Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Színdarabok
1 day, 5 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 15 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 15 hours telt el
Elöltöltő fegyver és kiegészítő adás, vétel csere
4 days, 20 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 15 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 121-135 / 146
  • 2. kísérlet

Mellékletek:
    • 2015-08-26-22:28

Gabikám jó látni , hogy itt mozgolódsz. Azt az esztergakést meg élezd meg normálisan! :bye:
    [/quote

Szia ! :)

Az csak egy esztergakésnek látszó támaszték ! ;-)

Még nem tudom lesz-e belőle valami, de talán…

Ebből semmi nem lesz, nyugodtan fodítsd hasznosabb dolgokra az idődet ! :bye: Egy jól működő keréklakat kb. így néz ki.

Gabikám jó látni , hogy itt mozgolódsz. Azt az esztergakést meg élezd meg normálisan! :bye:

Ok, maradjunk a szakmai kérdéseknél. Van erről valami rajzod,vagy saját tervezés?

Tisztelt Vgabi!
    “Ebből semmi nem lesz, nyugodtan fodítsd hasznosabb dolgokra az idődet ! :bye: ” Írtad nekem.
    Azt látom, hogy keréklakatot tudsz csinálni. de nem értem miért érzed feljogosítva magad arra, hogy nekem tanácsokat adj, mivel töltsem el a szabadidőmet.Lehet hogy van olyan, amihez jobban értek mint Te, mégsem mondom meg neked mivel szórakozz.

Semmire nem érzem magam feljogosítva, vedd úgy, hogy nem szóltam semmit ! :bye:

Tisztelt Vgabi!
    “Ebből semmi nem lesz, nyugodtan fodítsd hasznosabb dolgokra az idődet ! :bye:” Írtad nekem.
    Azt látom, hogy keréklakatot tudsz csinálni. de nem értem miért érzed feljogosítva magad arra, hogy nekem tanácsokat adj, mivel töltsem el a szabadidőmet.Lehet hogy van olyan, amihez jobban értek mint Te, mégsem mondom meg neked mivel szórakozz.

Őszintén szólva még soha nem volt semmilyen keréklakat a kezembe, nem hogy működő.Majd kerítek egyet, amit le lehet koppintani.Ezt fénykép után csináltad, vagy egy készről másolod?

Ebből semmi nem lesz, nyugodtan fodítsd hasznosabb dolgokra az idődet ! :bye: Egy jól működő keréklakat kb. így néz ki.

No ez igen faján néz ki!!! :good:

Köszi, de még csak 75%-ban van kész. :-)

No ez igen faján néz ki!!! :good:

Még nem tudom lesz-e belőle valami, de talán…

Ebből semmi nem lesz, nyugodtan fodítsd hasznosabb dolgokra az idődet ! :bye:
    Egy jól működő keréklakat kb. így néz ki.

Mellékletek:

Nekem ez a szöveg kevert be: Magyar közlöny 2012.29 szám

39/2012(III)Korm.rend. 2.§ (3.)pont

……         …….. muzeális fegyver javítását és sportlövészeti használatát  ……… a tevékenység helye szerint illetékes rendőrkapitányság, BP.-n aBRFK engedélyezi   (ennyi az idézet,kipontoztam a nem ránk vonatkozókat)

A javítás fogalmát a törvény részletezi.Ebből a két (nekem allergiás tüneteket okozó irományból) raktam össze hogy a gyártás és javítás engedélyköteles.Sajnálatos hogy a BM. állásfoglalását nem tudtam megkeresni, valószínűleg sokkal rövidebb lett volna ez a párbeszéd.Remélem azért hasznos néhány érdeklődőnek.

Köszönöm írásodat.Ebből úgy tűnik mélyen beleástad magad a témába.Korábban említettem hogy nem találtam a BM.állásfoglalását ebben a témában,pedig létezik ilyen.Ha az információid hivatalos elérhetőségét is megosztanád velünk, azt megköszönném.(Pl.valamilyen rendelet v. hivatalos állásfoglalás és a neten elérhető változat.)

Szia!

Csak a törvényt olvastam, illetve régebben az állásfoglalást, itt a Kapszlin. De az nem érintette azt amit írtam, tehát hogy a fegyvermásolat elkészítése engedélyköteles-e. (természetesen nem, hiszen egyértelműen muzeális fegyvert ír a törvény, annak a definíciója pedig benne van a törvényben)

Köszönöm írásodat.Ebből úgy tűnik mélyen beleástad magad a témába.Korábban említettem hogy nem találtam a BM.állásfoglalását ebben a témában,pedig létezik ilyen.Ha az információid hivatalos elérhetőségét is megosztanád velünk, azt megköszönném.(Pl.valamilyen rendelet v. hivatalos állásfoglalás és a neten elérhető változat.)

(VI.14.)Korm.rendelet módosításáról 2.§ (3.) alatt található szöveget ajánlanám figyelmetekbe. 

Szia!

Mivel a muzeális fegyver gyártásához kell engedély, ezért nem kell engedély arra ami nem lőképes elöltöltő, hiszen a törvény szerint az nem muzeális fegyver.  Tehát még a cső gyártása is csak akkor engedélyköteles, ha gyúlyuk, csatorna, stb lehetővé teszi azt, hogy a fegyver csövéből lőporgázok által szilárd lövedék legyen kilőhető. (nem lőporgáz, hanem sűrített levegő esetén légpuska és az is gyártási engedélyhez kötött, 7,5J felett még lőfegyver is ráadásul, ellentétben a lőporossal)

Tehát akár komplett elöltöltő fegyvert is készíthet engedély nélkül bárki, ha nincs gyúlyuk. De amennyiben van gyúlyuk, már az egyik végén ledugaszolt csövet sem szabad engedély nélkül elkészíteni, bármely más alkatrész hiányában sem.

Így egy keréklakatos fegyver készítése amelynek minden alkatrésze működőképes (a kovával még szikrát is vet) legálisan elkészíthető, ha nincs rajta az a bizonyos kis furat. ellenben, ha egy gázcső egyik végét lezárod és fúrsz rá lyukat a lezárás felett, az bizony engedélyköteles.

No egy kissé túlragoztam, de szerintem nem haszontalanul.

15 bejegyzés megtekintése - 121-135 / 146

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.