-
- Horse Whisperer
- 2016-01-22-11:05
Na én is beleoffolok a topicba mint Sharps-beteg. Ha az IAB sharpsról van szó, szinte tutira mondom, hogy a Pedersoli ( https://kapszli.hu/termek/sharps-lovedek-50-db/ ) lövedékkel nem fog működni. Úgy emlékszem Öregszem Gyuribácsinak is az van, és az én Pedersoli lövedékeimmel kezdtük kipróbálni. Kezdte 50 méteren el sem találta a céltáblát (pedig nála az azért csoda számba megy), átvitte a 25 méteresre és ott sikerült eltalálni, úgy hogy az összes “kulcslyukat” ütött. A lövedéket csőbe pottyantva látni lehetett, hogy szinte lötyög. Elkezdte valami mással kísérletezni, és 1 hét múlva már úgy lőtt mint bármikor bármivel igaz papírhüvellyel és lötyögős tömítetlen zárral. Onnantól kezdtem elhagyni a pedersoliból is a gumitömítéseket.
T. szabotom. Az rendben , hogy kaliberezünk ha van mit. Amint említettem a legnagyobb átmérőjű lövedék sem tölti ki teljesen az én csövemet. Azonban a másik dolog az hogy a lövedékek talpa is igencsak változatos amit a hüvelybe kéne belenyomni. 10,7 és 11,15 mm között van ez 4,5 tized szórás.Ha 10,6-ra csinálom a hüvely szájat akkor be tudom tolni a 10,7-est.A többit egyenként esztergáljam le amelyik jóval nagyobb? Vagy van egyszerűbb megoldás amit tudsz ajánlani?
- szabotom
- 2016-01-22-09:21
Először tudni kellene a puska tényleges méretét. És ahhoz kell kaliberezni a lövedékeket, de ezt a Sharps felhasználók jobban el tudják mondani ők hogyan csinálják. A lényeg hogy a boltban kapható lövedékek soha nem lesznek egyformák teljesen mindig kaliberezni kell őket.
- picurgyu
- 2016-01-22-06:30
T. szabotom. Az rendben , hogy kaliberezünk ha van mit. Amint említettem a legnagyobb átmérőjű lövedék sem tölti ki teljesen az én csövemet. Azonban a másik dolog az hogy a lövedékek talpa is igencsak változatos amit a hüvelybe kéne belenyomni. 10,7 és 11,15 mm között van ez 4,5 tized szórás.Ha 10,6-ra csinálom a hüvely szájat akkor be tudom tolni a 10,7-est.A többit egyenként esztergáljam le amelyik jóval nagyobb? Vagy van egyszerűbb megoldás amit tudsz ajánlani?
- border guard
- 2016-01-21-20:43
Kedves lövésztársak!
A 25608 sz hirdetésben kínált DP kovás Frontier karabély,tartozékaival ELKELT!
Kivánunk fiatal új tulajdonosának lövész-vadász sikereket!
- szabotom
- 2016-01-21-08:47
Az hogy egy lövedék.45 ös az egy dolog de a puskák valódi átmérői eléggé szórnak. Valamint a boltban nem kaliberezett lövedéket kapsz, azt neked kell lekaliberezni. Ha minden fegyverhez jó lenne a gyári öntőformából kieső lövedék igen egyszerű lenne az élet :) Sajnos ez hosszabb folyamat mire az ember megtalálja a megfelelő méretet illetve tudja mire kell lekaliberezni.
- picurgyu
- 2016-01-21-05:20
Sharps .45-ös puskához lehet kapni a Kapszliban két féle lövedéket.A leírás szerint a lövedéknek 0,001-0,003″-al kell nagyobbnak lenni a névleges méretnél.Vettem mindkettőből.Otthon megmértem mindkettőt a digit sublerrel. A hegyes végű mérete 45,05″ a tompa végű pedig 45,75″.Akkor ez hogyan is van? Egyfajta puskához eladunk kétféle lövedéket? Nem beszélve arról, hogy a hegyes végűt betolva a csőbe tökéletesen láttam a szomszéd házat amikor bele néztem.A másik az talán használható annál csak az egyik barázdánál volt egy pici fénypont.
- conqver
- 2016-01-19-14:22
Szevasztok!
