-
- rprme
- 2017-06-29-14:58
A terek (ottomán birodalom) is skalpolt a középkorban, csak ők az egész fejbőrt lefejtették és szalmával tömték ki. Így “utazott” a fej a konstantinápolyi császári udvarba, hogy ne romoljon meg (lásd Kara Mustafa pasa “esetét” 1683).
Jobb vigyázni, meg a PA63-ast jól tudni összerakni, kellhet még…
- Angyalszem il cattivo
- 2017-06-29-14:20
Nem ide tartozik, de “az erőforrások 90%-át a Föld népességének 10%-a használja el”. (idézet: Római Klub) Mi vagyunk a 10%-ék (a wasicuyák), talán ezért akarnak lecserélni minket? Nem baj, majd mielőtt megskalpolnak rézbőrűvé vállok. Csak úgy a lap aljára: A skalpolás szokását eredetileg a hódítók vezették be, mert a fejezés végterméke romlékony volt. A történelem ismételi önmagát? Mert a lefejezés megint divat. Kíváncsi lennék most ki adta az inspirációt a modern dakotáknak?
Ez sem tartozi ide, bár az egész motoros ügy sem. Kis pontosítás; az emberek által előteremtett források megosztására igaz amit írsz. Azonban vannak ittélő más élőlények is, akiknek az erőforrásait életterét is pusztítjuk csak azért mert túlszaporodtunk.
A hőn áhított GDP növekedés a túlszaporodás miatt szükséges. Igazából azt méri, hogy a Föld nyersanyagaiból milyen gyorsan lesz szemét. ( 8Mrd ember, napi 6 Mrd kg kaka. ) 😀😀😀 :yahoo:
- Wasicuya
- 2017-06-29-13:58
Nem ide tartozik, de “az erőforrások 90%-át a Föld népességének 10%-a használja el”. (idézet: Római Klub)
Mi vagyunk a 10%-ék (a wasicuyák), talán ezért akarnak lecserélni minket?
Nem baj, majd mielőtt megskalpolnak rézbőrűvé vállok.
Csak úgy a lap aljára:
A skalpolás szokását eredetileg a hódítók vezették be, mert a fejezés végterméke romlékony volt. A történelem ismételi önmagát? Mert a lefejezés megint divat. Kíváncsi lennék most ki adta az inspirációt a modern dakotáknak?
- Angyalszem il cattivo
- 2017-06-29-13:16
Elöltőltős vizsgához: A vizsgára a policáj is delegál egy vizsgáztatót.
Minap láttam egy járőrversenyen, hogy az egyébként kellemes megjelenésű és nőiesformákat kiválóan produkáló rendőrmenyecske, csak segítséggel tudta szét és összerakni a PA63-as saját szolgálatit vasát. Ők védik a határt délen, ők szólnak bele a vizsgába.
- Angyalszem il cattivo
- 2017-06-29-13:11
Micsoda pezsgést hozott Géza a fórumra, mint a régi szép időkben! (: Klasszikustól idézet: “Géza, nem lesz ebből baj, ha visszajönnek a kommunisták?”
”
És legjobb, hogy többünknek is van határozott véleménye, pedig nem is láttuk a videót!
Pécsett fagyizni lehett az út közepén sétálva, mert negyed ennyi lakos és tizedennyi jármű volt. ” Hm, a magyarság fogy… Másrészt mert talán dolgoztak, meg otthon voltak? Harmadrészt, nagy számban a városokba költözött a falvak, tanyák népe. Egyébként akkor lesz nagy “Jaj!”, ha kitalálják, hogy sokan vagyunk. Negyedrészt, az udvarias ember nem felűnősködik, tehát kevésbé veszed észre, mint a tuskót aki cirkuszol a közterületen. Autó valóban kevesebb volt (motoros is). Nekünk a mában kell élnünk, ezért nosztalgiázunk az elöltöltőzéssel, mondjuk a Don Quijote-ból tudjuk akkor is volt nosztalgia.
Micsoda pezsgést hozott Géza a fórumra, mint a régi szép időkben! (: Klasszikustól idézet: “Géza, nem lesz ebből baj, ha visszajönnek a kommunisták?”
