Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 64
 • Kedves Harcostársak!

  Vennék egy 8″ csövű ColtArmyhoz hadiholstert bajtársi áron. Igaz, ajándékba sem bánnám! Leharcolt de nem tönkretett megviselt darab is érdekel. További egyezkedés: szitalaszlo kukac mac pont kom emilen. Köszönöm!

  Sziasztok! Korábban láttam valahol, de most nem találom. A Colt némelyikének dobjára gravírozott tengeri csatajelenet leírását és képénelk lenyomatát keresem. Tudja valaki holtalálom?

  Erre gondoltál? Naval Battle of Campeche 1843.April 30-Május 16

   

  Köszi! Nem pont, de ennek is örülök, köszönöm! Közben ezt találtam, de korábban láttam egy nagyobb felbontású képet is. :https://theautry.org/the-colt-revolver-in-the-american-west/engraved?artifact=87.118.163

  Sziasztok! Korábban láttam valahol, de most nem találom. A Colt némelyikének dobjára gravírozott tengeri csatajelenet leírását és képénelk lenyomatát keresem. Tudja valaki holtalálom?

  Erre gondoltál?

  Naval Battle of Campeche 1843.April 30-Május 16

  Sziasztok!

  Korábban láttam valahol, de most nem találom. A Colt némelyikének dobjára gravírozott tengeri csatajelenet leírását és képénelk lenyomatát keresem. Tudja valaki holtalálom?

  Sziasztok!

  Korábban ígértem, hogy felteszem ida ha amerikai jellegű megemlékezésen veszünk részt.

  2016. május 6-án. Karcagon Kováts Mihály huszárezredes emlékművénél koszorúzunk.

  Jelen lesz többek között: Kun Szabó István vezérőrnagy, miniszteri biztos, Donald Ray Baker ezredes, védelmi attasé, USA magyarországi Nagykövetsége, Dr. Fazekas Sándor  földművelésügyi miniszter. 

  Aki szeretne jönni, részt venni, esetleg fegyveres díszőrséget állni jelentkezzen.

  Budapestről megyek autóval, 3 személyt tudok vinni-hozni.

  Telefonszámom: 06-20-772-1255

  Üdvözlettel: Nagy Miklós                    

   

  Kiegészítés: Nos az adathalmazból nehezen derült ki,hogy nem én vagyok az “Iszkender Cselebi”

  de remélem a “klasszikus” sem :bye:

  Coxnak:

  Értelmezhetetlen adathalmaz jött át, néhány érthető mondattal:

  Nem tudom miért lennék én” Iszkender Cselebi”

  1.Nem ismerlek,hogy ez jó pofa dolognak tűnjön

  1.Ellenben Szkenderovics Zolit meglehetősen régen/bár ő mint a hsz címzettje nem válaszol/

  2.Joggal kérdeztem meg,hogy miért kell itt az “Amerikai Polgárháború “topicon segítséget kérnie

  a tüzér regula gondjaira,mikor bevezetett működő eljárások vannak,azon kivűl modellágyú-tüzér topic

  is üzemel a Kapszlin,jó néhány nagymodell ágyúval,illetve a hagyományörző egyesületek korhű,minden formában lőképes

  ágyúival,hozzáértő tüzéreivel,tüzérparancsnokaival együtt szívesen segítenek.A “segítségkérés” nagyon sürgős lehet,mert a tizenéves ismeretség ellenére,se a telefonomon,sem emilben azóta sem keresett senki érintett.

  Ennyi :

  Bende Attila

  • Cox
  • 2015-08-18-00:21  Normal
  0
  21


  false
  false
  false  MicrosoftInternetExplorer4  Kedves Iszkender Cselebi!

  Vagy ahogy egy klasszikus írta: Zolikám! Ennyire feledékeny vagy? Hát itt vannak a hagyományőrző tüzérek…                                                        Meg a segíthetők az előkészületeitekben. Amennyiben komoly a szándékotok. Avagy most már nem annyira érdekel téged és/vagy titeket az ágyúzás tudománya és gyakorlata?!                                                                                                                                                                                                                 Köszönt: Cox

  • Cook
  • 2015-08-11-12:45

  Ok Uraim! Intézem! Közben halkan kérdezem meg, hogy szeptemberre egy nosztrai Wild West Walk együttlövészetre mit lépnétek? Lenne trapperes lövészet, NSSA, meg revolveres móka. Még két éjjel ottalvás, tábortűz, sütés, sok beszélgetés, egymásnak segítés, töltet beállítgatás, messzire lövés, meg ilyesmi.

