Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Színdarabok
1 day, 2 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 13 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 13 hours telt el
Elöltöltő fegyver és kiegészítő adás, vétel csere
4 days, 17 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 13 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 76-90 / 108
  • Aki kalandra vágyik, innen meríthet ötletet:

info

Üdv SC.

Persze visszavittem ahol vettem de ahol termeszetesen azonnal mondtäk, hogy ez csere lessz. A helyzetet bonyolitja, hogy ök is az helyi importörtöl rendeltek meg es mar akkor is 3 honapig tartott mig megkaptam. Most gondolom elküldik az importörnek azok is megnezik majd vesszaküldik az Ubertinek aztan majd gondolom ök bevizsgäljäk stb stb. Igeretet meg egy ätveteli elismervenyt kaptam majd szolnak ha valami ujsag van az ügyben ami szerintem ugy fel ev lessz. Addig legalabb lessz idöm nezegetni mire csereljem majd ezt a kez szart ugyhogy jelenleg a ruger.com oldalan logok. Nemcsak a revolver csöveben keletkezett repedes hanem ez en bizalamban is a gyarto fele………

Mindenesetre köszönöm, hogy felajänlottad a segitsegedet remelem nem lessz ra szükseg.

Na mindegy ez van.

Minden jot es sok sikert a VB.-en

v. K.

Kedves Sporttársak Mindíg van valami új a nap alatt. Bár a dolgoknak az egyre jobb szebb biztonsagosabb irányába kellene haladniuk, különösen ha fegyverekről van szo sajnos ennek sokszor pont az ellenkezője az igaz. Mindenesetre ugy látszik ha Ubertiékről van szo akkor inkább visszafejlődést lehet tapasztalni. Tavaly vásároltam CAS hoz két db. Uberti El -Patron revolvert 357 Magnum kaliberben. Sajnos nem volt tul sok alkalmam hasznalni őket talán 250 lövés van bennük és az eggyikben már nem is lessz több …….. Két hete voltam legutoljára löni velük es már akkor feltünt, hogy valahogy nem megy a lövészet azaz 15 méter távolságrol még a feketébe sem lövök! Nem is foglalkoztam a témával, biytos bennem van a hiba gondoltam. Majd tegnap volt egy szabad vasárnap délutánom es gondoltam rendesen megpuzolom öket. Ekkor tűnt fel, hogy mintha mozogna az elsö irányzék, na igen igy nehéz is pontosan célozni….. Gondoltam köyelebbről is megnézem rendes fényben ekkor vettem eszre azt a vékony de szabad szemmel is jol láthato repedést ami az irányzék mentén a csökoronályához fut. Uraim a csö elrepedt és csak annak tudok örülni, hogy ez tisztitás közben derült ki és nem ugy hogy a kezemben felrobban a revolver!!!! Hogy kerülhet 2014 ben olyan fegyver a piacra hogy egy ilyen manapsag jól kiszürhetö hiba nem derül ki a MEO-n QA -án vagy akárhogy is nevezik ezt mosttanság. A versenyek rendezvények szüneteiben sokszor volt és téma ez jelenleg is, márhogy a régi vasak 10-20 évig hibátlanul müködnek a mostaniak meg pár honap után már javításra szorulnak. Sokan már már összeesküvéselméleteket gyártottak miszerint magyarországra a selejtet küldik. De az én esetem rá a jo példa hogy nem mindenki egyforma szart kap igazi globál gagyit!!! Ezeket én külön rendeltem 3 honapot reszeltek rajta a gyárban mire megjött majdnem a legdrágább model és tessék, nemhogy nem tökéletes rajta ez meg az hanem egyenesen ÉLETVESZÉLYES!!!!!!! Persze ha minden jol megy kicserélik de eyek után minden sorozat után majd nagyítoval vizslassam a vasat, hogy megnézzem reped e? Vicc :-(

Szia Kova! Vissza kell vinni a kereskedőhöz, ahol vetted, és az azonnal ki fogja cseréltetni. Ha nem, akkor szólj, és segítek intézni az Uberti felé. Nem hallottam még ilyenről, engem is meglep! Érdemes lenne megvizsgáltatni, mielőtt kicserélik. Kíváncsi vagyok milyen anyaghiba okozta. Üdv SC

