Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
5 days, 22 hours telt el
Games
5 days, 22 hours telt el
Játék ajánló
1 week telt el
Játék ajánló
1 week telt el
Színdarabok
1 week, 2 days telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
 • Hali! Egy kérdésem lenne.Kováspuskánál mekkora lehet a gyújuk maximális mérete mielött inzertet kell cserélni? Előre is köszönöm. Sziasztok.

  Szia Billy! Én 0,1 mm tágulásnál cserélem. üdv SC

  Tehát 1,6mm- nél már kuka az inzert.Köszönöm sokat segítettél.😉

  Hali! Egy kérdésem lenne.Kováspuskánál mekkora lehet a gyújuk maximális mérete mielött inzertet kell cserélni? Előre is köszönöm. Sziasztok.

  Szia Billy! Én 0,1 mm tágulásnál cserélem. üdv SC

  Hali!

  Egy kérdésem lenne.Kováspuskánál mekkora lehet a gyújuk maximális mérete mielött inzertet kell cserélni?                Előre is köszönöm.                                                     Sziasztok.

   

  Szevasztok!

  A pontlövészethez kapcsolódni fog ezért ide írom!

  Az elöltöltő listámon a következő egy csapis simacsövű muskéta lesz!

  Ha valakinek van és azt egy taperolás erejéig a kezembe adná azt megköszönném!

  Az itthon gyártott Augustin/Enfield replikákat már láttam és voltak a kezemben is!

  Armi sport /DP 1816/1842 muskétákra gondolok!

  Sima csőnél mennyire kell szoros tapaszt használni?

  Vagy a nagyobb töltetnek van jelentősége?

  Köszönöm előre is!

  Gyári 0,20-as flastromom van, soha nem szakadt még ki, olyan is volt, amikor elfogyott, összeszedtem 10 darabot, újra hasznosítani, max a széle volt rojtos. Szombaton majd kipróbálom ezeket az ötleteket, viszek fényképezőt,mindent dokumentálok.Ahogy a Dakota közmondás a puding próbáját ismerteti.Lehet cikksorozat lesz belőle, mire az összesen végigérünk. Van 1 eredeti tiroli .36-os, 1:30 huzagolású céllövő puskám, diopter, tűgyorsitó, huzagolt hamis csővég, szóval fullextrás.Csak éppen lövedékem nincs hozzá.Kaptam pár db .357 lövedéket,azt kb 7-8 cm szórással lőte, de ennél csak pontosabb.

  Használt flastromot szerintem ne rakj vissza a csőbe. A ráragadt por/homok/egyéb retek szemcsék szépen kicsiszolják majd a huzagolásodat.

  Gyári 0,20-as flastromom van, soha nem szakadt még ki, olyan is volt, amikor elfogyott, összeszedtem 10 darabot, újra hasznosítani, max a széle volt rojtos. Szombaton majd kipróbálom ezeket az ötleteket, viszek fényképezőt,mindent dokumentálok.Ahogy a Dakota közmondás a puding próbáját ismerteti.Lehet cikksorozat lesz belőle, mire az összesen végigérünk.
  Van 1 eredeti tiroli .36-os, 1:30 huzagolású céllövő puskám, diopter, tűgyorsitó, huzagolt hamis csővég, szóval fullextrás.Csak éppen lövedékem nincs hozzá.Kaptam pár db .357 lövedéket,azt kb 7-8 cm szórással lőte, de ennél csak pontosabb.

  Köszönöm az ötleteket, .440 RB-t még nem próbáltam, veszek is egy kokillát.Sajnos a Márianosztra kimarad, nem lett kész a kocsim. Zoli! Az irányzékokat az AS Kentuckyn már kicseréltem meg gyorsítót is raktam bele (https://kapszli.hu/forums/topic/kiegeszitok-keszitese/page/2/)Inkább az lehet a probléma, hogy túl szoros a töltet.Eddig azt hittem a szorosabb jobb, de ebben az esetben ez nem biztos, hogy igaz.

   

  Hogy egy .45-ös csőbe .440-es vagy .445-ös lövedéket töltesz szerintem lényegtelen, amennyiben a további összetevőket jól választod meg a töltéshez. Ha a nagyobb skúlót választod, akkor hatványozottan kell figyelni arra, hogy nehogy a vékony flastrom szakadozzon, lyukadjon, mert akkor lőttek a pontosságnak. Ha a fegyver csak nagyon vékony tapasszal működik, akkor védhető a szövet gríz használatával is.

  Eddig azt hittem a szorosabb jobb, de ebben az esetben ez nem biztos, hogy igaz.

