-
- olmos
- 2016-04-03-19:04
császári tüzérek 1836-1848
közkívánat! :D
Gábort láttam ma a boltban és olyan rosszul nézett ki hogy az gondoltam: “A nála egészségesebb lovakat lelövik…”Kedves Ferenc!
Remélhetőleg jól kikémlelted az osztrák tüzérséget! De Sepsiszentgyörgyön is jó munkát végzett Áron bátyánk. Itthon is már nagy a készültség foka, a tüzérség már a “spájzban” van.
- Kapszli
- 2014-03-05-09:14
Nem vagyok jártas a témában ezért szeretném megkérdezni a hozzáértőket hogy az 1800 as években Magyarországon milyen típusú és gyártmányú fegyvereket használtak a rend fenntartó erők ,betyárok, katonák a szabadságharcban is és a hétköznapokban ? Köszönettel : Almási János
Szervusz János!
A kovás, csappantyús és gyutacsos fegyverek mind megjelentek hazánkban a 19. század első felében mind civil, mind hadi vonalon.
Üdv
SC
- betyar
- 2014-03-05-07:50
Nem vagyok jártas a témában ezért szeretném megkérdezni a hozzáértőket hogy az 1800 as években Magyarországon milyen típusú és gyártmányú fegyvereket használtak a rend fenntartó erők ,betyárok, katonák a szabadságharcban is és a hétköznapokban ?
Köszönettel : Almási János
- Névtelen
- 2013-12-03-08:21
A 2013 november 28. előtti fórum hozzászólásokat az alábbi link alatt találja: http://archiv.kapszli.hu/hu/forum/3-2-1
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.