Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
10 hours, 55 minutes telt el
Games
10 hours, 55 minutes telt el
Játék ajánló
1 day, 19 hours telt el
Játék ajánló
1 day, 19 hours telt el
Színdarabok
4 days, 8 hours telt el
További hozzászólások
14 bejegyzés megtekintése - 91-104 / 104
  • Igen, egészen biztos ezernyi ilyen azért nem derül ki, mert nem történik meg a baj.  Szóval én úgy vagyok vele, hogy ha vadász van mellettem puskával a fél szemem rajta. (ami akkor szép ha sorban állnak üregizni. Esélytelen:) )

Üregiről jut szembe. Kidobott beton útelválasztó maradvány előtt rohan el a nyúl, és durr. Fizika szó semmi nem mond neki. (sörétet kaptam a kalapomba mellette állva) :)

Ejj régi szép idők… :)

“Én vadászok esetében a legcsekélyebb mértékben sem bízom a fegyver kultúrájukban”

Sajnos nem tudok ellentmondani… Nem a cucilizmustól megvert kis hazánkban, hanem a sógoroknál fordult elő pár éve a kabátos sztoridhoz hasonló történet. Akkor a téli vadászat után vágták zsebre a lőszert, egyenest a szénrudas kézmelegítő mellé. Még szerencse, hogy a robbanás már odahaza, a szék támlájára tett kabátban következett be, így nem sérült meg senki…

Hány olyan eset lehet még, amiről senki nem tud, mert pár miliméteren múlott csak, hogy nem lett baj…

De itt van még egy díszteríték:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=407516652724401&set=a.394128847396515.1073741867.218528518289883&type=3&theater

A puskacső egyenesen a fotós felé néz… Ez ugyanolyan dolog, mint hogy nem szívesen mennék át két felhőkarcoló között egy 60 cm széles, korlát nélküli hídon. Még négykézláb sem. Tudom, hogy nem fogok leesni róla, de attól még sz@r érzés. Így vagyok a felém meredő, akár töltetlen csőtorkolatokkal is…

“Mindig ezzel a zárral jöttök, üres puskánál nem mindegy?!” Ez akár a Híres Utolsó Mondatok gyűjteményébe is belekerülhetne…Súlyosbító körülmény, hogy egy rendőr-vadász mondta. Egy rendőr, akinél senki nem ismeri jobban a fegyvereket, tekintve hogy a legfrissebb szabályozás szerint csak rendőrök oktathatnak lőfegyver-ismeretet a vadásztanfolyamokon.” FACEPALM!!! :negative: Es a fas.zbukjat megnézve igazi rasszista gyökér. Mondjuk amikor az NVSz ennél kevesebbért is kipucol valakit a testületből, hogy lehet ennyi esze…

Jobbat mondok. (nem kontrázni akarok de sokat láttam) Zárdugattyú hátra, ujjal lőszerek lejjeb nyom a tárban, zárdugattyú vissza!

Sőt annó volt egy vadász (nagyfater mesélte el) aki zsebre tette a lőszereket amiket vitt ki lesre, hazaérve az olajkályha fölé akasztotta a vadászházban a kabátját, majd pirkadatkor robbanásra ébredtek. Mázli volt, hogy a lövedék az ajtó felé repült nem feléjük. És lehetne sorolni az ilyeneket. Én vadászok esetében a legcsekélyebb mértékben sem bízom a fegyver kultúrájukban. Lehet azóta változott a helyzet, (nagyjából 10-17 éves korom között voltam állandóan vadászgatni nagyfaterral, azóta eltelt némi évtized :D) de akkoriban ez biztosan így volt arrafelé. Nem véletlenül vagyok háklis a fegyver, és lőszer tartás, kezelésre, még asszonyra is rászólok ha a légpuskát nem úgy fogja ahogy kell.

