Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 146
  • Kedves Fórumozók!
    Egy nagyon különleges kérésem/kérdésem lenne:
    Van-e valakinek 16-17-századi oszmán kanócos tüfeng lakatszerkezet mechanikájáról képe, vagy méretezhető rajza?
    Nagyon megköszönném ha akadna ilyen valaki szakirodalmában!

Hát ez tényleg szép lett! :yahoo: Karácsonyi ajinak kiváló! Húsvétra biztosan belejössz a tojáspatkolásba is ! :good: :yahoo: :bye:

:bye: Hehe! Az az igazi kihívás!

Nagyi Imi barátm fél napos gyorstalpaló esztergályos tanfolyamán tanultak eredménye: életem első lőkúpja, melyet magam csináltam.

Hát ez tényleg szép lett!  :yahoo:  Karácsonyi ajinak kiváló! Húsvétra biztosan belejössz a tojáspatkolásba is !  :good:   :yahoo:   :bye:

Nagyi Imi barátm fél napos gyorstalpaló esztergályos tanfolyamán tanultak eredménye: életem első lőkúpja, melyet magam csináltam.

Mellékletek:

Köszönöm! Gondolom az M3 menet a kúpos célgömre vonatkozik, a hosszúkás, mint pl. az 1860 Armyé szintén valamilyen forrasztás?
    Szép estét.

A célgömböt M3 menettel rögzitették, a töltőkar rögzitő meg ezüsttel van a csőhöz forrasztva.

Üdv Urak! Főleg Rudi kettőnek aki fegyvert tud készíteni!

KIT stukkert fogok venni. Kinek mi a meglátása, mivel lehet a farészeket kezelni? Mitől nem fog szálkásodni? Pác helyett olaj?

Uberti Coltok célgömbje és töltőkar rögzítője hogyan van a csőhöz szerelve? Valaki azt mondta, hogy “autentikus pillanatragasztó”  :yahoo:  Igaz ez?

Köszi, szép napot!

Sikerült szemléztetni meg belőni, szóval teljesen használható. Ezt ma délután sikerült összehoznom:

Mellékletek:

Ezt nem ….–nám el ha nem muszáj :D Főleg, mert (bármilyen hihetetlen) a lomtalanításkor találtam, egy névvel tól -ig dátummal ellátott fejfa keresztről van szó, akácból, namost ha azt sikerülne megfaragni annak a puskának komoly története lenne az biztos az első lövés előtt is :D

Bármilyen fából lehet puskatust készíteni, de az akác nem szép, nehéz faragni, gyakorolni is jobb a bükk. De legalább nem kár érte, ha esetleg elsőre nem sikerül. :cry:
    Volt, nálam is néhány, ami a kazánba végezte, mire belejöttem.

Sziasztok, gyors kérdés.

Van egy elég nagy akác fa tömböm, évek óta szárad a pinyóban. Fegyver ágyazáshoz jó az akác?

Gratula, ez egy örök darab! Kipróbáltad-e már?

Namég1szer xyz

Mellékletek:

Namég1szer xy

Mellékletek:
15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 146

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.