  Sekély huzagnál, vagy sima csőnél segíteni szokott a szoros tapasz, de amúgy nagy általánosságban be szokott jönni az az összeállítás, ahol a töltés megindításához kell a starter, de utána már nem túl nagy erővel le lehet tolni a tapaszolt RB-t. Kokilla helyett először nem veszel inkább egy zacskó RB-t kipróbálni? Aztán, ha bejött még mindig vehetsz kokillát! :)

  Köszönöm az ötleteket, .440 RB-t még nem próbáltam, veszek is egy kokillát.Sajnos a Márianosztra kimarad, nem lett kész a kocsim.
  Zoli! Az irányzékokat az AS Kentuckyn már kicseréltem meg gyorsítót is raktam bele (https://kapszli.hu/forums/topic/kiegeszitok-keszitese/page/2/)Inkább az lehet a probléma, hogy túl szoros a töltet.Eddig azt hittem a szorosabb jobb, de ebben az esetben ez nem biztos, hogy igaz.

  Nem mennek el a képek, lehet,hogy nagyok.Ha kellenek átküldöm zoli72@citromail.hu

  Probálom az ígért képeket feltenni.

  Szia Rudi!
  Hasonlóan jártam én is DP Kentuckymmal. Legnagyobb probléma a hatalmas V-kivágás a hátsó irányzékon. Be kell forrasztani,majd szűk rést kell befűrészelni.A nagy sütési erő sem támogatja a pontos lövést.A kioldó emelő rugójának vékonyítása is sokat segítene, de
  akár gyorsítós elsütőbillentyűt is tehetsz bele.Nekem a nagyobb tölteteket szereti:55-60grain LC-t,25grain grízt használok a tapaszolt gömb alá.Az enyém 0.50 -es ,és a tapasz gépronygy volt.Szerintem nagyon pontos hű társak,nem fogsz csalódni!
  Módosításokról megpróbálok feltenni képeket.Sok sikert! Üdv: Zoli

  Hát ez így elég misztikus! Nekem még egy fegyveremmel sem volt összesen ennyi gondom. Illetve a sima csövű kovás pisztollyal igen, de az egy más kategória.

  Jössz szombaton Márianosztrára? Mert akkor hozz el egyet és kísérletezzünk! Mert enélkül nem fog menni. Mert pl. a 45-ös kováshoz egy 30-36 gr por +15-21 gr gríz +440 RB és nem túl szoros tapasz, olyan kb ,24-,26 mm-es jó kellene, hogy legyen! Ha nem, kérünk kölcsön flexet! :)

  Előre le kell írnom, hogy a sportlövő pályafutásomat az MHSZbem kezdtem,lőtem futó vadat vadász trapot skeet-et.Voltam hadsereg bajnokságon országos 6.ik, 83-ban sorkatonaként AMD-vel, még vadászengedélyem is volt 93-94-ben.Azóta is folyamatosan lövöldözök ,legalább légpuskával(CZ200T a mostani favorit). Felsorolom az elöltöltőket, ezeket próbálom belőni,csak a SZÓRÁS érdekel, a találatok helye most nem számít.
  .38 DP plainsman csap
  .45 AS Kentucky kovás
  .45 DP Kentucky kovás
  .50 DP Country hunter
  Ezekkel szeretnék RB lőni. Alu kokilláim vannak, itt vettem a Kapszliban,.375, .445, .495.,0,20-as vorderlader-shop-os tapasszal próbáltam legikább, ez lövés után egyben marad , nincs kivágva.A kovásokat 18 és 70 grain között svájci FG-2 és FG-3 lőporral próbáltam, grizzel, enélkül,zsirozva-nyálazva,a töltés szoros,de ütni nem kell,4-5 lővésenként kihúzom a csövet , de még a feketében se tudok biztosan belűl maradni, 10-ből 1-2 meg a táblát se találja el. A másik kettővel sem találtam olyan töltetet ami legalább 10cm szórást adna 50m-en.

  IMHO mindegyik elöltöltő puska jól lövi azt RB-t, kivételek talán egyedül a sekély szalaghuzagolásos 58-as hadipuskák lehetnek.

  Először is mi a problémád? Most mennyi porral, milyen tapasszal, 440-es, vagy 445-ös RB-vel lősz? Milyen a töltés? Könnyű, szorulós, vagy le kell kalapálni? A tapaszt nyálazod, vagy kened? Ha utóbbi, akkor mivel? Lövések közt kihúzod a csövet? A kilőtt tapaszok épek, körkörösen szakadtak, vagy épp lukasak?

  Mert pl. DP Jaeger, 54-es, kovás. Kb mindegy neki, hogy 40, 48, vagy 63 gr Swiss 2.-es megy bele, ha az 535-ös RB egy éppen passzentos, 0,18-0,24 mm közötti vastagságú nyálas vagy zsíros, olajos tapaszba van rakva. Természetesen ha valamelyiken változtatsz, akkor a becsapódás HELYE változni fog, de a pontossága érdemben nem.  Már évek óta 48 gr porral és nyálas, vagy télen sűrített olajos tapasszal lövök.  Gríz nélkül.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.