Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
1 day, 23 hours telt el
Games
1 day, 23 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 8 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 8 hours telt el
Színdarabok
5 days, 20 hours telt el
További hozzászólások

Ez így inkább felesleges pánikkeltés. Sok fórumon szó volt róla már hetekkel, hónapokkal ezelőtt. Csupán néhány fontoskodó EU-bürokrata tanulmányát (én olvastam eredetiben) fújják fel, mely semmilyen konkrét lépést nem tartalmaz, csak lehetőségeket, javaslatokat, igazából még konklúziók sincsenek valójában benne. És bármit is írnak azt is majd sokéves távlatban majd egyszer, sok-sok módosítással, pontosítva talán majd egyszer. Nagyon szoftos kis izé.

 

Aki követi, az tudja, hogy a ma hatályos direktíva eredeti tervezetében (ami azért fajsúlyosabb) anno olyanok voltak, hogy minden maroklőfegyver A-kategóriás, és a töltényhüvely is engedélyköteles meg hasonló bornírtságok.

 

Megjegyzem: egységes követelményeket, eljárásokat, szabályozást már csak a nemzeti igrendek és jogalkotói túlkapások megelőzésére nem lenne hülyeség bevezetni. Például olyan téren, ami itt is történt a flóbertek betiltásával, vagy más tagállami elmebajos szabályok megléte kapcsán.

 

Olyasmit például nem szabadna a határok nélküli Európában megengedni, hogy egy vacak légpuska egyik államban szabadon vehető, a másikban 2-8 év börtön járjon érte, EZ nonszensz.