-
- Angyalszem il cattivo
- 2019-07-13-09:08
Ha valaki kipróbálná, keressen meg!
Hol?
itt pl.: chariotlube@gmail.com Budapesten személyesen, némi magyar forintért adok is belőle. Postázni túl olcsó imho.
Posta kicsit olcsóbb, mintha autózok 500 km-t.
- Chariot
- 2019-07-12-15:48
Ha valaki kipróbálná, keressen meg!
Hol?
itt pl.: chariotlube@gmail.com
Budapesten személyesen, némi magyar forintért adok is belőle. Postázni túl olcsó imho.
- Angyalszem il cattivo
- 2019-07-11-18:19
Most akkor reklámozzam a legújabb tapaszej és tisztító folyadék combómat? Jó, reklámozom! :D :D Szóval a trutyi, amit csináltam elsősorban tapaszolt gömbhöz való, a tapaszra. De. Úgy állítottam össze, hogy a lőtéri tisztítás minden kívánalmainak is megfeleljen. Két hete Tótkomlóson pl. egy egész napi cowboy lövészet után elég volt egy ilyen nedves és egy-két száraz tapasszal kihúzni a revkók csövét, hogy már a második tapasz majdnem tisztán jöjjön ki a csőből. Kioldja a lőpor mocskait és kioldja a kenőanyag maradványokat is. Víztartalmú, de korrózió védő adalékokat tartalmaz, ezért ha nem teljesen lett szárazra kihúzva sem rozsdásít. Ha valaki kipróbálná, keressen meg!
Hol?
- Chariot
- 2019-07-10-21:06
Most akkor reklámozzam a legújabb tapaszej és tisztító folyadék combómat?
Jó, reklámozom! :D :DSzóval a trutyi, amit csináltam elsősorban tapaszolt gömbhöz való, a tapaszra.
De.
Úgy állítottam össze, hogy a lőtéri tisztítás minden kívánalmainak is megfeleljen. Két hete Tótkomlóson pl. egy egész napi cowboy lövészet után elég volt egy ilyen nedves és egy-két száraz tapasszal kihúzni a revkók csövét, hogy már a második tapasz majdnem tisztán jöjjön ki a csőből.
Kioldja a lőpor mocskait és kioldja a kenőanyag maradványokat is.
Víztartalmú, de korrózió védő adalékokat tartalmaz, ezért ha nem teljesen lett szárazra kihúzva sem rozsdásít.Ha valaki kipróbálná, keressen meg!
- Angyalszem il cattivo
- 2019-06-10-08:51
Üdv! Átolvastam az itt levő néhány oldalt, mégis maradt kérdésem. A fekete lőpor maradványait semlegesítő, tisztító forró szenteltvíz rendben. A leginkább korrodáló maradvány az sejtésem szerint savas hatású, így van-e? Ha igen, egy kicsi lúg hozzáadása a melegvizes fürdőhöz áldásos, vagy kerülendő? (Pl. egyéb munkámnál, otthoni alumínium eloxálás után, amit savakkal végzek, enyhe lúgos öblítéssel szoktam semlegesíteni a festendő tárgyakat.)
Hi! Az égéstermék nem savas, csak amikor nedves lesz, mert a korom nagyon könnyen köti meg a levegő páratartalmát. Kénsav, és kénessav lesz. Én lövészet után befújom a fegyvert valamilyen fegyverolajjal, (WD, BRUNOX). Aztán amikor hazaérek, csak forróvízzel mosok. Feleslegesnek tartom a lúgos közömbösítési kísérletet, nem kell újabb vegyi reakciót csinálni a csőben.
Köszönöm a választ. Arra gondoltam, ha ellenkező irányba toljuk (ezek szerint lúgos, szappanos víz)az még jobb hatást érhet el. Amúgy egy SONAX olajat használok – igaz, nemrég óta. Ennek az a tulajdonsága van, hogy kiszorítja a vizet. Modellmotoroknál is ilyet használunk, a nitrometán tartalmú metiles üzemagyag szintén rozsdásítja a fémrészeket, víz marad vissza üzem után. Jobb a WD40-nél és nem is igazán drágább. Mindenképpen figyelembe veszem az itteni, gyakorlott lövészek tapasztalatait.
