-
- S.laci
- 2014-01-15-06:00
Más téma. több hajtásban, terelésben adtunk vérebes szolgálatot az elmúlt hónapokban. Általánosságban megjegyezhető, hogy a terítékek nagyjából fele akkorák, mint a tavalyi évben, malacok szinte nincsenek, a lőtt kovák pedig mind malacosak. Én szívem szerint leállítanám a hajtásokat az ilyen területeken… Kérdezgettem a hivatásosoktól az okokat. Általában a tavaly márciusi hideg időt tartják felelősnek ezért. Szerintetek?
Üdv! Ez fedi a valóságot kb.
- Bogas
- 2014-01-14-09:25
http://www.parkerdo.hu/index.php?pg=news_1_900
Na, ezzel kellett volna kezdeni!
- Bogas
- 2014-01-14-09:23
“szinte az összes vizsgaidőpont be lett foglalva”
Na, ennek például örülök. Jó lenne, ha a szigorúbb vizsgarend ellenére is minél több vadász lenne Magyarországon. A vadászok ne valamiféle egzotikumok legyenek, hanem olyan természetes szereplői a társadalomnak, mint a tűzoltók vagy a sarki újságos.
- Etheus
- 2014-01-14-08:40
Na, sikerült valami kompetens személlyel szót váltanod?
Szia,
telefonálgattam még 1* 2*, de a lényeg nem változott. Marad az új rendszer, mert mint mondta a hölgy, szinte az összes vizsgaidőpont be lett foglalva, és rengeteg a pótvizsgás. Szerintem emiatt szeretnék a tanfolyamot erőltetni. Említették, hogy átlag 19 főből 10 biztosan bukik, mert nem készülnek. Így, ha aktuális lesz, megyek én is tanfolyamra, lehet amúgy sem árt az nekem :yes:.
Etheus
- Toto_HU
- 2014-01-10-22:48
Urak,
Pest megyében, vagy Budapesttől nem túl messze keresek megfizethető vadászati lehetőséget, elsősorban vadkár és vaddisznó fronton. Hajtás, fácán/nyúl vadászat nem érdekel. Jelenleg egy nagyon jó kis társaságban vadászom Veszprém megyében, de az km-ben és időben rettentő sok, így közelebbi lehetőséget keresek.Ha bárkinek bármi tippje van, írjon privát üzenetet.
Köszönöm!
- Bogas
- 2014-01-10-17:03
http://huntingpress.eu/hu/magazin/megalakult_az_ovt
Megalakult az Országos Vadgazdálkodási Tanács. Sok név ismert, néhány meg nagyon-nagyon ismeretlen.
- Bogas
- 2014-01-09-18:37
Az okokat nem tudom, de a jelenséget megerősíthetem. Szilveszter előtt az Őrségben voltam pár napig. Egyik nap disznóhajtás volt a közelben, az udvarról hallgattuk a lövéseket. A nap végén a barátom-házigazdám felhívta a vadászmestert, hogy mennyi az annyi. Nos, abban a hajtásban aminek a lövéseit hallottuk tavalyelőtt 73 disznó esett, tavaly (értsd: kb. 2 hete) meg 24!!!
Leállítani a hajtásokat? Balázs, az ország sok részén hülyézik le 10 évvel ezelőtti önmagukat az elnökök-vadászmesterek, amiért akkor a “ne bántsuk a kocákat” szabályt követték. Olyan vadkárok vannak, hogy… Inkább bele sem kezdek.
Egyébként még nem volt olyan hónap, hogy csíkos malacot ne láttam volna. A vaddisznóállomány elég könnyen regenerálódik.
- Kapszli
- 2014-01-09-18:09
a lőtt kovák pedig mind malacosak.
Freudi elszólás.
Bzony az. Feketelőpor van az agyam helyén.
- Kapszli
- 2014-01-09-17:57
A butaság még kezelhető tanulással, a hülyeség gyógyíthatatlan. A rosszindulat pedig nem csak a páciensre hat, hanem mindenkire akivel érintkezik. Kár még olvasni is az ilyen betonkőkorszaki emberek őrjöngéseit.
Így van. Nem szabad olvasni szerintem sem. Messzemenően nem ez az általános vélekedés a vadászokról.
Azért erről nem vagyok messzemenően meggyőződve :)
- Kapszli
- 2014-01-09-17:12
Más téma. több hajtásban, terelésben adtunk vérebes szolgálatot az elmúlt hónapokban. Általánosságban megjegyezhető, hogy a terítékek nagyjából fele akkorák, mint a tavalyi évben, malacok szinte nincsenek, a lőtt kovák pedig mind malacosak. Én szívem szerint leállítanám a hajtásokat az ilyen területeken… Kérdezgettem a hivatásosoktól az okokat. Általában a tavaly márciusi hideg időt tartják felelősnek ezért. Szerintetek?
- Kapszli
- 2014-01-09-17:04
A butaság még kezelhető tanulással, a hülyeség gyógyíthatatlan. A rosszindulat pedig nem csak a páciensre hat, hanem mindenkire akivel érintkezik. Kár még olvasni is az ilyen betonkőkorszaki emberek őrjöngéseit.
Így van. Nem szabad olvasni szerintem sem. Messzemenően nem ez az általános vélekedés a vadászokról.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.