” Pécsett fagyizni lehett az út közepén sétálva, mert negyed ennyi lakos és tizedennyi jármű volt. ” Hm, a magyarság fogy… Másrészt mert talán dolgoztak, meg otthon voltak? Harmadrészt, nagy számban a városokba költözött a falvak, tanyák népe. Egyébként akkor lesz nagy “Jaj!”, ha kitalálják, hogy sokan vagyunk. Negyedrészt, az udvarias ember nem felűnősködik, tehát kevésbé veszed észre, mint a tuskót aki cirkuszol a közterületen. Autó valóban kevesebb volt (motoros is). Nekünk a mában kell élnünk, ezért nosztalgiázunk az elöltöltőzéssel, mondjuk a Don Quijote-ból tudjuk akkor is volt nosztalgia.
” Pécsett fagyizni lehett az út közepén sétálva, mert negyed ennyi lakos és tizedennyi jármű volt. ”
Hm, a magyarság fogy…
Másrészt mert talán dolgoztak, meg otthon voltak?
Harmadrészt, nagy számban a városokba költözött a falvak, tanyák népe.
Egyébként akkor lesz nagy “Jaj!”, ha kitalálják, hogy sokan vagyunk.
Negyedrészt, az udvarias ember nem felűnősködik, tehát kevésbé veszed észre, mint a tuskót aki cirkuszol a közterületen.
Autó valóban kevesebb volt (motoros is).
Nekünk a mában kell élnünk, ezért nosztalgiázunk az elöltöltőzéssel, mondjuk a Don Quijote-ból tudjuk akkor is volt nosztalgia.
- Angyalszem il cattivo
- 2017-06-29-13:03
” Pécsett fagyizni lehett az út közepén sétálva, mert negyed ennyi lakos és tizedennyi jármű volt. ” Hm, a magyarság fogy… Másrészt mert talán dolgoztak, meg otthon voltak? Harmadrészt, nagy számban a városokba költözött a falvak, tanyák népe. Egyébként akkor lesz nagy “Jaj!”, ha kitalálják, hogy sokan vagyunk. Negyedrészt, az udvarias ember nem felűnősködik, tehát kevésbé veszed észre, mint a tuskót aki cirkuszol a közterületen. Autó valóban kevesebb volt (motoros is). Nekünk a mában kell élnünk, ezért nosztalgiázunk az elöltöltőzéssel, mondjuk a Don Quijote-ból tudjuk akkor is volt nosztalgia.
Amit Géza leírt, azt teljesen elfogadható gondolni néha, elő is fordul szerintem mindannyiunkkal, aztán lehiggadunk és elmúlik. Leírni és közzétenni viszont merő ostobaság és öngól.
Nemzeti szempontból és önző szempontból, miszerint nem lesz elég dolgozó fiatal, hogy eltartsa a nyugdíjasokat, valóban szomorú, hogy fogy a magyarság. Persze, sok nép eltűnt már a Földről sokról nem is tudjuk, hogy voltak.
Globális szempontból viszont az, hogy exponenciálisan szaporodunk mint a baktériumok és nem teszünk semmit ez ellen ez öngyilkosság. 8milliárd túl már sok! Nem csak környezetpusztítás és erőforrás kérdésben, hanem emberi viselkedés kérdésében is. lsd. mai népvándorlások.
-Már “kitalálták, hogy sokan vagyunk” . És többet kellene törödni a túlszaporodás visszafordításával, csak ez mindenkinél kényes kérdés mert mindenki azonnal valamiféle népírtásra gondol, ezért egyenlőre csak struccolunk ebben a kérdésben. (is) Ha valaki szóba hozza, akkor hamar megbélyegzik, hogy emberellenes. Pedig épp fordítva van!
Minél többen leszünk, annál több Géza-féle konfliktusra kerül majd sor. Egyre kevesebb idő lesz lehiggadni. És ha túl nagy lesz a népsűrűség, tömegesen egymásnak fogunk esni. Háborúk.
- Wasicuya
- 2017-06-29-12:41
” Pécsett fagyizni lehett az út közepén sétálva, mert negyed ennyi lakos és tizedennyi jármű volt. ”
Hm, a magyarság fogy…
Másrészt mert talán dolgoztak, meg otthon voltak?
Harmadrészt, nagy számban a városokba költözött a falvak, tanyák népe.
Egyébként akkor lesz nagy “Jaj!”, ha kitalálják, hogy sokan vagyunk.
Negyedrészt, az udvarias ember nem felűnősködik, tehát kevésbé veszed észre, mint a tuskót aki cirkuszol a közterületen.
Autó valóban kevesebb volt (motoros is).