  Szia Balázs!

  A fenti tervből lesz valami, ha igen mikorra  gondoltad?

  Köszi Csaba

  Ja még ha nem felejtetted el ,van nekünk egy “Szól az ágyú” topicunk is,jómagamnak 3 azaz három 30 milliméteres ágyúm volt

  mint ahogy azt szerintem te is láttad,akár működés közben is…..

  Ej ej mit kell megérnem

  Attila

  Üdv Nektek! Szkenderovics Zoltán vagyok és kérnék egy kis segítséget. Van egy kisebb honvéd hagyományőrző csapatom és van egy kb 1 fontos lövegünk. Nagyon szeretnék az ágyú mellé kiképzett honvéd tüzéreket betanítani . Tüzérjelentkezőm van de tudás az nincs. Mármint hogyan kell tölteni meg lőni egy elöltöltős ágyúval. Szabályosan , előírás szerint. Emlékszem néhány éve láttam itt a kapszlin amerikai polgárháborús oktató videót, ebben a témában. Szerettem volna ezt újra megnézni és elemezni , talán fel használhatnánk a saját csapatunk kiképzéséhez. De nem találom . Kicsit béna vagyok az ilyen számító gépes keresgetésben . Ha valaki tudna segíteni , hogy hol találhatom meg , meg hogyan, azt nagyon megköszönném a kecskemétiek nevében. Üdv mindenkinek Szkendi

  Zolikám!

  Ennyire feledékeny vagy? Hát itt vannak a hagyományőrző tüzérek  Bolgár József hö alez a szegedi III hzlj tüzérparancsnoka,avagy Veres Sanyi a váci Nemzetőr bandérium tüzérparancsnoka ki kell még?

  Ha még megvan a telefonszámom keress meg….

  üdv:

  Attila

  • Cox
  • 2015-08-02-01:31

  Kedves Zoltán!

  Ágyúm nekem is van, de nem szakállaska  egy fontos, hanem kissé öblösebb háromfontos.  Eredeti nagyságú, múzeumi másolat hitelességű. Segíthetek az előkészületeitekben. Amennyiben komoly a szándékotok, augusztus huszadikán lőhettek is, és beletanulhattok.  Valahol Csepelen lesz. Az ágyúzás sok apró része komoly veszélyt rejt, jobb nem a saját bőrön elszenvedni, inkább közös gyakorlatban kipróbálni.  A videó nem segít, csak a gyakorlat. A sok kiegészítő kellék megismerése is fontos, meg persze a használatuk megtanulása is.  Köszönt: Cox

  Üdy!

  Nem tudom pontosan melyik videót kutatod, de a Youtube-n keresd a “civil war artillery drill, 12 lb. Napoleon”-t.

  Elég jó, szerintem.

   

  :bye:

  Üdv Nektek!

  Szkenderovics Zoltán vagyok és kérnék egy kis segítséget. Van egy kisebb honvéd hagyományőrző csapatom és van egy kb 1 fontos lövegünk. Nagyon szeretnék az ágyú mellé kiképzett honvéd tüzéreket betanítani . Tüzérjelentkezőm van de tudás az nincs. Mármint hogyan kell tölteni meg lőni egy elöltöltős ágyúval. Szabályosan , előírás szerint.
  Emlékszem néhány éve láttam itt a kapszlin amerikai polgárháborús oktató videót, ebben a témában. Szerettem volna ezt újra megnézni és elemezni , talán fel használhatnánk a saját csapatunk kiképzéséhez. De nem találom . Kicsit béna vagyok az ilyen számító gépes keresgetésben . Ha valaki tudna segíteni , hogy hol találhatom meg , meg hogyan, azt nagyon megköszönném a kecskemétiek nevében.
  Üdv mindenkinek Szkendi

  Nem tudod visszautalni mert kp. fizettem be a számládra… bocs. De levásárolom, ha majd újra szabad ember leszek. Addig sajnos legfeljebb a defibrillátor fog néha elsülni a kezemben.  :negative:

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 64

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.