Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
4 days, 19 hours telt el
Games
4 days, 19 hours telt el
Játék ajánló
6 days, 4 hours telt el
Játék ajánló
6 days, 4 hours telt el
Színdarabok
1 week, 1 day telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 63
 • Kedves Közösség, tudna nekem valaki segíteni, hogy elérjem a dorogi Arzenál egyesületet a hétvégi lövészet ügyében?

  Írtam emailt több hete, nulla válasz.

  Regisztráltam facebookra és írtam ott is, semmi válasz.

  Bejelentkezni nem tudok a 30-i lövészetre, mert 23-ra írták ki, és az már elmúlt, így nem látszik a foglalóban.

  Telefonszámot nem találok.

  Ezt a kérdést valaki az index fórumon is feltette. Balázs azt válaszolta, ha jól emléxem, hogy “még nincs”. Az alapszabály szerint Kapszli honlap a közzétételi felület.

  Mármint az MEFLSZ alapszabály szerint…

  Köszi! Így is Joe, csak akkor lehetne egy olyan oldal, ahol ez MEFLSZ (még sem MEFVLSZ lett?) dolgok egy helyen lennének. :unsure:

  Ezt a kérdést valaki az index fórumon is feltette. Balázs azt válaszolta, ha jól emléxem, hogy “még nincs”. Az alapszabály szerint Kapszli honlap a közzétételi felület.

  Mármint az MEFLSZ alapszabály szerint…

  Kiindulva abból, hogy Balázs utolsó hozzászólása a jászfelsőszentgyörgyi lőtérről szólt, és a lőtérnek itt a listában lévő weboldalán éppen az indiai pikkelysömör kezeléséről lehet olvasni, megismétlem: egy lőtérnek vagy klubnak szívesen csinálok egy honlapot ingyen. Csak a domaint meg a tarhelyet kell fizetni, ami 10-20 ezer egy évre max.

  Mert, a pikkelysömörre lehet puskaport szórni és meggyújtani, gy elmúlik! :yahoo: Hüleséget félre téve: A MEFLVSZ-nek tényleg nincs saját honlapja, vagy csak én nem találom??? :heart:

  Kiindulva abból, hogy Balázs utolsó hozzászólása a jászfelsőszentgyörgyi lőtérről szólt, és a lőtérnek itt a listában lévő weboldalán éppen az indiai pikkelysömör kezeléséről lehet olvasni, megismétlem: egy lőtérnek vagy klubnak szívesen csinálok egy honlapot ingyen. Csak a domaint meg a tarhelyet kell fizetni, ami 10-20 ezer egy évre max.

  Uraim!

  Pénteken néhányan megyünk Jászfelsőre lőni. Ha van kedved, csatlakozz. 9-től nyit a lőtér.

  Üdv

  SC

  A kapszli.hu nagyon nem frissül bizonyos dolgokban, ez néha idegesítő.

  Annyit viszont a konkrét esetben elmondanék a védelmében, hogy a lőterek adataira is vonatkozhat az adatvédelmi törvény néhány szabálya, mármint a kapcsolattartók elérhetősége például. Ezért a frissítéshez bizonyosan szükség lenne a beleegyező nyilatkozatra is. Nyilván nincs erre kapacitás, ha az ennél fontosabbakra sincs, mint például a normálisan működő fórum beállítására.

  Hozzáteszem, én sem reklámozom már az egyesületet, és ennek több oka is van.  Ezért nem török pálcát senki felett, aki ugyanígy tesz.

  Üdv: Tamás

  Elsősorban humornak szántam… Tudod még nem találkoztunk, vagy csak nem tudunk róla, sajnos gyakran rosszul látok ki ki a shemaghomból :-), de ez nem zavar a lövészetben. Én amiatt írtam ilyen meggondolatlattatanattanul (bocsi Jani de nem bírtam ki), mert szerintem, az hogy ez a “rendszer” ilyen annak ezek az okai, és ezek az okok érthetőek. Pl. ott van listán egy FF lőtér “kolbásztermő vidékről”. Ami azért van majd 3 éve zárva, mert egy “ígéretes utánpótlás válogatott fiatalember” úgy gondolta, ott lövi magát öngyilok céllal mellkason. Hál istennek vs. “elsütési- hiba” miatt nagyobb baja nem lett, de a cég azóta sem üzemel, és ki tudja mikor fog. A lövészetvezető meg járhat a bíróságra, valószínűleg Ő sem fogja neten hirdetni a lőteret, bár biztosan nem ezen múlott a dolog. De a gondolatmenet szerintem respektábilis. :-(

  Szia Rprme!

