Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 86
  • Előbbi írásom erre volt reakció.

Uraim!

Kinek van híre arról, hogy mikor, hogyan indulnak a vadászvizsgára felkészítő kötelező tanfolyamok. Eddig amit találtam, azok elég horror áron működtek (127e huf). Ez a rendszer sajnos erős stoppot tesz majd így a friss vadászok létszámnövekedésére, miközben abban sem vagyok biztos, hogy a “cenzus” előnyösen hat majd a vadásztársadalom összetételére…

Persze lehet, hogy tévedek.

Üdv

SC

Nem, nem tévedsz! En is régóta kacerkodtam a gondolattal, es gondoltam leteszem a vizsgát. Meghallva ezeket az árakat, letettem róla. Majd ha változik, vagy nagyon sok kidobni való pénzem lesz. Most majd az történik, hogy aki villogni akar, majd megveszi magának a vizsgát (mint eddig is), akit meg valóban érdekel annak nem biztos meglesz az anyagi lehetősége.
    Ha belegondolsz, akinek futja másfél milliós puskara, annak az a százezer semmi. Akinek meg nem, az mit is akar keresni az elit klubban?
    Mar régóta érdekelne a vadászat mint olyan embert aki kis korától fogva járta a természetet. Sokfele érdeklődtem mar, de vagy az volt, hogy szoros közösség ahol nem szívesen fogadnak újat, es általában ezek voltak a valódi természet szeretők, vagy az fogadott, hogy ha van rá másfél-két milliom, akkor holnaptól tag lehetek. Na, ezt az utóbbit nem veszi be a gyomrom. A másikat megértem, de ez ugyanúgy nem segíti az igazi termeszetkedvelo, es nem utolsó sorban a természettel alázatos módon bánó új vadászok megjelenését. Egyszóval, meg soha nem hallottam hogy valaki azt mondta volna nekem, hogy figyelj, szeretnéd?, akkor gyere, nézd meg, ismerd meg a társaságot, es ha továbbra is szeretnéd, akkor segítünk hogy vadássza válhass.

Jo vadaszatot neki az orok mezokon… Nem sokszor talalkoztunk,  de minden esetben gyorsan kiderult, hogy azonos ertekeket kepvisel, mint az oltolto fegyveres vadaszok. Sanyi, megtenned, hogy irsz egy szemelyes hangvetelu nekrologot a foldalra?

Nem tudom, hogy hányan ismerték Őt személyesen, de mindenképp úgy érzem, hogy helyénvaló itt is megemlékeznünk Cseke Sándorról, a Vadászlap hirtelen elhunyt főszerkesztőjéről:

http://huntingpress.eu/hu/magazin/cseke_sandor_1944_2014

A barátunk volt, nyugodjék békében.

SC! Egyetértek az aggodalmaiddal a “felhígulást” illetően.Lehet ,hogy “rózsaszín ködben él “az aki többek közt a vadászatban is a tisztességet keresi ott ,ahol az már kizárólag a bizniszről szól ?Legalábbis sokaknak,arra meg ügyelni kéne,hogy ne hatalmasodjon el mindenben… :bye:

En nem tartom rossz otletnek a kotelezo tanfolyamot es a gyakorlati tapasztalat szerzeset, de az arat nagyon sokallom. Biztosan nem jo a mostani rendszer sem, de azert ezek az arak tullonek celon.

SC!

Egyetértek az aggodalmaiddal a “felhígulást” illetően.Lehet ,hogy “rózsaszín ködben él “az aki többek közt a vadászatban is a tisztességet keresi  ott ,ahol az  már kizárólag a bizniszről szól ?Legalábbis sokaknak,arra meg ügyelni kéne,hogy ne hatalmasodjon el mindenben… :bye:

Elképesztő!

Akkor mi végre van a Vadászkamara ill a Védegylet?

Átadták a terepet az élősködőknek,akik meglovagolják a lehetőséget….Jó nekem sose kellett,mert szakmám,de azelőtt egy jobb felfogású

egyén elolvasta a “Készüljünk a vadászvizsgára” c könyvet+miután már egy ideje hajtott a vadászatokon a gyakorlatban is látta…

Aztán befizetett a MAVOSZ Pest megyei lőterén,néhány gyakorlásra korongra,kisgolyóssal ,  elment vizsgára és lőn…Nem mondom aki jól megakarta tanulni,elmélyedni a témában annak nem volt haszontalan a tanfolyami képzés amit a Vadászszövetség tartott  rendszeresen.Voltak akkor is a kezdödő privatizácíó “bajnokai” jóindulatú vizsgabiztosokkal,pinceklubbokban, sok tanfolyam már akkor is a lehúzásról szólt,igaz a pénzéért biztos átment,mert mint tudjuk” kinek Jézus a barátja az üdvözül” Mondjuk nem szivesen lettem volna a szomszédja a palinak a vadászaton… :yahoo:

Szóval mit is mond erre a Védegylet-Vadászkamara?

