Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 63
  • Biztos vagyok abban, ha MEFLVSZ szövetségi szinten foglalkoznának ezzel és megkeresnék a lőtereket valamilyen együttműködési lehetőséggel, akkor legalább akkor lépést lehetne tenni a lövészet terén, mint az a vadászet terén történ! Egyenlőre azonban én úgy látom, mint az engedélyes fegyveresek hozzáállását: “nekem már meg van a fegyvertartásim, minek legyen másnak is?”

Kedves Angyalszem! Az ismeret terjesztése valóban fontos, de a szövetség felülről nem tud lőteret teremteni nektek. Ehhez arra van szükség – ahogy ezt az elmúlt évek bizonyítják – hogy legyen egy tökös gyerek, aki összefogja a környék érdeklődőit, és közösséget hozon létre. A közösség fogja megteremteni és életben tartani az elöltöltős lövészetet. üdv Balázs

Kedves Balázs! Abból indultam ki, hogy  “felül” a szaktudás, a kapcsolati tőke, a HATALOM, a lobbi és a FŐ”tökös gyerekek” . Semmiképp sem arra gondoltam, hogy “felülről” kell “csinálni lőteret” hanem arra, hogy kezdeményezzen, gondolkodjon a “vezetés” arról, hogy mi lenne a lehetőség. Nem lőteret kell csinálni, mert az van bőven, hanem valimelyen összefogás felébresztését, koncepció kialakítását, vezérfonalat és szervezését. Ehhez meg jöhetnek ” alulról” a “tökös gyerekek” :-) Szerintem a “nektek” inkább legyen “NEKÜNK” ha egy csapatba tartozunk. :good:

II.

AZ EGYESÜLET CÉLJA ÉS TEVÉKENYSÉGEI

1. Az Egyesület céljai:

1.1 A jogszabályok, a társadalmi együttélés a lövész és vadászerkölcs szabályainak elmélyítése, tiszteletben tartása.

1.2 A természet és a környezet megóvása, a megóvásra való nevelés.

1.3 Az elöltöltő fegyveres lövészsportok, vadászat fejlesztése és népszerűsítése.

1.4 A tagjai érdekeinek képviselete, valamint kedvező sportlövészeti és vadászati lehetőségek biztosítása.

1.5 A feketelőporos fegyverekkel, lövész és vadászkultúránkkal kapcsolatos kutatások, tanulmányok, oktatás támogatása.

Szép maradék hétvégé!

Biztos vagyok abban, ha MEFLVSZ szövetségi szinten foglalkoznának ezzel és megkeresnék a lőtereket valamilyen együttműködési lehetőséggel, akkor legalább akkor lépést lehetne tenni a lövészet terén, mint az a vadászet terén történ! Egyenlőre azonban én úgy látom, mint az engedélyes fegyveresek hozzáállását: “nekem már meg van a fegyvertartásim, minek legyen másnak is?”

Kedves Angyalszem! Az ismeret terjesztése valóban fontos, de a szövetség felülről nem tud lőteret teremteni nektek. Ehhez arra van szükség – ahogy ezt az elmúlt évek bizonyítják – hogy legyen egy tökös gyerek, aki összefogja a környék érdeklődőit, és közösséget hozon létre. A közösség fogja megteremteni és életben tartani az elöltöltős lövészetet. üdv Balázs

Kedves Balázs! Abból indultam ki, hogy att “felül” a szaktudás, a kapcsolati tőke és a FŐ”tökös gyerekek” . Semmiképp sem arra gondoltam, hogy “felülről” hanem arra, hogy kezdeményezzen, gondolkodjon a “vezetés” mi lenne a lehetőség. Nem lőteret, mert az van bőven, hanem valimelyen összefogás felébresztését és szervezését. Ehhez meg jöhetnek ” alulról” a “tökös gyerekek! :-)

II.

AZ EGYESÜLET CÉLJA ÉS TEVÉKENYSÉGEI

1. Az Egyesület céljai:

1.1 A jogszabályok, a társadalmi együttélés a lövész és vadászerkölcs szabályainak elmélyítése, tiszteletben tartása.

1.2 A természet és a környezet megóvása, a megóvásra való nevelés.

1.3 Az elöltöltő fegyveres lövészsportok, vadászat fejlesztése és népszerűsítése.

1.4 A tagjai érdekeinek képviselete, valamint kedvező sportlövészeti és vadászati lehetőségek biztosítása.

1.5 A feketelőporos fegyverekkel, lövész és vadászkultúránkkal kapcsolatos kutatások, tanulmányok, oktatás támogatása.

Szép maradék hétvégé!

