Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
4 hours, 21 minutes telt el
Játék ajánló
6 hours, 39 minutes telt el
Játék ajánló
6 hours, 39 minutes telt el
Színdarabok
2 days, 19 hours telt el
Fórum szabályzat
4 days, 6 hours telt el
További hozzászólások
2 bejegyzés megtekintése - 16-17 / 17
  • Tisztelt Urak!
    Balázs nemrég rakott fel egy cikket”Az elöltöltő fegyveres lövészet alapjai 32.: Az elöltöltő fegyver belövése” címmel.Elindult egy beszélgetés, ezt bemásolom:

Rudi kettö
    2015.június 7., 10:56 Be kell jelentkezni a válaszadáshoz

Tényleg hasznos cikk, csak túl általános tanácsokat ad, de ilyen rövid cikkben nem is lehet.Nagyon várom a folytatást, mivel nekem pl. 7db elöltöltő puskám van, ebből 3 DP, de még egyiket sem tudtam belőni RBhez, pedig az utóbbi 3 évben kb. 5 kiló svájci lőport ellődöztem.Jó lenne videó (pl. dakota nyelven, itt a kapszlin mindannyian jól beszélünk dakotául) amint mondjuk egy .45 kovás puskán látjuk ahogy szűkül a szórás, majd minden lövés a 10-esbe csapódik.Én kisérletező tipus vagyok, kipróbáltam 5 féle csappantyús meg 2 kovás puskába legalább 5 fajta töltet, 4-5 fajta zsirozott-nyálazott-tapasztejezett tapaszt, puskánként többszáz lövéssel, de be kell valljam nem mentem semmire.
    És itt jöhetne a reklám: Balázs bemutatja 10 lövésből 10 10-es.
    Kapszli
    Kapszli
    2015.június 7., 11:03

Kedves Rudi! 5 kg lőport elpazarolni nem feltétlenül bölcs ötlet a mai világban. Szerintem következőre korábban kérj tanácsokat, kevesebb pénzből kijön. Ellenben minden cikknél, videónál többet mond, ha eljössz egy-egy versenyre, és megkérdezed a lövésztársakat, hogy hogyan csinálják, hogy tartósan 90-95 felett tudnak lőni mindenféle – nem csak Pedersoli – elöltöltő fegyverrel. Tehát gyere versenyre, és korlátlan mennyiségű útmutatást fogsz kapni. Tanúsítom, hogy az elöltöltő fegyveres lövészek igen segítőkész emberek. Ha azon gondolkodsz, hogy ki tud tanácsokat adni, akkor a lövészet menüpont alatt keresd meg az országos csúcsok listáját, ott sok lövész nevével és fegyvereivel találkozol majd. Jó irány, hogy kitől mit érdemes kérdezni.
    Rudi kettö
    2015.június 7., 15:14 Be kell jelentkezni a válaszadáshoz

Esetleg a privát lövészkönyvedbe belenézhetnénk?
    Rudi kettö
    2015.június 7., 15:35 Be kell jelentkezni a válaszadáshoz

Arra gondoltam, megadhatnál egy töltetet+3 változatát hetente 1 puskához.Én szombatonként az utasítás szerint ellövöm, a lőlapokat meg fényképen felrakom,hogy lássuk az eredményt. Kezdhetnénk pl. egy DP Kentucky .45 puskával.
    Kapszli
    Kapszli
    2015.június 7., 15:57

A töltet nem csak a fegyvertől függ, hanem a lövésztől is! Ami egyiknek működik, a másiknál nem feltétlenül lesz tökéletes. Sajnálom, de nem hiszem, hogy időm lesz arra, hogy tölteteket keresgéljek. Kovás Kentucky egyébként van a filmkészítési tervben, úgyhogy arra spec., előbb utóbb sor kerül.A lövészkönyvemet szívesen megmutatom a következő versenyen.
    Ha valamilyen fegyverre kíváncsi vagy, és versenyre nem tudsz/szeretnél eljönni, miért nem kérdezed meg a fórumon? Biztosan lesz válasz.

Azt kérném, hogy akinek van olyan fegyvere, amelyik pontosan lövi az RBt,Írja meg milyen töltetet használ.(fegyver, gyártó, kaliber,milyen és mennyi lópor, milyen vastag és mivel kent tapasz, golyó átmérő és anyag.
    Sajnos az ilyen tanácsok számomra értelmezhetetlenek:”A töltet nem csak a fegyvertől függ, hanem a lövésztől is! Ami egyiknek működik, a másiknál nem feltétlenül lesz tökéletes.”
    Mindenkinek előre is köszönöm, ha időt szán rá.

• Névtelen
    • 2013-12-03-07:51

A 2013 november 28. előtti fórum hozzászólásokat az alábbi link alatt találja: http://archiv.kapszli.hu/hu/forum/4-37-1

2 bejegyzés megtekintése - 16-17 / 17

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.