Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 64
  • Tisztelt Barátaim!

2015. május 15-én 11:30 órakor Karcagon részt veszünk Kováts Mihály huszárezredes – az Amerikai Függetlenségi háború hőse, az Egyesült Államok lovasságának egyik alapítója – szülőházánál megtartott megemlékezésen.

A megemlékezés során díszőrséget állunk és megkoszorúzzuk az emlékművet.

Helyszín:Karcag

Időpont: 2015. 05. 15. 11:30 óra  megemlékezés Kováts Mihály huszárezredes szülőházánál. Cím: Karcag, Deák krt. és Liliom utca                    kereszteződése

2015. 05. 15. 14:30 óra  megemlékezés Kováts Mihály huszárezredes emlékművénél – Karcag Múzeumkert.

Aki polgárháborús egyenruhában jönne, vagy aki szeretne egyenruhában tevékenyen részt venni  kérem feltétlenül hívjon fel. 06-20-772-1255

Tisztelettel várunk benneteket is.

Üdvözlettel: Miklós

Tisztelt Uraim!

Mostanra kaptam pontos választ korábbi kérdéseimre.

Néhány konkrétum az első koszorúzásról, megemlékezésről.

2015. május 15-én pénteken délelőtt – pontos kezdést pontosítom hétfőn – Karcagon megemlékezés és koszorúzáson veszünk részt, amelyre tisztelettel meghívlak benneteket.

Kováts Mihály huszárezredes az Egyesült Államok lovasságának egyik alapítójának, a Függetlenségi háború hősének szülőházánál lesz a megemlékezés.

A megemlékezés során a II. világháborús Amerikai Katonai Hagyományőrző Egyesület – mely elnöke vagyok – áll díszőrséget.

Akinek van kedve, várjuk szeretettel, természetesen ha tud, akkor polgárháborús egyenruhában.

Aki úgy gondolja, hogy jön, kérem legyen kedves küldjön üzenetet a paratroopers@paratroopers.hu e-mail címre.

Üdvözlettel: Nagy Miklós

“Beöltözve is lehet jönni? Gyakoroljak önkritikát?”

Aki beöltözve jön, annak nagyon meg fogom köszönni, és az Istenért ne gyakoroljatok önkritikát.  :yahoo:

Remélem mihamarabb választ fogok kapni.

Szeretnék egy évben több alkalommal koszorúzni, több helyen és ebből hagyományt teremteni.

Jelenleg senki nem emlékezik meg a polgárháborús magyar hősökről, kezdjük el mi.

Nagyon örülök, ha valaki megtisztel azzal, hogy részt vesz a megemlékezéseken. Természetesen itt is és a Facebook oldalon is jó előre közzé lesz téve a hely és időpont. Most Kováts Mihály huszárezredes karcagi megemlékezése van szervezés alatt. Kováts Mihály – ugyan nem a polgárháború hőse – de mégis az Egyesült Államok lovasságának egyik szülőatyja. A megemlékezés előre láthatóan május közepén lesz Karcagon.

Üdv! Beöltözve is lehet menni? Vagy inkább gyakoroljak önkritikát?

Nekem is van egy olyan 1860-as szablyám, te honnan vetted?? Nagyon király képek! :good:

Üdv!
    Talán már van 3 éve is ,hogy itt kapszlis összefogásban rendeltem az egész felszerelést.Szabó Gabi tudja ,hogy honnan és mi módon rendelte .

Nagyon örülök, ha valaki megtisztel azzal, hogy részt vesz a megemlékezéseken. Természetesen itt is és a Facebook oldalon is jó előre közzé lesz téve a hely és időpont. Most Kováts Mihály huszárezredes karcagi megemlékezése van szervezés alatt. Kováts Mihály – ugyan nem a polgárháború hőse – de mégis az Egyesült Államok lovasságának egyik szülőatyja. A megemlékezés előre láthatóan május közepén lesz Karcagon.

Nekem is van egy olyan 1860-as szablyám, te honnan vetted?? Nagyon király képek!  :good:

Valaki meg tudná szakérteni, hogy ez a kürt olyan e mint az eredeti?
    köszönöm

Mellékletek:

Nagyon örülök, ha valaki megtisztel azzal, hogy részt vesz a megemlékezéseken.