Nyugodtan lúgozhatsz. Én már több mint tíz éve csak lúgos mosószerekkel /ipari zsíroldók/ mosom a fegyvereimet , jobban működnek mint a tiszta víz. Az összes fegyverem olyan mint új korában, rozsdának nyoma sincs. Konzerváláshoz kipróbáltam mindenféle high-tech. anyagot, de semmivel sem voltak jobbak mint a sima savmentes műszerolaj /varrógép olaj/. Ne bonyolítsd túl, a legegyszerűbb dolgok működnek a legjobban. :-))
Úgy-úgy! Én a lúgot, mint vegyi anyagot nem tartottam szükségesnek, azt írtam. Ha a mosogatószer, folyékony mosószer, stb. lúgos -mert általában lúgosak- azzal sincs semmi baj. Itt a limitáló tényező az asszony toleranciája.
Szerintem tök mindegy mivel, csak legyen eltávolítva az égéstermék és kiszárítva a vas, mosogatás után. És akkor itt az a téma következik, amiért indulhat a megkövezésem: revkónál a szerkezetbe lánckenő olaj sprét használok. (csőbe, ray dobba nem!) Tökéletesen és vastagabban mint más olajak, rátapad az alkatrészekre. Vízkiszorító hatású, savmentes. És a lényeg, hogy tisztításnál csak egy vászon ronggyal letörlöm és teljesen tiszta lesz az alkatrész, mert minden égéstermék beleragad az olajfilmbe.
Részemről semmi megkövezés, én is ugyanezt csinálom. Zsírspray a revkóba oszt jónapot. Lusta vagyok minden használat után szétszerelni. /Asszony?/ ha nem tolerálja, csere.- na nem revkót
Nem is Joe sokszor szét-össze. Kopnak a csavarok, menetek. (volt négy asszonycsere, bár mind tolerálta a lövöldözéseim. Amúgy e tekintetben most az optimális, kutyámmal 45 négyzetkilométeren kettesben, ő is tolerálja.
)
- kleno1
- 2019-06-09-21:27
Üdv! Átolvastam az itt levő néhány oldalt, mégis maradt kérdésem. A fekete lőpor maradványait semlegesítő, tisztító forró szenteltvíz rendben. A leginkább korrodáló maradvány az sejtésem szerint savas hatású, így van-e? Ha igen, egy kicsi lúg hozzáadása a melegvizes fürdőhöz áldásos, vagy kerülendő? (Pl. egyéb munkámnál, otthoni alumínium eloxálás után, amit savakkal végzek, enyhe lúgos öblítéssel szoktam semlegesíteni a festendő tárgyakat.)
Hi! Az égéstermék nem savas, csak amikor nedves lesz, mert a korom nagyon könnyen köti meg a levegő páratartalmát. Kénsav, és kénessav lesz. Én lövészet után befújom a fegyvert valamilyen fegyverolajjal, (WD, BRUNOX). Aztán amikor hazaérek, csak forróvízzel mosok. Feleslegesnek tartom a lúgos közömbösítési kísérletet, nem kell újabb vegyi reakciót csinálni a csőben.
Köszönöm a választ. Arra gondoltam, ha ellenkező irányba toljuk (ezek szerint lúgos, szappanos víz)az még jobb hatást érhet el. Amúgy egy SONAX olajat használok – igaz, nemrég óta. Ennek az a tulajdonsága van, hogy kiszorítja a vizet. Modellmotoroknál is ilyet használunk, a nitrometán tartalmú metiles üzemagyag szintén rozsdásítja a fémrészeket, víz marad vissza üzem után. Jobb a WD40-nél és nem is igazán drágább. Mindenképpen figyelembe veszem az itteni, gyakorlott lövészek tapasztalatait.
