-
- Szabó Gábor
- 2015-11-11-19:22
- rprme
- 2015-11-10-22:44
Kedves sporttársak!
A minap Boldogkőváron jártam. Festői lovagvár a Zemplén lábánál, gyönyörű történelmi örökséggel. A XIII sz.óta. áll, sem a török sem a labanc és még a Lipót-császár sem robbantotta fel. De az én agyam majdnem felrobbant amikor a kiállításon az alábbi vitrint megláttam.
Ad 1 nem csappantyúsak a fegyverek hanem kovásak, ad 2 kínai-piaci öngyújtókból vannak előállítva!!! Jól látható a műanyag lakat, sátorvas és töltővessző imitáció facsavarral rögzítve! Szerintem méltatlan ez a várhoz, és az örökséghez. Nem igaz, hogy a több milliós EU pályázatból 1-2 Pedersolira nem futotta volna, vagy nem tudtak volna a környező múzeumokból kölcsönkérni! Amúgy a várban egy írástudót találtam – az ajándékboltost – aki ezt észrevette, de azt mondta, hogy eddig még egy vendéget sem zavart. Egyébként érdemes ellátogatni: gyönyörű környezet, pazar kilátás, szép ólomkatona kiállítás és a sírjukban forgó Báthoryak várják a látogatót.Ui: az udvaron álló szörnyű “ágyú imitációról” – mely láthatóan a Füleki vár Bebek-ágyújának szintén vérgagyi másolata – már ne is beszéljünk…
Tisztelettel, azazhogy… Dr.Solti Árpád- Nyomkeresõ
- 2015-05-13-16:14
- czbence
- 2014-11-25-22:20
Sziasztok!
Szerintem ez lehet ami bekavarhat:
71. § (1) A vadászat rendje megsértésének minősül az alábbi vadászat:
g) az érintett vadászatra jogosultak közötti megállapodás hiányában a szomszédos vadászterület határától számított háromszáz méteren belüli lesvadászat,Máshol nem találtam távolságra vonatkozó korlátozást.
- border guard
- 2014-11-25-10:36
Szevasz Sanyi!
Néhány apróság:
-Az általam ismertett témában:Nincs szó vadászatról,a vad a lakott területről való kitereléséről van szó,de gondolom ez tiszta volt…..
– A látott fotókon is a lakott terület szélén lévő utolsó elálló,vagy oldalazó vadász fegyverhasználatáról lehet szó,márpedig ha a lőirányokat betartják /lakott hely felé nincs lövés.csak “elfele”/,a vadászatokon ez legyen a legnagyobb szabálytalanság/érdekes ez a
300m-es szabály sokan “ismerni vélik” de senki sem látta leírva jogszabályban/olyan mint a Colombo hdgy felesége/
-Tibinek:
Némileg pontatlan címzés miatt
Remélem a nekünk ismeretlen, az amerikai vadászszlengben”nyuszipuszilónak” nevezett “mérgező sötétzöld” /akár a” bünös emberek” halála árán is csak az állatok maradjanak/ komára gondolsz …….
barátsággal mindannyíótoknak:
Attila
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.