Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Színdarabok
1 day, 1 hour telt el
Fórum szabályzat
2 days, 12 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 12 hours telt el
Elöltöltő fegyver és kiegészítő adás, vétel csere
4 days, 16 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 12 hours telt el
További hozzászólások
8 bejegyzés megtekintése - 151-158 / 158
  • Mindig tudtam, hogy nagyobb a lelkesedésem mint a szaktudásom, ennek hála kicsit szétbarmoltam egy 36-os Coltot. Történt ti, hogy túl soknak találtam a dobhézagot (sok is volt, több mint 1 mm), nosza hát, elkezdtem óvatosan leszedni a keretből annyit, hogy a cső közelebb kerüljön a dobhoz. Ezt jól meg is csináltam, épp csak arra nem számítottam, hogy ekkor a rögzítő ék már nem fog feltámaszkodni a dobtengely hasítékának a végén, és használhatatlanul lötyögni kezd! No, most itt tartok. Ilyenkor mi a teendő? Tegyek keményforrasz anyagot a tengely hasíték végébe és igazítsam méretre? Vagy valami jobb ötlet?

Betétezni kell sajnos a tengelyen lévő bevágást.

Mindig tudtam, hogy nagyobb a lelkesedésem mint a szaktudásom, ennek hála kicsit szétbarmoltam egy 36-os Coltot. Történt ti, hogy túl soknak találtam a dobhézagot (sok is volt, több mint 1 mm), nosza hát, elkezdtem óvatosan leszedni a keretből annyit, hogy a cső közelebb kerüljön a dobhoz. Ezt jól meg is csináltam, épp csak arra nem számítottam, hogy ekkor a rögzítő ék már nem fog feltámaszkodni a dobtengely hasítékának a végén, és használhatatlanul lötyögni kezd! No, most itt tartok. Ilyenkor mi a teendő? Tegyek keményforrasz anyagot a tengely hasíték végébe és igazítsam méretre? Vagy valami jobb ötlet?

• LQ
    • 2013-12-12-11:21

Kedves Pferi, olmos!

Köszönöm a segítséget. Bő 1 hetes csavarlazítós áztatás után gond nélkül megadta magát.

Üdv: LQ

ui: Akartam képet berakni, de nem sikerült. :(((

Ok! csak szép közelik legyenek!

Inkább körbefotózom, azt egyszerűbb “szállítani”, ha nem baj. Hmmm? :)

Az 1857 Mauserek torkolat felőli bilincse és annak környéke sok gondot okoz a gyárnak bizony. Sajnos a megoldás, melyet az eredetiről átvettek, már eredetiben sem volt jó. Ezt Mr. Gibbs eredeti puskáján megtapasztalhattuk… az EB-n is igen változatos megoldásokat láttunk a pánt rögzítésére, de egyik sem tökéletes. Nem igazán láttam még üdvözítő megoldás sem az eredetin, sem a replikán, hogy ezt a gondot kiküszöböljék. Minden esetre szeretném majd lefotózni az ágyazásodat, és kiküldeni a képet a cégnek. Jövő héten hozd be légyszi!

Az elmúlt hétvégi dorogi lövészeten az én jó Mauser puskám ágyazata nekilátott a csőtorkolat felőli végén, a puskavesszőt tartó vájat szélein hasadozni. Egy kb 5 cm-es szilánk rögtön ki is esett és eltűnt a fűben, de további 2-3 darab is csak épphogy “kapaszkodik”. Alaposabban megvizsgálva a puskát elég döbbenten láttam, hogy a csőre hegesztett kis “szakáll”, ami az első csőbilincs pozicionálását végzi, majd a feléig le van kopva. Kb. bilivas lehet. És ennek megfelelően az egész alkatrész kotyog és lövésenként jó alaposan odavág a fa részeknek! Pont ott, ahol azok hasadozni kezdtek.
    Nos, nekem két hadipuskám van. Egy “mezei” EA Zouave és ez. Előbbiből majd 2x annyi lövést adtam már le, de semmilyen érdemi kárt a fegyver eddig nem szenvedett. Ellentétben a Mauserrel. Nálam elvakultabb Mauser hívőt azt hiszem csak egyet tudok :), de most mégis azt kell mondjam ez elég gáz! Tucatnyi elöltöltő fegyverem van/volt, de ilyet még nem kellett látnom! Pláne egy prémium kategóriás terméknél! :( :(

• Névtelen
    • 2013-12-03-08:10

A 2013 november 28. előtti fórum hozzászólásokat az alábbi link alatt találja: http://archiv.kapszli.hu/hu/forum/6-11-1

8 bejegyzés megtekintése - 151-158 / 158

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.