  Ha jársz versenyekre – bár az idén én sajnos, egyre sem tudtam elmenni – akkor biztosan találkoztunk. De nem is ez a lényeg. Értem a gondolatmenetedet, de ezen az alapon sok mindent zárva kéne tartani. Elsősorban az embereket! :unsure: Hülyék, bűnözők … mindenhol előfordulhatnak, erre felkészülni elég nehéz. Talán emlékszel a soproni lőtéren pár éve elkövetett tragikus bűncseleményre! Ma is működik, és nézd meg a honlapjukat! Említette theHassan a Győri Lövészklubot is. Nekünk is van “működő” honlapunk. És még sorolhatnám, de tény, hogy nagyon sok klub nem vagy nem aktuális honlapot/f@szbuk-oldalt üzemeltet(?). Nem hiszem, hogy e mögött mindenhol az általad említett ok állna – bár nem zárom ki ezt a meggondolást sem – sokkal inkább azt látom, hogy sok kis klub vezetője a régebbi generáció képviselője, aki nem biztos, hogy “otthon van” a neten. Ha profi céggel akarja megoldani, az többnyire drága, amit egy kis klub nem igazán tud kigazdálkodni. Ha van a tagok között, aki “ért” hozzá, akkor néhány ezer ft-os tárhelybérlettel, ingyenes CMS-rendszerrel fillérekből megoldható.

  A baj az – amit theHassan is felvetett -, hogy “nagyok” – pl. a Kapszli – akik egyébként professzionális – a fórum-motorról most ne beszéljünk! :yahoo: – honlapot üzemeltetnek sem figyelnek mindenre oda.

  A konkrét példára: Valamikor felkerültek oda a feketelőporos lőterek. Azóta nyíltak újak, szűntek meg, illetve vegetálnak régiek. A FTV legutóbbi módosítása minden, .22-nél nagyobb kaliberre engedélyezett lőtérnek engedi – külön engedély nélkül! – az et-fegyverek használatát. A kérdés többnyire tehát nem a lőtér, hanem az, hogy be lehet-e ott szerezni a muníciót. Na, erről lenne jó pl. információ! Persze lehet keresgélni, telefonálni … – “dolgozzon a paraszt”! – de a mai fiatalok – és sokszor az idősebbek is – már a neten “indulnak el” keresgélni.

  Abban természetesen igazad van, hogy minden lőtér/klub maga dönti el, hogy mit jelentet meg magáról bármilyen formában. Ahol zártak akarnak maradni, ott nyilván elég, ha esetleg ismerősök ajánlásával lehet bejutni.

  Azzal viszont nem értek egyet, hogy alapvetően zárjuk ki azokat, akik most kívül vannak, legfeljebb némi “küzdés” árán jussanak el hozzánk. Én magam is igyekszem “népszerűsíteni”, és – főleg füstölgőket – csábítani a klubunkba.

  Sokat lehetne erről beszélgetni, de azt hiszem értjük egymás álláspontját. Nyilván mind a két nézet védhető-támadható, de úgy gondolom – mint ezt fentebb is írtam – hogy végül ez mindenhol a helyi közösség kompetenciája.