Természetesen itt is és a Facebook oldalon is jó előre közzé lesz téve a hely és időpont.

Most Kováts Mihály huszárezredes karcagi megemlékezése van szervezés alatt. Kováts Mihály – ugyan nem a polgárháború hőse – de mégis az Egyesült Államok lovasságának egyik szülőatyja. A megemlékezés előre láthatóan május közepén lesz Karcagon.

Mellékletek:

Nagyon örülök, ha valaki megtisztel azzal, hogy részt vesz a megemlékezéseken.

Természetesen itt is és a Facebook oldalon is jó előre közzé lesz téve a hely és időpont.

Most Kováts Mihály huszárezredes karcagi megemlékezése van szervezés alatt. Kováts Mihály – ugyan nem a polgárháború hőse – de mégis az Egyesült Államok lovasságának egyik szülőatyja. A megemlékezés előre láthatóan május közepén lesz Karcagon.

Köszönöm kedves Traktoros! Bár már korábban is ismertem ezt a cikket, nagyon nagyon érdekes. Tervezek megemlékezéseket országszerte. Pl. Asbóth Sándor tábornok keszthelyi szülőházánál, Számvald Gyula tábornok szegedi szülőhelyén stb.

Ez nagyon jó ötlet, Szegedre tervezek majd menni, majd írj a fórumon, hogy mikorra tervezed a megemlékezést, részt vennék rajta, ha arra járok. :)

Köszönöm kedves Traktoros!

Bár már korábban is ismertem ezt a cikket, nagyon nagyon érdekes.

Tervezek megemlékezéseket országszerte. Pl. Asbóth Sándor tábornok keszthelyi szülőházánál, Számvald Gyula tábornok szegedi szülőhelyén stb.

Üdvözletem! Nagy örömmel olvasom, hogy már volt ilyen találkozó, illetve szokott lenni. Tisztelettel jelentkezek szolgálatra. A sátor ha minden jól megy a nyár folyamán nekem is meg lesz. Az egészen biztos, hogy a polgárháború magyar hőseihez köthető megemlékezéseket, koszorúzásokat is fogok szervezni az érintett polgármesterek bevonásával. Ezekről a facebook oldalon lehet majd olvasni, de itt is közzéteszem. Ha valakit érdekel nagy szeretettel várjuk. Üdvözlettel: Miklós

Üdv, akkor lehet ez a cikk is érdekelni fog.

11+1 magyar zsidó, aki hozzájárult az észak győzelméhez az amerikai polgárháborúban

Knefler Frigyes tábornok, Mundee tábornok,  Utassy testvérek, Karpeles Leopold (Medal of Honor) stb…  ;-) Knefler Frigyes valószínűleg ismerte ükapám nagybátyját, mindketten 1848-as zsidó katonák voltak Aradról a magyar seregben.

Üdvözletem!

Nagy örömmel olvasom, hogy már volt ilyen találkozó, illetve szokott lenni.

Tisztelettel jelentkezek szolgálatra.

A sátor ha minden jól megy a nyár folyamán nekem is meg lesz.

Az egészen biztos, hogy a polgárháború magyar hőseihez köthető megemlékezéseket, koszorúzásokat is fogok szervezni az érintett polgármesterek bevonásával.

Ezekről a facebook oldalon lehet majd olvasni, de itt is közzéteszem. Ha valakit érdekel nagy szeretettel várjuk.

Üdvözlettel: Miklós

Na ez nagyon jó ötlet én támogatom :)

jelen pillanatban már kész az oldalfalas sátram és készül a ruhám is

remélem itt a fórumon lesz jelezve hogy mikor vannak ezek a találkozók

Persze hogy volt!

De azért örömmel üdvözöljük a kezdeményezést.

Talán még meg is tisztelnek jelenlétükkel minket Nagy Miklós Úr és barátai egy ilyen rendezvényen.

Sajnos éppen most nem tudom mikor lesz a következő, de ha figyelik a honlapot, időben ki fog derülni, a helye és ideje.

Volt már párszor ilyen találkozó

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 64

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.