-
- szabotom
- 2016-01-15-10:16
Pirit van az ásványboltban is
- Rudi kettö
- 2016-01-15-00:23
A kereket egy régi ekéből vágtam ki, faszén tűzben cseresznye pirosan fáradt olajban edzettem, megeresztés nélkül.A fogazást utána vágtam bele 2 cm-es korund szeparálóval. Ha nem élesek a fogak rosszuk szikrázik, bár ez az eke edzés elött is szikrázott.Vegyél (pl. a vaterán 560 ft-ért) magnézium tűzgyújtót. Igaz, hogy nem autentikus, de gyakorolni jó.
- Rudi kettö
- 2016-01-14-20:15
Van 1 darab piritem, a Vaterán vettem 600 Ft-ért. Felvágtam flexel, jól szikrázik, de nagyon porlad. Elsül sima rábai kaviccsal is de az meg a kereket koptatja vadul.Ezért most egy túlélő készletből való “tűzkövet” fogtam bele, ami magnézium ötvözet.Ez nem porlad, nem eszi a kereket, és kifogástalan szikrát ad.
Ez meg a sátorvas lesz.- Rudi kettö
- 2016-01-13-19:32
- Rudi kettö
- 2016-01-06-23:19
Szia Dino!
Most kezd szép lenni, már csak kisebb munkák vannak vissza.Elsőre rengeteg probléma volt vele. A 3. felhúzásra eltörött a főrugó.Csináltam másikat, 3 cm-rel hosszabbat, hogy ne törjön. utána elszakadt a lánc, rugó anyagból lett az új.De a főrugó kilógott, ezért megtoldottam azt is.Határozottan javított a formáján.Kicsi volt a kakas rugó nyomása is, kézzel rászorítva szikrázott csak rendesen.Ezt sárgarézzel raktam fel, jobban csúszik, meg szebb is.És ha már lúd, legyen jó sok sárgaréz rajta, rászántam még 1 délutánt erre a kis barokk lövészre.
A következő munka a gyorsító lesz. Olyat kell csinálni ami hátrafelé üt.Aztán a csőszakáll, a sátorvas, az éktartók, a fa munka az utolsó. Szóval lassan megy mivel más dolgom is van.- Rudi kettö
- 2015-12-22-22:21
- Rudi kettö
- 2015-12-19-22:27
Nem ismertem, de most megnéztem. Én a hermanhistorika.de lapról mentettem el pár képet egy 1603-ban készült németalföldi vadászpuskáról. Azt próbálom lekoppintani. Van egy CIP bélyegzős csövem (.54 DP jager), így le is tudom műszakiztatni-szemléztetni.
- The Gunman
- 2015-12-19-08:15
Nekem tetszik.Valószínű ismered Bolek Maciaszczyk facebook oldalát, ami segíthet továbblépni ebben a tárgykörben.Nagyon ajánlom minden érdeklődőnek.
- Rudi kettö
- 2015-12-18-20:04
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.