  üdv., János

   

  Elsősorban humornak szántam… Tudod még nem találkoztunk, vagy csak nem tudunk róla, sajnos gyakran rosszul látok ki ki a shemaghomból :-), de ez nem zavar a lövészetben. Én amiatt írtam ilyen meggondolatlattatanattanul (bocsi Jani de nem bírtam ki), mert szerintem, az hogy ez a “rendszer” ilyen annak ezek az okai, és ezek az okok érthetőek. Pl. ott van listán egy FF lőtér “kolbásztermő vidékről”. Ami azért van majd 3 éve zárva, mert egy “ígéretes utánpótlás válogatott fiatalember” úgy gondolta, ott lövi magát öngyilok céllal mellkason. Hál istennek vs. “elsütési- hiba” miatt nagyobb baja nem lett, de a cég azóta sem üzemel, és ki tudja mikor fog. A lövészetvezető meg járhat a bíróságra, valószínűleg Ő sem fogja neten hirdetni a lőteret, bár biztosan nem ezen múlott a dolog. De a gondolatmenet szerintem respektábilis.  :-(

  AHA értelek. Csakhogy van ám a teliszájas széles vigyorú- engedj be mindenkit a lőteredre, meg hirdessed, hogy jöjjenek el MIND- vidámság mellet ennek másik oldala is. Kb. 6 éve lelőttek (kivégeztek konkrétan) egy lövészetvezetőt mert 2 idióta hülyegyerek fegyverhez akart jutni. Másrészt az átlag vidéki lőtéren a szervezők ezt szerelemből (“lőszerelem” tudod a BTK-t ugye?) csinálják, nem bizniszből. Ahol meg igen (pl Gemini) ott mehetsz is bármikor élménylövészkedni. Ezek alapján szerintem érthető hogy nem költenek még honlap-fenntartásra is stb. Egyébként biztonsági kockázat szempontjából ezzel a nickname-el – kedves sporttárs -repjegyet is csak TEK ellenőrzést követően tudnál rendelni… Bocsi.

  Azér’ ne sérülj be, szerintem bármely lőtéren szívesen látnak Téged is, de oda kell menni, esetleg szépen kérni. Én és minden ismerősöm is ezt csinálta – működik. Tudod a cowboyok sem posztoltak be a szalonba, hogy elég hideg e a burbon, mielőtt elindultak kártyázni! Ha nem hiszed addig is nézz meg pár westernt… :bye:

  Cuuuki, hogy aggódsz. :rose: De, insallah, eddig sikerült minden háromtól ötig terjedő betűszámú csapattal kezelni az ügyeinket.

  Viszont a témához kapcsolódva, Besenyszög után ugyanígy kampányoltál a vadászok elefántcsonttoronyba vonulásáért? Tudod, ott is fegyverért támadtak… Londonba, Nizzába kimentél tüntetni a kamionok ellen? Tudod, ott meg azzal támadtak…

  Na ugye.

  AHA értelek. Csakhogy van ám a teliszájas széles vigyorú- engedj be mindenkit a lőteredre, meg hirdessed, hogy jöjjenek el MIND-  vidámság mellet ennek másik oldala is. Kb. 6 éve lelőttek (kivégeztek konkrétan) egy lövészetvezetőt mert 2 idióta hülyegyerek fegyverhez akart jutni. Másrészt az átlag vidéki lőtéren a szervezők ezt szerelemből (“lőszerelem” tudod a BTK-t ugye?) csinálják, nem bizniszből. Ahol meg igen (pl Gemini) ott mehetsz is bármikor élménylövészkedni.  Ezek alapján szerintem érthető hogy nem költenek még honlap-fenntartásra is stb. Egyébként biztonsági kockázat szempontjából ezzel a nickname-el – kedves sporttárs -repjegyet is csak TEK ellenőrzést követően tudnál rendelni… Bocsi.

  Azér’ ne sérülj be, szerintem bármely lőtéren szívesen látnak Téged is, de oda kell menni, esetleg szépen kérni. Én és minden ismerősöm is ezt csinálta – működik. Tudod a cowboyok sem posztoltak be a szalonba, hogy elég hideg e a burbon, mielőtt elindultak kártyázni! Ha nem hiszed addig is nézz meg pár westernt… :bye:

  Hé srácok… Ez nem tömegsport és ez szerintem nagyon is jó így. Igen, ha egy klubba akar valaki bekerülni (pl lövészklubba) annak bizony utána kell járnia a dolgoknak… Szerintem ez is normális. Amúgy meg ez 150 éves technológia – akkor bizony nem volt internet és nem halt ki az emberiség. Sőt bizony a tömeg (moslék) médiával szerintem jogosan bizalmatlan a (lövész)ember, ha meg elmegy egy klubba akkor családi légkör fogadja, énnekem pl. ez is tetszik. Akinek meg a RENDSZERREL van baja keressen másikat oszt jónapot!