Biztos vagyok abban, ha MEFLVSZ szövetségi szinten foglalkoznának ezzel és megkeresnék a lőtereket valamilyen együttműködési lehetőséggel, akkor legalább akkor lépést lehetne tenni a lövészet terén, mint az a vadászet terén történ! Egyenlőre azonban én úgy látom, mint az engedélyes fegyveresek hozzáállását: “nekem már meg van a fegyvertartásim, minek legyen másnak is?”

Tapasztalatom: Rengeteg lőtér és lővészklub van. Egyszerűen csak ismeretlen az országban a füstölgés. A magánlőterek szívesen áldoznának és foglalkoznának az elöltöltős lövészettel, hiszen az bevételt jelentene nekik, de nem tudják hogyan kell propagandát, reklámot csinálni, lövészeket toborozni stb. A potenciális lövészek, lövészet és fegyver kedvelők pedig semmit sem tudnak arról, hogy szabadon vásárolható és tartható az elöltöltős, hogy mire jó, azt hogy lehet vele vadászni stb. Leginkább teljesen ismeretlen az egész elöltöltőzés. Három lőtéren próbálkozom az elöltöltőzéssel, ebből kettőnek meg is van az engedélye a nagykaliberre. A lőtér tulaj, lövészetvezető nem tudja, hogy mi ez az egész fekázás. A harmadik egyesület elnöke nem tudta megmondani, hogy mire van engedélyük.   :unsure:  Annyit mondott, hogy légfegyverre és .22 pisztolyra, puskára. Kérdeztem, hogy .22 LR? Nem tudta. Én nem nézem ezeket az embereket hülyének, csak érdektelenséget tapasztalok. Én évek óta próbálkozom, hogy ezeken a lőtereken beindítsak valamit, de  rengeteg a melóm és a csekély anyagiak  és nagy távolságok miatt nem tudok elég időt, energiát fektetni a szervezésbe. Azokat a lőtereket, lőegyleteket, akik szívesen bevezetnék ez elöltöltős lövészetet valamilyen formába össze kellene gyűjteni, rendszerbe szervezni. Biztos vagyok abban, ha MEFLVSZ szövetségi szinten foglalkoznának ezzel és megkeresnék a lőtereket valamilyen együttműködési lehetőséggel, akkor legalább akkor lépést lehetne tenni a lövészet terén, mint az a vadászet terén történ! Egyenlőre azonban én úgy látom, mint az engedélyes fegyveresek hozzáállását: “nekem már meg van a fegyvertartásim,  minek legyen másnak is?”

1. Bocs fiúk, semmi közöm a Mecseki sporttársak cégéhez, s az ördög ügyvédje sem szeretnék lenni de- az árban vs a lövedék ára és a 2 lőtéri elöltöltős célszerszám (Kentucky puska és pisztoly .45) használata is benne lehet. Márpedig kevesen szeretnek más után takarítani (Kend taki!) , még boros árért sem… Így már nem is oly horror az összeg pl ha 10-et 10-et lősz mindkettővel és köszönöd, kipróbáltad, mentél. Amúgy vezuvit sem tudti és a “3F Switzer” meg nem is oly “occó”. OK otthon öntött ólommal így is max 150HUF egy nagyobb töltetű lövés, dehát láttam én már más lőtéren is 100% árrést lőszeren… Pálcatörés (fikatörlés) előtt meg illene tájékozódni… Még 1x bocs… [/quot

Jó lenne. Sajna nem. Ott voltam, kérdeztem. Igaz, hogy csak egyszer, a téli szezonzáráskor. Nem tudom, hogy ezekben az árakban közelebbi ismeretség esetén lenne-e “rugalmassági tényező” ;-) A honlapon “nem egy nagyobb töltetről” van szó, hanem 15 grain 150 ft, 18=180ft. stb. Vasat bérelhetsz, de az plusz many, vinni kell. Lövedékről szó nincs. Szíve joga annyit kérni, amennyi neki megéri, egyébként egy jó ember is, csak ennyiért a többség nem tud rendszeresen sportolni. Nagyon durva számítás; 1kg feka, mindennel együtt legyen 40000 ft. Az 15 grain/ lövés egy .36 os revkóval majdnem 1000 lövés x 150ft=150000 ft. Ez közel  400%. Legyen. Csak lehet, hogy ez is oka annak, hogy néha- néha elöltöltőzik valaki.