Nekünk a mában kell élnünk, ezért nosztalgiázunk az elöltöltőzéssel, mondjuk a Don Quijote-ból tudjuk akkor is volt nosztalgia.
- Angyalszem il cattivo
- 2017-06-29-08:29
Nos, az a baj, hogy az emberek egyre kevésbé tudják kontrolálni az érzelmeiket. Ez most csak azért került ide, mert lövészt érint, ám mint minden foglalkozásnál itt is van eltérő habitusú ember. Az igazság az, hogy a hidegvérünket megőrizni nem egyszerű, sőt néha nem is kell. Ám bár nem láttam a videót, de ha készült róla és azon látszik a szándékosság, akkor a düh helyett célszerűbb a rendszámot megjegyezni, majd rongálás, garázdaság és közúti veszélyeztetés miatt feljelentést tenni. A háromból biztosan fennáll majd egy, amiért egy kissé elkaszálják az illetőt. Viszont a jogos felháborodásnak annyira le kellene csökkennie mire géphez ül az ember, hogy meggondoltan ír. Ámbár a mobil eszközök még inkább rontanak a helyzeten, mert azonnal lehet reagálni, rosszul. Tehát mikorra géphez ülünk, gondoljuk meg mit írunk. Nyugodtan letaplózhatjuk és egyebek az illetőt, mert az igaz lehet, ám arra törekedjünk, hogy magunknak ne okozzunk kárt vele. Én a FB egyébként is hanyagolom. Az elöltöltős lövészet nyugalomra tanít. Próbáljuk meg a nyugalmat átvinni a hétköznapokba. A fent említett “modern” lehetőségek a véleménynyilvánítás “géppisztolya”, szerintem az “egylövetű” vélemény nyilvánítás, ha az jobban megfontolt, kiméricskélt, még ha “nyálas tapasszal” is néha, mégiscsak jobban illik egy elöltöltős lövészhez. Üdv: Tamás
Ezaz Fiúk, egyetértek! Apcúg fészbúk! Amúgy Géza, tényleg jó fej, évtizedek óta az elöltöltő társadalom tagja, a Füstölgő magazinba is igen jókat írt, igazi “régi motoros”… Sajnálom. Nagy disznóság, hogy ez történt vele!
Az semmi, de csak azok nézhetik, akik ismerik Gézát! Ki ő?
Ismét te találtad telibe a téma lényegét
Tegnap óta morfondírozok vajon megtudom-e a fejleményeket, de se FB-om, a netem is egy f.s, és egy Tarantino filmbeli hangsúllyal cseng a fülembe: kii aaa f..om az a Gééza? Egyébként supermotós voltam, mindig elmentem keresni egy jó terepet, de amíg odaértem rettegtem az autósoktól. Ezt álmomban sem gondoltam, hogy valaki ilyen indulatokkal megy ki a közútra. Nem mondom én is utálom pl. a szuzukisokat (szerintem náluk az autó megvásárlásakor van egy titkos “hogyan közlekedj mapetul” tanfolyam),és néha némelyiket legszívesebben letolnám az útról, pl. azt is akit pár éve láttam éppen cserbenhagyni , de nem általánosított gyűlölettel megyek ki a többi mapetkodó szuzukis közé, mert azokat is valakinek az anyja, nagyapja, fia, lánya stb. vezeti. Szóval nem tudom mi van a videón, nem kizárt, hogy Gézát jogos sérelem érte ( egyébként tényleg rengeteg gyökér motorozik), de gondoljunk arra: lehet, hogy aki Géza útjába kerül legközelebb, az egy fiatalember aki épp a családjához evickél haza, sokszor olyan autósok között, akinek fogalmuk sincs róla, hogy bizonyos esetekben jópár éve a motoros előre mehet, jobbról előzhet stb.
Szerintem az, hogy sokan utálják a motorosokat, az nem spontán alakult ki, hanem a motorosok évtizedek óta “kiharcolták” maguknak. MODERÁLVA
Ezaz Fiúk, egyetértek! Apcúg fészbúk! Amúgy Géza, tényleg jó fej, évtizedek óta az elöltöltő társadalom tagja, a Füstölgő magazinba is igen jókat írt, igazi “régi motoros”… Sajnálom. Nagy disznóság, hogy ez történt vele!
