Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 158
    • Scy
    • 2017-12-03-00:31

Kíváncsi vagyok, vajon mekkora esélye volt, hogy a lenti két hozzászólást ugyanabban a percben küldjük el. :)

Mondjuk, én, ha megmondod hova reszeljem! Üdv.: PG

Pont ezt nem tudom!

Akkor rajzolj rá egy vonalat permanent filctollal és próbáld. Ha nem jó, mosd le és rajzolj újat. A lövések magasságával ne törődj. Ha jó helyen van, reszelek.

• Scy
    • 2017-12-03-00:25

Urak! Kéne nékem valaki, aki kialakítana nekem egy hátsó irányzékot egy régi Colt kakasán! Anno az előző gazdája rettenetesen szétreszelte, ezért a kakas teteje ki lett töltve tömörre szépen acéllal.

Abból, hogy az előző gazdája reszelgette gondolom, hogy nem teljesen középre hord. Ergo lehet, hogy a dolgot meg kell ismételni.
    Egy másik lehetőség lenne, ha valami ideiglenes, a kakasra rögzített lemez (?) irányzék kerülne rá amíg kiderül hova is kell reszelni az igazit! És csak ezzel való belövés után “reszelni”.
    A kérdésem, ki tud ebben segíteni?

Helló!

Én inkább csak alkoholos filccel húznék egy függőleges vonalat a kakas közepére. Azzal is el lehet indulni, mielőtt a kakasba reszelnél, az oldalirányú korrekciót a vonal szélesítésével megoldani, és végül a jelölés közepén elkezdeni a reszelést.

Mondjuk, én, ha megmondod hova reszeljem! Üdv.: PG

Pont ezt nem tudom!

Urak! Kéne nékem valaki, aki kialakítana nekem egy hátsó irányzékot egy régi Colt kakasán! Anno az előző gazdája rettenetesen szétreszelte, ezért a kakas teteje ki lett töltve tömörre szépen acéllal. Abból, hogy az előző gazdája reszelgette gondolom, hogy nem teljesen középre hord. Ergo lehet, hogy a dolgot meg kell ismételni. Egy másik lehetőség lenne, ha valami ideiglenes, a kakasra rögzített lemez (?) irányzék kerülne rá amíg kiderül hova is kell reszelni az igazit! És csak ezzel való belövés után “reszelni”. A kérdésem, ki tud ebben segíteni?

Mondjuk, én, ha megmondod hova reszeljem!

Üdv.: PG

Urak! Kéne nékem valaki, aki kialakítana nekem egy  hátsó irányzékot egy régi Colt kakasán! Anno az előző gazdája rettenetesen szétreszelte, ezért a kakas teteje ki lett töltve tömörre szépen acéllal.

Abból, hogy az előző gazdája reszelgette gondolom, hogy nem teljesen középre hord. Ergo lehet, hogy a dolgot meg kell ismételni.
    Egy másik lehetőség lenne, ha valami ideiglenes, a kakasra rögzített lemez (?) irányzék kerülne rá amíg kiderül hova is kell reszelni az igazit! És csak ezzel  való belövés után “reszelni”.
    A kérdésem, ki tud ebben segíteni?

gvasstól kérdezném: Szia! Egyik Kaliberben írod a Pocket 1858-ról: “…A Pocket egyik kellemetlen típushibája, hogy rendszeresen eltörik a kakastovábbító kar rugójának rögzítése…” Melyik az a kakastovábbító kar? Volt Remim, szedtem szét, de nem tudom mire gondolsz.

Kösz, szép napost!

• KisG
    • 2017-11-02-17:51

Köszönöm a válaszokat! Sajnos pont ilyen csavar nincs náluk, de van valamilyen, ami a célnak megfelel…. majd kiderül  B-)

• Scy
    • 2017-10-24-23:49

Ez alapján szinte biztosan meg tudod rendelni a a csavart a Kapszliban.
    https://kapszli.hu/wp-content/uploads/2015/04/1873_cattleman_steel_55_exploded.pdf
    Gyanúm szerint a 144-es alkatrész az.