Kedves Sporttársak Mindíg van valami új a nap alatt. Bár a dolgoknak az egyre jobb szebb biztonsagosabb irányába kellene haladniuk, különösen ha fegyverekről van szo sajnos ennek sokszor pont az ellenkezője az igaz. Mindenesetre ugy látszik ha Ubertiékről van szo akkor inkább visszafejlődést lehet tapasztalni. Tavaly vásároltam CAS hoz két db. Uberti El -Patron revolvert 357 Magnum kaliberben. Sajnos nem volt tul sok alkalmam hasznalni őket talán 250 lövés van bennük és az eggyikben már nem is lessz több …….. Két hete voltam legutoljára löni velük es már akkor feltünt, hogy valahogy nem megy a lövészet azaz 15 méter távolságrol még a feketébe sem lövök! Nem is foglalkoztam a témával, biytos bennem van a hiba gondoltam. Majd tegnap volt egy szabad vasárnap délutánom es gondoltam rendesen megpuzolom öket. Ekkor tűnt fel, hogy mintha mozogna az elsö irányzék, na igen igy nehéz is pontosan célozni….. Gondoltam köyelebbről is megnézem rendes fényben ekkor vettem eszre azt a vékony de szabad szemmel is jol láthato repedést ami az irányzék mentén a csökoronályához fut. Uraim a csö elrepedt és csak annak tudok örülni, hogy ez tisztitás közben derült ki és nem ugy hogy a kezemben felrobban a revolver!!!! Hogy kerülhet 2014 ben olyan fegyver a piacra hogy egy ilyen manapsag jól kiszürhetö hiba nem derül ki a MEO-n QA -án vagy akárhogy is nevezik ezt mosttanság. A versenyek rendezvények szüneteiben sokszor volt és téma ez jelenleg is, márhogy a régi vasak 10-20 évig hibátlanul müködnek a mostaniak meg pár honap után már javításra szorulnak. Sokan már már összeesküvéselméleteket gyártottak miszerint magyarországra a selejtet küldik. De az én esetem rá a jo példa hogy nem mindenki egyforma szart kap igazi globál gagyit!!! Ezeket én külön rendeltem 3 honapot reszeltek rajta a gyárban mire megjött majdnem a legdrágább model és tessék, nemhogy nem tökéletes rajta ez meg az hanem egyenesen ÉLETVESZÉLYES!!!!!!! Persze ha minden jol megy kicserélik de eyek után minden sorozat után majd nagyítoval vizslassam a vasat, hogy megnézzem reped e? Vicc :-(

Szia Kova!

Vissza kell vinni a kereskedőhöz, ahol vetted, és az azonnal ki fogja cseréltetni. Ha nem, akkor szólj, és segítek intézni az Uberti felé. Nem hallottam még ilyenről, engem is meglep! Érdemes lenne megvizsgáltatni, mielőtt kicserélik. Kíváncsi vagyok milyen anyaghiba okozta.

Üdv

SC

Kedves Sporttársak

Mindíg van valami új a nap alatt. Bár a dolgoknak az egyre jobb szebb biztonsagosabb irányába kellene haladniuk, különösen ha fegyverekről van szo sajnos ennek sokszor pont az ellenkezője az igaz. Mindenesetre ugy látszik ha Ubertiékről van szo akkor inkább visszafejlődést lehet tapasztalni.

Tavaly vásároltam CAS hoz két db. Uberti El -Patron revolvert 357 Magnum kaliberben. Sajnos nem volt tul sok alkalmam hasznalni őket talán 250 lövés van bennük és az eggyikben már nem is lessz több ……..

Két hete voltam legutoljára löni velük es már akkor feltünt, hogy valahogy nem megy a lövészet azaz 15 méter távolságrol még a feketébe sem lövök! Nem is foglalkoztam a témával, biytos bennem van a hiba gondoltam. Majd tegnap volt egy szabad vasárnap délutánom es gondoltam rendesen megpuzolom öket. Ekkor tűnt fel, hogy mintha mozogna az elsö irányzék, na igen igy nehéz is pontosan célozni…..

Gondoltam köyelebbről is megnézem rendes fényben ekkor vettem eszre azt a vékony de szabad szemmel is jol láthato repedést ami az irányzék mentén a csökoronályához fut.

Uraim a csö elrepedt és csak annak tudok örülni, hogy ez tisztitás közben derült ki és nem ugy hogy a kezemben felrobban a revolver!!!!

Hogy kerülhet 2014 ben olyan fegyver a piacra hogy egy ilyen manapsag jól kiszürhetö hiba nem derül ki a MEO-n QA -án vagy akárhogy is nevezik ezt mosttanság.