Tegnap óta morfondírozok vajon megtudom-e a fejleményeket, de se FB-om, a netem is egy f.s, és egy Tarantino filmbeli hangsúllyal cseng a fülembe: kii aaa f..om az a Gééza? Egyébként supermotós voltam, mindig elmentem keresni egy jó terepet, de amíg odaértem rettegtem az autósoktól. Ezt álmomban sem gondoltam, hogy valaki ilyen indulatokkal megy ki a közútra. Nem mondom én is utálom pl. a szuzukisokat (szerintem náluk az autó megvásárlásakor van egy titkos “hogyan közlekedj mapetul” tanfolyam),és néha némelyiket legszívesebben letolnám az útról, pl. azt is akit pár éve láttam éppen cserbenhagyni , de nem általánosított gyűlölettel megyek ki a többi mapetkodó szuzukis közé, mert azokat is valakinek az anyja, nagyapja, fia, lánya stb. vezeti. Szóval nem tudom mi van a videón, nem kizárt, hogy Gézát jogos sérelem érte ( egyébként tényleg rengeteg gyökér motorozik), de gondoljunk arra: lehet, hogy aki Géza útjába kerül legközelebb, az egy fiatalember aki épp a családjához evickél haza, sokszor olyan autósok között, akinek fogalmuk sincs róla, hogy bizonyos esetekben jópár éve a motoros előre mehet, jobbról előzhet stb.
Szerintem az, hogy sokan utálják a motorosokat, az nem spontán alakult ki, hanem a motorosok évtizedek óta “kiharcolták” maguknak. MODERÁLVA
Nos, az a baj, hogy az emberek egyre kevésbé tudják kontrolálni az érzelmeiket. Ez most csak azért került ide, mert lövészt érint, ám mint minden foglalkozásnál itt is van eltérő habitusú ember. Az igazság az, hogy a hidegvérünket megőrizni nem egyszerű, sőt néha nem is kell. Ám bár nem láttam a videót, de ha készült róla és azon látszik a szándékosság, akkor a düh helyett célszerűbb a rendszámot megjegyezni, majd rongálás, garázdaság és közúti veszélyeztetés miatt feljelentést tenni. A háromból biztosan fennáll majd egy, amiért egy kissé elkaszálják az illetőt. Viszont a jogos felháborodásnak annyira le kellene csökkennie mire géphez ül az ember, hogy meggondoltan ír. Ámbár a mobil eszközök még inkább rontanak a helyzeten, mert azonnal lehet reagálni, rosszul. Tehát mikorra géphez ülünk, gondoljuk meg mit írunk. Nyugodtan letaplózhatjuk és egyebek az illetőt, mert az igaz lehet, ám arra törekedjünk, hogy magunknak ne okozzunk kárt vele. Én a FB egyébként is hanyagolom. Az elöltöltős lövészet nyugalomra tanít. Próbáljuk meg a nyugalmat átvinni a hétköznapokba. A fent említett “modern” lehetőségek a véleménynyilvánítás “géppisztolya”, szerintem az “egylövetű” vélemény nyilvánítás, ha az jobban megfontolt, kiméricskélt, még ha “nyálas tapasszal” is néha, mégiscsak jobban illik egy elöltöltős lövészhez. Üdv: Tamás
Láthatóan mindenkinek van igazsága. Neked is. Úgy gondolom, hogy globális szinten keletkezik a probléma azzal, hogy rettenetesen túlszaporodtunk, ezért minél nagyobb az adott helyen a népsűrűség, annál több lesz egymással szemben az intolerancia, agresszió, gyűlölet. Ez természetes, jó példák láthatóak az állatvilágban is, ahonnan származunk. . Vissza kellene fordítani a féktelen szaporodást, és a Föld és az emberiség gondjai nagyrésze megoldódik. Még emléxem a hatvanas évekre, amikor Pécsett fagyizni lehett az út közepén sétálva, mert negyed ennyi lakos és tizedennyi jármű volt. Egy hétig kellett volna várni, hogy valaki elvigye a tükrömet.
( Én sem láttam a filmet. )
JA!!! ÉS NEM TERJEDTEK VOLNA A HÁZAK A LŐTEREKIG, AMI MIATT NEM LEHET RENDESEN LÖVÉSZKEDNI!!!!
- Angyalszem il cattivo
- 2017-06-29-08:27
Szerintem az, hogy sokan utálják a motorosokat, az nem spontán alakult ki, hanem a motorosok évtizedek óta “kiharcolták” maguknak. Ez olyan mint az antiszemitizmus. Nem szép dolog, de van oka.