Nyugodtan lúgozhatsz. Én már több mint tíz éve csak lúgos mosószerekkel /ipari zsíroldók/ mosom a fegyvereimet , jobban működnek mint a tiszta víz. Az összes fegyverem olyan mint új korában, rozsdának nyoma sincs. Konzerváláshoz kipróbáltam mindenféle high-tech. anyagot, de semmivel sem voltak jobbak mint a sima savmentes műszerolaj /varrógép olaj/. Ne bonyolítsd túl, a legegyszerűbb dolgok működnek a legjobban. :-))
Úgy-úgy! Én a lúgot, mint vegyi anyagot nem tartottam szükségesnek, azt írtam. Ha a mosogatószer, folyékony mosószer, stb. lúgos -mert általában lúgosak- azzal sincs semmi baj. Itt a limitáló tényező az asszony toleranciája.
Szerintem tök mindegy mivel, csak legyen eltávolítva az égéstermék és kiszárítva a vas, mosogatás után. És akkor itt az a téma következik, amiért indulhat a megkövezésem: revkónál a szerkezetbe lánckenő olaj sprét használok. (csőbe, ray dobba nem!) Tökéletesen és vastagabban mint más olajak, rátapad az alkatrészekre. Vízkiszorító hatású, savmentes. És a lényeg, hogy tisztításnál csak egy vászon ronggyal letörlöm és teljesen tiszta lesz az alkatrész, mert minden égéstermék beleragad az olajfilmbe.
Részemről semmi megkövezés, én is ugyanezt csinálom. Zsírspray a revkóba oszt jónapot. Lusta vagyok minden használat után szétszerelni.
/Asszony?/ ha nem tolerálja, csere.- na nem revkót
- Angyalszem il cattivo
- 2019-06-09-07:29
Szerintem tök mindegy mivel, csak legyen eltávolítva az égéstermék és kiszárítva a vas, mosogatás után. És akkor itt az a téma következik, amiért indulhat a megkövezésem: revkónál a szerkezetbe lánckenő olaj sprét használok. (csőbe, dobba nem!) Tökéletesen és vastagabban mint más olajak, rátapad az alkatrészekre. Vízkiszorító hatású, savmentes. És a lényeg, hogy tisztításnál csak egy vászon ronggyal letörlöm és teljesen tiszta lesz az alkatrész, mert minden égéstermék beleragad az olajfilmbe.
- kleno1
- 2019-06-08-19:24
- appme
- 2019-06-07-13:03
Hi!
Az égéstermék nem savas, csak amikor nedves lesz, mert a korom nagyon könnyen köti meg a levegő páratartalmát. Kénsav, és kénessav lesz. Én lövészet után befújom a fegyvert valamilyen fegyverolajjal, (WD, BRUNOX). Aztán amikor hazaérek, csak forróvízzel mosok. Feleslegesnek tartom a lúgos közömbösítési kísérletet, nem kell újabb vegyi reakciót csinálni a csőben.
Köszönöm a választ. Arra gondoltam, ha ellenkező irányba toljuk (ezek szerint lúgos, szappanos víz)az még jobb hatást érhet el.
Amúgy egy SONAX olajat használok – igaz, nemrég óta. Ennek az a tulajdonsága van, hogy kiszorítja a vizet.
Modellmotoroknál is ilyet használunk, a nitrometán tartalmú metiles üzemagyag szintén rozsdásítja a fémrészeket, víz marad vissza üzem után. Jobb a WD40-nél és nem is igazán drágább.
Mindenképpen figyelembe veszem az itteni, gyakorlott lövészek tapasztalatait.- Angyalszem il cattivo
- 2019-06-07-10:01
Hi!
