Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Fórum szabályzat
6 hours, 30 minutes telt el
Hogyan játsszunk felelősségteljesen?
4 days, 6 hours telt el
game
2 weeks, 3 days telt el
Elöltöltő fegyver és kiegészítő adás, vétel csere
3 weeks, 1 day telt el
game
3 weeks, 4 days telt el
További hozzászólások

Fórumszabályzat

I. Alapinformációk:
1. A Kapszli.hu fóruma félig zárt fórum: csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá, de bárki számára megtekinthetõek a témák.
2. A Kapszli.hu fóruma politikamentes fórum. Célja, hogy a történelmi lövészeti ágak szerelemesei politika mentesen cserélhessenek eszmét a virtuális tábortûznél.
3. A Fórum felhasználói saját felelõsségükre veszik igénybe a szolgáltatást.
4. Minden felhasználó olyan nicket adhat meg a regisztrációnál, amilyet csak akar, kivéve ha az már létezik, sérti más ember faji, vallási, politikai hovatartozását, egyértelmûen reklám jellegû.
5. A Kapszli.hu (Brothers Online Kft.) nem vállal felelõsséget az egyes hozzászólásokban esetlegesen elhelyezett romboló jellegû programok, alkalmazások – például: vírusok, férgek, makrók, továbbá az egyéb, fel nem sorolt programok, alkalmazások – okozta károkért, bár a lehetõségeihez mérten mindent megtesz ezek elkerülése, kiszûrése érdekében.

II. Moderáció:
1. Magán jellegû apróhirdetést elhelyezni csak az „Adok, veszek” témában lehet. Minden más hirdetés törlésre kerül automatikusan.
2. A törvényi feltételeknek és fórumszabályzatnak nem megfelelõ apróhirdetést töröljük. Kereskedelmi jellegû hirdetést csak a moderátor elõzetes engedélyével lehet elhelyezni, azt is csak az Adok-veszek témában.
3. A moderátornak joga van minden elõzetes jelzés nélkül áthelyezni minden olyan hozzászólást, mely nem megfelelõ témában jelent meg.
4. A moderátornak joga van minden elõzetes jelzés nélkül törölni a(z) a) jogsértõ hozzászólásokat obszcén, b) trágár kifejezéseket tartalmazó hozzászólásokat c) személyiségi jogokat sértõ bejegyzéseket d) olyan bejegyzéseket, melyek sérthetik más emberek vallási, faji hovatartozását e) olyan bejegyzéseket, melyek burkoltan, vagy leplezetlenül politikai jellegûek f) topikromboló hozzászólásokat, felhasználókat.
5. Felhasználó tiltása olyan esetben történhet, ha a fórumszabályokat ismételten megszegi a moderátor figyelmeztetése ellenére. A tiltás elõször 1 hétre, második alkalommal véglegesen történik. A figyelmeztetések 1 hetes határidővel hatályukat vesztik.

III. Fórum etikett:
1. Légy nyitott más felhasználók véleményére. A vita maradjon mindig vita, soha ne váljon veszekedéssé!
2. Tartsd tiszteletben más személyiségi jogait: ne ossz meg – az érintett elõzetes hozzájárulása nélkül – személyes adatokat, privát üzenetek tartalmát.
3. Tartózkodj minden olyan kijelentéstõl, mely sértheti fórumtársad politikai nézetét, vallását, faji hovatartozását. Ez utóbbi három fogalom érdektelen hobbink során, és ez jó lenne ha mindig így maradna.
4. Soha ne személyeskedj! Ha egy vita durvulni kezd emlékezz: egy személyes szó gyakran többet ér, mint száz leírt! Internetes szájkarate még sohasem oldott meg személyes ellentétet, de mélyített el sokat hosszú évekre.
5. Ne politizálj se burkoltan, se nyíltan! A fórum nem csak azért nyílt, mert bárki megtekintheti, hanem azért is, mert nyílt gondolkodású emberek cserélnek eszmét a történelmi lövészsportokról.
6. Tartsd be a magyar helyesírás szabályait! Természetesen a közkedvelt netes rövidítések, szlengnek használatának nincs akadálya.
7. Ha nem vagy 100%-ig tisztában a jogszabályokkal inkább kérdezz! Hülye hozzászólás van, de hülye kérdés sosincs.
8. Ha új fórumozó vagy, írj pár sort magadról a bemutatkozó témában! Értelmesebb lesz a diskurzus, ha arcok, személyeket ismerhetünk meg a nickek mögött.
9. Ha új fórumozó vagy, érdemes visszaolvasni, vagy a keresõt használni. Sok kérdést már megválaszoltak, amely egy kezdõ lövészt érinthet. Ha nem vagy biztos a dologban, kérdezz a kezdõknek szóló rovatban! Ez azért létezik, hogy segítsen.
10. Használd az aktív linkek létrehozásának lehetõségét, ne csak bemásold az URL-eket a hozzászólásodba.