Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Fórum szabályzat
15 hours, 4 minutes telt el
Fórum szabályzat
15 hours, 4 minutes telt el
Elöltöltő fegyver és kiegészítő adás, vétel csere
2 days, 19 hours telt el
Fórum szabályzat
15 hours, 4 minutes telt el
Színdarabok
5 days, 13 hours telt el
További hozzászólások
  • LQ
  • 2013-12-11-08:09

Szia Miklós!

 

A szó szoros értelmében véve ez nem olyan hagyományőrzés, mint ahogy az USA-ban művelik. Itt első sorban a sportlövészetről, lövész versenyről szól a dolog.  Természetesen ehhez szorosan kapcsolódik (mint minden történelmi lövészágnál), a korszak szeretete (tisztelete). A versenyeken (lövésztalálkozókon) beöltözünk korhű ruházatba, katonai felszerelésekbe. A fegyverek korhű replikák, és a fegyverhasználat, lövészet úgy zajlik, mint annak idején. Vannak zászlóink (csapatzászlók is), és a nagy többség az ebédet korhű tányérból vagy csajkából eszi, korhű kanálgéppel. Nagyon büszkék vagyunk a “kiegészítőinkre”, amit sokan maguk készítettek, vagy tettek kissé egyedivé.

 

Viszont nincs alakizás, parádézás, csataújrajátszás, vagy magasröptű ideológiai eszmefuttatások. Ez egy történelmi sportlövészeti ág, ami az USA-ból jött /honnan máshonnan :)/. Az N-SSA (North-South Skirmish Association, bővebben itt: http://www.n-ssa.org/index.php) szabályrendszere alapján zajlik.  Már nem tudom hanyadik ismétlésem, hogy sportlövészetről van szó, azaz vannak szigorú biztonsági és egyéb rendszabályok amiket be kell tartani. Illetve vannak feltételei az aktív részvételnek (sportegyesületi tagság, elöltöltő fegyveres vizsga megléte), persze ezt senki nem úgy kezdte, hogy beleugrott a kék vagy szürke gúnyába, aztán irány a lővonal.

 

Alapvetően két csapat van a Konföderációs oldalon a 1st Texas Infantry Regiment és az Északi oldalon a 39th New York Volunteer Infantry Regiment. Ez nem azt jelenti, hogy valahova be kell sorolni. Vannak milicisták, vagy más alakulat “egyéni” képviselői, de akár besorozott indián is lehetsz, ha ahhoz van kedved. :) A lényeg, hogy korhű legyen.

 

Sajnos nem vagyunk sokan. Össze-vissza talán 15-en hódolunk ennek a műfajnak. Ezért a rendezvényeink inkább családiasak, mint reprezentatívak. Viszont a létszámhiányt hangulattal pótoljuk, ami megbízhatóan fergetegesen jó szokott lenni. Ha esetleg érdekel a soron következőn szívesen látunk akár nézőként, de ha van kedved ki is próbálhatod megfelelő előkészülettel.

 

Üdv: LQ