-
- Angyalszem il cattivo
- 2016-09-14-21:17
ájfonon pötyögtetek, lehet megint káosz lesz. SC mit szól ehhez?
szereltlőszeresek istenítik a K2 Nanotech szert, leîrás szerint molekuláris szinten kapcsolódik a vashoz. Olaj helyett. 1000 lövésemként írja csak a kezelést. Van tapasztalat? Aztán hagylak aludni! (Én meg nyitok egy sört és a vízpRtomon , 97% teliholdnál koccintok magammL az egészségedre!
köszi
Szép estét! Coltom van. Szinte minden csapi szanaszét száll alövéskor. A csapi égésterméke is olyan korrozív mint a poré? A dobfordító és a kakas mellett némi kapszli égéstermék belemegy a szerkezetbe. Minden lövészet után szét kell szedni ezért az egész fegyvert, vagy elég a dob és a cső tisztítása? Köszönöm!
Nem, legalábbis sokkal kevésbé. A Sinoxid elegyek nem korrozívak, de ólmot tartalmaznak, +jó sok kemény, fekete égésterméket hagynak maguk után, bár ennek egy része a fedő viasz/lakkból ered. Mindenesetre lassanként felrakódik a lakaton belül mindenhová és 1x azt veszed észre, hogy vmi nem stimmel. De rozsdásodást úgy, mint a BP maradéka sokkal kevésbé okoz. Én a lakatot belül max 4-5 lövészetenként pucolom. De kérdezd SC-t szerintem ő még sose!
Szép estét! Coltom van. Szinte minden csapi szanaszét száll alövéskor. A csapi égésterméke is olyan korrozív mint a poré? A dobfordító és a kakas mellett némi kapszli égéstermék belemegy a szerkezetbe. Minden lövészet után szét kell szedni ezért az egész fegyvert, vagy elég a dob és a cső tisztítása? Köszönöm!
- Chariot
- 2016-09-14-21:07
Kedves Fórumtársak! Még új vagyok az elöltöltő fegyverek világában, ezért egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrégiben szereztem be saját elöltöltő fegyveremet, amit a Kapszli-nak még egyszer köszönök.
Szerelt lőszeres fegyverem már régóta van, amihez Ballistolt használok. Most olvastam a Füstölgő Magazin egyik számában, hogy a Ballistol nem éppen a legmegfelelőbb a fekete-lőporos csőnek (az olvasottak alapján egy időre károsan befolyásolja a találati pontosságot). Még az intelem olvasása előtt Ballistollal takarítottam át az újdonsült fekete-poros puskám csövét és bele is fújtam egy kicsit, hogy szépen konzerválja. Nos, az olvasottak után a csőből el szeretném távolítani a felvitt olajfilmet. A szerelt lőszeres puskáimnál féktisztító folyadékot használok az olaj eltávolítására. Ezeknél semmilyen gondot nem okozott ez az anyag. Arra gondoltam, hogy elöltöltős fegyverem csövét kivenném az ágyazatból és féktisztítóval kitisztítanám. Jobb ötletem nincs. A szerelt lőszeres puskáim csövét por-szárazzá varázsolja néhány fújást és filccel való áthúzást követően. Mennyivel másabb anyagú a fekete-lőporos cső a modernhez képest? Tehet kárt benne ez az anyag? Szerintem nem, de eddig a Ballistolról is azt hittem, hogy univerzális, aztán kiderült, hogy mégsem.
A segítséget előre is köszönöm Mindenkinek! Üdv.: Attila
Nem kaptál eddig választ, de szerintem azért, mert pl. mi az a féktisztító? OK, tudom mi, de miből van, mit csinál, stb….?
Közben megnéztem egy MSDS lapot, aszerint a féktisztító egy sima benzines, alkoholos zsírtalanító folyadék.
No, ez nem szedi ki a BP maradékait, ahhoz víz, vagy legalábbis vizes tisztítószer köll. Ha már nincs az ágyazatban akkor a jó öreg, forróvizes vödörbe állítva és tisztítótapasszal sokszor átszörcsögtetve, majd száraz tapasszal tisztára kihúzva és végül átolajozva (WD40, bármi, ami nem Ballistol ill. nem teflonos, molibdénes olaj), ez a szerintem leginkább bevált eljárás.
A Ballistolt lődd ki a csőből! 1-2 tucat lövés szépen letakarítja a csőbelsőt. Látni fogod, ha változik a pontosságod.- Chariot
- 2016-09-14-21:04
Nem, legalábbis sokkal kevésbé. A Sinoxid elegyek nem korrozívak, de ólmot tartalmaznak, +jó sok kemény, fekete égésterméket hagynak maguk után, bár ennek egy része a fedő viasz/lakkból ered. Mindenesetre lassanként felrakódik a lakaton belül mindenhová és 1x azt veszed észre, hogy vmi nem stimmel. De rozsdásodást úgy, mint a BP maradéka sokkal kevésbé okoz. Én a lakatot belül max 4-5 lövészetenként pucolom. De kérdezd SC-t szerintem ő még sose!
