

https://kapszli.hu/wp-content/uploads/2013/11/FM-eMagazin-12.-szam-2008.-oktober.pdf

Jó volt ezt a, ma már 7-8 éves cikket visszaolvasni! Benne volt mindenki, engem is beleértve, akiknek a saját, keserves tapasztalatai ihlették a csőrongálós cikket! :) [/quote]

Jó az összes példány! Kár, hogy nincs nyomtatott változat, nyomdafesték illat, hanyatfekvős lapozgatás!

15 bejegyzés megtekintése - 76-90 / 158

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.