Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
  • Aki ma nem volt a Várban, meg is érdemli….gyüttek a labancok!

Mellékletek:

császári tüzérek 1836-1848
    közkívánat! :D
    Gábort láttam ma a boltban és olyan rosszul nézett ki hogy az gondoltam: “A nála egészségesebb lovakat lelövik…”

Kedves Ferenc!

Remélhetőleg jól kikémlelted az osztrák tüzérséget! De Sepsiszentgyörgyön is jó munkát végzett Áron bátyánk. Itthon is már nagy a készültség foka, a tüzérség már a “spájzban” van.

Mellékletek:

császári tüzérek 1836-1848
    közkívánat! :D
    Gábort láttam ma a boltban és olyan rosszul nézett ki hogy az gondoltam: “A nála egészségesebb lovakat lelövik…”

Mellékletek:

Nem vagyok jártas a témában ezért szeretném megkérdezni a hozzáértőket hogy az 1800 as években Magyarországon milyen típusú és gyártmányú fegyvereket használtak a rend fenntartó erők ,betyárok, katonák a szabadságharcban is és a hétköznapokban ? Köszönettel : Almási János

Szervusz János!

A kovás, csappantyús és gyutacsos fegyverek mind megjelentek hazánkban a 19. század első felében mind civil, mind hadi vonalon.

Üdv

SC

Nem vagyok jártas a témában ezért szeretném megkérdezni a hozzáértőket hogy az 1800 as években Magyarországon milyen típusú és gyártmányú fegyvereket használtak a rend fenntartó erők ,betyárok, katonák a szabadságharcban is és a hétköznapokban ?

Köszönettel : Almási János

• Névtelen
    • 2013-12-03-08:21

A 2013 november 28. előtti fórum hozzászólásokat az alábbi link alatt találja: http://archiv.kapszli.hu/hu/forum/3-2-1

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.