Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
1 day, 23 hours telt el
Games
1 day, 23 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 7 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 7 hours telt el
Színdarabok
5 days, 20 hours telt el
További hozzászólások

Szervusztok!

Tehát amit a média közvetít azt osztani kell több mint kettővel.

Mi az ami biztos. A kutyát meglőtték. Az hogy hol, az nem derül ki a cikkekből, hiszen mondani bármit lehet. A hazafelé tartó vadászt akár lakott területen belül is láthatták a lövés után. Láttam már olyan esetet, hogy udvariasan figyelmeztetett ember anyázni kezd, mert egyébként is utálja ha megszólítják, de még hogy egy zöld bohóc tegye az már tűrhetetlen egy demokráciában. Tehát a szimpla figyelmeztetés is a kutya lelövésével való fenyegetés lehet számára.

Tehát mint írtam: ha a vadász jogszerűtlenül járt el, “hulljon a feje” (képletesen C:), de ha nem akkor tessék állatkínzásért feljelenteni a kutya gazdáját. Az utóbbi csak az ezután bekövetkező kutyalelövésekre vonatkozik, mert legyen annyi tanulság ebből az esetből, hogy videózzon a vadász. Ezt akár a gazda figyelmeztetése előtt is megteheti, hiszen lehet, hogy nem lőni kell először. Ebben az esetben legalább tudni fogja a gazda, hogy ráfázik és nem is megy feljelenteni ha később elpusztul egy “vadászbaleseteben” az eb.

Mert nagyon egyoldalúan utálják a vadászokat, mivel szerencsétlen őzikét hobbiból “meggyilkolják”, gonoszok. Még a drága kutyuskát is képesek lelőni. Csak arra nem gondolnak, hogy a drága kutyuska gazdája sem tesz mást, hobbiból (kutyatartás az hobbi) gyilkolja meg őzikét, csak éppen sokkal kegyetlenebb módszerrel, kutyával hajszoltatja halálra. Igaz nincs jelen, meg gondatlanságból, de akkor is így van, csak nem bántja a lelkiismeretét mert nem látja, tudatlan, vagy mert nincs neki. Amikor vadőr voltam és kutyát lőttem, akkor minden esetben vadat, vadakat, háziállatokat mentettem meg a pusztulástól, esetleg kutyát az éhezéstől (akkoriban még  menhely sem volt).

Rákerestem a vadászterületre a törvény szerint:

Nem minősül vadászterületnek, és a vadászterület kiterjedésének megállapításánál figyelmen kívül kell hagyni az azon található

a) település közigazgatási belterületét, valamint


b) lakóingatlanul szolgáló bekerített külterületi ingatlan,


c) tanya, valamint major,


d) temető,


e) nem mező-, erdő- vagy vadgazdálkodási célból bekerített hely,


f) repülőtér,


g) közút, továbbá


h) vasút


területét.


Az emberi környezet nyugalma és közbiztonsága érdekében vadászati kíméleti területnek nyilvánítható az (1) bekezdésben foglaltak szerint a település környezetének meghatározott része.

Számomra nem derült ki a cikkből, hogy vadászterülete-e, vagy sem.