Bocs fiúk, semmi közöm a  Mecseki sporttársak cégéhez, s az ördög ügyvédje sem szeretnék lenni de-

az árban vs a lövedék ára és a 2 lőtéri elöltöltős célszerszám (Kentucky puska és pisztoly .45)  használata is benne lehet. Márpedig kevesen szeretnek más után takarítani (Kend taki!) , még boros árért sem… Így már nem is oly horror az összeg pl ha 10-et 10-et lősz mindkettővel és köszönöd, kipróbáltad, mentél. Amúgy vezuvit sem tudti és a  “3F Switzer” meg nem is oly “occó”.  OK otthon öntött ólommal így is max 150HUF egy nagyobb töltetű lövés, dehát láttam én már más lőtéren is 100% árrést lőszeren…

Pálcatörés (fikatörlés) előtt meg illene tájékozódni…

Még 1x bocs…

+Néztem, téboly!   :negative:

Klubtagoknak: 18 grain por+1 csapi, azaz egy lövés= 180 Ft. ebből számoltam a 135.000Ft-t. kerekítés, lefelé. Itt a honlap: http://www.mecseklk.hu/loszer_arak.html

Klubtagoknak: 18 grain por+1 csapi, azaz egy lövés= 180 Ft. ebből számoltam a 135.000Ft-t. kerekítés, lefelé. Itt a honlap: http://www.mecseklk.hu/loszer_arak.html

Te SC! Megvannak még a régebbi fórumok lementve? Mert azokban volt egy rakás régi harcos, névvel, emil címmel együtt, akik azóta jól eltűntek a horizont alatt. Kiáshatnád ezeket, hogy rendezzünk egy amolyan elöltöltős öregfiúk rendezvényt valahol! Baromi jó lenne összevadászni mindazokat, akik az elmúlt 15+ évben jöttek és azután sajnos eltűntek a magyar elöltöltős életből! Nincs már elöltöltő egyesületi élet, sem egész hétvégés ereszd el a hajam dzsemborik, sem hétvégi örömlövészetek! :( Ez talán segítene kicsit felpezsdíteni az életet! Talán.

Szia Chari! Egyetértek veled,valahogy fel kellene támasztani a régi lelkesedést,az eltűnt lövészeket! Én is ezen munkálkodom,tájékoztatom,és fertőzöm feketelőporral a gyanútlan érdelődőket ;-) De viccen kívül,valamit tenni kellene,mert elfogynak a versenyekről a kiváló lövészek… :cry: Aki csak teheti,tegyen ez ellen!! :yahoo:

Én egy évig próbálkoztam az egyik lőtéren, de mindenki csak a gyorsmenetet :yahoo: szerette szereltlőszeressel. Ezért a lőtértulajnak macera volt egy ember miatt intézgetni a lőporos dolgokat. Másik helyen, Kb. 135.000 Forintért (!igen 135.000 forintra jön ki kb. a Vesuvit!)–adnak 1 kg port. (180Ft egy revkó-/pisztoly-lövés ha a töltet 18gr+1 csapi) A lőtérhasználat még ezen felül van. Egy párórás lövészet így kb 20.000Ft-re jön ki, revolverrel, puskával akár duplája is. És ez csak a pénzoldala. Nos? 5let van-e, hogy hogyan? Talán több westernfilmet kellene nyomatni a fiatalok fejébe, a gagyi eksönfilmek helyett? :good: :yahoo:

Szia! Írd már meg légy oly kedves,hogy melyik ez a lőtér,ahol gyémántárban van minden? Nagyon szeretném tudni,hogy le is papíroznák ezeket a végtelenül kedvező árakat? :negative: Csak hogy tudjam,melyik lőteret kell messzire elkerülni,és jóhírét vinni…. :mail: Méghogy 135.000.- Vesuvit… AGYLÖVÉS , AGYF@SZ!!!!!!!

Félreértés elkerülése végett! Klubtagoknak: 18 grain por+1 csapi, azaz egy lövés= 180 Ft. ebből számoltam a 135.000Ft-t. kerekítés, lefelé. Itt a honlap: http://www.mecseklk.hu/loszer_arak.html

Te SC! Megvannak még a régebbi fórumok lementve? Mert azokban volt egy rakás régi harcos, névvel, emil címmel együtt, akik azóta jól eltűntek a horizont alatt. Kiáshatnád ezeket, hogy rendezzünk egy amolyan elöltöltős öregfiúk rendezvényt valahol! Baromi jó lenne összevadászni mindazokat, akik az elmúlt 15+ évben jöttek és azután sajnos eltűntek a magyar elöltöltős életből! Nincs már elöltöltő egyesületi élet, sem egész hétvégés ereszd el a hajam dzsemborik, sem hétvégi örömlövészetek! :( Ez talán segítene kicsit felpezsdíteni az életet! Talán.

