-
- Angyalszem il cattivo
- 2019-04-15-10:56
Vannak ilyenek,kis kutatómunkával megtalálhatóak.Nyilván a tecnikai fejlődés előtehaladtával a forró vizes mosás,száritás, már nem volt elegendő,a huzagok tisztitása komolyabb felkészültséget kivánt/oldószerek,olajok,csőkefék/ Az biztos,hogy a huzagolatlan fegyverek, muskéták,ágyúk mosása a feketelőpor szennyeződései eltávolítására,mint akkor és talán azóta is egyedüli módszerként a forróvíz legendás volt.Az ütközet végén már üstökben fort a víz az elkokszolodott muskéták mosásához a forró vízért a lövészek,tüzérek komoly harcot vívtak a szanitécekkel,akik a használt kötéseket “újjították” fel…No majd részleteiben talán inkább a hadtörténész
- border guard
- 2019-04-15-09:02
Vannak ilyenek,kis kutatómunkával megtalálhatóak.Nyilván a tecnikai fejlődés előtehaladtával a forró vizes mosás,száritás, már nem volt elegendő,a huzagok tisztitása komolyabb felkészültséget kivánt/oldószerek,olajok,csőkefék/
Az biztos,hogy a huzagolatlan fegyverek, muskéták,ágyúk mosása a feketelőpor szennyeződései eltávolítására,mint akkor
és talán azóta is egyedüli módszerként a forróvíz legendás volt.Az ütközet végén már üstökben fort a víz az elkokszolodott muskéták mosásához a forró vízért a lövészek,tüzérek komoly harcot vívtak a szanitécekkel,akik a használt kötéseket “újjították” fel…No majd részleteiben talán inkább a hadtörténész
- Angyalszem il cattivo
- 2019-04-14-19:25
Sziasztok!
Hol találnék KORABELI irodalmat a 18-19-századi kézi tűzfegyverek tisztításához? Gondolom a seregeknél is volt ilyen?
Köszi!
- Kapszli
- 2017-06-02-10:26
Hát röviden ennyi! Várom már, hogy lőhessek! Üdv Mindenkinek!
Üdv újra a fedélzeten Francisco!
- Francisco
- 2017-06-01-10:13
Üdv Mindenkinek!
Nemrégen kint voltam Derecskén több év után! Nem lőttem csak szagoltam :)!
Hazajövet eldöntöttem megtakarítom a fegyvereimet! Hát gondoltam eléggé macerás lesz! Bevált!
Kb. 5-6 órán keresztül takarítottam meg a két puskámat /Tryon, Mortimer/ míg megfelelt az elvárásaimnak!
Elég finom rozsda volt benne! Nem vészes de arra elég, hogy elmenjen a fél napom! Még szerencse, hogy dolgoztam! :)Először WD-40, hagytam állni utána gőztisztítóval mindkét oldalról /kesztyű kellett nagyon/ utána nagyon forró víz+jag+tapasz amikor jó volt utána Brunoxos tapasz amíg fehér nem maradt! Nagyon kemény volt! A karom a sok kihúzástól nagyon elfáradt!
Mindenesetre nagyon jó lecke volt! Tanultam belőle!
Kb 3-4 éve nem vettem elő a fegyvereimet! Család, gyerek születés, felejtés!!!
Hát röviden ennyi! Várom már, hogy lőhessek!Üdv Mindenkinek!
- conqver
- 2017-03-05-01:42
Sziasztok ! Kérdésem volna Pedersoli rézhüvely ultrahangos tisztításával próbálkozott már valaki , ha igen milyen eredménnyel? Köszönettel K.Csaba
Szevasz!
Én próbáltam és elég jó eredményt hozott.
Conrad-ba vettem a gépet és hozzá+Lyman Turbo sonic tisztítót.
Kipróbáltam az 1851 colt dobjának és lőkúpjainak tisztításánál is.Ott is remekül működött.