A versenyek rendezvények szüneteiben sokszor volt és téma ez jelenleg is, márhogy a régi vasak 10-20 évig hibátlanul müködnek a mostaniak meg pár honap után már javításra szorulnak. Sokan már már összeesküvéselméleteket gyártottak miszerint  magyarországra a selejtet küldik. De az én esetem rá a jo példa hogy nem mindenki egyforma szart kap igazi globál gagyit!!! Ezeket én külön rendeltem 3 honapot reszeltek rajta a gyárban mire megjött majdnem a legdrágább model és tessék, nemhogy  nem  tökéletes  rajta ez meg az hanem egyenesen ÉLETVESZÉLYES!!!!!!!

Persze ha minden jol megy kicserélik de eyek után minden sorozat után majd nagyítoval vizslassam a vasat, hogy megnézzem reped e?

Vicc

:-(

Szevasz Gyula!

Nos ,ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat,abban sehol nem vélelmezem,hogy könnyű lesz a pénzvisszaszerzés,vagy egyéb kompenzácíó!Miután írásbeliség nyilván nem tartozott ezekhez a “baráti” megbízásokhoz,ezért klasszikus módon /fizetési meghagyás,végrehajtás/ nem valószinű eredmény.Lehetne esetleg az pénzátadáson jelenlévő személy/ek irásbeli nyilatkozatával

próbálkozni,de ügyvéd útján megszervezve,nyilatkozatatva is nehézkes.A neked fájó ,de mégis kissebb összeg kérdés,hogy megéri -e?

Azért javasoltam,hogy ilyen váratlan “face to face” megoldással ,miszerint pl más érintettekkel megkeresitek a “barátunkat”….

és mint a helyzet megoldása lehetne a  bartell…..

üdv:

Attila

Sok sikert

Szia Feri! Nem nagyon tudsz jogi megoldással fellépni,miután a megrendelésről,pénz átvételről nem hiszem ,hogy készült elismervény. Aztán ha lenne is, és egy ügyvéd “fizetési meghagyást” stb bocsájtana ki,sikertelensége után, a végrehajtó az eljárásáért, no egyik sem ingyen van…. Tehát ha 50-100 ef huf körüli összegről van szó,egyszerűbb ha elmész érte valakivel,és közös megegyezéssel “elhozol valamit” :good: Tájékozódjál a helyi,környékbeli lövésztársaktól. üdv: Attila

Üdv Mindenkinek!

Nagyon nem egyszerű, én anno egy kovás lakatot csináltattam volna vele.

Ki is fizettem amit mondott, az Augustinom meg is járta az utat néhányszor hozzá (mert pontosan csak az eredeti vassal lehet dolgozni)

de a lakatból (meg a pénzből) nem lett semmi.

Már rég lemondtam róla.

Az esetet eddig csak egy lövésztársunknak meséltem el.

A pénzt leírtam mint tanuló pénz.

Üdv: Gyula

Szia Feri!

Nem nagyon tudsz jogi megoldással fellépni,miután a megrendelésről,pénz átvételről nem hiszem ,hogy készült elismervény.

Aztán ha lenne is, és egy ügyvéd “fizetési meghagyást” stb bocsájtana ki,sikertelensége után, a végrehajtó az  eljárásáért, no egyik  sem ingyen van….

Tehát ha 50-100 ef huf körüli összegről van szó,egyszerűbb ha elmész érte  valakivel,és közös megegyezéssel “elhozol valamit” :good:

Tájékozódjál a helyi,környékbeli  lövésztársaktól.

üdv:

Attila

Szia Attila!

Én is hajlanék valami “bartell értékarányosan hidegfegyver stb a még meglévő készletéből” jellegű megoldásra is, csak
    éppen most már nem válaszol a leveleimre. Így ez elég nehéz lesz. Ács Zsoli, aki közelebb lakik felé a nevemben próbálta keresni, de eredménytelenül.
    Ilyen módon lehet, hogy kénytelen leszek jogi segítséghez folyamodni, bár én irtózok az ilyesmitől.
    Azért írtam meg a történetemet, hogy más is okuljon az én hülyeségem.
    Él bennem még egy halvány remény, hogy valami isteni sugallat vagy keresztényi magyar lelkiismeret feltámasztja benne az együttérzés pislákoló lángját és kiegyenlíti a tartozását. Akár pénzben, akár valamilyen “bartell árú” formájában.

Üdvözlettel
    Kopka Feri

Kedves Lövésztársak!

