Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Mea culpa!

De mentségemre szól, hogy 14-éve nem vadászok, így ha valamire rosszul emlékszem, nem okozok vele helyrehozhatatlan kárt.

Valami ilyesmi volt pedig egy időben, de lehet hogy az etetőhelytől volt a 300m. Na mindegy is, a mondanivaló szempontjából nem sokat számít, bár nem szeret az ember tévedni.

Szerintem nem lett volna nehéz a szóban forgó kutyust levideózni nyúlhajtás közben, mert a fajtáját tekintve szinte biztos hogy nem a friss levegő vonzotta ki, hiszen vadászkutyának lett kitenyésztve annak idején. Ez persze nem a kutya hibája, hanem a felelőtlen gazdáé, aki nem vigyáz rá, mert hát aki állatot tart az felelősséggel is tartozik az állattal szemben is.

És annyit még, hogy kutyapárti vagyok, ezért szeretném, hogy aki kutyát tart felelősen tegye azt. Mert a kutya is kárát látja nem csak az emberek, ha nem. Nekem volt vadászkutyám és egy időben még őrző-védő munkára kiképzett németjuhászom is, mindegyiknek ismernem kellett a fajtajellegét, egyéniségét, hogy mire kell nagyon odafigyelni, megelőzni a bajt. Most már nem lenne elég időm hozzá, ezért nem is tartok. Felelőtlenül nem.

Üdv: Tamás