Szia Chari! Egyetértek veled,valahogy fel kellene támasztani a régi lelkesedést,az eltűnt lövészeket! Én is ezen munkálkodom,tájékoztatom,és fertőzöm feketelőporral a gyanútlan érdelődőket ;-) De viccen kívül,valamit tenni kellene,mert elfogynak a versenyekről a kiváló lövészek… :cry: Aki csak teheti,tegyen ez ellen!! :yahoo:

Én egy évig próbálkoztam az egyik lőtéren, de mindenki csak a gyorsmenetet :yahoo: szerette szereltlőszeressel. Ezért a lőtértulajnak macera volt egy ember miatt intézgetni a lőporos dolgokat. Másik helyen, Kb. 135.000 Forintért (!igen 135.000 forintra jön ki kb. a Vesuvit!)–adnak 1 kg port. (180Ft egy revkó-/pisztoly-lövés ha a töltet 18gr+1 csapi) A lőtérhasználat még ezen felül van. Egy párórás lövészet így kb 20.000Ft-re jön ki, revolverrel, puskával akár duplája is. És ez csak a pénzoldala. Nos? 5let van-e, hogy hogyan? Talán több westernfilmet kellene nyomatni a fiatalok fejébe, a gagyi eksönfilmek helyett? :good: :yahoo:

Szia!

Írd már meg légy oly kedves,hogy melyik ez a lőtér,ahol gyémántárban van minden?

Nagyon szeretném tudni,hogy le is papíroznák ezeket a végtelenül kedvező árakat? :negative:

Csak hogy tudjam,melyik lőteret kell messzire elkerülni,és jóhírét vinni…. :mail:

Méghogy 135.000.- Vesuvit… AGYLÖVÉS , AGYF@SZ!!!!!!!

Balú 38442 valamint Chari 38443 sz hsz hez:

Azt hiszem a megtalált”korai házi készitésű vizsgabizonyítványhoz “passzol:

Cziglényi Alpár barátunk/és az alapító tagság cca 20-25 fő/ által alapított

A KÁRPÁT-MEDENCEI FEKETE LŐPOROS

HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET

ALAPSZABÁLYA

Bp.2002.február 9. dátummal.

Egy Bp.környéki általános iskolában volt az alapító gyűlés,/már :bye: nem emlékszem hol?/

szerintem te is ott voltál Chari!!!Néhány régi lövész neve,telefonszáma/még akkor emil,facebook nem járta/ nálam is megvan,bár már régiek,de egy próbát megér :good:

ha valakinek adategyeztetés céljából  kell írjon: cannon56@freemail.hu

Attila :bye:

Én egy évig próbálkoztam az egyik lőtéren, de mindenki csak a gyorsmenetet :yahoo: szerette szereltlőszeressel. Ezért a lőtértulajnak macera volt egy ember miatt intézgetni a lőporos dolgokat. Másik helyen, Kb. 135.000 Forintért (!igen 135.000 forintra jön ki kb. a Vesuvit!)–adnak 1 kg port.  (180Ft egy revkó-/pisztoly-lövés ha a töltet 18gr+1 csapi) A lőtérhasználat még ezen felül van. Egy párórás lövészet így kb 20.000Ft-re jön ki, revolverrel, puskával akár duplája is.

És ez csak a pénzoldala.

Nos?  5let van-e, hogy hogyan?

Talán több westernfilmet kellene nyomatni a fiatalok fejébe, a gagyi eksönfilmek helyett?  :good:   :yahoo:

Szia Chari!

Egyetértek veled,valahogy fel kellene támasztani a régi lelkesedést,az eltűnt lövészeket!

Én is ezen munkálkodom,tájékoztatom,és fertőzöm feketelőporral a gyanútlan érdelődőket ;-)

De viccen kívül,valamit tenni kellene,mert elfogynak a versenyekről a kiváló lövészek… :cry:

Aki csak teheti,tegyen ez ellen!! :yahoo:

Persze aláírás sincs rajta….”azaz mindig olvasd el a hsz-t alaposan, mielőtt válaszolsz rá”

üdv

2003 még a korai idők,talán még működő központi adminisztrácíó nélkül

Valaki úgy értette,hogy a területi vizsgabizottság,ha vizsgáztathat,papírt is adhat…

Kortörténeti emlék,gondolom az aláírásokból kiderül,vagy nem…

üdv:

Attila

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 63

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.