- Angyalszem il cattivo
- 2017-01-23-22:54
Ezért megvenni a UH mosót kár! Mondjuk Kínából rendelhető sokkal olcsóbb is, de meg kell nézni milyen! Én para hüvelyeket mosok így citromsavas, mosószeres meleg vízben, gyönyörű fényesek lesznek, kb 12-15′ alatt. Jó leöblítve olyanok is maradnak!
Csak ma kombináltam össze ezt az ultrahangos tisztító témát, mivel az “olcsó” multiban egyszercsak elém tolakodott a gép 7990-ért. :) Viszont hirtelen izgalmamban képtelen voltam kitalálni, mit lehet még tisztítani vele, ha történetesen lőszert tölteni nem fogok, és van 15 sharps hüvelyem amit lehet, hogy nem is tud megtisztítani. Az egyik ami a leírásban van itt egy ilyen gépnél a CD lemez tisztítás. Erősen gondolkozom mi az a szennyeződés ami nem roncsolja a CD lemezt és nem jön le langyos mosószeres vízzel? A másik felhasználás a karóra megtisztítása. Mint óramániás egyből kérdem: mitől? Másik kérdés: víz alatt? Harmadik: ultrahanggal megrázatsz mondjuk egy tourbillon búvár Omegát? :) Szóval aki tud valami datolyaérlelőt, hogy mire lehet még használni egy ilyen gépet, mondja el lécci, pár napig még tuti lesz a boltokban.
Bpesten sétálva állandóan kutyagumiba léptem. Esetleg a cipőtalp recéiből kiszedné???
Más: óramániásoknak van egy limitált szériás, egyedi kézigyártású, arany ffi. karórám eladó. Szityman giliszta glevél ponty kom.
- Horse Whisperer
- 2017-01-23-22:42
Ezért megvenni a UH mosót kár! Mondjuk Kínából rendelhető sokkal olcsóbb is, de meg kell nézni milyen! Én para hüvelyeket mosok így citromsavas, mosószeres meleg vízben, gyönyörű fényesek lesznek, kb 12-15′ alatt. Jó leöblítve olyanok is maradnak!
Csak ma kombináltam össze ezt az ultrahangos tisztító témát, mivel az “olcsó” multiban egyszercsak elém tolakodott a gép 7990-ért. :) Viszont hirtelen izgalmamban képtelen voltam kitalálni, mit lehet még tisztítani vele, ha történetesen lőszert tölteni nem fogok, és van 15 sharps hüvelyem amit lehet, hogy nem is tud megtisztítani. Az egyik ami a leírásban van itt egy ilyen gépnél a CD lemez tisztítás. Erősen gondolkozom mi az a szennyeződés ami nem roncsolja a CD lemezt és nem jön le langyos mosószeres vízzel? A másik felhasználás a karóra megtisztítása. Mint óramániás egyből kérdem: mitől? Másik kérdés: víz alatt? Harmadik: ultrahanggal megrázatsz mondjuk egy tourbillon búvár Omegát? :) Szóval aki tud valami datolyaérlelőt, hogy mire lehet még használni egy ilyen gépet, mondja el lécci, pár napig még tuti lesz a boltokban.
- Cook
- 2017-01-23-18:59
Szia Cook! Tulajdonképpen mi az a Pedersoli rézhüvely?
SziaRudi!
Sharps rézhüvelyre gondoltam. Igazán megtudom pucolni őket hagyományosan is csak igen koszos munka.
Üdv Csaba
- Horse Whisperer
- 2017-01-22-17:27
Sziasztok ! Kérdésem volna Pedersoli rézhüvely ultrahangos tisztításával próbálkozott már valaki , ha igen milyen eredménnyel? Köszönettel K.Csaba
Erre én is kíváncsi lennék, bár kérdéses, hogy megéri-e megvenni 15-20 rézhüvely tisztításához egy ilyen gépet? Én 3-4 használat után befogom fúrógépbe (nem agyonhúzva persze) és rézvezeték tisztító dörzsszivaccsot (meg nem mondom mi a hivatalos neve, de egy szakboltban tuti tudják) rászorítva megforgatom, majd megfordítom és kb. 20-30mp alatt kész. Ha nagyon beleevődött akkor 1000-2000-es papírral kell megcsinálni ugyanezt.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.