Láthatóan mindenkinek van igazsága. Neked is. Úgy gondolom, hogy globális szinten keletkezik a probléma azzal, hogy rettenetesen túlszaporodtunk, ezért minél nagyobb az adott helyen a népsűrűség, annál több lesz egymással szemben az intolerancia, agresszió, gyűlölet. Ez természetes, jó példák láthatóak az állatvilágban is, ahonnan származunk. . Vissza kellene fordítani a féktelen szaporodást, és a Föld és az emberiség gondjai nagyrésze megoldódik. Még emléxem a hatvanas évekre, amikor Pécsett fagyizni lehett az út közepén sétálva, mert negyed ennyi lakos és tizedennyi jármű volt. Egy hétig kellett volna várni, hogy valaki elvigye a tükrömet.
( Én sem láttam a filmet. )
- Wasicuya
- 2017-06-29-08:09
Nos, az a baj, hogy az emberek egyre kevésbé tudják kontrolálni az érzelmeiket.
Ez most csak azért került ide, mert lövészt érint, ám mint minden foglalkozásnál itt is van eltérő habitusú ember.
Az igazság az, hogy a hidegvérünket megőrizni nem egyszerű, sőt néha nem is kell. Ám bár nem láttam a videót, de ha készült róla és azon látszik a szándékosság, akkor a düh helyett célszerűbb a rendszámot megjegyezni, majd rongálás, garázdaság és közúti veszélyeztetés miatt feljelentést tenni. A háromból biztosan fennáll majd egy, amiért egy kissé elkaszálják az illetőt. Viszont a jogos felháborodásnak annyira le kellene csökkennie mire géphez ül az ember, hogy meggondoltan ír. Ámbár a mobil eszközök még inkább rontanak a helyzeten, mert azonnal lehet reagálni, rosszul.
Tehát mikorra géphez ülünk, gondoljuk meg mit írunk. Nyugodtan letaplózhatjuk és egyebek az illetőt, mert az igaz lehet, ám arra törekedjünk, hogy magunknak ne okozzunk kárt vele. Én a FB egyébként is hanyagolom.
Az elöltöltős lövészet nyugalomra tanít. Próbáljuk meg a nyugalmat átvinni a hétköznapokba. A fent említett “modern” lehetőségek a véleménynyilvánítás “géppisztolya”, szerintem az “egylövetű” vélemény nyilvánítás, ha az jobban megfontolt, kiméricskélt, még ha “nyálas tapasszal” is néha, mégiscsak jobban illik egy elöltöltős lövészhez.
Üdv: Tamás
- Angyalszem il cattivo
- 2017-06-29-07:55
Szerintem az, hogy sokan utálják a motorosokat, az nem spontán alakult ki, hanem a motorosok évtizedek óta “kiharcolták” maguknak. Ez olyan mint az antiszemitizmus. Nem szép dolog, de van oka.
- Horse Whisperer
- 2017-06-28-23:23
Tegnap óta morfondírozok vajon megtudom-e a fejleményeket, de se FB-om, a netem is egy f.s, és egy Tarantino filmbeli hangsúllyal cseng a fülembe: kii aaa f..om az a Gééza?
Egyébként supermotós voltam, mindig elmentem keresni egy jó terepet, de amíg odaértem rettegtem az autósoktól. Ezt álmomban sem gondoltam, hogy valaki ilyen indulatokkal megy ki a közútra. Nem mondom én is utálom pl. a szuzukisokat (szerintem náluk az autó megvásárlásakor van egy titkos “hogyan közlekedj mapetul” tanfolyam),és néha némelyiket legszívesebben letolnám az útról, pl. azt is akit pár éve láttam éppen cserbenhagyni , de nem általánosított gyűlölettel megyek ki a többi mapetkodó szuzukis közé, mert azokat is valakinek az anyja, nagyapja, fia, lánya stb. vezeti. Szóval nem tudom mi van a videón, nem kizárt, hogy Gézát jogos sérelem érte ( egyébként tényleg rengeteg gyökér motorozik), de gondoljunk arra: lehet, hogy aki Géza útjába kerül legközelebb, az egy fiatalember aki épp a családjához evickél haza, sokszor olyan autósok között, akinek fogalmuk sincs róla, hogy bizonyos esetekben jópár éve a motoros előre mehet, jobbról előzhet stb.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.