Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 46-60 / 104
  • Sekróm, sefox. Explorer neee.

firefox?

nem adom fel… a feltöltési próbálkozást…

Képek…

Szia!

kár hogy nem jöttek át a képek, jó lett volna sokkolódni… :)

Képek…

Kedves sporttársak!
    A minap Boldogkőváron jártam. Festői lovagvár a Zemplén lábánál, gyönyörű történelmi örökséggel. A XIII sz.óta. áll, sem a török sem a labanc és még a Lipót-császár sem robbantotta fel. De az én agyam majdnem felrobbant amikor a kiállításon az alábbi vitrint megláttam.
    Ad 1 nem csappantyúsak a fegyverek hanem kovásak, ad 2 kínai-piaci öngyújtókból vannak előállítva!!! Jól látható a műanyag lakat, sátorvas és töltővessző imitáció facsavarral rögzítve! Szerintem méltatlan ez a várhoz, és az örökséghez. Nem igaz, hogy a több milliós EU pályázatból 1-2 Pedersolira nem futotta volna, vagy nem tudtak volna a környező múzeumokból kölcsönkérni! Amúgy a várban egy írástudót találtam – az ajándékboltost – aki ezt észrevette, de azt mondta, hogy eddig még egy vendéget sem zavart. Egyébként érdemes ellátogatni: gyönyörű környezet, pazar kilátás, szép ólomkatona kiállítás és a sírjukban forgó Báthoryak várják a látogatót.

Ui: az udvaron álló szörnyű “ágyú imitációról” – mely láthatóan a Füleki vár Bebek-ágyújának szintén vérgagyi másolata – már ne is beszéljünk…
    Tisztelettel, azazhogy… Dr.Solti Árpád

Szóval miért is fontos, hogy ne lépjük túl a megengedett max. töltési mennyiséget?

Mellékletek:

Na most sikerült. Szóval, amikor a garancia elveszik.

Sehogy se akar betöltődni a kép.

Mellékletek:

Na mégeccer!

Mellékletek:

Amikor a garancia elveszik.

Mellékletek:

Amikor a garancia elveszik.

Mellékletek:

Sziasztok!

Szerintem ez lehet ami bekavarhat:
    71. § (1) A vadászat rendje megsértésének minősül az alábbi vadászat:
    g) az érintett vadászatra jogosultak közötti megállapodás hiányában a szomszédos vadászterület határától számított háromszáz méteren belüli lesvadászat,

Máshol nem találtam távolságra vonatkozó korlátozást.

:bye:

Szia Attila,

Úgy van, sok helyről hallottam már ezt a háromszáz méteres izét, de soha senki nem tudott jogszabályra hivatkozni.

Szevasz Sanyi!

Néhány apróság:

-Az általam ismertett témában:Nincs szó vadászatról,a vad a lakott területről való kitereléséről van szó,de gondolom ez tiszta volt…..

– A látott fotókon is a lakott terület szélén lévő utolsó elálló,vagy oldalazó vadász fegyverhasználatáról lehet szó,márpedig ha a lőirányokat betartják /lakott hely felé nincs lövés.csak “elfele”/,a vadászatokon ez legyen a legnagyobb szabálytalanság/érdekes ez a

300m-es szabály sokan “ismerni vélik” de senki sem látta leírva jogszabályban/olyan mint a Colombo hdgy felesége/

-Tibinek:

Némileg pontatlan címzés miatt

Remélem a nekünk ismeretlen, az amerikai vadászszlengben”nyuszipuszilónak” nevezett “mérgező sötétzöld” /akár a” bünös emberek” halála árán is csak az állatok maradjanak/ komára gondolsz ……. :yahoo:

barátsággal mindannyíótoknak:

:bye:

Attila

15 bejegyzés megtekintése - 46-60 / 104

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.