Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 91-105 / 146
  • zz

Mellékletek:

z

Mellékletek:

A forma kész van nagyjából, most megint vas munka jön.

Mellékletek:

Ez egyre izgibb! :good:

xy

Mellékletek:

yx

Mellékletek:

Fordított sorrendbe rakja fel a képeket.

Ez lesz a tus, ha el nem…, van még mit lefaragni róla.

Mellékletek:
    • 2016-01-18-13:17

Nem tudok leiratkozni.

Ahol akart, már elrepedt, a repedéseket kiejtettem. Ez egy 0,90m vastag 2,3m-es lábon száradt dió rönk volt, 10 cm-es padlónak lett felvágva. Van még 5 ilyen darab,mindegyik kiad 3-4 végig agyazott puskatust, akár boltot nyithatnék belőle. Nem tudom hogyan lehetne házilag beparafinozni, egyedül megemelni se tudom.

Gyémánteszelővel 10-15 fokba reszeld alá a fogazást. Nélkülözhetetlen, mert a piritet meg a kovát is anyagtakarékosan lehet vele élezni. képfeltöltés :tallózás- kijelölés- megnyitás Ez meg a fa, kb 15 éve szárad.

Ha szeletelés után a végeit olvasztott paraffinba mártottad volna, most nem lenne sz…á repedve! Mindenkinek figyelmébe ajánlom, aki értékes fához jut!

Gyémánteszelővel 10-15 fokba reszeld alá a fogazást. Nélkülözhetetlen, mert a piritet meg a kovát is anyagtakarékosan lehet vele élezni.
    képfeltöltés :tallózás- kijelölés- megnyitás
    Ez meg a fa, kb 15 éve szárad.

Mellékletek:

A kerék elég keménynek tűnik, mert próbáltam a fogakat reszelővel élesíteni, de nem nagyon ment. A fogak kb. 2,5 mm-re vannak egymástól. Mindenesetre az összeszerelés utáni próbák során talán a reszelés miatt mintha jobban szikrázna. Sajnos a képfeltöltés nem sikerült.

Először is milyen kemény a kerék? Próbáld meg egy semleges helyen megreszelni. Milyenek a fogak? Lehet ritkák és csak sűrűbbre kell vágni. Az edzés kényes , el lehet vele rontani teljesen. Nem ajánlom hogy egy dróton belógasd a kályhába.Inkább fényképezd le a fogazást, hátha kisütünk valamit.

Én is ásványboltban vettem a piritet. Tűzgyújtóval is próbáltam, azzal sem szikrázott jobban, azért gondoltam, hogy a kerék nem lehet elég kemény. Mikor vettem, kaptam hozzá egy  tartalék kereket is.  Ezt vajon házilag én is meg tudnám edzeni, hogyan lehetne így felizzítani?

15 bejegyzés megtekintése - 91-105 / 146

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.