1. Lehet e ezt a csavart külön is venni, vagy csak valamilyen készletben?

Üdvözlet az Uraknak! Egy .357-es Uberti Cattleman tulajdonosaként a tegnapi lövészeten szomorúan tapasztaltam, hogy az egyik lövést követően a hüvelykivető a fegyverről lerepült. A rugót sikerült megtalálnom, azonban a hüvelykivetőt rögzítő csavart nem. :( A kérdéseim az alábbiak: 1. Lehet e ezt a csavart külön is venni, vagy csak valamilyen készletben? (külföldi oldalon láttam, azonban a 2-3000 Ft+ posta ktg. árat kicsit sokallom egy kb 3 mm-es bizbaszért :scratch: ) 2. A kapszli által árult Cattleman belső alkatrész készlet tartalmazza ezt a csavart? 3. Mit javasoltok, hogy ez még egyszer ne forduljon elő? (ragasztó, körömlakk? ) A lövészet előtt húztam meg az összes csavart… Jelenleg egy megfelelő menetű csavart alakítottam méretre, ami egyrészt csúnya, másrészt szeretném a gyári állapotot fenntartani, úgyhogy mindenképpen pótolnám, aztán megfelelően rögzíteném.

Azokhoz a csavarokhoz, amiket a napi tisztításhoz nem kell kicsavarni, én Loctite 243 közepes szilárdságú csavarrögzítőt használok (5 ml-es is kapható). A félig behajtott csavar feje alá kenek fogpiszkálóval egy kis cseppet, így nem lesz tele a furat trutyival. További előnye, hogy vizes tisztításkor nem engedi be a nedvességet a menetbe.

l

• KisG
    • 2017-10-20-10:10

Üdvözlet az Uraknak!

Egy .357-es Uberti Cattleman tulajdonosaként a tegnapi lövészeten szomorúan tapasztaltam, hogy az egyik lövést követően a hüvelykivető a fegyverről lerepült. A rugót sikerült megtalálnom, azonban a hüvelykivetőt rögzítő csavart nem. :(

A kérdéseim az alábbiak:

1. Lehet e ezt a csavart külön is venni, vagy csak valamilyen készletben? (külföldi oldalon láttam, azonban a 2-3000 Ft+ posta ktg. árat kicsit sokallom egy kb 3 mm-es bizbaszért  :scratch:   )

2. A kapszli által árult Cattleman belső alkatrész készlet tartalmazza ezt a csavart?

3. Mit javasoltok, hogy ez még egyszer ne forduljon elő? (ragasztó, körömlakk? ) A lövészet előtt húztam meg az összes csavart…

Jelenleg egy megfelelő menetű csavart alakítottam méretre, ami egyrészt csúnya, másrészt szeretném a gyári állapotot fenntartani, úgyhogy mindenképpen pótolnám, aztán megfelelően rögzíteném.

itt. vagy nem  :yahoo:

Mellékletek:

Kopás lett az eredmény.

Itt egy kép egy saját Colt Army dobról. Most, hogy jól megnéztem bizony ezen is vannak elütés nyomok, de ez a vas 1972-ben készül és nem merném megbecsülni sem, mennyit volt csattogtatva! :)

Itt az enyém, 2016-ban vettem. Sajna nem sokat volt csattogtatva, de már ilyen. Igazán írhatná az Uberti, hogy csak dísz!  :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Kopás lett az eredmény.

Itt egy kép egy saját Colt Army dobról. Most, hogy jól megnéztem bizony ezen is vannak elütés nyomok, de ez a vas 1972-ben készül és nem merném megbecsülni sem, mennyit volt csattogtatva! :)

Akkor, ha 6 kamrát töltök és próbálom a kakassal eltalálni, azt a pici pöcköt aminek a kakas bevágásába kellen illeszkednie.

Érteni értem, de nekem még nem sikerült. Én két kézzel szoktam, egyikkel a kakast eresztem rá, a másikkal forgatom alá a dobot. Mindazonáltal nem kéne, hogy a dob anyaga ennyire képlékeny legyen IMHO.

Én is hasonlóan, csak annyi lehet a különbség, hogy ráeresztettem a kakast és kicsit mozgattam a dobot hogy beugorjon a pöcök a vájatba. Kopás lett az eredmény. Ezért gondolom hogy ez egy konstrukciós hiba. Pici és szar az anyag. Mint a mai termékeknél.

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 158

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.