üdv:

Attila

:scratch:

Uraim!

Kinek van híre arról, hogy mikor, hogyan indulnak a vadászvizsgára felkészítő kötelező tanfolyamok. Eddig amit találtam, azok elég horror áron működtek (127e huf). Ez a rendszer sajnos erős stoppot tesz majd így a friss vadászok létszámnövekedésére, miközben abban sem vagyok biztos, hogy a “cenzus” előnyösen hat majd a vadásztársadalom összetételére…

Persze lehet, hogy tévedek.

Üdv

SC

Ohh szalonkázás… Nem tudom idén lesz e mintavétel meghívásom, de remélem…

Más: ne feledjétek kiváltani  a vadászjegyet, ha még nem tettétek meg!

Update: ma hajnalban megint esett egy szalonka!

Uraim!

Mi a helyzet nálatok a hosszúcsőrűekkel? Itt Almádi környékén már március 1-én hajnalban történt hibázás, és tegnap este fel is vehette a sikeres elejtő az idény első szalonkáját. Jómagam tegnap hajnalban jól ráijesztettem egy korrogó cvikkre. Idén elég korán jöttek, általában március 10 és 15 között érkeznek.

:yahoo:

:mail: :rose:

Szóval a hibákon kívül még veszélybe is kerülne a cikk írója, ha szelíd aranysakállal találkozna, mert nem hinné, hogy veszett.

(aki nem vadász annak megsúgom, hogy a veszettség egyik tünete az állat viselkedésének megváltozása, a vad szelíddé a szelíd vaddá válik)

http://index.hu/belfold/2014/01/29/testet_oltott_a_fehervari_szellemsakal/

Bocsánat amiért bemásolom, de félek, hogy le fogják venni, én meg szeretném, ha eredeti formájában olvashatnátok:

Testet öltött a fehérvári szellemsakál

Néhány éve az olvasók először a feol.hu-n, de nem volt komoly bizonyíték arra, hogy valóban aranysakál lenne Székesfehérvár környékén, sőt állatorvosok egyenesen kizártnak tartották.

Szerdán azonban az Aska Alapítvány gyepmestere befogott egy példányt a Bükkben őshonos aranysakálból, írja a lap.

Az alapítvány is azt hitte először, hogy rókával van dolguk. De kiderült, hogy nem. A befogott aranysakál szuka nem volt vad, nem volt agresszív. Ennek ellenére veszettségi megfigyelés alá vonták.

Szakemberek korábban úgy gondolták, hogy a faj kihalófélben van. De aztán felbukkant néhány a Bükkben. Azt nem értik, mit keresett Székesfehérvárnál, mert arra még csak nem is őshonos.

Lehet, hogy értenék, ha elolvasták volna Hudák Hajnal kolleganő cikkét, aki már tavalyelőtt ilyenkor megírta, hogy a szomszédos országokból átvándorolt aranysakál veszélyezteti Veszprém megye apróvad- és őzállományát. A nádi farkasnak, toportyánnak, toportyánféregnek vagy csikasznak is nevezett aranysakál Sümeg térségében bukkant fel először, de az első példány pár hónap múltán eltűnt.

Sőt, időközben komoly toportyánológussá vált kolléganőnk arról is beszámolt, hogy a Drávánál albínó aranysakált lőtt ki egy magyar vadász.

Na, aki a legtöbb hibát találja, annak fizetek egy sört a FeHoVán!!!

A kedvencem a következő felirat: “ethical shots at long range” Ethical??????????????????? Semmivel sem etikusabb, mint amikor Ceausescu – állítólag – a vadászkastélyának erkélyéről lövöldözött. Innen már csak egy lépés az, hogy felállítsanak egy Heineken-sörsátrat, egy generátorra rákapcsolják a plazmát, és lehet majd az olimpiát nézni addig is, amíg a vad lőtávolba (1000 yardon belülre) ér.

Ezeknek az embereknek csak unalmas lett céltáblára lődözni, de kíváncsi volnék hogy az az amcsi vadász aki ugyanezeket a vadakat íjjal ejti el mit szólna ehhez.

A kedvencem a következő felirat: “ethical shots at long range”

Ethical??????????????????? Semmivel sem etikusabb, mint amikor Ceausescu – állítólag – a vadászkastélyának erkélyéről lövöldözött. Innen már csak egy lépés az, hogy felállítsanak egy Heineken-sörsátrat, egy generátorra rákapcsolják a plazmát, és lehet majd az olimpiát nézni addig is, amíg a vad lőtávolba (1000 yardon belülre) ér.

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 86

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.