Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
1 day, 5 hours telt el
Játék ajánló
1 day, 7 hours telt el
Játék ajánló
1 day, 7 hours telt el
Színdarabok
3 days, 20 hours telt el
Fórum szabályzat
5 days, 7 hours telt el
További hozzászólások

Szia Etheus! Ezt a vízfürdős dolgot adaptálom. Én 40-50 darabot szoktam egyszerre csinálni. A kenegetés alatt vagy 2x vissza kell tennem a viaszt a mikróba. Akkor még egyszer jó tesztelgetést! Az indiánok anno a sörétszórásból is tudtak jósolni… :yahoo: Üdv: LQ

Szia LQ! Sikerült kijutni némi tesztelés erejéig és teljesen meg vagyok elégedve a patronjaimmal. A legelsőnek legyártott az szépen “sluggosodott”, mert ott még nagyon sok ragasztót használtam, de a többi (7 db) szépen terített. %0 m-re viszont, ha az ember vadászatra akarná használni, akkor kell bele a sörétkosár, mert ott már jóval kevesebb sörétszem volt a lapon. Kipróbáltam, hogy csak karton korongokat tettem bel, semmivel sem volt rosszabb, mint a parafás. (könnyebb beszerezni és takarékosabb) Így nekem marad az egy réteg papírhenger, alul 16 mm-es kartonkorong, buzakorpa döngölve, újabb korong, sörét és ismét korong. A kence jó volt, tényleg segített a tölthetőségben és szerintem Vesu mellett sem koszolódott nagyon. Ha ténylegesen vadászatra akarja majd vki használni, akkor a töltés akár (persze minden biztonsági intézkedést figyelembe véve) séta közben is megoldható, mert a port fiolába kimérve csak beöntjük, patront csőbe toljuk, ledöngöljük, csapi és mehet a lövés. Nagyon gyorsá teszi a dolgokat. Én nem találtam a csőben papírdarabokat, így nem látom értelmét szétszedni a kész patront. A képen az 1. dupla, ott látszik, hogy egyben maradt a 2. patron. Etheus [/quote]

következő hozzászólás:

Szevasz Etheus!

Tehát ha a lőpor alatt,ha nincs hulladék/mint lett volna ha “teljes becsavart végű patronnál ,akármilyen vékonnyal/. Így nem történhet gond,a többi beállítás kérdése/szóráskép/ ez megnyugtató,lényeg az ,hogy a” dugattyú” elv működik,.a patron eltávozik érdemi visszamaradó hulladék nélkül.Sőt az LQ recepturája akkor a Te kisérleted ill általában a katonai papírpatron készítésből ismert kenéssel,bemártással még “tisztít” is.A szerelt lőszeres házilagos patronkészitésből ismert még a szórásképet kicsit szétverő “patronkereszt”/szalonkapatron/két zárólap egymásba szerkesztve,4 kazettára osztva a sörétkosarat stb ill játszani a különböző keménységű papírokkal ahogy  írtad.Mindenesetre ha valaki csak úgy gondol egyet és Jászfelsőre veszi az írányt sörétezni, és Monor útbaesik,gondoljatok rám :bye:

üdv:

Attila