-
- Cajga
- 2014-11-18-15:37
Rakok fel két képet, 15-én szombaton fényképeztem a saját kapumból, illetve a hátsó kert kapuból.A belterület határa az az út amelyiken az autó áll.
Biztos “házinyúl”-ra mentek! Pedig tudhatnák, hogy házinyúlra nem lövünk!
Mert három nyúl az három……….! http://youtu.be/SJ441lAknYg
- Rudi kettö
- 2014-11-18-13:22
- Kapszli
- 2014-11-17-16:47
Köszi a választ! Alapjában véve egyetértünk. És hogy jobban árnyaljam a képet, azért ismerek tisztességes, becsületes és hozzáértő vadászokat is, akiket tisztelek a tudásukért, szenvedélyükért. Bár többen lennének!
Igen, többet kellene őket látni a médiában, hogy legyen némi egyensúly. Ők viszont véletlenül sem hivalkodó, inkább háttérbe húzódó emberek.
- M.G. Rooster
- 2014-11-17-13:08
Köszi a választ! Alapjában véve egyetértünk. És hogy jobban árnyaljam a képet, azért ismerek tisztességes, becsületes és hozzáértő vadászokat is, akiket tisztelek a tudásukért, szenvedélyükért. Bár többen lennének!
- Kapszli
- 2014-11-17-09:21
Kérdéseidre rövid válasz: Bizony van mit jobbítani. A jogszabályok egyébként létezniek, ahogy az etikai szabályok… Nem új szabályokra van szükség szvsz, hanem a régiek betartására. Hozzáteszem, hogy az elmúlt években igen gyakran van a hajtásokon ellenőrzés, alkoholszonda a balesetek miatt, bár érdemes lenne megnézni a statisztikák, hogy csökkentek-e az ilyen esetek,. avagy nem. Elvben ezt a célt szolgálná a kötelező vadásztanyfolyam is, de félek attól, hogy ez nem hoz majd érdemi változást.
- M.G. Rooster
- 2014-11-16-21:33
Én nem vagyok gyakorló vadász, néha elmegyek hajtani, de a kilőtt hüvelyeket fel szoktuk szedni (na nem mindet a vadász nagyurak, gyakran a hajtók). Viszont voltam olyan hajtásban, hogy szólni kellett, mert a mellünkön kopogott a sörét. Ja, és azok is emlékezetes vadászatok voltak, amikor az eligazítás után “Kedves vadásztársak, vigyázzatok egymásra, ma nyúlra nem lövünk, a többit tudjátok!”, körbeadták a pálinkás butykost, ribanc hideg van felkiáltással. És láttam már vadászt úgy berúgva, hogy a töltött puskáját használta botként. Ébredtem arra, hogy a pocsolyarészeg vadászok megjöttek, és nem tudtam, merre ugorjak az ide-oda ingázó puskacső elől, miközben tántorogva kaját keresett (végül nevettem, mert a kutya lábasába zabált bele). Arról nem is beszélve, amikor a túlképzett vadász kilőtte a lőtér ablakát, a fényszórót, stb. Amikor megjön nagy arccal, háromszázra akarom belőni a puskám! Na, mondom, először nézzük meg, hogy hord a puska ötven méteren (csak diplomatikusan, mert fizető vendég). Ötven méteren nem volt a feketében. “Be kell állítani az irányzékot!” mondja, és csak az a kérdés, hogy a három óránál 4-es, a hat óránál 5-ös, vagy a tizenegy óránál 3-as lukhoz állítsuk az irányzékot? Mindig csodáltam azokat a vadászokat, akik megveszik az egy-két millás puskát, kifizetik a hihetetlen tagdíjakat, megveszik a vadászati lehetőségeket, aztán hétfőn megjelennek a lőtéren, “szar a puska, be kell lőni, szombaton elment a disznó” felkiáltással, aztán a fegyvermester ugyan azon a távon három lukat egybeszakít. Csodálom őket a nagy arcukért.
