Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 136-150 / 158
  • És mit szólsz az ötletemhez, hogy legyen a csőkengyel felső, hátsó felén, egy olyasféle formájú, felhegeszett toldat, mint a kengyel teteje, épp csak hátranyúlna a csövön levő ék teljes hosszán?

Lehet működne a megoldás. Kérdés az hogy – miután elindult már a repedés – nem kell-e kombinálni egy teljes agyazás cserével. A fánál ha egyszer megindult onnantól tök mindegy mit hová rakunk, menni fog tovább a repedés sajnos.

Én arra gondoltam, hogy híg, a repedésekbe könnyen behatoló folyékony ragasztóval stabilizálom a fát. Ami ott majd szépen megköt.

Én két eredeti puskát is így javítottam meg – teherviselő helyen – és évek óta működnek! Hazaértünk megmutatom a technológiát. Ha az anyag vastag, akkor némi csapolás is segít, ha vékony, akkor pedig a csővel érintkező oldalra üvegszövetet kell tenni a ragasztózott felületre. Én két réteget szoktam tenni, egymáshoz képest 45 fokos száliránnyal.

Az sem rossz, de Nyitrai Józsira is hallgathatsz. Ő a fa hosszából vette el, hogy az első kengyel hátrébb csússzon. Új lyukat fúrt a rögzítőnek, a lyukat pedig réz csővel perselyezte. Nincs azóta vele gondja. Ez + üvegszövetes javítás szvsz megoldaná a gondot.

És mit szólsz az ötletemhez, hogy legyen a csőkengyel felső, hátsó felén, egy olyasféle formájú, felhegeszett toldat, mint a kengyel teteje, épp csak hátranyúlna a csövön levő ék teljes hosszán?

Lehet működne a megoldás. Kérdés az hogy – miután elindult már a repedés – nem kell-e kombinálni egy teljes agyazás cserével. A fánál ha egyszer megindult onnantól tök mindegy mit hová rakunk, menni fog tovább a repedés sajnos.

Én arra gondoltam, hogy híg, a repedésekbe könnyen behatoló folyékony ragasztóval stabilizálom a fát. Ami ott majd szépen megköt.

Én két eredeti puskát is így javítottam meg – teherviselő helyen – és évek óta működnek! Hazaértünk megmutatom a technológiát. Ha az anyag vastag, akkor némi csapolás is segít, ha vékony, akkor pedig a csővel érintkező oldalra üvegszövetet kell tenni a ragasztózott felületre. Én két réteget szoktam tenni, egymáshoz képest 45 fokos száliránnyal.

Hogy a tökbe lehet a hozzászólásban a feltöltött képeket módosítani, törölni, cserélni??????

Van énnékem egy Württembergi mauser puskám, ami a tipus történetében nem először, elkezdett elromlani. A 4.képen látszik, ahol a puska ágyazat hosszanti irányban elkezdett behasadozni, kisebb darabok már le is törtek róla. Hosszas töprengés után arra jutottam, hogy az első csőkengyelt rögzítő, a cső tetején kialakított éknek a rossz elhelyezése, pontosabban a kb. 5 mm-rel hátrébb helyezése miatt (1. kép), az ék eleje a használat során erősen kopni kezd (2. kép) mindaddig, amíg végül a csőkengyel pont annyit lötyögni kezd, hogy lövéskor lassanként szétüsse a faágyazatot.  Megoldásképp volt, aki az egész csőkengyelt hátrébb rakta, ami elég jelentős beavatkozás. Ezt elkerülendő arra gondoltam mi lenne, ha csak a kengyel lenne úgy módosítva, hogy a hátsó, felső részét toldanánk meg egy ívelt lemezzel úgy, hogy az a csövön levő éket teljesen befogadná és stabilizálná?

Segítsetek gondolkodni, megoldást nyújtana? És a fegyver ezután is meg fog felelni az eredetiségvizsgálatnak?

Mellékletek:

Köszi az ötletet. Maga a darab nem túl bonyolult alaku, 1 flex + reszelővel el tudnám késziteni de se c60 anyagom nincs,és megedzeni se tudom házilag.esetleg nem ismersz valakit aki elkészitené?

Hozd át, aztán megcsinálom.

Köszi az ötletet. Maga a darab nem túl bonyolult alaku, 1 flex + reszelővel el tudnám késziteni de se c60 anyagom nincs,és megedzeni se tudom házilag.esetleg nem ismersz valakit aki elkészitené?

C60-s anyagból készíts egy új serpenyő fedelet.  Örök mint a nyomorúság.

T. sporttársak!
    Az a katasztrofális helyzet állt elő, hogy 2db kovás puskám van, de egyik sem szikrázik.1 DP meg egy Armi Sport ,kb 3-400 lővést birt ki mindegyik. Valakinek sikerült már ilyen serpenyő fedelet újra megedzeni úgy hogy megint szikrázzon? Vagy megpatkolni edzett lemezzel? 1x árultak az egunon ilyen lapkákat, amit UHUval rá kellett ragasztani a serpenyő fedélre.Hol tudnék ilyen edzett lemez venni-csináltatni? Szóval bármilyen megoldás érdekel.
    R

T. sporttársak!
    Az a katasztrofális helyzet állt elő, hogy 2db kovás puskám van, de egyik sem szikrázik.1 DP meg egy Armi Sport ,kb 3-400 lővést birt ki mindegyik. Valakinek sikerült már ilyen serpenyő fedelet újra megedzeni úgy hogy megint szikrázzon? Vagy megpatkolni edzett lemezzel? 1x árultak az egunon ilyen lapkákat, amit UHUval rá kellett ragasztani a serpenyő fedélre.Hol tudnék ilyen edzett lemez venni-csináltatni? Szóval bármilyen megoldás érdekel.
    R

T. sporttársak!
    R

Elfelejtetted a telefonszámomat ? :)

Dehogy, csak ha már félig elb..tam, hát gondoltam nem végzek félmunkát!   ;-) De a válaszok fényében lehet, hogy a kezeidre bízom! Kb 10-12 nap múlva majd megkereslek.  :-)

Betétezni kell sajnos a tengelyen lévő bevágást.

Részleteznéd? Pontosan hova?

Elfelejtetted a telefonszámomat ? :)

A tengelyen lévő téglalap alakú bevágást kell szűkíteni, és aztán újra hozzá illeszteni az ék szélességét. fegyvermesteres munka sajnos. Nem megoldható házilag.

Betétezni kell sajnos a tengelyen lévő bevágást.

15 bejegyzés megtekintése - 136-150 / 158

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.