- Angyalszem il cattivo
- 2016-09-14-20:00
Szép estét!
Coltom van. Szinte minden csapi szanaszét száll alövéskor. A csapi égésterméke is olyan korrozív mint a poré? A dobfordító és a kakas mellett némi kapszli égéstermék belemegy a szerkezetbe. Minden lövészet után szét kell szedni ezért az egész fegyvert, vagy elég a dob és a cső tisztítása?
Köszönöm!
- Beregi Vadasz
- 2016-08-27-11:40
Kedves Fórumtársak!
Még új vagyok az elöltöltő fegyverek világában, ezért egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrégiben szereztem be saját elöltöltő fegyveremet, amit a Kapszli-nak még egyszer köszönök.
Szerelt lőszeres fegyverem már régóta van, amihez Ballistolt használok.
Most olvastam a Füstölgő Magazin egyik számában, hogy a Ballistol nem éppen a legmegfelelőbb a fekete-lőporos csőnek (az olvasottak alapján egy időre károsan befolyásolja a találati pontosságot). Még az intelem olvasása előtt Ballistollal takarítottam át az újdonsült fekete-poros puskám csövét és bele is fújtam egy kicsit, hogy szépen konzerválja.
Nos, az olvasottak után a csőből el szeretném távolítani a felvitt olajfilmet. A szerelt lőszeres puskáimnál féktisztító folyadékot használok az olaj eltávolítására. Ezeknél semmilyen gondot nem okozott ez az anyag.
Arra gondoltam, hogy elöltöltős fegyverem csövét kivenném az ágyazatból és féktisztítóval kitisztítanám. Jobb ötletem nincs. A szerelt lőszeres puskáim csövét por-szárazzá varázsolja néhány fújást és filccel való áthúzást követően.
Mennyivel másabb anyagú a fekete-lőporos cső a modernhez képest? Tehet kárt benne ez az anyag? Szerintem nem, de eddig a Ballistolról is azt hittem, hogy univerzális, aztán kiderült, hogy mégsem.
A segítséget előre is köszönöm Mindenkinek!
Üdv.: Attila
- Chariot
- 2016-02-26-22:23
Használtál alu/réz csövet hozzá vagy csak simán befújtál a csőbe?
Utóbbi. De én a hibát ott látom, hogy a cső tök hamar áthevül és utána már nem lesz folyékony víz a csőben, ami oldaná a szutykot. Revkóvál is próbáltam, de az a cső se lett jobb.
Igazándiból, ha jól értem a vizes, fel-le szivornyázást pótolná, a nedves, tapaszos kihúzások előtt?
- Chariot
- 2016-02-26-15:09
Nem értem a dolgot, vagy a problémát. Miért ne lenne alkalmas a gőztisztító fegyverpucolásra azért , mert kiegészítőként réz/bronzkefét, tapaszt, miegymást használ hozzá az ember? Jómagam vagy 7 éve használom a gőztisztítót erre a célra és jóval praktikusabbnak tartom, mint a fegyvercső kádban, lavórban, virágládában, vödörből csővel pumpálva stb. történő tisztítását. Még valami: minden előzetes intelem ellenére eleddig nem bántotta sem a felületkezelést és nem mattította ki a fémszínű felületeket sem. Illetőleg, ha egy mód van rá, nem szeretem kivenni a csöveket az ágyazásból, a gyúlyuk/lőkúp furatán, valamint a csőtorkolaton, adott esetben csövön keresztül befújva gőzzel általában e nélkül is jól tisztíthatók a fegyverek. (Éppen ezért nincs eladó gőztisztítóm :) )
A kérdés azért született, mert nem értettem, hogy és mire is jó? A Jager puskámban én is az ágyazatban tisztítom a csövet, de felszívatott meleg vízzel. Ami kivisz k sok koszt. Tapasszal már csak a barázdák mélyét tisztítom. A gőzös tisztítóval is próbáltam. Nem lett belőle annyi kondenz, hogy fizikailag kivigye a kosz nagyját, sokkal több tapasszal kellett kiszedni. +az egész fegyver olyan meleg lett, hogy komoly gond volt a mozgatása. A kovás lakatra sem vált be, maradt a csapvíz, fogkefe.