Eladó egy D.Pedersoli 1863 Sharps Sporting puska Cal.45-ös kaliberben!
Érvényes MKH-val, 12 db rozsdamentes acél hüvellyel, kb. 80 db lövedékkel, diopteres irányzékkal+inzertek.
A puska egyedüli szépséghibája, cső első harmadában a korrodáció.
Nem tudom mennyire befolyásolja a pontosságot mert kétszer élmény lövészkedtem vele, fullra öltött rézhüvelyekkel ( 50Gn )!
Ettől eltekintve szép esztétikai állapotban van!
Megtekinteni BP.-n lehet!
Ára: 200.e.Ft.
Csere/beszámítás nem érdekel!
Érd: conqver@gmail.com vagy harminc/2895683
- Holmes
- 2016-01-18-15:01
Kedves Lövészek!
aruruu@gportal.hu vagy kopkaferi@gmail.comEladó még néhány felszerelési tárgy is:
– US kenyérzsák (mexikói háború idején használtak hasonlókat), konföderáció lázadóknak ajánlott modell, tört fehér színű vászonból, egy gomb letölt róla, de adok hozzá másik 3 egyforma fémgombot hozzá,
– 21. brit gyalogezred csákója a napoleoni háborúk második feléből, keveset használt, Felföldi Jani 57-es fejére tökéletesen illett, nekem 59-es van de én sem panaszkodtam, hogy szűk, kanadai mester műve,
– szürke legombolós nadrág, 18-19. század fordulójáról, brit sorgyalogság téli posztónadrágjának replikája, vadász úriembereknek is elegáns viselet lehet, keveset használt, jó vastag anyagból készült, lábszárban(45-ös vádli) nekem jó szoros volt, de feneke olyan jó bő, hogy kétszer is belefértem volna,
– polgárháborús kulacs, uniós és konföderációs katonának is jó választás,
– uniós kepi, nem használt, L méret,
– uniós deréköv, keveset használt, én vagy 100 cm körüli derékbőségnél is használtam,
– öntőkanál, nem használt,Remington 63 ezer Ft
kenyérzsák 1,5 ezer Ft
csákó 35 ezer Ft
legombolós nadrág 12 ezer Ft
kulacs 4 ezer Ft
kepi ami valójában forage cap 5 ezer Ft
uniós deréköv 3 ezer Ft
öntőkanál (nagyobb és drágább modell) 4 ezer Ft
eladó továbbá
Hege-Uberti Colt Navy 48 ezer Ft (kártya 2023-ig)
Pedersoli Brown Bess, 0 lövéssel, bajonettel+vagy 50 gömböccel, 282 ezer FtRemington ELKELT!
- conqver
- 2016-01-18-00:42
. Lee Cal.38-as Dupla Gömb forma kb. 500Db lett öntve! Ár: 4.e.Ft. Megvenném ha postai utánvéttel megoldható.
Szevasz!
Megoldható a te költségedre!
Hirdetésben megtalálod az elérhetőségemet!
z.L
- Rudi kettö
- 2016-01-17-19:35
. Lee Cal.38-as Dupla Gömb forma kb. 500Db lett öntve! Ár: 4.e.Ft.
Megvenném ha postai utánvéttel megoldható.- conqver
- 2016-01-17-15:27
Szevasztok! Eladóak az alábbi öntőformák! Lee 415 Gr. cal.54-es Minié.Használat mentes! Ár: 4.e.Ft. Lee Cal.38-as Dupla Gömb forma kb. 500Db lett öntve! Ár: 4.e.Ft. Pedersoli Cal.535-ös dupla forma+fogó! Ár: 15.e.Ft. Brooks Moulds 555.Gr. Cal.451-es forma+fogó! Ár:30.e.Ft. Valamint egy Colt 1860 Army .44-es dob, ASM/Pietta-hoz való ha minden igaz, sosem használtam! Lőkúpok nincsenek elverve, az akasztó sem szántott bele barázdát! Ára: 10.e.Ft. Érd:conqver@gmail.com vagy harminc/kettő895683
Szevasztok!
A DP Cal.535-ös öntőforma kivételével eladóak még a hirdetett cuccok és a Colt Pótdob!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.