  Az a jó az ilyen hozzászólásokban, hogy kompakt formában tartalmaznak sok dolgot, amire reagálni lehet.

  A 150 évről… dédnagyapámról szól a történet. Pajtásaival kimentek szántani a határba. Szürkült már az este, a többiek haza is mentek, csak ő még a fordulót be akarta fejezni. Ekkor akadt meg az ekevas egy kis ládában, doboz volt az inkább, de vastag tölgyfa, gazdagon megvasalva. Lakatpánt volt rajta, de lakat helyett csak egy görbe vas volt belefűzve. Látszott rajta, hogy nem az embertől, hanem a természettől kellett annak a doboznak védenie valamit. Kíváncsi volt az öreg, kinyitotta, és nem más volt abban, mint egy francia gyalogostiszt levele, aki Napóleon oroszországi hadjáratából visszafelé keveredett erre a környékre.
  Azt írta:
  “A borogyinói csatavesztés valódi oka pedig az volt, hogy az összes Lee Production Pot IV https://kapszli.hu/product/production-pot-iv-koho/ fűtőszála testzárlatos lett, rendeltünk újat https://kapszli.hu/product/futoszal-lee-kohokhoz-500w/, de a FedEx a moszkvai központon át küldte, és a cár kémei mindet elorozták!”

  Ennyi a :) , mostantól komoly.

  Nem tömegsport? Pedig minden adott ahhoz, hogy az legyen! És az már csak azért is jó, mert biztosított a humán erőforrás újratermelése… De ha ismét csak az említett utisugo interjút olvassuk (azon kívül, amit egyébként is tudunk), akkor láthatjuk, hogy könnyebb hozzáférni a fegyverhez, könnyebb megcsinálni a papírmunkát, kevesebb a lőszerköltség ugyanannyi élményhez – és most tegyük hozzá, hogy azóta annyi azért változott, hogy a lőtérnek is könnyebb. Szóval a tömegsporttá váláshoz csak annyi kell, hogy legyen lőpor a lőtéren, meg legyen lövész. De ha a lövésznek keresnie-kutatnia kell, körbetelefonálnia a fél országot, akkor, mondjuk ki, nem fogja megtenni. Ha nincs lövész, a lőtér nem fog lőport tartani, mert minek, sokkal könnyebb marketingelni (ha marketingel egyáltalán) az aranyozott kalasnyikovot meg az MP5-öt. És bizony az a helyzet, hogy a mai gyerek már nem huszárnak álmodja magát, hanem TEKesnek (erre is van cikk, ha érdekel valakit, megkeresem).

  Utána kell járni? Ismételve magamat, nem fog utánajárni. Nem fog. Van pár ember, aki utánajár. De a ugyanazért az érdeklődőbázisért küzd a szerelt lőszeres élménylőtér, a CounterStrike esportklub, meg a feketelőpor. És mennyi esélye van az utánajárásnak a mindenhonnan áramló CounterStrikekal szemben? Mert az áramlás az tény, annak nemszeretése egyéni.

  És végül, mondtam én olyat, hogy bajOM van a rendszerrel? Nem bajOM van, hanem szerintem baj van. A kettő nem ugyanaz. Ha bajom lenne, akkor nem írnék.

  Hé srácok… Ez nem tömegsport és ez szerintem nagyon is jó így. Igen, ha egy klubba akar valaki bekerülni (pl lövészklubba) annak bizony utána kell járnia a dolgoknak… Szerintem ez is normális. Amúgy meg ez 150 éves technológia – akkor bizony nem volt internet és nem halt ki az emberiség. Sőt bizony a tömeg (moslék) médiával szerintem jogosan bizalmatlan a (lövész)ember, ha meg elmegy egy klubba akkor családi légkör fogadja, énnekem pl. ez is tetszik. Akinek meg a RENDSZERREL van baja keressen másikat oszt jónapot!