Miután 5-6 alkalommal kellett után tisztítanom, gondoltam megkérdezem mi a hiba? :) Annak örülök, hogy neked működik, de nekem nem. :(
- Black Jack
- 2016-02-26-09:58
Sok embertől hallom, hogy gőzzel milyen jól lehet fegyvert pucolni, gondoltam én is kipróbálom. Az egyik legegyszerűbben tisztítható fegyveremen, a sima csövű kovás pisztolyon próbálkoztam, eléggé vegyes eredménnyel. 1részt a lakatot kb. kitisztította, de utólagos vizes mosás nélkül a serpenyőből csak a kosz 2/3-a jött volna ki. Másrészt a csőbe mindkét oldalról és sokszor befújva, a kondenzet kicsepegtetve, tűzforróságig hevítve is, utólag ugyanúgy ki kellett tapaszokkal húzni a csövet, enélkül bőven koszos maradt volna! Szóval tanácsot kérnék, valamit rosszul csinálok?Mindent jól csinálsz. Valaha én is kipróbáltam. Fegyvert nem lehet gőzzel kitakarítani, hiányzik az a vízmennyiség ami rendesen kiöblítené.
-szerintem.
Ui: van egy eladó gőztisztítóm
Nem értem a dolgot, vagy a problémát. Miért ne lenne alkalmas a gőztisztító fegyverpucolásra azért , mert kiegészítőként réz/bronzkefét, tapaszt, miegymást használ hozzá az ember? Jómagam vagy 7 éve használom a gőztisztítót erre a célra és jóval praktikusabbnak tartom, mint a fegyvercső kádban, lavórban, virágládában, vödörből csővel pumpálva stb. történő tisztítását. Még valami: minden előzetes intelem ellenére eleddig nem bántotta sem a felületkezelést és nem mattította ki a fémszínű felületeket sem. Illetőleg, ha egy mód van rá, nem szeretem kivenni a csöveket az ágyazásból, a gyúlyuk/lőkúp furatán, valamint a csőtorkolaton, adott esetben csövön keresztül befújva gőzzel általában e nélkül is jól tisztíthatók a fegyverek. (Éppen ezért nincs eladó gőztisztítóm :) )
Smirgli papír?
Forró víz, folyékony szappan, rézkefe. Szárítás olajozás.
- kleno1
- 2016-02-25-12:11
Sok embertől hallom, hogy gőzzel milyen jól lehet fegyvert pucolni, gondoltam én is kipróbálom. Az egyik legegyszerűbben tisztítható fegyveremen, a sima csövű kovás pisztolyon próbálkoztam, eléggé vegyes eredménnyel. 1részt a lakatot kb. kitisztította, de utólagos vizes mosás nélkül a serpenyőből csak a kosz 2/3-a jött volna ki. Másrészt a csőbe mindkét oldalról és sokszor befújva, a kondenzet kicsepegtetve, tűzforróságig hevítve is, utólag ugyanúgy ki kellett tapaszokkal húzni a csövet, enélkül bőven koszos maradt volna! Szóval tanácsot kérnék, valamit rosszul csinálok?
Mindent jól csinálsz. Valaha én is kipróbáltam. Fegyvert nem lehet gőzzel kitakarítani, hiányzik az a vízmennyiség ami rendesen kiöblítené.
-szerintem.
Ui: van egy eladó gőztisztítóm
Gyári, új Remit vettem, de mégis valaki, valamikor, valahol és valamennyit lőtt vele. Aztán nem takarította ki és így állhatott az üzletben. Mire én megvettem, és NEM postai úton eljutott hozzám, a puskapor égéstermékeiből kén- és kénessav keletkezhetett a légnedvességtől –(ha nem pisilt bele valaki
) –és megmarta a dobkamrák fenekét. Mivel lehet eltüntetni a dobkamrák alján lévő korróziót?
Gyári, új Remit vettem, de mégis valaki, valamikor, valahol és valamennyit lőtt vele. Aztán nem takarította ki és így állhatott az üzletben. Mire én megvettem, és NEM postai úton eljutott hozzám, a puskapor égéstermékeiből kén- és kénessav keletkezhetett a légnedvességtől –(ha nem pisilt bele valaki
) –és megmarta a dobkamrák fenekét. Mivel lehet eltüntetni a dobkamrák alján lévő korróziót?
- Chariot
- 2015-08-24-18:44
Sok embertől hallom, hogy gőzzel milyen jól lehet fegyvert pucolni, gondoltam én is kipróbálom. Az egyik legegyszerűbben tisztítható fegyveremen, a sima csövű kovás pisztolyon próbálkoztam, eléggé vegyes eredménnyel.
1részt a lakatot kb. kitisztította, de utólagos vizes mosás nélkül a serpenyőből csak a kosz 2/3-a jött volna ki. Másrészt a csőbe mindkét oldalról és sokszor befújva, a kondenzet kicsepegtetve, tűzforróságig hevítve is, utólag ugyanúgy ki kellett tapaszokkal húzni a csövet, enélkül bőven koszos maradt volna!
Szóval tanácsot kérnék, valamit rosszul csinálok?
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.