-
- Sparrow
- 2018-10-15-10:50
Van igazság abban amit írsz viszont túlzásba is viszed egy kicsit! Egy kezdőnek teljesen felesleges az a sok “kacat” amit itt felsoroltál.
Egyetértek (állványom nekem sincs, és én sem öntök ólmot), direkt sarkítottam egy picit, hogy ugye mi is az az “alapcsomag” amit a posztoló keres. És ezért volt helyes Yenky válasza is, hisz a könyv elolvasása után az indító poszt inkább így hangzott volna: “Keresek egy topictársat aki BP 100 Km-es körzetében segítségemre lenne az 1860 Colt Army-m első kipróbálásában” Vagy méginkább így: “BP 100 Km-es körzetében keresek egy topictársat, aki egy lőtéren megmutatná nekem az elöltöltős revolveres lövészetet.”
Egyébként tényleg keresek Euroarms Rogers-hez billentyűrugót. (Valójában azért jöttem, csak szemet szúrt a hirdetés szövege).
- Tuco
- 2018-10-15-10:00
Van igazság abban amit írsz viszont túlzásba is viszed egy kicsit! Egy kezdőnek teljesen felesleges az a sok “kacat” amit itt felsoroltál.
- Kell a fegyver egy tisztitókészlet(amiből nem kell a baromi drága dp tökéletes a bármelyik fegyverboltban 2ezer Ft-ért kapható is) meg egy lőkúpkulcs, még akár a flaska is megspórolható hiszen ugye ha jól tudom tilos fegyvert flaskából tölteni. Szóval a fiolák meg egy fegyverolaj. A Coltnak baromi stabil a töltőkarja úgyhogy tök jól lehet kézben tölteni sztem.kezdetben felesleges az állvány is. Egy kezdőnek a golyóöntéssel sem kell foglalkoznia hiszen .454-es RB minden lőtéren van ahol lehet BP-vel lőni. Szóval a konklúzió sztem.hogy nekünk tapasztaltabb lövészeknek természetes ez a sok kacat de egy kezdőnek kapásból sztem.hülyeség ezeket megvennie! Majd úgyis összegyűlik nála ha megtetszik neki a dolog!
Tudom nem ide tartozik, de a kezdőkél az “alapcsolmag” meg a “reális ár” az nem szokta fedni egymást…. Mert pl egy réztokos déli (hadizsákmány) Pietta Coltot már lehet 80 körül is venni. De aztán ugye ha az ember nem akar bíbelődni töltényhüvelyekkel meg befőttes üvegekkel, akkor csak megveszi a flaskát (6), a grízhez is (megint 6), töltőcsőr(ök), mert nem szeretek reszelgetni, szóval legyen 15, 21, 28 grain (megint 6), tisztítókészlet mindenféle véggel (megint 6), lustábbaknak illetve kúpos lövedéket coltba töltőknek állvány (15), lőkúpklulcs (3), fiolák (2, mert azért 10-20 darab nem árt, tudom, nekem is van 100), fogó/csipesz/bicska (3), esetleg zsírzó (10), csappantyúzó (10), “neadjisten” 100db 454-es RB, hogy legyen mit ellőni (3), meg egy adag kence (2) és máris 150 az a 80. (és ha még maga akarna önteni ólmot…) Pedig ugye egy leó-jégkrémes pálcika meg egy 9mm-es hüvely is megtenné, ha nincs más… de ugye aki tényleg hobbyból csinálja, azoknál az ilyen sok kacat egy idő után úgyis felgyűlik, max nem használja, de ott van a táska alján… meg aztán nem egy coltja van, hanem 2, meg akkor legyen már egy remi is, és máris nem is számít a sok kacat ára. Szóval nekem ezzel az “alapcsomaggal” van bajom. Mikor lesz “nagyon-jó” az ajánlat, amiért mondjuk Debrecenbe eljön valaki megvenni a réztokos Pietta Coltomat, 150-ért… De egye fene, nem adom a sok kacatot, csak a Coltot meg a “szaktudást”. Szívesen megmutatom mit és hogyan kell. 80? És bocs az off-ért. De hogy on is legyek, Euroarms Rogers and Spencerbe keresek elsütőbillentyű rugót.