Azért itt többről van szó mint száraz tényekről…..Évekig  itt volt köztünk gyönyörű munkái vannak,sokaknak készitett

szebbnél-szebb fegyvereket szinte egy “flexxel,reszelővel “….Aztán jó magyar szokás szerint kussba van mindenki/mondván nem az én ügyem,nekem semmi bajom nem volt a Gyulával stb/ ,pedig a Ferinek semmi egyébb sansza nincs a megoldásra mint a közösség rosszalása…. :negative:

Nem tudjuk mi történt,hogy “megcsípte a hülye kígyó” a Gyulát

Én azt javaslom Feri valami egyességre jussál vele,ha nem a pénz visszafizetésről,akkor valami bartell értékarányosan

hidegfegyver stb a még meglévő készletéből….Aztán szeretném a többiek véleményét is olvasni,jó volna tudni,vannak még egyenes gerincűek a közösségben.

Sajnálattal:

Attila

Ige, sajnos ez kimeríti a törvényi tényállást:

Btk.

373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

Kedves lövésztársak! Több mint 4 év telt el azóta, hogy egyik azóta egykori lövésztársunk egy elöltöltős karabély elkészítésére tett ígéretet.
    Az előállításhoz szükséges költségekre a kialkudott ár 50%-át előlegként kifizettem neki.
    Eleinte nagyon türelmes és megértő voltam, de minden egyes megkeresésnél csak újabb és újabb kifogásokat kaptam.
    Egy éve mikor már tudtam nem készít fegyver és nem is törekszik arra hogy a gyártáshoz szükséges engedélyeket megszerezze, felszólítottam, fizesse vissza az előleget. Jóindulat jeleként részletfizetést ajánlottam. Be is egyezett ám ez is csak a szokásos üres ígérgetés volt. Múlt hónapban ismét megírtam a szokásos figyelmeztető levelemet, de most már semmilyen választ nem kaptam. Fogalmazzunk úgy hogy most már le sem vagy sz**va. Ezt az úriembert sokan személyesen is ismerik: PÁDÁR GYULA. Bár igazából így kellene írni a nevét: pádár gyula. Egy idézettel zárnám soraimat a fent említett delikvenstől: “Bízhatsz bennem, én nem vagyok az a típus, aki csak úgy lelép a pénzeddel…”

Feri, ezt úgy hívják, hogy közönséges csalás… :-(

Kedves lövésztársak!

Több mint 4 év telt el azóta, hogy egyik azóta egykori lövésztársunk egy elöltöltős karabély elkészítésére tett ígéretet.
    Az előállításhoz szükséges költségekre a kialkudott ár 50%-át előlegként kifizettem neki.
    Eleinte nagyon türelmes és megértő voltam, de minden egyes megkeresésnél csak újabb és újabb kifogásokat kaptam.
    Egy éve mikor már tudtam nem készít fegyver és nem is törekszik arra hogy a gyártáshoz szükséges engedélyeket megszerezze, felszólítottam, fizesse vissza az előleget. Jóindulat jeleként részletfizetést ajánlottam. Be is egyezett ám ez is csak a szokásos üres ígérgetés volt. Múlt hónapban ismét megírtam a szokásos figyelmeztető levelemet, de most már semmilyen választ nem kaptam. Fogalmazzunk úgy hogy most már le sem vagy sz**va. Ezt az úriembert sokan személyesen is ismerik: PÁDÁR GYULA. Bár igazából így kellene írni a nevét: pádár gyula.

Egy idézettel zárnám soraimat a fent említett delikvenstől: “Bízhatsz bennem, én nem vagyok az a típus, aki csak úgy lelép a pénzeddel…”

Jópofa cucc: http://www.laserlyte.com/products/trainer-plinking-cans

Jópofa, csak vigyázni kell vele. Első lépés az alkoholmentes sör és a guminő irányába. :yahoo:

Szia Sanyi!

Természetesen tartalmilag ismerem az előadás anyagát.Hiszen írásban téma volt már többször a Kapszlin.De ,hogy miért,  nem tudom ,de ez a Justin tv adása ritka pocsék volt..A szépségverseny az legalább ,a “tényleges infót,élményt” nem a konferansz szöveggel adta… .De az első alkalommal azt hiszem neked is ilyen töredezett,szakadozott volt/10491 hsz/.No mindegy, túléltem és ami fontosabb remélem szerencsével jártok a tárgyalásokon….Érdekes volt látni a solymászok öklén a kara-kara madarakat/,afrikai,talán ázsiai is?/Azért “jóféle” öreg tollruhás tojóhéját,és karcsú hímhéját is lehetett látni…szépek voltak…Már a MAVOSZ-nak is volt “Ragadozómadár védő és solymász” szakosztálya,az pedig nem ma volt/25 éve?/De ők már legalább vadászjeggyel vadászhatnak…

No remélem nekünk nem tart addig,hogy eljussunk egy vadászjegyig….

Sok sikert! :good:

üdv

Attila

15 bejegyzés megtekintése - 76-90 / 108

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.