  Ne haragudj, de ennél nagyobb marhaságot régen olvastam ezen a fórumon! Miért kell egy (lövész)embernek 150 éves matuzsálemnek lenni? Miért nem fér össze a régi technikák ismeret, szertete és használata a modern dolgokkal?! Te a hozzászólásodban olyan dolgokat keversz össze, amelyek nem igazán függenek össze.

  theHassan-nak nagyon igaza van. Nem csak abban, amit eredetileg leírt, hanem abban is, hogy nem a felvetett problémájára reagáltak a hozzászólók! Egy általános problémát – nevezetesen azt, hogy a lövészettel kapcsolatos honlapok jelentős része elavult, nincs karbantartva, (nem csak) az érdeklődők nem jutnak használható információhoz – vetett fel, amire többnyire védekezés, magyarázkodás volt a válasz.

  Amit viszont Te írtál, az nagyjából az, hogy aki elöltöltős lövész létére ilyen Istentől elrugaszkodott dolgokban – mint pl. az Internet – hisz, netán még annak alapján akarja ezeket a tiszteletre méltó zárt klubokba bekerülni, az nem közénk való.

  Már ne haragudj, de erről nekem sokkal inkább Don Quiote jut eszembe, mint egy, a hagyományokat tisztelő és ápoló “lövészember”! Nem beszélve arról a kiváltságról(?), hogy mi már benne vagyunk a klubban, aki meg be akar kerülni, az küzdjön!

  Igen, egy klubba bekerülés megkövetel bizonyos feltételeket. A szabályok elfogadása, tagdíjfizetés … De nem hiszem, hogy ezek között a modern technika elutasítása és 19. századi gondolkodás is szerepelne!

  Szerintem a lövésztársadalom nem lehet kirekesztő. Éppen a fennmaradásunk – fegyvertartás, legális lőporbirtoklás! – érdekében hasznos, ha nem zárt klubként létezünk. Sokan vannak az országban – és szerte a Világon – akik irtóznak a fegyverektől, és legszívesebben mindent – az elöltöltőket is! – betiltanának. Ellenük a legjobb védekezés, ha minél többen fogadják el, esetleg űzik ezt a sportot. Tehát segítsük, hogy megtaláljanak bennünket, ne pedig gátoljuk!

  Ma az emberek jelentős része elsődlegesen az Net-en tájékozódik! (Anno a Vadnyugaton is először gyalog, lóval, szekéren közlekedtek. Viszont amikor megjelent a vasút, nem azt mondták, hogy minek az, hiszen évezredek óta ott a ló! És jól megfért egymás mellett!)

  Végül: ha ennyire ellene vagy a net-nek, akkor miért olvasod a Kapszli honlapját, sőt, még írsz is a fórumba?!

  Bocs – azért is, hogy kicsit hosszú voltam – nem bántani, megésrteni akarlak, csak ezt a bejegyzésedet elég meggondolatnak tartom.

  “füstölgős” üdvözlettel, János

   

  Hé srácok… Ez nem tömegsport és ez szerintem nagyon is jó így. Igen, ha egy klubba akar valaki bekerülni (pl lövészklubba) annak bizony utána kell járnia a dolgoknak… Szerintem ez is normális. Amúgy meg ez 150 éves technológia – akkor bizony nem volt internet és nem halt ki az emberiség. Sőt bizony a tömeg (moslék) médiával szerintem jogosan bizalmatlan a (lövész)ember, ha meg elmegy egy klubba  akkor családi légkör fogadja, énnekem pl. ez is tetszik. Akinek meg a RENDSZERREL van baja keressen másikat oszt jónapot!

  Rányomtam a válasz gombra, erre feljött az amerikai atomrakéták vezérlőszámítógépének a forráskódja. Na mindegy.

  Szóval, Levin, egyetértek, tényleg néha jó lenne rakétavetővel a számítógépbe. De a világ nem erre megy. Amit nem találsz meg 3 kattintással, az nincs. Nem viccelek, haditechnikai fejlesztések iránya az, hogy számítógépesjáték-élményszerűbbé kell tenni a háborút (!), mert a fiatalokat csak ezzel lehet megfogni.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 63

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.