- Sparrow
- 2018-10-15-09:22
Tudom nem ide tartozik, de a kezdőkél az “alapcsolmag” meg a “reális ár” az nem szokta fedni egymást…. Mert pl egy réztokos déli (hadizsákmány) Pietta Coltot már lehet 80 körül is venni. De aztán ugye ha az ember nem akar bíbelődni töltényhüvelyekkel meg befőttes üvegekkel, akkor csak megveszi a flaskát (6), a grízhez is (megint 6), töltőcsőr(ök), mert nem szeretek reszelgetni, szóval legyen 15, 21, 28 grain (megint 6), tisztítókészlet mindenféle véggel (megint 6), lustábbaknak illetve kúpos lövedéket coltba töltőknek állvány (15), lőkúpklulcs (3), fiolák (2, mert azért 10-20 darab nem árt, tudom, nekem is van 100), fogó/csipesz/bicska (3), esetleg zsírzó (10), csappantyúzó (10), “neadjisten” 100db 454-es RB, hogy legyen mit ellőni (3), meg egy adag kence (2) és máris 150 az a 80. (és ha még maga akarna önteni ólmot…) Pedig ugye egy leó-jégkrémes pálcika meg egy 9mm-es hüvely is megtenné, ha nincs más… de ugye aki tényleg hobbyból csinálja, azoknál az ilyen sok kacat egy idő után úgyis felgyűlik, max nem használja, de ott van a táska alján… meg aztán nem egy coltja van, hanem 2, meg akkor legyen már egy remi is, és máris nem is számít a sok kacat ára.
Szóval nekem ezzel az “alapcsomaggal” van bajom. Mikor lesz “nagyon-jó” az ajánlat, amiért mondjuk Debrecenbe eljön valaki megvenni a réztokos Pietta Coltomat, 150-ért… De egye fene, nem adom a sok kacatot, csak a Coltot meg a “szaktudást”. Szívesen megmutatom mit és hogyan kell. 80?És bocs az off-ért. De hogy on is legyek, Euroarms Rogers and Spencerbe keresek elsütőbillentyű rugót.
- Tuco
- 2018-10-10-16:33
Sztem.meg a kérdésben már benne is van a válasz! Hiszen a kérdező 44/45-ös Coltot keres az 1860-as évekből. Ennek a kitételnek egyedül a Colt Army 1860 felel meg! :-D
Sziasztok Keresek megvételre elöltöltős maroklőfegyver “alapcsomagot” az 1860-as évek Amerikájából. Elsősorban 44/45-ös Colt érdekelne reális (!) áron. Fontos, hogy helyszínen kipróbálható legyen és szánj időt az eszköz bemutatására. Budapest és kb 100km körzete. Nagyon jó ajánlatért messzebb is megyek. Ajánlatokat a streetglow kukac freemail pont hu-ra várom. Sporttársi üdvözlettel.
Kedves Oldm4n! Javaslom, hogy még mielőtt bármit vennél vagy kipróbálnál, olvasd el ezt: Németh Balázs: Elöltöltő fegyveres lövészek és vadászok kézikönyve Üdvözlettel, Jeney Zoli
- Yenky
- 2018-10-10-15:19
Sziasztok Keresek megvételre elöltöltős maroklőfegyver “alapcsomagot” az 1860-as évek Amerikájából. Elsősorban 44/45-ös Colt érdekelne reális (!) áron. Fontos, hogy helyszínen kipróbálható legyen és szánj időt az eszköz bemutatására. Budapest és kb 100km körzete. Nagyon jó ajánlatért messzebb is megyek. Ajánlatokat a streetglow kukac freemail pont hu-ra várom. Sporttársi üdvözlettel.
Kedves Oldm4n!
Javaslom, hogy még mielőtt bármit vennél vagy kipróbálnál, olvasd el ezt:
Németh Balázs: Elöltöltő fegyveres lövészek és vadászok kézikönyve
Üdvözlettel,Jeney Zoli
- Chariot
- 2018-10-09-18:53
Idén már több lövész jelezte nekem, hogy a revkó kence télen, a hidegben kicsit kemény a rendeltetésszerű használatra ezért most, hogy jön a téli hideg, a boltba holnap érkező szállítmány ehhez idomul! Természetesen használható marad beltéri felhasználáskor is, de 3-4 fokon kb akkora a keménysége, mint a réginek nyáron.