Kedves vadász urak! Nem kellene kissé magatokba mélyedni? Nem kellene több alázattal, több szaktudással, több lőtudással rendelkezni? Nem kellene embernek tekinteni a hajtót, a lőtéri dolgozót, a fegyvermestert, stb? Szerintem nem elég másfél millát költeni egy puskára (vazze, van még három), szuper terepjáróval járni, arany szalonkát viselni a nyakkendőn, és folyamatosan hencegni, “idén még csak tizennégy disznót lőttem (április eleje!)”, “azt hiszem, beiratkozom a harmadik társasághoz is, csak háromszázezer, de tutira megéri!”. Mi a francból élnek ilyen jól? És miért nem tanulnak meg rendesen lőni, vadászni?
Kedves törvényhozók! Nem kellene elgondolkodni azon, hogy a vadász urakat némileg kordába szorítsák? Hogy az erdő ne csak az övék legyen? Hogy ne kelljen attól félni, hogy valami barom selejtes szarvastehénnek néz a turista gúnyámban? Hogy visszaszorítsák a vadászok által elkövetett vadorzást? Hogy az erdő, amit az erdőtörvényben “jóléti erdő”-nek titulálnak, tényleg az enyém is lehessen?
Mindenkitől elnézést kérek, de kissé kiakasztott a hír, és az elmúlt évek tapasztalata. A fentieket természetesen film vagy hangfelvételekkel nem tudom alátámasztani, de bizisten így történtek, és voltak még ennél durvábbak is, pl. amikor a zöld bohóc (nem tisztességes vadászról beszélek) igazoltatni akart, és le akarta fényképezni a személyimet. Szóval lenne mit tenni a vadászat terén.
- Kapszli
- 2014-11-16-19:45
Mai vadászbaleset lábjegyzete: sajnálatos, hogy baleset történik, de az is, hogy a TV a mindenfelé elszórt kilőtt töltényhüvelyeket tudott mutogatni… soha nem értettem, hogy mi a hernyóért nem lehet összeszedni?? a balesetet okozó vadász pedig király terepszínű gyakorlóban feszített miközben a yard kihallgatta.
- traktoros
- 2014-11-05-13:48
http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elfogtak-9
“A gyanúsított lakásán tartott házkutatáskor a nyomozók egy airsoft fegyvert és 2 megkezdett doboz lőszert találtak és foglaltak le.”
Ez eléggé elrettentő példa… airsoft fegyver és a doboz lőszer hozzá… a professzionalizmus a hatóságok részéről
- Pferi
- 2014-10-10-15:05
nem, később írják, hogy hivatalosan smokeless volt.
Na ja, könnyű annak, aki végig olvassa!!! (most már én is átfutottam, csak reggel ragadt a szemem) Bár a törés gyanús lehetett volna…vagy az is volt! Kár a fegyverért, nagy kár…
(A haverom apja a fixírt és a konyakot tartotta egy polcon a sötétkamrában – annak se lett jó vége
)
- Pferi
- 2014-10-09-16:49
Ameikor egy eredeti Springfield pukkane el a füstnélküli portól….
http://civilwartalk.com/threads/n-ssa-exploded-musket-images.104901/
Izé, meg mizé -“that had a double load in it.” Nem dupla töltés?
(Bár ez lehet Nitro is, az is igaz, szép törés.) Hogy a fenébe nem másolja át ez a formázást?
- Kapszli
- 2014-10-09-11:38
Ameikor egy eredeti Springfield pukkane el a füstnélküli portól….
http://civilwartalk.com/threads/n-ssa-exploded-musket-images.104901/
- Bogas
- 2014-08-09-12:22
http://www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/meglottek-a-vadort-belmegyeren-566688
Nosztrán beszélgettünk szombat este a vadászok egy részének fegyverkezelési hiányosságairól. Hát, itt az újabb szomorú példa.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.