Itt a cikk forrása: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/atalakitott-fegyvereivel-lovoldozott-ejszaka Hogy ….. a jó édes anyukáját, aki ilyennel szórakozik!!!!!!!! És mindezzel veszélyezteti az elöltöltő fegyveres sportlövészetet! Ezt a fazont mindennel meg fogják kaszálni, teljesen jogosan! Szerelt lőszeres lőfegyvert gyártott az elöltöltő revolverből…

Teljesen egyetértek! De ismét a szokásos zavar , vagy “szakértelem” a fogalmakkal. :wacko:

” A helyszínre érkező járőrök elfogták a férfit, akinél két darab forgótáras, hatástalanításból visszaalakított pisztolyt találtak,”

” a muzeális jellegű pisztolyokat egy budapesti fegyverboltban vásárolta, melyeket úgy alakított át, “

Akkor most mi van…..? :whistle:

Ilyenkor mindig beugrik az a videó, amin rendőrnek álcázva mutatod be a helytelen töletelenség ellenőrzést :-)

“Mindig ezzel a zárral jöttök, üres puskánál nem mindegy?!”

Ez akár a Híres Utolsó Mondatok gyűjteményébe is belekerülhetne…Súlyosbító körülmény, hogy egy rendőr-vadász mondta. Egy rendőr, akinél senki nem ismeri jobban a fegyvereket, tekintve hogy a legfrissebb szabályozás szerint csak rendőrök oktathatnak lőfegyver-ismeretet a vadásztanfolyamokon.”

FACEPALM!!! :negative:

Es a fas.zbukjat megnézve igazi rasszista gyökér. Mondjuk amikor az NVSz ennél kevesebbért is kipucol valakit a testületből, hogy lehet ennyi esze…

Az egyik vadászújság fotópályázatot hirdetett a Facebook-oldalán, keresve a legszebb őzbakterítéket. Erre a felhívásra érkezett a következő pályamű:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=396738367135563&set=a.394128847396515.1073741867.218528518289883&type=3&theater

Tekintsünk el attól, hogy mennyire ízléses a teríték, vagy hogy mennyire dekoratív a hölgy. A mondandóm szempontjából mindez mellékes. A lényeg, hogy a gratulációk mellett többen is szóvá tették, hogy fényképezkedéskor illik kinyitni a zárdugattyút. Nálam a következő hozzászólás csapta ki a biztosítékot:

“Mindig ezzel a zárral jöttök, üres puskánál nem mindegy?!”

Ez akár a Híres Utolsó Mondatok gyűjteményébe is belekerülhetne…Súlyosbító körülmény, hogy egy rendőr-vadász mondta. Egy rendőr, akinél senki nem ismeri jobban a fegyvereket, tekintve hogy a legfrissebb szabályozás szerint csak rendőrök oktathatnak lőfegyver-ismeretet a vadásztanfolyamokon.

Belegondoltam abba, hogy a fegyvertörvény legutóbbi változásakor nem győztük hangsúlyozni, hogy a vadászok milyen felelősségteljes, szabálykövető népek, és hogy nem szabad őket fölöslegesen korlátozni. Mostanra azonban már nem csodálkozom a vadászbaleseteken. Azon csodálkozom (és többek közt Isten különös kegyelmének tudom be), hogy nincs TÖBB vadászbaleset. :-(

Fasza… tulajdonképpen legyártott egy konverziós Colt-ot. Azt nem értem minek megy ki valaki este az erdőbe célbalőni?

Gyorsan megnéztem a szövetségi adatbázist: nincs olyan vizsgázott lövészünk, aki Badacsonytördemicen lakik.

Itt a cikk forrása: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/atalakitott-fegyvereivel-lovoldozott-ejszaka Hogy ….. a jó édes anyukáját, aki ilyennel szórakozik!!!!!!!! És mindezzel veszélyezteti az elöltöltő fegyveres sportlövészetet! Ezt a fazont mindennel meg fogják kaszálni, teljesen jogosan! Szerelt lőszeres lőfegyvert gyártott az elöltöltő revolverből…

AZ ILYEN BETEG ÁLLATOK MIATT FOGJÁK BETILTANI MAJD  :cry:

Itt a cikk forrása:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/atalakitott-fegyvereivel-lovoldozott-ejszaka

Hogy ….. a jó édes anyukáját, aki ilyennel szórakozik!!!!!!!! És mindezzel veszélyezteti az elöltöltő fegyveres  sportlövészetet!

Ezt a fazont mindennel meg fogják kaszálni, teljesen jogosan! Szerelt lőszeres lőfegyvert gyártott az elöltöltő revolverből…

• Névtelen
    • 2013-12-03-08:27

A 2013 november 28. előtti fórum hozzászólásokat az alábbi link alatt találja: http://archiv.kapszli.hu/hu/forum/2-13-1

14 bejegyzés megtekintése - 91-104 / 104

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.