Azután majd nyárra kaphattok újra keményebbet ismét! :)
- Oldm4n
- 2018-10-09-08:54
Sziasztok
Keresek megvételre elöltöltős maroklőfegyver “alapcsomagot” az 1860-as évek Amerikájából.
Elsősorban 44/45-ös Colt érdekelne reális (!) áron. Fontos, hogy helyszínen kipróbálható legyen és szánj időt az eszköz bemutatására. Budapest és kb 100km körzete. Nagyon jó ajánlatért messzebb is megyek.
Ajánlatokat a streetglow kukac freemail pont hu-ra várom.
Sporttársi üdvözlettel.
- vysca
- 2018-10-06-21:03
Elkelt, köszönöm!
Kihasználatlanság miatt eladó Investarm Great Plains Hawken (Mod.160) .45-ös kaliberű puskám érvényes MKH kártyával. Karcmentes, alig használt, 50 alatti lövésszámmal (inkább a 30-hoz közelít, az is tapaszolt gömbbel). Ára 130.000 Ft (Jelenlegi új ára 217.000 Ft a forgalmazónál) vyscag kukac gmail pont com
[/quote]
- vysca
- 2018-10-06-19:16
Utolsó ára 120.000 (ebben már benne van a futár költsége is).
Kihasználatlanság miatt eladó Investarm Great Plains Hawken (Mod.160) .45-ös kaliberű puskám érvényes MKH kártyával. Karcmentes, alig használt, 50 alatti lövésszámmal (inkább a 30-hoz közelít, az is tapaszolt gömbbel). Ára 130.000 Ft (Jelenlegi új ára 217.000 Ft a forgalmazónál) vyscag kukac gmail pont com
- goldcitrom
- 2018-10-02-14:24
Valakinek Sharps 54 es kaliberben elado?
petonemec44@gmail.comNagyon jó állapotú DP. sporting .54 T: 06 70 331 2978 Szilágyi
- vysca
- 2018-09-24-16:09
Kihasználatlanság miatt eladó Investarm Great Plains Hawken (Mod.160) .45-ös kaliberű puskám érvényes MKH kártyával.
Karcmentes, alig használt, 50 alatti lövésszámmal (inkább a 30-hoz közelít, az is tapaszolt gömbbel).
Ára 130.000 Ft (Jelenlegi új ára 217.000 Ft a forgalmazónál)vyscag kukac gmail pont com
- Horsemen
- 2018-09-21-14:24
Tisztelt Lövésztársak!
“Csomagban” eladásra kínálom gyűjteményem néhány replika darabját.
A “csomagot” csak “egyben” adnám el, ára 500 000 ft. Kérésre képeket tudok küldeni, érdeklődni a lopeti@t-online.hu email címen, vagy a +36 20 9847 275 telefonszámon lehet.1.Pedersoli 1798 Austrian muskéta. A fegyver 2025-ig érvényes MKH tanúsítvánnyal rendelkezik.
Eddig kb. 50 lövés ment ki belőle lövedékkel és ugyanannyi csak töltettel hagyományőrzés közben. A fegyverhez adok egy hozzávaló replika fehér fegyverszíjat , egy replika bajonettet, lövedékeket, kovákat és egy zacskó 0.38-as tapaszt. Az ágyazáson két kis sérülés látható.
2.Pedersoli kétpántos Enfield MKH 2022-ig +Lyman 58-as Minié öntőforma+replika bajonett+szíj, a csövön nyomott hagyott a bajonett fel és levétele.
3.Pedersoli 45-ös csappantyús Frontier állítható Lyman hátsó irányzékkal szerelve MKH2021-ig+ az eredeti hátsó irányzék+.440-es Lee gömb öntőforma.
4.Uberti 1847 Walker bal oldalon a dob előtt karcolással MKH 2021-ig+ .454-es Lee öntőforma.Tisztelettel,
Lovas Péter.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.