- Etheus
- 2014-01-19-13:17
Szia Etheus! Ahogy nézem egy picit alacsonyra ment ez a lövés, de az egyenletessége szerintem is teljesen rendben van. Milyen távolságon volt ez, mekkora és mennyi söréttel? Teljesen OK a kartonkorong, Én is kipróbáltam. Igazából azért rakok parafát, mert könnyebb kivágni, a kartonnal kétszer annyit kell kopácsolni. Viszont már megálmodtam egy kis egyszerű karos lyukasztóprést, amivel ez a probléma megszűnik. Szerintem is minden szempontból jobb a patron, mint az elemenkénti töltés. Végül is ezért éri meg vele pepecselni. Gratulálok a sikeres teszthez!
Nem tudom Te, hogy vagy vele, de nagyon enyhe telünk van. Nekem meg eléggé viszket az ujjam. Sajnos Apafa most úgy néz ki mint a ’44-es bombázások után, az átalakítás miatt. Nem hallottál valamit, Jászfelsőn nem-e akar valaki valamit szervezni?
Üdv: LQ
Szia LQ!
Lőttem 25 m-re (ezt linkeltem be) és lőttem kíváncsiságból 50-re is , de oda, mint írtam már kell sörétkosár. 2,5-ös sörétszemek vannak a patronban, kb. 1 ounce súlyban. Van remek állítható sörétmérő kanalam, egész jól be lehet állítani a söréttömeget. Gyalázat, de mindig elfelejtem, hogy a sörétessel is kell célozni, ezért ment kicsit lejebb.
A korongot én tömítésvágóval szoktam kivágni, és stílusosan söréttel töltött kalapáccal sózok rá, így nem sok gondot okoz a karton. Annyi, hogy így csak fix méretek vannak, mert a patronba 16-os szoktam kiütni, ha simán töltöm, akkor 18-ast. A kettő között nincs méret a készletben.
Jászfelső még okés nagyjából, de ott meg ilyenkor kétéltű hadművelet van, minden ragad a sártól. Mire bemész az úton és kijössz, minden kocsi egyforma . Rendezés most nem lesz, de ha van rá igény kiötölhetünk majd vmit.
Etheus