Az égéstermék nem savas, csak amikor nedves lesz, mert a korom nagyon könnyen köti meg a levegő páratartalmát. Kénsav, és kénessav lesz. Én lövészet után befújom a fegyvert valamilyen fegyverolajjal, (WD, BRUNOX). Aztán amikor hazaérek, csak forróvízzel mosok. Feleslegesnek tartom a lúgos közömbösítési kísérletet, nem kell újabb vegyi reakciót csinálni a csőben.
- appme
- 2019-06-07-08:23
Üdv!
Átolvastam az itt levő néhány oldalt, mégis maradt kérdésem.
A fekete lőpor maradványait semlegesítő, tisztító forró szenteltvíz rendben.
A leginkább korrodáló maradvány az sejtésem szerint savas hatású, így van-e?
Ha igen, egy kicsi lúg hozzáadása a melegvizes fürdőhöz áldásos, vagy kerülendő?
(Pl. egyéb munkámnál, otthoni alumínium eloxálás után, amit savakkal végzek, enyhe lúgos öblítéssel szoktam semlegesíteni a festendő tárgyakat.)- Angyalszem il cattivo
- 2019-04-20-11:54
Kellemes nyúlvadászatot!
Csőfart néha ki lehet tekergetni tisztítás végett, vagy neeee? Úgy hallottam meghatározott nyomatékkal van behajtva, ezért nem ajánlott. Viszont a Tradition videóin kitekergeti a hispán. Végül is, ha 8 szögletű a profil, csak pont oda lehet visszahajtani ahol volt. Vagy?
- Angyalszem il cattivo
- 2019-04-16-16:52
Nem csak feketelőporos fegyverek”üdvözitője” volt a forróvíz. Mikor erősen szennyezett/lövészet után,amikor néhány száz lövés kiment/ vagy homokos terepen harcászatban huzgált AK-47 gépkarabélyt.KTM géppuskát is fürdettünk forró vízzel ,darabjaira szedve.Tökéletes szárítás,olajozás követte természetesen.A fegyvermesterek persze nem tudhattak róla.Nekem sosem teszett az a savas olaj,ami a szennyeződés oldására volt rendszersítve Pláne amikor összekeverve a kétféle olajat,a savassal “ápolták le a balfék katonák,pedig jól felísmerhető szaga volt..a fegyverszobában aztán néhány órán belül kivörösödött.DE az ember nem lehetett ott mindenütt….A feketelőporos huzagolt fegyverek tisztitásánál is általános a forró vízes mosás,praktikus c sőmosó adapterek,készletek vannak.De hát ezt ismeritek.Eggy vödör forró vizzel meg lehet oldani…A család “ímádja a pokolbéli illatokat” a a kis koszcsíkot a kád szélén mikor 3 30mm-es modellágyú fürdött benne….Oh Sic transit
- border guard
- 2019-04-16-09:32
Nem csak feketelőporos fegyverek”üdvözitője” volt a forróvíz. Mikor erősen szennyezett/lövészet után,amikor néhány száz lövés kiment/ vagy homokos terepen harcászatban huzgált AK-47 gépkarabélyt.KTM géppuskát is fürdettünk forró vízzel ,darabjaira szedve.Tökéletes szárítás,olajozás követte természetesen.A fegyvermesterek persze nem tudhattak róla.Nekem sosem teszett az a savas olaj,ami a szennyeződés oldására volt rendszersítve Pláne amikor összekeverve a kétféle olajat,a savassal “ápolták le a balfék katonák,pedig jól felísmerhető szaga volt..a fegyverszobában aztán néhány órán belül kivörösödött.DE az ember nem lehetett ott mindenütt….A feketelőporos huzagolt fegyverek tisztitásánál is általános a forró vízes mosás,praktikus
c sőmosó adapterek,készletek vannak.De hát ezt ismeritek.Eggy vödör forró vizzel meg lehet oldani…A család “ímádja
a pokolbéli illatokat” a a kis koszcsíkot a kád szélén mikor 3 30mm-es modellágyú fürdött benne….Oh Sic transit
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.