Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
2 days, 1 hour telt el
Games
2 days, 1 hour telt el
Játék ajánló
3 days, 10 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 10 hours telt el
Színdarabok
5 days, 22 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 86
  • Ez már nem vadászat! :negative:

Nem bizony…

Még egy helyről megerősítették a jelenséget:

A Magas-Bakonyban vadgazdálkodó társaságok állítólag az éves vaddisznó-lelövési terv 40%-ánál tartanak.

Más téma. több hajtásban, terelésben adtunk vérebes szolgálatot az elmúlt hónapokban. Általánosságban megjegyezhető, hogy a terítékek nagyjából fele akkorák, mint a tavalyi évben, malacok szinte nincsenek, a lőtt kovák pedig mind malacosak. Én szívem szerint leállítanám a hajtásokat az ilyen területeken… Kérdezgettem a hivatásosoktól az okokat. Általában a tavaly márciusi hideg időt tartják felelősnek ezért. Szerintetek?

Üdv! Ez fedi a valóságot kb.

http://www.parkerdo.hu/index.php?pg=news_1_900

Na, ezzel kellett volna kezdeni!

“szinte az összes vizsgaidőpont be lett foglalva”

Na, ennek például örülök. Jó lenne, ha a szigorúbb vizsgarend ellenére is minél több vadász lenne Magyarországon. A vadászok ne valamiféle egzotikumok legyenek, hanem olyan természetes szereplői a társadalomnak, mint a tűzoltók vagy a sarki újságos.

Na, sikerült valami kompetens személlyel szót váltanod?

Szia,

telefonálgattam még 1* 2*, de a lényeg nem változott. Marad az új rendszer, mert mint mondta a hölgy, szinte az összes vizsgaidőpont be lett foglalva, és rengeteg a pótvizsgás.  Szerintem emiatt szeretnék a tanfolyamot erőltetni. Említették, hogy átlag 19 főből 10 biztosan bukik, mert nem készülnek. Így, ha aktuális lesz, megyek én is tanfolyamra, lehet amúgy sem  árt az nekem  :yes:.

Etheus

Urak,
    Pest megyében, vagy Budapesttől nem túl messze keresek megfizethető vadászati lehetőséget, elsősorban vadkár és vaddisznó fronton. Hajtás, fácán/nyúl vadászat nem érdekel. Jelenleg egy nagyon jó kis társaságban vadászom Veszprém megyében, de az km-ben és időben rettentő sok, így közelebbi lehetőséget keresek.

Ha bárkinek bármi tippje van, írjon privát üzenetet.

Köszönöm!

http://huntingpress.eu/hu/magazin/megalakult_az_ovt

Megalakult az Országos Vadgazdálkodási Tanács. Sok név ismert, néhány meg nagyon-nagyon ismeretlen.

Az okokat nem tudom, de a jelenséget megerősíthetem. Szilveszter előtt az Őrségben voltam pár napig. Egyik nap disznóhajtás volt a közelben, az udvarról hallgattuk a lövéseket. A nap végén a barátom-házigazdám felhívta a vadászmestert, hogy mennyi az annyi. Nos, abban a hajtásban aminek a lövéseit hallottuk tavalyelőtt 73 disznó esett, tavaly (értsd: kb. 2 hete) meg 24!!!

Leállítani a hajtásokat? Balázs, az ország sok részén hülyézik le 10 évvel ezelőtti önmagukat az elnökök-vadászmesterek, amiért akkor a “ne bántsuk a kocákat” szabályt követték. Olyan vadkárok vannak, hogy… Inkább bele sem kezdek.

Egyébként még nem volt olyan hónap, hogy csíkos malacot ne láttam volna. A vaddisznóállomány elég könnyen regenerálódik.

a lőtt kovák pedig mind malacosak.

Freudi elszólás. :-)

:yahoo: Bzony az. Feketelőpor van az agyam helyén. :heart:

A butaság még kezelhető tanulással, a hülyeség gyógyíthatatlan. A rosszindulat pedig nem csak a páciensre hat, hanem mindenkire akivel érintkezik. Kár még olvasni is az ilyen betonkőkorszaki emberek őrjöngéseit.

Így van. Nem szabad olvasni szerintem sem. Messzemenően nem ez az általános vélekedés a vadászokról.

Azért erről nem vagyok messzemenően meggyőződve :)

a lőtt kovák pedig mind malacosak.

Freudi elszólás. :-)

Más téma. több hajtásban, terelésben adtunk vérebes szolgálatot az elmúlt hónapokban. Általánosságban megjegyezhető, hogy a terítékek nagyjából fele akkorák, mint a tavalyi évben, malacok szinte nincsenek, a lőtt kovák pedig mind malacosak. Én szívem szerint leállítanám a hajtásokat az ilyen területeken… Kérdezgettem a hivatásosoktól az okokat. Általában a tavaly márciusi hideg időt tartják felelősnek ezért. Szerintetek?

A butaság még kezelhető tanulással, a hülyeség gyógyíthatatlan. A rosszindulat pedig nem csak a páciensre hat, hanem mindenkire akivel érintkezik. Kár még olvasni is az ilyen betonkőkorszaki emberek őrjöngéseit.

Így van. Nem szabad olvasni szerintem sem. Messzemenően nem ez az általános vélekedés a vadászokról.

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 86

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.